Dodaj do ulubionych

Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-)

23.09.13, 17:12
Cos bym sobie zakupila, zeby sie nabawic, ale zupelnie nie wiem, z czym sie rozstac i w ten sposob mam pelno wozkow na stanie, ale wciaz tych samych.

Podziwiam te, ktore sprzedaja, kupuja inne, bo przeciez zawsze mozna do "tamtego" wrocic.

Tu uklony dla pomilak, ktora to ukochanego Urbana nawet sprzedala. Kurcze, no chcialabym tak....

Dumam, dumam, co tu sprzedac i wydumac nie moge smile

A nowych zachciewajek przybywa smile
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 17:19
      Mam tak samo. W tym momencie mam 2 sztuki na stanie które uwielbiam i chociaż chciałabym bardzo wypróbować coś nowego to nie mogę się rozstać z którymś z moich 2 ulubionych wózków. Ajj... A kusi kusi.. Urbana sprzedałam żeby wypróbować coś nowego i teraz mi go szkoda i płaczę za nim sad dlatego teraz już będę ostrożniej decyzję podejmowała...
    • blueaha Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 17:32
      ja kupilam urbana i sprzedałam po pól roku z takim zastrzeżeniem, ze jeszcze go kupie jak mi mała podrośnie. Na razie sprzedaję wlasnie mojego froga, którego kochałam i zostawiłam sobie po pierwszym dziecku, na rzecz mountain buggy swift. Troche mi froga szkoda, no ale doszłam do wnoisku, ze jak bedę za nim tęsknić to go sobie kupię znowuwink))
    • afroddytta Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 18:33
      Ja też nie mogę się rozstać z niczym i trochę już patrzę na to, ze to już coraz bliżej końca wózkowania, czasu coraz mniej itd. Dziś jak mąż wyciągnął temat wózka który ma dotrzeć do mnie w środę to od razu zapytał to co sprzedaję, a ja nic nie mogę sprzedać bo wszystkie potrzebne, a UJ i chyba ten mój mi wheels zostanie do końca i siostrze przekażę, z resztą będę się jakoś po kolei musiała rozstawać, ale to najwcześniej za kilka miesięcy, jak mój obecnie 2 latek przestanie być wózkowy to podwójne wózki najpierw wyjadą. Najbardziej mi żal, że takie mam fajne zestawy prawie dla każdego wózka, wkładki, kocyki itd., ale kupujący chyba tego nie doceni...
      • martuska1982 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 18:59
        Afro, zawsze mozesz dodatki wystawić osobno na forum.Forumki prdzej docenią niż obcy. wink
    • gniesia007 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 18:42
      Pinik załóż wątek wyprzedaż floty, napisz co masz i będziemy wybierać, tym sposobem wszystko zostanie w rodzinie i nie będzie ci smutno, sama nie będziesz musiała decyzji podejmować, dziewczyny ci pomogąsmile
      Mnie najbardziejj ze wszystkich szkoda było tego XT bo naprawdę bardzo mi się podobał, nie miałam tez takiej super floty jak większośc tu dziewczyn, ale myślę, że jak przyjdzie mi się rozstać po zimie z UJ pomio tego, że to taki mój składak to będzie mi naprawdę ciężkouncertain
    • kasikbc Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 19:33
      No ja pinik w tej sprawie napisalam do Ciebie na gazetowysmile
      • pinik do kasikbc 23.09.13, 20:44
        Nic nie doszlo. Napisz na kurop000@hotmail.com
    • aga_1980_31 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 19:37
      Ja Stokke nie umiem sprzedać od 6 lat big_grin tzn inaczej tongue_out sprzedaję ale wymieniam na nowsze modele w tym kierunku zupełnie mi nie szkoda big_grin Teraz od maja mam Terraina i też nie sprzedam go na pewno. Oba te wózki zostawię być może dla trzeciego dziecka, może dokupię kiedyś jeszcze coś małego i lekkiego do auta na szybkie wypady ale ogólnie w tej chwili jestem wózkowo zaspokojona smile
      • pomilak1 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 19:49
        E tam Pinik Ty dużą flotę masz, na pewno coś wybierzesz wink
        Ja Urbana wybrałam z musu, bo bez sensu było sprzedawać bee+ na zimę, tylko po to żeby go kupić na wiosnę po raz czwarty dla tego samego dziecka tongue_out
        A chcę wypróbować jeszcze jakiś większy wózek, bo w przyszłą zimę pewnie 3,5 latki wózkiem wozić nie będę tongue_out
        Kupując Urbana planowałam sprzedać go jesienią żeby kupić coś innego, "joggerowego" na zimętongue_out Tylko nie spodziewałam się, że aż tak mi ten Urban podejdzie tongue_out big_grin
    • droomvacantie Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 20:01
      Pinik napewno wszystkei twoej wozkozestawy trafia w dobre rece ja jzu sama sie na cos piszesmile buziaki
    • pinik Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 20:46
      No ja chyba musze posprzedawac troche moich malych wozkow, bo mam tego za wiele (jakis szal na nie mialam ostatnio).

Tylko, ze ja czesciej w DE sprzedaje, bo polskich cen nie znam i mi sie szukac nie chce, ile za wozek mozna chciec smile

TEraz na sprzedaz zdajsie beda: Jane Nanuq fuchsia, Quinny Zapp Xtra rozowy z tym "brazowawym" stelazem i czarnymi kolkami i moze nuna deluxe (to jesli fusiona polubie i zastapi nam wtedy nune w sypialni). Aaaa! I chyba emma nitro city w pieknym rozowym super rzadko spotykanym kolorze sad(((((((((
      • kar-ula Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 21:03
        Ach, Emmę to bym wzięła smile I miałabym dwie big_grin
      • droomvacantie Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 21:19
        To ja bym chciala tego zappa extra oj chcialabym big_grin
      • eszulczewska Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 22:55
        A ja moze Jane bym chciala smile
    • kkitka Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 21:53
      U mnie nipper miał być na zawsze, potem oczami wyobraźni widziałam jak swift czeka na kolejnego malucha, teraz w kolejce do sprzedaży czeka bjcm 4, ale mam nadzieję że nie szybko pójdzie bo jednak fajne ma to siedzisko w porównaniu z questem. Urbana to na pewno nie sprzedam, bo też tak jak u Gniesi trochę składak i serce w niego włożyłam wink resztę którą sprzedałam to mi nie szkoda. Oczywiście myślę że Quest jest taki poręczny, że nigdy go nie sprzedam wink ale już tyle razy było to nigdy, że chyba nie ma co się zapierać.
      Pinik fajnie masz, że możesz sobie pozwolić na tyle wózków!
      • eve_81 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 22:00
        No ja w zasadzie z tych trzech wózków co mam to narazie nie chcę sie pozbywac żadnego. Xt napewno nie sprzedam, to samo swifta, choć miałam chwilę zwatpienia tongue_out a scooter jest u mnnie za krótko by coś więcej powiedzieć big_grin
        • gosia_mrufka Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 23.09.13, 23:00
          A ja zawsze mam problem ze sprzedażą, nie lubię tego robić i najchętniej zostawiłabym wszystkie swoje wózki, bo nigdy nie wiadomo, który może się przydać. Czasami niektóre stoją nieużywane, ale stoją. Lubię je "odkurzać" po jakimś czasie i czuć się jak z nowym wózkiem. Nie mogłabym używać non stop jednego wózka, przeważnie po 2 tygodniach ciągłego używania (np. 2 tygodnie na wakacjach bez żadnego innego) już nie mogę na niego patrzeć. Umówiłam się z mężem, że maks 10 mam na stanie. Teraz lekko przekroczyłam tę liczbę, ale chyba się nie zorientował. Oczywiście już myślę o następnym, ale mam wewnętrzne postanowienie, że dwa muszę sprzedać, zanim kliknę kupuję. smile
          • gniesia007 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 08:21
            Gosia a ile czasu zajmuje ci wybranie odpowiedzniego wózka na dzisiajszy spacer? Masz do wszystkich wózków wyposażenie takie wiesz, ze nie musisz za kazdym razem czegoś przekładać itp. tylko podchodzisz do wózka wkladasz dziecko i jedziesz?
            • gosia_mrufka Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 12:19
              Niezbyt długo się zastanawiam, który mam wybrać, bo każdy ma swoje przeznaczenie, więc jest wózek na spacer przy domu, na wakacje, pod fotelik, do lasu, do miasta, nad morze. Większość ma swoje podstawowe wyposażenie typu śpiworek lub osłonka na nóżki i folia, więc są praktycznie od razu gotowe do jazdy. Te, które używam częściej w danym czasie, też są "ubrane" i zawsze gotowe. Torbę wózkową używam jedną, czarną, więc pasuje do większości i jest zawsze przygotowana do drogi. Przed domem stoją 3 wózki, które używam na spacery przy domu. W samochodzie mam 3 wózki, z których 1 czy 2 zmieniają się w zależności od potrzeb. Reszta stoi w domu, w pokoju-graciarni, czyli mojej prywatnej wózkowni. Wygląda to tak:
              https://images58.fotosik.pl/150/20368b0a954eb746gen.jpg
              A przy okazji ciekawa jestem, która by rozpoznała co tu stoi?
              Przed domem wygląda tak:
              https://images60.fotosik.pl/150/87c1928833174696gen.jpg
              • matyldamoja Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 12:32
                o żesz ale kolekcja, no nie mogę smile
              • blueaha Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 12:51
                pierwszy po prawej to summitwink
                • gosia_mrufka Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 13:56
                  Tak, po prawej jest summit smile
                  I jeszcze mój bagażnik, czyli dzisiaj rozpakowany galeriowiec, podręczna terenówka i pod siedzeniami podwieźdupka.
                  https://images58.fotosik.pl/151/f8b14ceb307fb5a1gen.jpg
                  • martuska1982 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 21:32
                    Nigdy nie wpadłabym na to by UJ nazwać "podręcznym" wink
                    • gosia_mrufka Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 21:45
                      Ja też nie, ale swifta już tak wink
                  • martuska1982 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 21:33
                    i jescze z ciekawosci, ten "dziś rozpakowany galeriowiec" to co to?
                • martuska1982 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 21:32
                  a pod scianą złożony micralite, trzeci od lewej to zdaje się peg perego si. Pozostałych nie rozpoznaję, może bokiem byłoby łatwiej.
                  Przed domem i'coo chyba, ale nie znam nazwy modelu, jakiś z air w nazwie? A obok w sytlu retro zupełnie nie wiem, moze teutonia elegance? Ale chyba nie.

Swoją drogą zawsze marzyłam by mieć chatę z pokojem dla wózków. tongue_out
                  • gosia_mrufka Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 21:52
                    No no no, niezłe oko! Wszystkie rozpoznane prawidłowo, jedynie ten "elegance" to faktycznie nie teutonia a deltim premier. Miłe porównanie, cieszę się że może nawet na teutonię wyglądać wink
                    • blueaha Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 21:59
                      a ten niebieski w domu to recaro, chyba zen, tak mi sie skojarzyl bo ich ostatnio kilka widzialam
                      • gosia_mrufka Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 22:13
                        Niestety pudło. Też lubicie zgadywać modele / marki wózków. Ja bardzo! Na każdym spacerze, zakupach czy gdziekolwiek widzę jakiś wózek, to zaraz obstawiam, co to jest. big_grin
                        • martuska1982 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 22:26
                          Ja uwielbiam tongue_out
                    • martuska1982 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 22:26
                      Wiesz, ja teutonię elegance znam tylko ze zdjęć, deltima tak samo, przy czym nawet uwagi większej na niego nie zwracałam. Druga kwestia, ze masz zamontowaną tu wersję spacerową, no i wózek jest raz że zasłonięty, a dwa, troche bokiem trochę przodem.Chętnie obejrzałąbym go bokiem w pełnej krasie. tongue_out
                      • gosia_mrufka Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 22:37
                        Mówisz i masz wink
                        https://images57.fotosik.pl/152/416520ec456b2890gen.jpg
                        A wokół "moje" tereny, czyli pola i błota.
              • koala0405 Re: Rozstanie z wozkiem - podziwiam Was :-) 24.09.13, 13:55
                Masakra....wow.
                U mnie też trochę wózków i wczoraj stwierdziłam, że potrzebuję specjalne pomieszczenie na nie. Na razie wszystkie wózki przechowuję w pralni, a że ma 30 m kw powoli robi się tam ciasno tzn. prania nie mam gdzie powiesić. Wczoraj przekonałam męża i siebie do sprzedaży naszego najstarszego wózka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka