Dodaj do ulubionych

Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy!

02.10.13, 21:32
Jeszcze takiej dostawy nie mialam smile

O 21:00 szef sklepu z drugiego konca Pragi (nie lubie tam sama jezdzic, bo prawie godzine to zajmuje...) przywiozl mi mojego Wandererka (piekne zdrobnienie smile

Mam rozowiutkiego (normalnie cukierek). Szkoda, ze juz dzis nie ma swiatla dziennego. Ma rozne odcienie rozu.

Ma ogromne siedzonko! Budka podobnie sie naciaga jak w BI. I bardzo mi jego siedzonko i budka Brio Go (ktorego b. lubilam, ale kolka przednie mi za glosne byly - za to skladanie boskie) przypomina.

Niestety jutro wyjezdzam i nie wiem, czy uda mi sie wozek przetestowac na spacerze, bom niespakowana smile

Bardzo fajnie resoruje. Jest bardzo sprezysty. I po schodach chyba dobrze zjezdza (wazne dla mnie do metro). Testuje na jednym stopniu, ktory mam w domu, bez dziecka smile

Koszyk spory z dobrym dostepem.

A jutro jedziemy do DE, gdzie czeka na mnie fusion (kupilam uzywanego). Tez jestem go bardzo ciekawa (ma juz nowe kolka, ktore mi sie o wiele bardziej podobaja).

Tak wiec dlugi weekend (u nas czw + pt dzieci w szkole wolne maja i wyjezdzamy dlatego) bedzie u mnie pod haslem testowania concordow, ktorych dotad nigdy nie mialam.

Mila niespodzianka w Wanderer: moj ma inne obicie raczki niz w necie pokazane i widzialam na modelach w sklepie (moj ma piankowa, tamte mialy jakby taka tasme, jak raczka rakiety tenisowej).

Jedno co mi sie na szybko nie podoba: troche dziwnie zrobione sa pasy (moze byc trudno spiworek sensownie przypiac).
Fajnie, ze ma obracane siedzonko, bo moja mala lubi na mnie nadal patrzec na spacerze, a ja uwielbiam na nia smile

Po zlozeniu jakims mikrusem nie jest (da sie zlozyc w jednej czesci). Pudlo mial bardzo kompaktowe smile

To tak na szybko. Ide dzieci ogarniac, bo jestem sama z trojka i to nieszczesne pakowanie... Tak, ze fotki to chyba nie odrazu sad
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 02.10.13, 21:34
      P.S. kola z fajnej pianki. Takiej bardzo elastycznej. Mysle, ze fajnie tez resorujacej i nie niszczacej sie tak szybko. Przednie kola maja podobny system amortyzacji jak bugaboo cam czy Joolz, czyli jakby sie wszytko ugina i kola ida do tylu. Taki system nawet mimo malych dosyc kolek super jechal po kostce. Tu kolka przednie wieksze niz w w.w. konkurencji, wiec mysle, ze ten wozek naprawde w terenie da rade.
    • kkitka Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 02.10.13, 21:38
      Super, będzie z niecierpliwością czekać na fotki smile
      • maja1406 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 02.10.13, 21:46
        oj chciałabym bardzo go wypróbować, ale coś problem jest z jego dostępnością w pl
    • pinik Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 02.10.13, 22:07
      W DE tez dlugo go nie bylo, jak juz niby mial byc. POdobno dystrybucja jest przez firme Jane, ktora jest jednym z najnieprzyjemniejszych we wspolpracy w DE dystrybutorem wozkow.

W CZ jakis wysyp nagle ich nastapil i w kilku sklepach nagle byly. Choc na moj rozowy czekalam prawie 3 tygodnie (dlatego, ze sie w koncu wkurzylam, to mi go do domu przywiezli). Mialo to trwac tydzien.

Ogolnie typem ten wozek moim zdaniem jest konkurencja (i to za pol ceny i wg. mnie lepsza) dla bugaboo Bufallo. Tez wydaje sie mocarny, jednak o wiele miekszy i sto razy lepiej sie go podbija (to zdecydowalo z pol roku temu, ze Bufallo odeslalam).

Wanderer jest bardzo ladnie wykonany.

Zrobilam sobie fotki tak na szybko telefonem, zebym sobie go w drodze poogladac mogla smile
      Moglabym ewentualnie ktorejs na maila poslac, jesli by je ktos potem mogl tu wstawic (bo na to czasu nie mam dzis - fotki robilam telefonem).
      • martuska1982 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 02.10.13, 22:45
        służę moim photobucketem jeśli chcesz. smile
        marta_lidia@onet.pl
        • martuska1982 zdjęcia 02.10.13, 23:23
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto4_zpsc8d749be.jpg
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto1_zps9e7afc10.jpg
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto2_zps994b81d1.jpg
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto3_zpsd35c58fd.jpg
          • martuska1982 Re: zdjęcia 02.10.13, 23:26
            od razu napiszę, ze śliczny smile
            • pinik Re: zdjęcia 02.10.13, 23:29
              Dzieki Martuska za super serwis ze zdjeciami. Brzydkie (z kabkami), ale mialy byc dla mnie, zebym sobie mogla w lozku spojrzec na nowy nabytek, a nie dla forum smile
              • martuska1982 Re: zdjęcia 02.10.13, 23:36
                a weź zmierz jaka jest rzeczywista długość powierzchni spania i wysokośc siedziska? Ciekawa jestem.Wygląda na dosc spore.
          • monika_kas Re: zdjęcia 03.10.13, 08:30
            PRZEŚLICZNY!!!!!
            • kina82 Re: zdjęcia 03.10.13, 10:50
              nie miałam pojęcia o istnieniu takiego wózka, ostatnio wertowałam net w poszukiwaniu wózka na początek, który już kupiłam i teraz rozglądam się za następnym (choć dziecko jeszcze w brzuchu), ale ten jest poprostu rewelacyjny a kolor mega mega cudowny (choć ja nie lubię różu). Teraz tylko się modlę o dziewczynkę i żeby gdzieś za rok były te wózki w PL bardziej dostępne.
              Choć w sklepach internetowych już są opisane tylko w miejscu dostępności jest "powiadom".
              • martuska1982 Re: zdjęcia 03.10.13, 11:12
                kina82 napisała:

> nie miałam pojęcia o istnieniu takiego wózka, ostatnio wertowałam net w poszuki
                > waniu wózka na początek, który już kupiłam i teraz rozglądam się za następnym (
                > choć dziecko jeszcze w brzuchu), ale ten jest poprostu rewelacyjny a kolor mega
                > mega cudowny (choć ja nie lubię różu). Teraz tylko się modlę o dziewczynkę i ż
                > eby gdzieś za rok były te wózki w PL bardziej dostępne.
                > Choć w sklepach internetowych już są opisane tylko w miejscu dostępności jest "
                > powiadom".

co oznacza, ze tak naprawdę dostępne nie są. wink
                • monika_kas Re: zdjęcia 03.10.13, 12:13
                  Marta ma rację. Ja już kiedyś pytałam w sklepach internetowych w pl o niego. Tak naprawdę nigdzie go nie było. A z jednego sklepu dostałam info, że może i mogliby go sprowadzić, ale jego cena będzie BARDZO WYSOKA... smile
          • kkitka Re: zdjęcia 03.10.13, 13:30
            Bardzo fajny. Szkoda że w PL niedostępny
    • grudniowa.mama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 02.10.13, 23:39
      Wygląda super!Kurcze a juz miałam BI w koszyku uncertain a teraz się zaczelam zastanawiać czy jednak nie ten Concord bo Fusiona sobie chwale.
      • agusia041 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 12:27
        Piękny smile Czemu to taka niesprawiedliwość jest na świecie, że nie wszyscy mogą kupować różowe wózki tongue_out
        • pinik Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 13:02
          Agusia, wiem co czujesz. Mialam tak przez 9 lat smile Az sie doczekalam przy trzecim krolewny smile

I teraz kocham wszystko co babskie, choc z granatem chetnie lacze te roze, wiec czasem, jak widzialas i granat (ewent. czarny) sie trafia smile
          • agusia041 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 13:28
            Pinik nie każdy ma to szczęście, moja wymarzona dziewczynka okazała się trzecim królewiczem winkbig_grin

Ciekawe jak Ci concordy podejdą, ja mam fusiona już prawie 1,5 roku, najdłużej ze wszystkich wózków i chyba z nami zostanie do końca, bo tyle miejsca do spania mały nie ma w żadnym innym smile
            • eve_81 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 15:25
              Śliczny jest, bardzo fajny smile
              pinik - jesteś mega, master of masters dla mnie big_grin
              • droomvacantie Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 16:35
                Alez jest dostepny w Polsce ostatnio nawet o niego pytalam w Bobowozkach- www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6038 smilemi sie ten zielony taaak podobasmile
                • pomilak1 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 18:06
                  Super!
                  Mogli zrobić całą czarną ramę wink
                  • ichmama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 19:23
                    W końcu!! Normalnie od kilku dni włączam kompa tylko po to żeby sprawdzić czy Pinik masz już tego Wandererawink

Piękny ten róż, ale niestety nie dla mnie.. U nas ma być chłop (czwarty!)

Moje dzieciaki zdecydowały, że musi być ten zielonywink przy czarnym mogłabym sobie poszaleć wkładkowo/kocykowo zwłaszcza, że ostatnio intensywnie kształcę się w szyciu.

Jakiś czas temu dostałam maila z Tosi cyt. :"Ten produkt nie będzie dostępny u dystrybutora."
                    Zastanawia mnie tylko po jakiego grzyba mają go w swojej ofercie i to jeszcze w jakiejś nierealnej cenie www.tosia-sklep.pl/concord-wanderer_p2296
                • martuska1982 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 04.10.13, 16:47
                  droomvacantie napisała:

> Alez jest dostepny w Polsce ostatnio nawet o niego pytalam w Bobowozkach- www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6038 smilemi sie ten zielony taaak podobasmile

Zapytałam, dostałam odpowiedź.

"Witam
                  Ten model nie jest dostępny na naszym magazynie i u dystrybutora również nie jest dostępny i do końca roku nie spodziewają się dostawy

Serdecznie pozdrawiamy,

Bobo Wozki
                  Nowodworcowa 22
                  81-581 Gdynia"
                  • droomvacantie Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 04.10.13, 16:50
                    no to dziwne bo mi mowili ze mozna zamowic w mama i ja to samo ze moga zamowic hmmm
    • sztucznamrowka Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 19:14
      Śliczny ten różowy!!! big_grin Bardzo jestem ciekawa tego modelu. Jak będzie się prowadził, jak podbijanie. Brałam go mocno pod uwagę przy drugim bobo wink z gondolką Jane Capazo tongue_out
      Jakie ma wymiary siedzisko, oparcie i podnóżek???
      Czekam na info i "zazdraszczam" big_grin
      • ichmama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 19:24
        Właśnie właśnie pinik czekamy na wymiary siedziska smile
        • pinik Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 19:32
          Nie mam jak pomierzyc, bo juz wyjechalismy. Nie dalam rady sie nim nawet przejechac sad

Siedzonko jest naprawde duze.
          • ichmama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 19:43
            łozumiem. Wierzę Ci na słowo z tą wielkością, na zdjęciach real z netu które udało mi się znależć wygląda na duże. Jak dla mnie jeśli chodzi o szerokość, to nawet mogłoby być ciut węższe niż we fusionie.

Na szczęscie ja mam jeszcze czas - termin styczeń/luty, więc liczę że do tego czasu pojawią się w Pl stacjonarnie.
            • maja1406 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 03.10.13, 19:54
              jeśli chodzi o wielkość siedzonka to może to zdjęcie coś pomóc

http://imageshack.us/a/img694/72/ng5o.jpg

Ta dziewczynka ma podobno ok. dwóch lat
    • grudniowa.mama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 15.10.13, 11:29
      Pinik, jak wrażenia z jazdy?
    • pinik Po spacerach 16.10.13, 12:41
      No wiec pojezdzilam juz troche owym concordem.

Pierwsza mysl, jaka mi sie na kazdym spacerze i teraz przy pisaniu "recenzji" nasuwa zwiazana z tym wozkiem: amortyzacja!!!
      Wozek jedzie bardzo miekko, plynnie. Cudownie pokonuje male nierownosci. Kolka tez swietnie radza sobie z nizszym kraweznikiem itd. bez podbijania.

Wozek wzbudza mocno zainteresowanie przechodniow (tu chyba tez zasluga koloru, ktory sie w oczy troche rzuca).

Siedzonko duze (moja 22-miesieczna coreczka siedziala dzis w kurtce i spiworku i bylo bardzo dobrze). Buda ok. W komplecie jest daszek przeciwsloneczny, ale go nie probowalam nawet, bo narazie nie bylo takiej potrzeby.

Ogolnie fajny wozek, slicznie wykonany itd. Ale jakos mam wrazenie, ze za pozno go kupilam. Dla maluszka bylby super! Obracane siedzonko i swietne resory. Jakos mi sie wydaje, ze moje dziecko juz glupio wyglada w takich wozkach.

No i stwierdzilam, ze sie juz najezdzilam, nacieszylam i czas chyba go sprzedac i wyprobowac cos nastepnego, bo mala mi szybko juz w wozkow wyrosnac moze niestety... smile
      • grudniowa.mama Re: Po spacerach 16.10.13, 12:54
        a podbijanie ok?mój synek ma 10 miesięcy wiec dla niego powinien być w sam raz....
        dalabys rade zmierzyć wysokość niezlamanej w żadna stronę raczki?a kosz na zakupy daje rade?
        • grudniowa.mama Re: Po spacerach 16.10.13, 12:56
          myślisz ze ten wanderer da sobie rade zima?
          • pinik Re: Po spacerach 16.10.13, 13:02
            Mysle, ze zima da rade (ale u mnie tez cameleon dawal rade - jedynie czasem jak byl taki mocno lepki snieg, to bylo zle, ale tak to ok). Kolka przednie sa wieksze niz w Cameleonie. I wozek wg. mnie plynniej wogole jedzie.

Wysokosc niezlamanej raczki to ok. 105 cm.
          • funnybaby Re: Po spacerach 16.10.13, 13:14
            Pinik a mogłabyś w wolnej chwili pacnąć jakieś zdjęcia w biały dzień big_grin z góry dzięjkuję.Ile chcesz za ten wózio?
            • pinik Re: Po spacerach 16.10.13, 13:19
              Moge zrobic zdjecia z dzien, tylko problem dla mnie to jest wstawianie ich tutaj, bo ja je telefonem robie.

Na maila moge spokojnie wyslac. Tylko nie bede wyciagac spiworka, bo mi sie nie chce wojowac z pasami do zdjec.

Wozek jak i moja kochana Emme (stwiedzilam, ze moja juz glupio w takich wozkach chyba wyglada) wstawilam w watku sprzedam. Tam jest tez cena.
              • martuska1982 Re: Po spacerach 16.10.13, 14:02
                mojego meila zawsze jakby co masz, polecam się. smile
    • funnybaby Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.10.13, 16:11
      pinik fusion czy wanderer big_grin hihi
      • grudniowa.mama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.10.13, 16:20
        dobre pytanie big_grin
        • pinik Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.10.13, 20:10
          Ale co: fusion czy wanderer?
          Cos pomieszalam???
          • grudniowa.mama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.10.13, 20:40
            chodziło o to który lepszy....
          • funnybaby Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.10.13, 21:59
            nie, to ja matołek namieszałam. popatrzyłam nie na ten wątek sprzedażowy i taki efekt mojej popyrtaności wink
            • grudniowa.mama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.10.13, 22:11
              to się pomieszalo smile
              swoja droga to dzwonilam dzisiaj do dystrybutora zapytać kiedy będzie dostępny w Polsce-to mi powiedzieli ze w Niemczech będą w grudniu(chociaz na amazonie.de. juz jakiś czas dostępne) a w Polsce początek 2014.
    • grudniowa.mama oparcie 03.01.14, 22:20
      Pinik,odgrzebuje watek bo ten wozek nie daje mi spokoju smile i mam pytanko a propos oparcia.Czy da się je "ustawić" prawie pionowo?bo tam jest zdaje się regulacja paskowa...jezdze teraz BI i mój synek nie bardzo lubi to odchylone oparcie sad i zastanawiam się czy w wandererze nie będzie dokładnie to samo....
    • stareczka2 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 15.02.14, 17:39
      Podbijam pytanie : fusion czy wanderer?
      • sztucznamrowka Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 12:01
        A ja proszę o wymiary siedziska, oparcia i podnóżka oraz średnicę kół smile
        • stareczka2 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 13:52
          A jak wyglada sprawa podnozka? Widze ze jest inaczej rozwiazany niz w Fusionie.
          Fusion ma taka jakby "poleczke" na nozki , Wanderer jej nie ma.
          Ktore rozwiazaniej jest lepsze dla dziecka??
          • martuska1982 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 16:35
            https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/concord_wanderer_z2_zps5789d636.jpg
            • stareczka2 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 17:13
              Wiem , ze jest on taki w calosci , potem caly na dol. Fusion np. ma czesc ruchoma i stala taka jakby poleczke na nozki. I tak sie zastanawiam ktore rozwiazanie jest lepsze dla dziecka ,szczegolnie starszego
              • martuska1982 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 19:01
                Ale nie o to mi chodziło, spójrz na tę część ramy siedziska na siedząco i na tym zdjęciu powyżej.Widać, ze gdzieś w okolicy pałąka na tym kółku z boku musi się jakoś regulować, ro ta rurka jest jakby wygięta, a na zdjeciach na siedząco prosta całkiem.
                • martuska1982 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 19:12
                  tak dla dokładności, tutaj na siedząco z opuszczonym podnóżkiem

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/prod_000000_Wanderer_sideways_Beige_WEB_zps8b34955b.jpg

tutaj na leżąco z podniesionym podnóżkiem

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/concord_wanderer_z21_zps1305ace1.jpg

a tutaj zdjecie Pinik, na którym podnóżek jest podniesiony, a oparcie na siedząco

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto1_zps9e7afc10.jpg

Czyli jak widać reguluje sie podnóżek, podnosi, moze jedynie brak mu podniesionemu trochę do kata 180st jak to jest w fusionie.
                  • martuska1982 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 19:15
                    no ale patrząc na zdjęcie Pinik wydaje mi się, ze tam jednak jest kąt 180st, czyli tak jak w fusionie z podnóżkiem na prawie najwyższej pozycji.Prawie bo o ile pamiętam to w fusionie są cztery pozycje i najwyższa to nóżki podniesione do góry powyżej stopnia 180st, potem 180 st potem kawałek nizej i opstatnia to całkiem na dół.
                    • stareczka2 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 19:31
                      Dzieki za wyjasnienia smile smile
                      Tak sie zastanawiam - teraz pytanie laika- jak mi w sklepie podaja wage np. Fusiona - jest chyba 11, 6 kg - to jest to waga samego stelaza czy stelaz + spacerowka??
                      Np. tu www.sklep-tosia.pl/concord-fusion-spacerowy_p650 jest to waga samego stelaza czy calosci??
                      Wiem , ze pytanie glupie , ale podobno kto pyta nie bladzi
                      • pomilak1 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 19:48
                        Co do wagi, nie wiemtongue_out Miałam fusiona i na oko to było to 11,6kg ale nie warzyłam go.

Natomiast jeśli chodzi o podnóżek to dla starszych dzieci wolę podnóżek bez tego "ogranicznika" bo jak opuścisz na dół to nawet długie nogi się zmieszczątongue_out
                        • martuska1982 Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 16.02.14, 22:18
                          Ja miałam jednoceśnie fusiona i speedi, ich waga według producentów jest bardzo zbliżona (speedi ponoć 12 kilo) i różnicy wielkiej w ręku (w sensie podnoszenia złożonego wózka, z kołami siedziskiem i wszystkim) nie widziałam, więc podejrzewam ze 12 dla speedi i 11,6 dla fusiona to waga prawdziwa całości.Dla porównania przy nich xa był ciężkim czołgiem, bo też miałam go razem ze speedi trochę.
    • great.growling.gryzak Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 04.03.14, 10:39
      a ktory jest glebszy? fusion wyglada na taki porzadniejszy, no i ta poleczka na nozki w wandererze zdaje sie przeszkadzac (mam na mysli ta rame)?
      • ichmama Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 04.03.14, 11:37
        wiem o co Ci chodzi z tą półeczką - też mialam wątpliwości, ale jak posdziłam mojego sporego trzylatka to już ich nie mam. pisałam w innym wątku, postaram się napisać jeszcze o wrażeniach z naszych spacerów z gondolą co prawda.
        • great.growling.gryzak Re: Mam! Mam! Concord Wanderer rozowy! 04.03.14, 14:26
          napisz koniecznie, bo właśnie mam dylemat, ktorego Concorda kupic smile a jak z glebokoscia siedziska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka