Dodaj do ulubionych

reklamacja BJCM GT

28.10.13, 18:03
od jakiegoś czasu wydawało mi się, że moje GT jakieś mało stabilne się zrobiło, ewidentnie leciał na lewą stronę, tłumaczyłam sobie, że może taki urok 3-kołowca, ale dziś przechodzę obok niego, patrzę od tyłu- wózek jest krzywy uncertain jak nic rączka jakby opada w lewą stronę, jakby stelaż się przechylał, zgłupiałam uncertain pokazuję mężowi- też to widzi
zatem łap za telefon i do serwisu, jako że my z Krakowa to kazali przywieźć, pojechaliśmy więc
facet mocno zdziwiony, z czymś taki to się jeszcze nie spotkali, coś czuję że będą chcieli zwalić winę na niewłaściwe użytkowanie, chyba mnie wtedy trafi uncertain
inną kwestią jest to, że jak zobaczyłam jak wygląda w tym serwisie to miałam łzy w oczach, że wózek tam muszę zostawić uncertain
Obserwuj wątek
    • darusia2012 Re: reklamacja BJCM GT 28.10.13, 18:18
      Z ciekawości jak tam wygląda?

• jotka_k Re: reklamacja BJCM GT 28.10.13, 19:09
        serwis mieści się w baraku, dookoła walają się stelaże wózków rozmaitych, siedziska, kartony, jakieś chodziki sprzed 100 lat i inne starocie, naprawdę byłam w szoku
        • magda79pn Re: reklamacja BJCM GT 28.10.13, 20:05
          takie warunki trzeba zglosić do baby joggera, przecież to nie wózki za 200zł żeby je w takich warunkach naprawiać...

w momencie gdy podpisali (nie wiem umowę? zgodę?) na serwisowanie, to nikt z przedstawicieli firmy baby jogger tego nie widział?
          • martuska1982 Re: reklamacja BJCM GT 28.10.13, 20:23
            a to w ogóle jakiś autoryzowany serwis czy serwis pana Mietka?
            • darusia2012 Re: reklamacja BJCM GT 28.10.13, 20:33
              no chyba chodzi o autoryzowany serwis
              podpisują umowę z panem Mietkiem i pan Mietek naprawia dla danej firmy
              nie wierzę, żeby dystrybutor nie wiedział z kim podpisuje umowę i nie był na miejscu, ale warto zadzwonić do nich i zwrócić uwagę
              • jotka_k Re: reklamacja BJCM GT 28.10.13, 21:48
                no autoryzowany
                tam przeróżne wózki były, stelaże BJ i Jane Muum

Wy mi powiedzcie co się mogło stać z moim GT ?
                • zona.102 Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 00:37
                  Fatalny, felerny wozek.
                  Ja mam go 1,5r, przez ten czas koła wymieniono mi ze 3 razy, stelaz raz i teraz bede reklamowala siedzisko.
                  Wozek wysylalam do nich dwa razy, za kazdym razem wracal tak brudny ze az mi slabo bylo.
                  Mimo wszystko lubię go za małe rozmiary, system składania i dużą powierzchnię spania więc zmian nie planuje.
                  • ewajk1 Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 11:23
                    A ja myślałam że tylko u mnie tak i siedzę cicho bo wszyscy pieją zachwyty nad tym wózkiem. Ja też jestem bardzo zadowolona i co się przymierzam do jego zmiany to zawsze znajdę coś i wózek zostaje, a do tego moje dziecko rok i 8 m-cy chce tylko na nóżkach więc zostaje na wszelki wypadek. Najpierw wymieniłam przednie kółko bo sie nie blokowało, potem cały stelaż wymieniłam bo zbaczał na prawo i składał się jakby na dwa razy, a do tego były luzy w rączce, a teraz po wakacjach we Włoszech i pobytach na plaży (no ale inne wózki też jeżdżą po piachu) niemiłosiernie skrzypiało w tylnym kole i ten bolec nie kręcił się jak zdejmowałam kółko, a przy składaniu czasami też pojawia się takie blokowanie w połowie składania i do tego znów padła blokada przedniego kółka więc mąż naprawił poprzednie. Wózek myłam (kółka) kilka razy smarowałam i jest lepiej. O wózek bardzo dbam, myję kółka z błota, mam specjalną osłonkę jak wożę na dłuższe trasy autem, nie ma żadnych rysek na stelażu, tapicerka w super stanie i sama nie wiem czy to pech czy inni też tak mają, ale stwierdziłam że może nie umiem użytkować wózka (może to trzeba jakieś szkoły kończyć) i bałam się kolejny raz słać do naprawy, a tu widzę że nie tylko ja tak mam. Więc może ten GT nie taki genialny.
                    • martuska1982 Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 11:36
                      to widać mi się trafił egzemplarz z jakiejś special edition big_grin
                      Absolutnie żadnego dźwięku, zacinania, zepsucia, skręcania czy cos.
                      • gniesia007 Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 13:48
                        Dokładnie jak u mnie, też nic się nie działo, być może my kupiłyśmy z innej seriismile albo w dobrym momencie sprzedałyśmy wózeksmile jak to mówią wszystko pięknie na ike gwarancja jest czyli rokuncertain
                        • jotka_k Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 13:53
                          tia, tyle że mój kupiony w połowie lipca jako nówka uncertain
                          czekam niecierpliwie na jutro i to co powiedzą w serwisie...
                          • gniesia007 Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 13:59
                            No to ciała dali, jakiś feler ci się trafił. Tylko ciekawe co to mogło się stać, ze tak się stelaż skrzywił, jesli od początku tak było i wada się pogłebiała to może jakię spawy puściłyuncertain
                            • monika_kas Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 14:16
                              No weźcie nie mówcie, że może być aż tak źle. Ja mam swojego od marca chyba i tfu tfu nic się nie dzieje z nim.... oszzz... jakbym miała go oddać do takiego syfiastego serwisu to bym chyba płakała uncertain a po powrocie totalna dezynfekcja smile
    • sztucznamrowka Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 22:21
      A mnie się na szczęście nic z moim GT nie dzieje, przed zakupem dokładnie wypytałam sprzedawcę jak wygląda sprawa serwisu. To co opisujesz w tym warsztacie napawa zgrozą....uncertain
      • sztucznamrowka Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 22:24
        Ja mam wyprodukowany w styczniu 2013.
        Miałam dwa "najbardziej awaryjne" wózki - Jane Challengera i PP Si.
        Ja nie cierpię oddawać wózka do serwisu - zawsze mam obawę czy mi go tam "nie zniszczą" (jakieś ryski itp.)
        • darusia2012 Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 23:02
          Szkoda, że wózek z tyloma zaletami produkowany jest byle jak. Nie zależy im czy co? W końcu opinie idą w świat, a to pewnie zniechęci wielu potencjalnych kupujących. Skoro przednie koło takie felerne np. blokada do jazdy na wprost notorycznie jest powodem reklamacji to mogliby zacząć robić to dobrze. Widocznie ich strategia to produkcja 1000 wózków i 2000 przednich kółek wink
          Dzisiaj w końcu miałam okazję dłużej pojeździć gt i sama sobie nie mogę się nadziwić, że dopiero teraz kupiłam ten wózek- rewelacja. Mam nadzieję, że psujny nie będzie, oby. Na szczęście mam 2 letnią gwarancję.
          • magda79pn Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 23:26
            a gdzie jest na nim data produkcji?
            moj wisniowy skladal sie super, ale podejrzewam ze sie wyrobil, bo skladalismy go przez cale lato conajmniej 2 razy dziennie, ten teraz zolty tez sie zacinal przy skladaniu, ale poskladalam go pare razy i sie dotarl smile teraz sklada sie super smile

ja tam go uwielbiam, lepiej jezdzilo mi sie tylko nipperem smile ale juz wymiary siedziska nie te, i system skladania koszmarny smile

quescika tez uwielbiam i sprzedawac zadnego z nich nie planuje smile
            • gaga-sie Re: reklamacja BJCM GT 29.10.13, 23:34
              Magda, moim ulubionym duetem też był GT+quest ( denim).
              • darusia2012 Re: reklamacja BJCM GT 30.10.13, 07:29
                Na stelażu jest naklejka.
                Mój duet the best to też gt i quest smile
                • jotka_k Re: no to się pobujamy z serwisem 30.10.13, 17:50
                  uncertain odrzucili reklamację, stwierdzili że wózek był uzytkowany niezgodnie z przeznaczeniem
                  no kurna uncertain nie ma opcji, nie odpuszczę !
                  mąż dyskutował z panemdobre 20 minut i kontrował go na każdym kroku tongue_out efekt taki, że z łaską odsyłają opis usterki do osoby odpowiedzialnej za kontakt z BJ i jutro mają dać odpowiedź
                  ale jestem wkurzona uncertain
                  • darusia2012 Re: no to się pobujamy z serwisem 30.10.13, 18:35
                    Nie odpuściłabym. Bez przesady. Jeśli wózek użytkowany był normalnie i tak krótko, to nie ma prawa nic z nim się stać.
                  • monika_kas Re: no to się pobujamy z serwisem 30.10.13, 18:36
                    Jakto niezgodnie z przeznaczeniem? Porażka ten serwis!
                    • jotka_k Re: no to się pobujamy z serwisem 30.10.13, 19:08
                      no więc mąż zadał pytanie co znaczy niezgodnie z przeznaczeniem
                      odpowiedź "nie wiem, nie śledziłem pana"
                      kurde, mój młody waży jakieś 11-12 kg, ma 18 miesięcy, normalnie jeździliśmy wózkiem uncertain
                      • ewajk1 Re: no to się pobujamy z serwisem 31.10.13, 09:28
                        To mimo awaryjności wózka miałam szczęście z serwisem. Do sklepu oddałam w poniedziałek, a w czwartek odesłali do mnie do domu prosto z serwisu i wymienili na nowy stelaż, a też sie bałam że coś tylko dokręcą i dalej będą z nim problemy. Teraz jest ok, nie zbacza przy jeździe tylko te wrażliwe kółeczka na piasek, ale po gruntownym smarowaniu tez nie ma problemu. Jedyne co to wózek mam w kolorze orange, a na ramie jest napisane crismon.
                        • jotka_k Re:a jednak 31.10.13, 12:52
                          producent zadecydował o wymianie stelaża smile stary ma ponoć iść do producenta w celu przeprowadzenia ekspertyzy czemu doszło do skrzywienia
                          ufff smile za jakąś godzinkę odzyska moje GT big_grin
                          • monika_kas Re:a jednak 31.10.13, 13:32
                            SUPER smile
                            • darusia2012 Re:a jednak 31.10.13, 18:56
                              Ewajk na czym polegało to zbaczanie? Czy na prostej i równej drodze zbaczał?

Jotka dobre wieści smile
                          • martuska1982 Re:a jednak 31.10.13, 19:46
                            Super, problem z głowy. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka