Dodaj do ulubionych

Podwójny Phi&teds

04.01.14, 12:56
Udało mi się namówić m.na wózek podwójny.
Mój wybór padł na Phil&teds. Podoba mi explorer, vibe i verwe bo mają plastikowe podnóżki - materiałowe niemal we wszystkich są bardzo poprzecierane.
Ale znalazłam ogłoszenie ze zdjęciem dziecka o wzroście 100cm,które ledwo się mieści na głownym siedzeniu vibe.
na stronie producenta nie ma podanych dokładnych wymiarów oparcia żadnego modelu.
W którym modelu to oparcie jest najwyższe ?
Chciałbym wodzić dzieci jak najdłużej a obaj wzrost mają cały czas w 97centylu... (czyli w wieku 3 lat będą mieli 103cm a 4lat prawie 115cm)
czy dwulatek o wzroście 95cm zmieści się do dodatkowego siedzenia ?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Podwójny Phi&teds 04.01.14, 13:50
      Mój 3,5 letni synek jeszcze trzy m-ce temu jeździł w Vibe z przodu na dodatkowym siedzeniu bo maluch leżał na głównym. Też zanim maluszek się urodził starszak jeździł na głównym siedzisku /wysokość siedziska bardzo wysoka bo 62 cm i regulowana buda góra-dół/ i miał mega wygodnie bo siedzisko też należy do głębokich. Vibe jest fajny ale dość twardy. Amortyzacja mało wyczuwalna, choć jak maluch leżał to na wertepach przyjemnie bujało i w mig zasypiał. Wielki ten wózek. Verve przymierzałam w sklepie ale główne siedzisko płytkie i mało osłonięte i też wydaje mi się że jest mniejsze.
      • afroddytta Re: Podwójny Phi&teds 04.01.14, 13:54
        Ja mam starego Explorera jak masz pytania to pisz, mogę coś pomierzyć, dzieci będę mieć dopiero jutro i nie mam opon w wózku, muszę je zrobić w tym tygodniu. Na stanie mam 2,5 latka ok 92 cm i 4latka ok. 105 cm wink
        • wiedzma000 Re: Podwójny Phi&teds 04.01.14, 16:08
          koala w takim razie verwe odpada

afroddytta proszę o informacje nt jak twój 4 latek mieści się na wysokość na głównym i dodatkowym siedzisku. czy jest sens kupowania budki do dodatkowego siedziska ? używa się jej ? jak wysokie dziecko się pod nią mieści ?
          Czy Explorer ma amortyzację ? Dzięki smile
          • rebelka1986 Re: Podwójny Phi&teds 05.01.14, 08:15
            Ja mam dasha, to zdaje się poprzednik explorera, też ma plastikowy podnóżek. Wożę nim 2- i 4-latka. Młodszy ma 92 cm, starszy 104. Na głównym siedzisku obaj wygodnie się mieszczą. Do niedawna młodszy jeździł na dole, ale on jeszcze czasem sypia na spacerach i nie dawałam rady rozkładać siedziska do spania bez odpięcia pasów, bo głowa opierała się akurat na rurce. Szkoda, że to siedzisko nie jest odchylane. A może w explorerze jest?
            • wiedzma000 Re: Podwójny Phi&teds 06.01.14, 13:30
              Okazało się że na zdjęciu chłopiec siedział na dodatkowym siedzeniu założonym z przodu -dlatego miał mało miejsca smile

Wczoraj kupiłam P&T Vibe. W zasadzie to siostra go kupiła bo wózek na tablicy był w mieście blisko niej a ode mnie setki kilometrów.
              Teraz siedzę i się niepokoję czy na pewno go dobrze oglądneła i czy będzie wszystko ok. Normalnie spać nie mogę ehh ale zdjęcia były zrobione na zewnątrz w świetle dziennym i z relacji siory wynika że nie były zafałszowane. Jade po wózek jak tylko dzieci wyzdrowieją.
              • koala0405 Re: Podwójny Phi&teds 06.01.14, 13:42
                a fotki możesz przesłać?
                • wiedzma000 Re: Podwójny Phi&teds 06.01.14, 20:08
                  Zrobię jak po niego pojade bo sobie teraz nie zapisałam. Planuje do końca stycznia się wybrać - jeszcze musimy teściow odwiedzić w ramach świat a to w całkiem innym kierunku smile
                  Ale kupiłam starszy model bez tej przedłużonej budki, przywieziony ze stanów.
    • wiedzma000 Kupiłam drugiego Vibe 27.01.14, 19:56
      Kupiłam drugiego Vibe - 2 ...
      ...ponieważ moje dzieci są na zmiane chore, jak nie one to m. albo ja ledwo stoimy i szybko nie będę mogła przywieść Vibe 1 a w umiejętności pakowania paczek mojej siostry zdecydowanie nie wierzę i ponieważ miałam okazję kupić niespełna dwuletniego Vibe 2 w okazyjnej cenie.

Wiem nie jestem normalna ... ciekawe czy i kiedy uda mi się sprzedać Vibe 1, ale nie dość że nie mogłam się doczekać to jeszcze taka cena... i naprawdę niezniszczony i z folią i z budką na małe siedzenie.
      Trochę żle się z tym czuję że tyle kasy wydalam na dwa takie same niemal wózki.
      Pocieszcie mnie troszkę, co ?

Jutro go wypucuję i dodam zdjęcia.
      • pisar4 Re: Kupiłam drugiego Vibe 27.01.14, 20:00
        hhehehe. dwa wózki takie same , nieźle smile
        Jeden możesz zawsze sprzedać.
        Vibe ma chyba najdłuższe siedzenie. ja mam promenade, siedzenia są krótsze bo kubełkowe.
      • ania.nie.nie Re: Kupiłam drugiego Vibe 27.01.14, 20:16
        To ja poprosze foty Vibe na gazetowego smile
        Ciagle sie waham czy vibe czy bjcselect..
      • martuska1982 Re: Kupiłam drugiego Vibe 27.01.14, 20:18
        Spoko, hjeśli kupiłaś naprawdę okazyjne, to go w końcu od siostry odbierzesz, polukasz przy okazji (zawsze to wiedza, a wiedza wózkowa jest cenna) i bez straty puscisz dalej, a kupujacy będzie zadowolony, ze nie przepłacił. smile
        • wiedzma000 Re: Kupiłam drugiego Vibe 28.01.14, 21:00
          Najbardziej mnie pocieszyła ania.nie.nie smile
          już gadałm z siostrą żeby zrobiła mu sesje ale dziś miała już inne plany. Jutro Ci wyslę zdjęcia ale nie wiem czy na nieaktywowany profil można wysyłać wiadomości ?

Ogólnie wózek fajny, fajnie składa się z dwoma siedziskami, oba łatwo ściąga się do prania, niestety do pralki duże siedzisko się nie zmieści 'za chiny', prałam w rękach - materiał bardzo fajnie się czyści wilgotną gąbką. Duży mankamentem jest to że naramienników nie da się /nie umiem odczepić od siedziska. i odkręcając kosz na zakupy nie zaznaczyłam jak go prawidłowo przykręcić i czekam na instrukcję od siory smile
          • martuska1982 Re: Kupiłam drugiego Vibe 28.01.14, 21:44
            Wiadomosci prywatnej w profilu jeśli nieaktywowany niestety nie wyślesz, ale możesz wysłać meila na gazetowy.Gazetowy to nick danej osoby małpa gazeta.pl
            mój np. martuska1982@gazeta.pl
            • ania.nie.nie Re: Kupiłam drugiego Vibe 28.01.14, 22:11
              No dokladnie wink ania.nie.nie@gazeta.pl

Czekam niecierpliwie..
              A czym sie rozni vibe od vibe2?

Kurna one dla mnie wszystkie takie same!
              • wiedzma000 Re: Kupiłam drugiego Vibe 29.01.14, 18:40
                Napisze Wam różnice jakie już zauważyłam między vibe (v1) a vibe 2 (v2)
                inne uchwyty na przednie koło (w v2 jest węższy),
                inne napisy na ramie (v1 - vibe, v2 - phil&teds),
                w v1 dodatkowe siedzisko z przodu można wpiąć na dwóch wysokościach (w v2 jest tylko jedna)
                v1 ma czerwoną blokadę przed automatycznym złożeniem (v2 ma srebrną),
                v2 ma taki dodatkowy mini daszek przeciwsłoneczny z przodu budki i krótszy pasek na nadgarstek.

a tu na aukcji jest składak, nawet ramę ma z dwóch wózków:
                allegro.pl/philteds-vibe-i3912976489.html
                • wiedzma000 Re: Kupiłam drugiego Vibe 29.01.14, 20:37
                  Zdjęcie wózka który czeka w Rz

bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/33/25/11/01f7aea17f.jpg
                  Zdjęcia tego który mam przy sobie nie chce mi dodać do galerii.
                  Jeszcze jutro spróbuje bo dziś już mam dość
                  • alakern Re: Kupiłam drugiego Vibe 26.02.14, 23:23
                    ja jeszcze słyszałam, że te vibe które maja takie wkładki cieńsze , bardziej śliskie to są z Angli, często wersja 1 , wyjeżdżone na maxa.
                    • koala0405 Re: Kupiłam drugiego Vibe 27.02.14, 09:24

te wkładki cieńsze są w nowszych Vibe ponieważ te grube utrudniały składanie wózka
                      ja i tak wolę te grubsze wkładki ale do innych wózków
                      • alakern Re: Kupiłam drugiego Vibe 27.02.14, 18:14
                        Pytałam u dystrybutora i oni cały czas mają w vibe 2 grube wkładki a te cieńsze są tylko w Anglii. Mi się dobrze składa wózek. Kwestia dobrego złożenia kosza.
                        • alakern Re: Kupiłam drugiego Vibe 03.03.14, 20:41
                          ale też nie wiem co to z bzdura, że dziecko 100 cm się nie zmieści do vibe.
                          Oparcie ma 60 cm. no co wy, przecież spokojnie wystarczy.
                          • alakern Re: Kupiłam drugiego Vibe 05.03.14, 16:37
                            Kurde a teraz promocje dowalili z p&t, a ja to wszystko kupiłam. No nie mogę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka