Dodaj do ulubionych

co by tu jeszcze kupić...

02.02.14, 23:25
mam:
sky'a- którego kocham miłością wielką
arię- która czeka na wiosnę
uniqua- to ten nierozkladany, a'la volo

no i teraz nie wiem co by tu jeszcze kupić (wiem, to taki mój wymysł, niczego mi nie potrzeba...)

1. techno xt - jesli tak to używane czarne czy namowic M na nowke szampana?

2. lekką podwieźdupkę z rozkladanym oparciem?

.
Obserwuj wątek
    • flower_v Re: co by tu jeszcze kupić... 02.02.14, 23:31
      Magda w swiecie dziecka na all czarny i szampan w tej samej cenie, no chyba, ze to inne roczniki, w to nie wnikałam.
      czarny xt tez mi sie podoba wink
      • martuska1982 Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 08:44
        Magda, znając ciebie to wózek nie zabawi u ciebie na dłuzej, więc szkoda kasy na nówkę, nawet jeśli jest w dobrej cenie, bo przy sprzedaży siłą rzeczy trochę stracisz. Lepiej juz kupić używany i być może nie stracic nic.
      • magda79pn Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 09:29
        na all czarny xt za 999zł, a w innym sklepie szampan za 859zł - różnica duża jak dla mnie
    • sztucznamrowka Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 09:22
      Magda - a gdzie Ruby??? wink
      A Aria doczeka wiosny??? tongue_out big_grin

" 2. lekką podwieźdupkę z rozkladanym oparciem? "- może M&P Tour he he wink
      • magda79pn Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 09:25
        ruby prawie poszedł w świat, tzn jeszcze jest, ale niby jutro mają za niego zapłacić
    • monika_kas Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 09:39
      Oj Magda... smile cokolwiek byś nie kupiła i tak będzie fajne smile masz rękę do wózków... Powiedz czy Ty aby szyjesz kosze do techno xt? Takie fajne na zamki? suspicious
      • magda79pn Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 09:53
        nooo... smile
      • pinik Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 10:17
        Mam taki koszyk od Magdy! Super jest!

Magda, a czemu Aria na wiosne czeka????
        • magda79pn Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 10:28
          Aria czeka na wiosnę, bo w Poznaniu jest syf, mokro, mnóstwo piachu po roztopieniu śniegu zostało i szkoda mi jej sad
          • magda79pn XT oraz inne Maclareny wykreślone 03.02.14, 11:18
            jednak stwierdziłam, że nie potrzebuję tak dużego wózka jak XT, a inne maclareny są za niskie

priorytetem w wyborze jest wysokość rączek, a potem wysokość oparcia (minimum 47cm), oparcie ma się trochę rozkładać, nie musi mieć wielkiej budki bo mój syn nie lubi budek (taki zwykły rozmiar wystarczy) podnóżka też nie musi być, bo i tak by mu nóżki wystawały...

mój Jane unique, nie rozkłada się do spania wcale, ma też zepsutą budkę i nie da się jej naprężyć (to taki model co nie ma napinaczy po bokach, nie lubię takich budek...)
            najlepiej to on się sprawdzi dla 2,5-3 latka, jako typowa podwieźdupka bez budki...

wybrałam:

1. silver cross fizz - rączki 107-108cm, ten model z dodatkowym daszkiem, tylko nie wiem jak z oparciem, bo podają 43cm, ale wydaje mi się, że nowe modele maja wyższe oparcia (muszę dopytać)

2. inglesina swift - tutaj tylko muszę sprawdzić czy nie kopię w stelaż
            • magda79pn Fotki 03.02.14, 11:32
              co myślicie?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/ep4pBHWZxm7qI8zR0X.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/sb9Au67WkD4oDP4sXX.jpg
              • martuska1982 Re: Fotki 03.02.14, 11:43
                fizz mi się duzo bardziej podoba, sama o nim myślę i nie wiem tylko jak w użytkowaniu.
                • magda79pn samo się wybrało... 03.02.14, 13:22
                  nigdzie nie ma silver crossów, niby są dostępne, a jak pytam to nie ma

więc pozostała inglesina
                  • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 14:00
                    Magda, nie wiem czy ta informacja cos Ci da, ale mam w domu i swift i arie. Jesli chcesz jakies porownanie itp to daj znac.
                    Mam tez M&P Tour. I od kiedy go mam Inglesina jest mniej uzywana bo tour wydaje mi sie bardziej zwinny, mimo, ze ma mniejsze kola
                    • monika_kas Re: samo się wybrało... 03.02.14, 14:03
                      My way a co możesz mi o m&p tour powiedzieć? smile jesteś z niego zadowolona?
                      • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 14:24
                        Z tour'a jestem bardzo zadowolona. Jesli nie ide na zakupy, gdzie pierwszenstwo ma PP Aria, ze wzgledu na duzy koszyk, to chetnie biore wlasnie tour'a.
                        Przede wszystkim, fajnie sie prowadzi - ja mieszkam w centrum miasta a zamiast tradycyjnych kafli chodnikowych, tu gdzie mieszkam, stosuje sie asfalt lub cos jak marmur, wiec takie male koleczka jada idealnie. Lekko sie podbija, jak chyba wszystkie parasolki z taka konstrukacja, wlasciwie to trzeba uwazac na jakiekolwiek ciezary na raczkach kiedy dziecka nie ma w wozku wink. Jest leciutki (6,2 kg) a po zlozeniu waski. Moj ma jeszcze (nowsze roczniki nie maja) fajne okienko w budzie i pas do przenoszenia na ramieniu - wg mnie rewelacja. Bardzo czesto z tego korzystam jesli musze wejsc gdzies po schodach - wozek zlozony i na plecy a dziecko za reke, wtedy daje rade jeszcze niesc jakies spore zakupy w drugiej wolnej rece.

Jesli jeszcze chcialabys cos dopytac to smialo wink
                  • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 14:03
                    Aha, tour podbija sie tez lepiej, wedlug mnie, niz swift. Choc i ten drugi nie tak zle wink
                    • magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 14:13
                      ale ja mam problem z wysokością, 103cm jak ma tour to nisko sad wtedy wolałabym na pewno maclarena

swift ma wyżej rączki
                    • magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 14:27
                      wiesz co by mnie interesowało, wysokość oparcia w swift smile

możesz też strzelić fotkę tego swifta w wolnej chwili, obojetnie czy z arią, czy z tourem smile
                      • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 15:28
                        Wysokosc oparcia w swift to 48 cm

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3588720,2,2,IMG-1563.html
                        https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3588721,2,2,IMG-1564.html
                        https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3588722,2,3,IMG-1566.html

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3588723,2,4,IMG-1567.html
                        • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 15:29
                          ok, nie wiem jak wkleic zdjecia, wiec zapraszam do galerii wink
                          • magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 16:32
                            dzięki za fotki smile

dobrze piszą w necie, że ona ma wyże rączki niż tour?
                            • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 19:01
                              Sa rzeczywiscie wyzej, ale nie wiecej niz 2-3 cm

ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=my_way&photoId=1114329" border="0" alt="https://ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=my_way&photoId=1114329">
                              • magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:17
                                nie umiem tego otworzyć

w każdym razie, właśnie te 2-3cm robią różnicę smile
                                • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:22
                                  Kombinuje z tymi zdjeciami, ale dalej nie mam pojecia jak sie je wstawia wink

Moze teraz:
                                  https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3588931,2,1,swift-vs-tour.html
                                  • magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:28
                                    kurcze, faktycznie niewiele...
                                    coś jest nie tak... albo inglesina nie ma 108cm, albo m&p ma więcej niż maclareny, czyli więcej niż 102-103cm...

wklejam link jakby ktoś chciał widzieć
                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ef/kf/ewrg/5jdx92ijccN7aNzyPX.jpg
                                    • magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:28
                                      jeszcze zapytam, czy kopiesz w inglesinie w koła?
                                      • magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:32
                                        znalazłam, m&p jest wyższy od questa !!!

nie wiem czy się cieszyć czy nie sad bo znowu nie wiem co kupić, toura czy swift...

wozkomania.blogspot.com/2011/12/maclaren-quest-vs-mamas-tour.html
                                      • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:46
                                        magda79pn napisała:

> jeszcze zapytam, czy kopiesz w inglesinie w koła?
                                        >
                                        >
                                        >

w same kola nie, ale zdarza sie w stelaz, jak ide zamaszyscie wink W Inglesinie ten lacznik hamulcow jest nieco wyzej i czesto widze, ze stawiajac krok udaje mi sie zmiescic stope pod nim smile
                                    • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:38
                                      az z ciekawosci zmierzylam tour'a i do zgiecia rogow jest ok. 96 cm a do konca rogow jest ok 105,5 cm.

• magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:42
                                        czyli wszystko się zgadza, a byłam pewna, że on ma 102-103 tak jak quest...

wielkie dzięki za wszystko, bardzo mi pomogłaś (albo nie wink bo teraz mam nad czym rozmyślać)

pozdrawiam smile
                                        • my_way Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:50
                                          no to jeszcze dodam, ze kola tour'a jada cichutko. Ciszej niz swift'a smile

Jak pisalam wyzej, od kiedy mam tour'a inglesina wyjezdza sporadycznie. Z reszta, juz zdecydowalam sie ja sprzedac
                                          • magda79pn Re: samo się wybrało... 03.02.14, 21:56
                                            a w koła od toura nie kopiesz? czy tam w stelaż...
                                            • my_way Re: samo się wybrało... 04.02.14, 00:05
                                              Rzadziej niz w swift'a bo tour ma bardziej "kopniety" ten stelaz.
                                              • sztucznamrowka Re: samo się wybrało... 04.02.14, 06:57
                                                ma_way - napisałam do Ciebie na priva i na gazetowego smile
                                                • my_way Re: samo się wybrało... 04.02.14, 10:58
                                                  sztucznamrowka napisała:

> ma_way - napisałam do Ciebie na priva i na gazetowego smile

Moj esej poszedl na gazetowego wink
      • gniesia007 Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 13:22
        Monika ja mam taki kosz do xt jak chcesz szary podajze mam, magda mi uszyla ale po tygodniu sprzedalam swojego szampanauncertain a kosz mi się został. Napisz do mnie na gniesia007@poczta.onet.pl
        • monika_kas Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 13:29
          jasne będę z Tobą w kontakcie jakby co, ale narazie pass bo może jednak kupię coś innego smile)

ehh mam 1000 pomysłów na minutę smile
    • pomilak1 Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 18:02
      Kup tą inglessinę bo sama jestem jej ciekawa big_grin
      • magda79pn Re: co by tu jeszcze kupić... 03.02.14, 18:04
        kupię, jak tylko kasę za cybexa dostanę

bo mi się podoba smile i nie jest tak niska jak maclareny i m&p
        • gniesia007 Re: co by tu jeszcze kupić... 04.02.14, 11:08
          Magda akurat w tour jest fajnie bo ja np nie kopalam z stelaz a w macu tak, jak widac co uzytkownik to ma inne odczuciasmile
          Magda jak sie przyjzysz tej fotce to widac ze niby rączki sa na tej samej wysokości ale zgięcia rogów juz nie, dlatego toura latwiej sie prowadzi nizszej osobie i stelaz ma bardziej odchylony do tyłu.
          https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/55/50/03/016e9f6833.jpg
    • evitek83 a moze JANE BE COOL STREET? 04.02.14, 11:12
      Raczki chyba ma dosyc wysoko niby 106-108cm, nie wiem jak z oparciem...
      • magda79pn Re: a moze JANE BE COOL STREET? 04.02.14, 11:16
        widziałam go, ale on chyba z Jane nie ma nic wspólnego...
        • evitek83 Re: a moze JANE BE COOL STREET? 04.02.14, 11:18
          mozliwe ze tak, zbytnio nie wnikałamsmile zerknełam tylko na all i na wysokosc raczek.
    • monika_kas Re: co by tu jeszcze kupić... 04.02.14, 11:58
      Magda a ten? rączki wysoko, oparcie wysokie.... cena niska...

allegro.pl/kees-wozek-spacerowy-lekki-loop-z-barierka-i-folia-i3925873022.html
      • magda79pn Re: co by tu jeszcze kupić... 04.02.14, 12:07
        zapomniałam o nim, u nas on jest stacjonarnie... kiedyś go chciałam kupić, ale potem kupiłam tą koelstrę w której kopałam w koła sad
        • magda79pn Re: co by tu jeszcze kupić... 04.02.14, 12:09
          muszę gdzieś pomacać i toura i swifta, bo nie ukrywam, że swift mi się bardzie podoba i wydaje mi się porządniejszy, kiedyś dziewczyny pisały, że tour ma tak cienką tapicerkę, że trzeba używać wkładki, a ja wkładek nienawidzę, chciałabym jeździć samym wózkiem, bez dodatków.
          • magda79pn My_way 04.02.14, 16:30
            a czy swift ma amortyzowane kołka?
            • my_way Re: My_way 04.02.14, 20:56
              jakas tam amortyzacje ma, oczywiscie bez szalenstw. Naciskajac powyzej kol uginaja sie wszystkie 4 pary. Pod tym wzgledem jest lepiej niz w Tour.
              • magda79pn Re: My_way 05.02.14, 12:52
                przeczytałam wczoraj chyba wszystkie fora dotyczące tego wózka smile

najwięcej osób skarży się na płytkie siedzisko, no i poza tym płytkim siedziskiem wszystko mi w tym wózku pasuje... amortyzacja (jakaś tam, ale zawsze) duża budka (choć mój mały nie pozwoli jej rozłożyć, no ale może do wakacji zmądrzeje jak mu słonko w głowę zaświeci, w razie czego zawsze jest), do 24,5kg wagi dziecka, wysoko rączki

czy myślisz, że dałoby się to siedzisko pogłębić troszkę? bo w sumie ten materiał podnóżkowy tak wisi bez sensu trochę big_grin może by tam coś wsadzić? mój synek ma dopiero 1,5 roku, więc głębokość na tą chwilę OK

wyczytałam też, że od roku 2013 zmienili budkę (nie wiem co konkretnie) ale podobno jest wyższa (a może tylko wyżej montowana?) większa/głębsza i ma większy ten dodatkowy daszek
                i w jednej recenzji napisali, że siedzisko też zmienili, i teraz jest bardziej dla większych dzieci, ale też nie wiem co... czy jest wyższe? bo na głębsze nie wygląda...

a w sklepach tego swifta nie mają, wszędzie tylko na zamówienie, bo pisałam i prosiłam o wymiary sad

szkoda że masz czerwoną, bo bym kupiła, ale za czerwienią nie przepadam wink

wklejam recenzję z amazona:
                "I purchased this stroller for our month vacation to Hawaii. We own a Quinny but thought it would be too large to lug around on flights and while on the island. I did lots of research and settled on the Inglesina Swift. It was exactly what I was looking for. It fit very well for our 5 month old and features great quality and durability. The wheels swivel excellent and never once gave us any problems even while treading through dirt paths and light sand. Love the 5-pt harness and the recline is amazing - not to mention the extra large visor that was well appreciated for our little one. The 2013 model features a higher/taller seat and canopy, which is great for a tall child or all around longer use. The red color is gorgeous altho I did find it to be a bit brighter than what is featured online. It's more of a bright red than deep red. Still very nice"
                • my_way Re: My_way 05.02.14, 15:29
                  magda79pn napisała:

>
                  > czy myślisz, że dałoby się to siedzisko pogłębić troszkę? bo w sumie ten materi
                  > ał podnóżkowy tak wisi bez sensu trochę big_grin może by tam coś wsadzić? mój synek m
                  > a dopiero 1,5 roku, więc głębokość na tą chwilę OK

Ten podnozek niezupelnie "wisi" bo on jest na 2 rurkach, ktore sa kontynuacja siedziska, tylko sa na stale takie "zgiete" w dol - mam nadzieje, ze rozumiesz wink
                  Ja, owszem, kombinowalam tez, zeby przedluzyc to siedzisko i da sie. Te czesc wlasnie "wiszaca" wypelnilam lekkim usztywnieniem i gabka, z tym ze calosc byla dalej opadajaca. Probowalam tez zdjac te czesc materialowa z tych rurek i ja usztywnic i wtedy zostawic luzno juz bez zakladania. Takze mozna probowac. W tej chwili wozek jest gotowy do sprzedazy, wiec to wszystko mam juz rozmontowane i niestety nie mam zadnego zdjecia.

>
                  > wyczytałam też, że od roku 2013 zmienili budkę (nie wiem co konkretnie) ale pod
                  > obno jest wyższa (a może tylko wyżej montowana?) większa/głębsza i ma większy t
                  > en dodatkowy daszek
                  > i w jednej recenzji napisali, że siedzisko też zmienili, i teraz jest bardziej
                  > dla większych dzieci, ale też nie wiem co... czy jest wyższe? bo na głębsze nie
                  > wygląda...

Moj jest jeszcze z 2012 i budka nie ma dodatkowego daszka, ale sama sobie dorobilam wink Te nowsze modele maja ten dodatkowy daszek i fajnie wtedy zakrywa dziecko. Dawno juz nie bylam w zadnym sklepie z wozkami i nie widzialam najnowszych modeli, wiec wiecej na razie nie umiem powiedziec.

> szkoda że masz czerwoną, bo bym kupiła, ale za czerwienią nie przepadam wink

I tak nie sprzedaje jej w PL bo koszty wysylki rownalyby sie prawie wartosci wozka wink

> wklejam recenzję z amazona:
                  > "I purchased this stroller for our month vacation to Hawaii. We own a Quinny bu
                  > t thought it would be too large to lug around on flights and while on the islan
                  > d. I did lots of research and settled on the Inglesina Swift. It was exactly wh
                  > at I was looking for. It fit very well for our 5 month old and features great q
                  > uality and durability. The wheels swivel excellent and never once gave us any p

> roblems even while treading through dirt paths and light sand. Love the 5-pt ha
                  > rness and the recline is amazing - not to mention the extra large visor that wa
                  > s well appreciated for our little one. The 2013 model features a higher/taller
                  > seat and canopy, which is great for a tall child or all around longer use. The
                  > red color is gorgeous altho I did find it to be a bit brighter than what is fea
                  > tured online. It's more of a bright red than deep red. Still very nice"

Znowu, nie przygladalam sie dokladnie nowszym modelom, ale byloby fajnie, gdyby oparcie i siedzisko byly jeszcze wyzsze!

• magda79pn Re: My_way 09.02.14, 09:39
                    nie wiem czy już sprzedałaś swifta, ale miałabym jeszcze prośbę smile

mogłabyś mu zrobić ze dwie fotki porównawcze razem z tourem?

i jeszcze jedno dotyczące swifta smile możesz położyć na siedzisko jakąś miarę lub linijkę żeby było widać do którego miejsca to siedzisko ma te 18 czy 19cm smile

z góry dziękuję smile
                    • my_way Re: My_way 10.02.14, 15:11
                      fotki poszly na maila "sowa" smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka