Dodaj do ulubionych

boisko przy szkole

26.07.06, 09:52
Dlaczego w wakacje boisko przy szkole w czasie dnia jest zamknięte ?Prace
budowlane jeszcze się nie rozpoczęły a dzieciaki nawet razem z rodzicami jak
złodzieje muszą przechodzić przez ogrodzenie żeby sobie pograć w piłę.W
czasie dnia obiekt sportowy (jeśli nasze boisko można tak nazwać )powinien
być dostępny.Chętni do pokopania w nogę ,około 19 30 będziemy grali w tym
tygodniu zapraszam ,kategoria wiekowa i wagowa dowolna
Obserwuj wątek
    • wafek1 Re: boisko przy szkole 12.09.06, 09:03
      Mam wielkie obawy, że po ukonczeniu budowy i oddaniu do użytku tego
      nowoczesnego obiektu sportowego zastaniemy podobna sytuację jaka jest teraz w
      Nowej Woli. Otóż jeszcze w tej chwili udało nam się tam zarezerwowac dla UKSu
      plac do treningów na godz 17.30, ale od października przesunięto nas na 16.30,
      bo później boisko jest juz zarezerwowane dla grup komercyjnych - i tu właśnie
      jest problem. Oczywistym jest że taki obiekt powinien w jakieś mierze zarabiać
      na siebie, ale mam nadzieję że dyrekcja nie zapomni również o dzieciach które
      nie są zrzeszone w żadnych organizacjach i będą chciały po południu ot tak
      przyjść sobie na boisko i pograc w piłkę n., siatkówkę, kosza itd. Myślę że
      przy ew. ustalaniu terminarza boiskowego powinna znaleźć się właśnie taka
      rezerwacja czasu dla dzieci z okolicznych osiedli np:(trzy razy w tygodniu po
      1/2 godziny). Ten obiekt nie może stać się niedostępny, a zwłaszcza dla dzieci
      i młodzieży - bo jeśli tak ma być, to pogratuluję mądrym ludziom (decydentom
      takich projektów) celnych strzałów we własne kolana...
      • ordyl Radni nie są dziećmi 12.09.06, 22:57
        Jak ciężko jest coś zrobić fajnego? Gmina kieruje się zasadami zysku. Już nie
        raz to przerabiałem. Maksymalizacja zysku. Przede wszystkim komercja. Jeden z
        urzędników mi powiedział wprost, panie jest kapitalizm niech dzieciaki płacą za
        siebie czemu gmina ma do nich dopłacać.

Czy jest to spowodowane tym że gmina startuje w różnych konkursach z nagrodami?
        Jedną z kategorii jest ile gmina zainwestowała w przeliczeniu na jednego
        mieszkańca. Więc musimy inwestować dużo jak najwięcej aby zająć piewrsze
        miejsce. Ale skądś trzeba brać pieniądze. A tu jeszcze taka inwestycja tyle
        pieniędzy wyrzuconych w błoto. Więc niech obiekt zarabia na siebie i na gminę.

Jak prowadziłem dawno temu zajęcia z siatkówki dostałem propozycję abym (swój)
        sprzęt udostępnił szkole. Zapewne piłki po 300 PLN każda zostawiłbym w szkole
        aby dzieci mogły sobie pokopać w nogę na lekcjach wf. To się zmienia w naszej
        szkole na lepsze, w gminie jak widać jeszcze nie.

Inwestujemy w komercję zamiast w młodzież więc młodzież też inwestuje w lokaty
        wysokooprocentowane.

Zdrówka

Ps możemy sobie tylko pogadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka