Dodaj do ulubionych

łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem

14.01.14, 21:36
jest cos takiego? oprócz city mini... ostatnio ciągle myślę o czymś super łatwo składanym do auta i na wyjazdy. kupiłabym yezza ale chciałabym choćby minimalnie rozkładane oparcie bo mój mały często w aucie zasypia.

także priorytety są takie:
- łatwe składanie
- wysokie i choćby lekko rozkładane oparcie

przychodzi wam coś do głowy?
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 14.01.14, 21:47
      hehehe cybex ruby - skladanie wiadomo, jak w parasolkach - oparcie wysokie , mozna lekko odchylic do tylu - choc nie jest to absolutnie pozycja lezaca... ale jak mi ostatnio Werka usnela w samochodzie i przesadzilam ja do Rubiego z takim wlasnie odchylonym oparciem to wydawalo mi sie ze jest jej calkiem wygodnie
      • monika_kas Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 14.01.14, 21:52
        no ale właśnie to ma być głównie wózek do auta a składanie parasolek jest dla mnie... no nie należy do łatwych. mam topaza, który grzecznie czeka żeby iść w dobre ręce i zamiast niego chciałam coś naprawdę super ekstra łatwego w składaniu. smile
        • magda79pn Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 14.01.14, 22:29
          nie ma takiej sad

ja za to szukam czegoś co nie będzie parasolką, czegoś z oparciem minimum 47cm i pełną rączką, dużym koszem na zakupy...
          kurcze, wydaje mi się że szukam czegoś normalnego... waga max 8 - 8,5kg, rozstaw kól max 55cm i same goowna na all mi wyskakują sad

czy naprawdę nie ma spacerówki o gabarytach graco, ale lepszej jakości?
          pasowałoby mi coś jak peg perego p3, inglesina zippy, ale z pełną rączką...
        • linkap_wawa Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 09:06
          Monika hm no oczywiscie kazdy ma inny poglad na skladanie i rzeczywiscie w sumie najlatwiej to się BJ skladaja ale w parasolkach typu cybex to masz w sumie dwa kopniecia w stelaz, pchniecie do przodu i wozek zlozony.
          • martuska1982 Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 09:27
            i maclaren tak samo i dla mnie genialnie łatwo - nogą podważam blokadę, kolejnym ruchem podważam dźwignię do składania i ręką popycham wózek do przodu - złożony.
            Jak dla mnie ten "parasolkowy" sposób składania jest prosty.
      • kedro-dasos Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 14.01.14, 22:50
        monika, ja też mam problem ze składaniem wózków- oprócz GT smile, ani Si, ani MP Tour nie opanowałam biegle. Za to Cybex Ruby- zero problemyów myk , myk i złożony.
    • coco.roco Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 14.01.14, 22:31
      A może Peg Perego Pliko Mini? Jego skłądanie chyba nie należy do skomplikowanych wink Bynajmniej nie składa się "typowo parasolkowato" tongue_out
      • monika_kas Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 08:47
        Tak ale ile pliko mini ma oparcie? Chyba niezbyt wysokie? Kurcze mój syn ma dopiero 17 miesięcy ale jest wysoki i chciałabym jakiś wózek który naprawdę do końca wystarczy a nie cierpię jak głowa wystaje ponad oparcie....
        • magda79pn Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 09:26
          kiedyś mierzyłam pliko mini, chyba 49cm miał

nie znajdziesz wózka z oparciem wyższym niż 49-50cm, zazwyczaj mają 47-48cm, kiedyś, w roku 2007 inglesina trip miała 52cm, teraz ma 48...
          inglesina espresso też miała 52cm, teraz nie wiem ile ma (ale droga jest strasznie, zastanawiam się, czy nie sprzedać cybexa ruby, aby kupić tą inglesinę)

a małym się nie martw, on teraz będzie rósł od pasa w dół smile oni już od pasa w górę urośli, teraz będą mieli tylko dłuższe nogi smile
        • mamaela4 Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 09:28
          A nie myślałaś o Bugaboo bee plus? Składa się super w ksiązke, pozatym rozkłada się do spania i jest długa i niezbyt szeroka, moim zdaniem dla starszaka ok
          • magda79pn Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 09:31
            ja bym chętnie kupiła bee, nawet to bez plusa, ale nie ta półka cenowa sad

chciałam kupić coś do 600zł (może być używka)
          • agusia041 Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 09:35
            Oparcie w bee+ po maksymalnym wysunięciu ma ok. 53 cm smile
            • eve_81 Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 12:14
              Magda - ja mialam dokładnie ten sklep-jane.pl/carrera-aniversario-spacerowki-h64-air-p-344.html?manufacturers_id=1

A była ostatnio fajna aukcja na all bbo bee+ ale jak szybko się zaczęła tak szybko skończyła. Czy Was też wkurza jak juz ktoś licytuje daną rzecz a tu nagle myk - i koniec aukcji. A słowa nie było napisane, że zastrzega sobie możliwość wczesniejszego zakończenia. Mnie to irytuje nieziemsko.

Monia -nie wiem co Tobie poradzić, mi się ten pliko mini podoba, może za jakiś czas się skuszę na niego - nie wiem smile
            • monika_kas Re: łatwo składana spacerówka z wysokim oparciem 15.01.14, 12:50
              Niestety dopóki nie wrócę do pracy to Bee jest poza moim zasięgiem... sad

Ja może jakaś dziwna jestem ale dla mnie typowe parasolki się łatwo nie składają... Zawsze mam z tym problem. Może bym przywykła ale nie daję im szans na to... Tym bardziej że wózek do auta zwykle składa mój mąż a on jak widzi parasolkę to ma minę jakby go coś złego spotkało... I mówi: o nie znów taki beznadziejnie składany wózek... Nie mogłaś kupić innego? No więc chcę kupić ale chyba takowy nie istnieje... Ehh...
    • thea19 maxi cosi noa 15.01.14, 12:30
      ma dlugie oparcie, odchylane na pollezaco, raczka rogata ale pelna tez. kosz plytki ale wozek bardzo maly po zlozeniu i lekki. jest miekki i dzieckiem nie trzesie.
      • magda79pn Re: maxi cosi noa 15.01.14, 13:04
        ja już prawie zdecydowałam

kupuję Arię PP, szukam teraz tylko dobrej ceny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka