Dodaj do ulubionych

maxi cosi mura plus ? mutsy evo / 4rider ?

12.01.14, 20:21
cały czas zastanawiam się nad wózkiem i dalej nie wiem, który wybrać... moje wstępne typy tak jak w tytule : maxi cosi mura plus , mutsy evo / 4rider . może podam swoje wymagania i będziecie mi mogły coś poradzić jako doświadczone Mamy i Wózkomaniaczki wink

1) teren wiejski , więc na pewno duże koła. gdzieś wyczytałam, że materiał nie ma znaczenia - czy są pompowane czy piankowe - a liczy się wielkość. zgadzacie się z tym?
2) przekładana spacerówka - przodem / tyłem do kierunku jazdy
3) budka - fajnie by było, żeby była spora, ale w tych wymienionych przeze mnie modelach z tym ciężko , chyba mura plus zwycięża - choć szału nie ma
4) możliwość wpięcia fotelika maxi cosi - ale to praktycznie każdy wózek ma,

a może macie jakieś inne propozycje?
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: maxi cosi mura plus ? mutsy evo / 4rider ? 12.01.14, 21:50
      morilee0 napisał(a):

> cały czas zastanawiam się nad wózkiem i dalej nie wiem, który wybrać... moje ws
      > tępne typy tak jak w tytule : maxi cosi mura plus , mutsy evo / 4rider . może
      > podam swoje wymagania i będziecie mi mogły coś poradzić jako doświadczone Mamy
      > i Wózkomaniaczki wink
      >
      > 1) teren wiejski , więc na pewno duże koła. gdzieś wyczytałam, że materiał nie
      > ma znaczenia - czy są pompowane czy piankowe - a liczy się wielkość. zgadzacie
      > się z tym?

> 2) przekładana spacerówka - przodem / tyłem do kierunku jazdy
      > 3) budka - fajnie by było, żeby była spora, ale w tych wymienionych przeze mnie
      > modelach z tym ciężko , chyba mura plus zwycięża - choć szału nie ma
      > 4) możliwość wpięcia fotelika maxi cosi - ale to praktycznie każdy wózek ma,
      >
      > a może macie jakieś inne propozycje?
      >
      Amortyzacja w wózku jest wazna, a nie tworzywo, z których wykonane są koła.Żaden z tych co wymieniłaś nie ma dobrej amortyzacji.Ja osobiście żadnego bym nie kupiła,ale to ja. wink
    • afroddytta Re: maxi cosi mura plus ? mutsy evo / 4rider ? 12.01.14, 22:16
      Dokładnie, żaden z tych wózków nie jest wózkiem w teren dobrze amortyzowanym, ja lubię wózki z pompowanymi kołami, choć a tych przypadkach to nic nie zmienia, wózki są b. sztywne.

Jeśli masz teren nierówny i tam głównie zamierzasz spacerować to bym proponowała taki zestaw
      1. na początek używana gondola z bardzo dobrą amortyzacją np. Roan Marita, jakiś Peg perego czy Inglesina- doskonale się będzie sparawdzać w terenie, a brak skrętnych kół przy małym i lekkim dziecku nie będzie problemem.
      2. potem nową, lepszą spacerówkę gdzie już amortyzacja nie będzie taka ważna przy starszym dziecku. Lepiej byłoby bez odwracanego siedziska, będzie większy wybór np. świetna spacerówka Urban Jungle.

Można wszystko załatwić dużym miekkim wózkiem jak Emmaljunga, ale nie każdy lubi takie spacerówki wink
      • morilee0 Re: maxi cosi mura plus ? mutsy evo / 4rider ? 12.01.14, 22:24
        hmm, emmaljunga mi się w ogóle nie podoba sad jakoś nie przemawiają do mnie takie klasyczne wielkie wózki. ale z drugiej strony to nie wygląd jest najważniejszy, a to żeby dziecku było wygodnie i dobrze. a jakiś wózek z dobrą amortyzacją, ale w miarę zgrabny, nowoczesny wygląd? czy to nie idzie w parze...
        • afroddytta Re: maxi cosi mura plus ? mutsy evo / 4rider ? 12.01.14, 22:31
          Doskonale Cię rozumiem to też nie wózki dla mnie.
          Nowoczesny wygląd niestety raczej nie idzie w parze z doskonałą amortyzacją, co najwyżej ze średnią. Moim zdaniem dobrą i regulowaną amortyzację mają Easywalkery i taki Quatro (4koła) czy Sky (3 koła) nadałby się jako gondolka i potem spacerówka, ale te wózki są mało popularne w PL, więc używanych mało, chyba, że chcesz kupić nowy.
          • martuska1982 Re: maxi cosi mura plus ? mutsy evo / 4rider ? 12.01.14, 22:39
            dziewczyny jeszcze piszą często że joolz ma dobrą moartyzajcę.Moja znajoma bloomem często jeździła po plaży i p lesie i chwaliła sobie. No ale to wózek typowo miejski chyba jednak.Za to wygląd ma kosmiczny. wink
    • morilee0 espiro? 13.01.14, 20:15
      a np. polska firma espiro?? kupić zestaw 2w1 , zwłaszcza pod kątem gondoli, w espiro vector pro wygląd jest w miarę ok a podają, że koła pompowane i amortyzowane. miałyście z nimi styczność?
      • afroddytta Re: espiro? 13.01.14, 20:49
        Ten wózek na pewno trochę kosztuje tzn. >1000 zł i pewnie dopiero po zakupie się przekonasz jak się sprawdza. W tej cenie moim zdaniem zdecydowanie lepiej kupić używany, ale sprawdzony wózek, który i się nie rozwali i przynajmniej będziesz wiedziała co kupujesz. Subiektywnie myślę, że amortyzacja będzie średnia. Jeśli chcesz kupić ten wózek tylko pod kątem gondoli to niestety potem ciężko Ci będzie go sprzedać za sensowną cenę, sporo stracisz. Kupując np. Roana Maritę za np. 300 zł, po tych 5-8 mies. gondolowania sprzedasz go dalej może za te same pieniądze i potem kupisz sensowną spacerówkę.
        A Jedo Fyn, chwalone sprawdzone wózki, regulowana amortyzacja, spacerówka bez szału, ale niektórym odpowiada. Kupując używany, możesz sprzedać jak Ci spacerówka nie podpasuje.
        • martuska1982 Re: espiro? 13.01.14, 21:03
          jak dla mnie vector (i jego następca vecrot pro) to średnia jakość. Vectora pro w sklepie macałam tylko. Konstrukcją ma pewnie buzza udawać i porównywałam go z buzzem. Buzz z natury ma luzy, ale luzy które ma nowy vector są niebotyczne. Dla mnie tragedia.
          No i zwykłego vectora (nie pro) ma mój kuzyn. Jakoś naprawdę przecietna. uncertain
          Do tego miałam okazję iść przed tym wózkiem spory odcinek drogi.babeczka z wózkiem szła za mną i dzwonił jak tania parasolka. Jak mnie mineła to długo z szoku wyjść nie mogłam widząc,że jedzie vectorem i to na tylnych pompowanych. Przednie koła strasznie rozjechane i dzwoniące jakby wszystkie srubki się poluzowały.
          On dośc ładnie wygląda i jest nawet zgrabny, ale jakość jego wykonania pozostawia naprawdę wiele do życzenia.
          Mojemu kuzynkwi służył przy dwójce dzieci, ale oni wózek mieli tylko do wożenia malucha w gondoli w salonie lub do wystawienia w ogrodku. Na spacerze po asfaltowej drodze biegnącej koło domu posłużył im kilka razy (przy dwójce dzieci!!!). Może dlatego się jeszcze nie rozsypał. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka