Dodaj do ulubionych

Apel do firmy Delti! :)

07.02.14, 11:16
Wózkomaniaczki wiem, że nie bardzo lubicie wózki rodem z Częstochowy smile
Ale no muszę zachwalić produkt firmy Delti i zaapelować, bo producenci podczytują wątki o wznowienie produkcji wózka Delti Liv

Właśnie swojego Liva prałam i natchnęło mnie do napisania tego postu.
To polski wózek, kosztował 300 zł nowy!
Mam go 3 lata, dwa lata jest naszym jedynym wózkiem , eksploatowanym maksymalnie, przeżył 3 lata wakacji, jeździł przez las obładowany 3 parawanami, wodami mineralnymi, ręcznikami itd plus dziecko smile
był składany i rozkładany chyba tysiąc razy...

Nie ma prawie żadnej ryski, rdzy...
Materiał idealny, mimo częstego mycia nadruki nieruszone... nie wypłowiał, a na słońcu stał b. często
rączki pokryte gąbką która nawet w najmniejszym stopniu nie pękła, nie odpadła
Duża buda zakrywająca dziecko
Oparcie 49 cm, moja 3,5 latka wczoraj w nim spała na zakupach i główka nie wystawała (97cm wzrostu)
Teraz jeździ w bagażniku, właśnie w razie snu, przetrwał bez szwanku w wilgoci i mrozie
nic nie stuka, nie piszczy
Koła na kostce nie turkoczą
Podbija się rewelacyjnie, wczoraj specjalnie sprawdzałam i z moją 3 latką (ok 14 kg) podbijam jedną ręką bez wysiłku...

Może jestem nudna ale ten wózek jest REWELACYJNY...
nie zamieniłabym na żadne maclareny.., których kółka stukają a draż mnie to strasznie...

Dlatego ponawiam , prezesi Delti, zamiast wypuszczać wielkie kolubryny , wznówcie produkcję Liv-a , mogę chwalić i chwalić...

jak mój wyschnie , to zrobię zdjęcia, jak wygląda po 3 latach..
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 11:28
      jesli wozek jest tak bezawaryjny jak twierdzisz to moze rzeczywiscie warto sie nad nim pochylic , tym bardziej ze jego cena jest mocno zachecajaca....
      aczkowiek to ze spiacej 3,5 latce glowka nie wystawala to nie jest zaleta wysokiego oparcia, tylko raczej ulozenia dziecka w wozku.. mojej niespelna 2 latce przy wzroscie ok. 88cm w wozkach o wysokosci oparcia ponizej 50 cm glowa wystaje ponad siedzisko - w pozycji siedzacej.
      • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 11:33
        no leżała normalnie, nóżki oczywiście zgięte, na podpórce, aż taki długie nie jest smile
        córka wróci z przedszkola to zrobię zdjęcia.

Prałam wózek bo chciałam go oddać za symboliczną złotówkę (już prawie nie używamy)
        ale jednak go zostawię, psiknę silikonem i przechowam dla kolejnego dziecka. Kolor szary uniwersalny, już go widzę z kolorową wkładką big_grin

• emila.dudek Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 11:37
          Ja to samo mogę powiedzieć o moim Livie, wózek rewelacja, kupiłam za 259 zł, bezawaryjny.
          Wózek oczywiście sprzedałam, widzę już w nim kolejne dziecko.
        • magda79pn Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 11:38
          ja tam akurat delitma lubię smile
          miałam Cata, jako gondola + spacerówka kupiony nówka za 499zł to był super big_grin
          miałam też delti mouse, parasolkę bez rozkładanego oparcia, woził wszystko i też super się spisał, kosztował nowy koło stówy big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/jRvLfa0mvWoIIpUnqB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/a9wthg0wqGPqKa6HTB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/3i8lG0QFZboAjqKOWB.jpg
          • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 11:46
            Magda79pn takiego modelu nawet nie widziałamsmile nasz identycznie obładowany jeździ , a mąż wozi z samochodu nim dwie zgrzewki wody i zakupy big_grin

Zdjęcie na plaży rewelacjabig_grin

Ja właśnie też Deltima lubię, ale moim zdaniem nowy Voyager i Amelis wizualnie przynajmniej są gorsze niż starsze modele...

Pamiętam jak znajoma kupiła Voyagera chyba, albo jakiś podobny , bo mieli jeszcze Pandę, Ligero? Było to 10 lat temu i wtedy też był fajny, jak na tamte czasy, w porównaniu do podobnych konstrukcyjnie Tako i innych Krasnali, to był mercedes wink
            Przewoził dwójkę dzieci i sprzedali wyglądający jak nowy

Ale dziś taki Voyager, po pierwsze jest brzydszy przez cienkie rurki , po drugie mamy teraz mają inne wymagania chyba.. A amelis pospolity strasznie, niezłe kolory i zwierzaki na pokrywie gondoli i nic poza tym, konstrukcja jak większość wózków z tego regionu...
            Podejrzewam, że skupili się na X - landerze i Navingtonie, a szkoda bo jest wiele mam z małymi dochodami, które nie mogą sobie pozwolić na wózek za 2000. Delti był tani, solidny i całkiem wizualnie fajny
            • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 12:20
              https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/1554530_805043459522387_600693130_n.jpg
              https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1604872_805043499522383_1668910304_n.jpg
              https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/1557571_805043526189047_1462894744_n.jpg
              https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1/1460979_805043546189045_249470483_n.jpg
              https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1607049_805043592855707_1650815671_n.jpg

zdjęcia z telefonu, średniej jakości, ale chyba widać stan wózka 3 letniego smile
              • rebelka1986 Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 12:44
                Jak nie lubię parasolek, tak Liv wygląda bardzo sympatycznie smile
                • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 12:52
                  Wydaje mi się, że to przez materiał, nie jest luźny czy ortalionowy.
                  No ale cóż, już ich nie produkują, a w sumie gdyby zostawili Delti jako producenta lekkich parasolek to załatali by dziurę na polskim rynku wózków...
                  Wiem, że są inne parasolki , ale jeśli chodzi o polskie, to do szału doprowadzają mnie wszechobecne elementy z grubej folii , na podnóżku , pałąki, w budzie.... brrrrsmile
                • linkap_wawa Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:06
                  hmm. a w tosi mozna je nadal kupic.. w nowej odslonie na czarnym stelazu nawet fajnie sie prezentuje - www.sklep-tosia.pl/delti-liv_p1819
                  w tej starszej wersji, to mi w sumie tylko te kolka nie pasowaly (etetycznie)
                  • magda79pn Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:11
                    chyba nie można, pewnie kiedyś były, ale się skończyły smile
                  • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:12
                    No nie wierze! z rok temu pisałam do przedstawiciela maila i dostałam odpowiedź, że już ich nie będziesmile
                    Mam nadzieję, że kółka ładniejsze ale nie stukają...
                    • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:15
                      w opisie jest rozszerzana budka, ale na zdjęciu tego nie widaćsad albo jest jakiś inny system...

muszę szybko zabrać się za rodzeństwo dla córkibig_grin
                      • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:20
                        i naprawdę nie mam nic wspólnego z firmąsmile teraz na to wyszło, nie miałam pojęcia, że są nowe... nawet dzisiaj wchodziłam w googlową galerię Liva i nie wyskoczył ten na czarnym stelażu...
                        • emila.dudek Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:46
                          Wysłałam do Deltima linka z naszym postem i taką oto odpowiedz dostałam:

Witam,

Model wózka Liv będzie ponownie wprowadzony do sprzedaży pod koniec marca br.

Pozdrawiam,

Katarzyna Bąkowska
                          • martuska1982 Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:50
                            A ja się wstydziłam przyznać, że mi się ta parasolka podoba i nawet prawie licytowałam jedna przed zimą. wink
                            Ogólnie z wygądu jak parasolka, nic szczególnego, ale kopnięty stelaz mnie zachęca, budka jest super jeszcze nich mi ktoś powie że ma wyczuwalną amortyzację. wink
                            • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:53
                              smile ma bardzo dobrą amortyzację, oczywiście jak na parasolkę, jak naciskam od góry rączki, raz jedną, raz drugą, to wózek się widocznie ugina, zresztą czuć jak się jedzie, nie klekocze, nie drżą rączki...

Ale nie wiem jak będzie w nowym modelu, inne kółka i mam wrażenie, że cieńsze rurki są w stelażu... chyba , że czarny wyszczuplabig_grin
                              • rehabilitantk Re: Apel do firmy Delti! :) 07.02.14, 13:54
                                a jak ktoś z Łodzi chce sprawdzić to nie ma sprawy!
                                • rozka26 Re: Apel do firmy Delti! :) 04.02.15, 15:36
                                  Ja miałam kiedyś Delti Dota(parasolka) i też sobie chwaliłam, miał dużą budkę, obszerne siedzisko, regulowany podnóżek, regulowane rączki, przypominał mi trochę Britaxa B-Agile. Wkurzało mnie w nim tylko to, że mimo regulacji rączek niewygodnie mi się go prowadziło, Britax tu wygrywa. No i kopałam w stelaż i tylko dlatego go sprzedałam, ale jakby nie te rączki to bym go zostawiła. Generalnie tapicerka miała te same funkcje co Delti Dot.
                                  • rozka26 Re: Apel do firmy Delti! :) 04.02.15, 19:48
                                    Znaczy się ją się nie muszę reklamować?
                                    • magda79pn Re: Apel do firmy Delti! :) 04.02.15, 21:18
                                      oczywiście że nie smile

był post producenta z Częstochowy, ale został skasowany smile

=====

rozka26 napisała:

> Znaczy się ją się nie muszę reklamować?
                                      • rozka26 Re: Apel do firmy Delti! :) 04.02.15, 21:58
                                        Ha, ha. No właśnie tak mi coś nie grało smile
    • magda79pn Re: Apel do firmy Delti! :) 04.02.15, 17:48
      doskonale o tym wiemy, i nie musisz się reklamować

pewnie zastanawia Was fakt, dlaczego te wózki się nie sprzedają ???

otóż dlatego, że spierdzieliliście mu budkę, a jakby nie było, ta budka była jego bardzo dużą zaletą, bez tej powiększanej budki, wózek jest taki jak tysiące innych na allegro !!!
    • olica82 Re: Apel do firmy Delti! :) 10.01.17, 15:40
      Hej.
      Też mam Delti Liv zielony smile Ma już 7 lat- tyle co moja pierwsza córka.
      Też jestem z niego zadowolona, mało się zniszczył. Naprawdę za tą cenę wózek spełnił moje oczekiwania.
      Zarąbistą ma budę (bardzo dużą).
      Jedynie mógłby mieć trochę usztywniony poddupnik i mógłby być głębszy.
      Nie wiem jak te nowsze wersje z małą budą, ale to już dyskwalifikuje ten wózek wg mnie.
      Zupełnie bez sensu, że producent zrezygnował z dużej budy. Moim zdaniem stracił na tym.
      I też wydaje mi się po zdjęciach, że te starsze wersje mają stabilny stelaż w porównaniu z nową wersją (której powtarzam na żywo nie widziałam).

Teraz mam drugie 3 miesięczne dziecko i kusi mnie kupić inną parasolkę, ale w sumie nie wiem po co smile Chyba bym chciała żeby lżej się prowadził i liczę , że znajdę taką parasolkę, ale szczerze np patrzyłam na baby jogger Vue i on wydaje mi się być taki latający, rozklekotany a niby taki szałowy wózek (obracane siedzisko itd).

Wracając do Liv`a.... smile Wózek wyprałam, wyczyściłam i chyba jednak posłuży też drugiej córce wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka