Dodaj do ulubionych

proszę o poradę

16.02.14, 16:00
Witajcie! W kwestii wózków jestem totalnie ciemna. Pisałam już na innym forum tutaj ale nikt nie odpisuje chyba wszyscy sie wyprowadzili tu? Posiadam wózek 3w1 camarelo który jest gó...any. Jedyną dla mnie zaletą tego czegoś jest duża gondola w której mój noworód się mieści całą zime tongue_out No i łatwosc prowadzenia w sumie bo ma duże pompowane koła. Najgorsze jest to że jest on bardzo ciężki. Syn ma już 5 miesięcy, niedługo usiądzie chciałabym kupić jakiś wózek który sama wtaszcze z nim na pierwsze piętro bez problemu. Ale bardzo mi zależy na tym żeby był funkcjonalny - porządna buda która okryje przed deszczem, jakies kieszonki z tyłu, duży kosz na zakupy - i dobry do niego dostęp, żeby miał rączkę jedną zamiast dwóch do prowadzenia, żeby kółka były porządne, siedzisko mięciutkie i rozkładane do pozycji leżącej.
Generalnie potrzebna mi porządna spacerówka ale lekkasmile
Może któraś z Was ma taki wózek, który śmiało może polecić
Proszę o rady. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: proszę o poradę 16.02.14, 16:13
      Super buda, pełna raczka i porządne kola to Baby Jogger City Mini Gt,
      Jane Nomad (waga całej spacerówki to ok. 9,5 kg) ma super siedzisko,

• ollasja Re: proszę o poradę 16.02.14, 16:30
      Zdecydowanie baby jogger city mini GT. Spełnia wszystkie Twoje wymagania. Nie ma co prawda regulowanego podnóżka, ale na forum ktoś juz opisał na to patent. Ja przesadziłam do GT synka, kiedy miał 5 m-cy - może było to ciut za wcześnie. Jeśli Twój synek miałby w chwili przesiadki np. już pól roku - wtedy byłoby już w ogóle idealnie.
      pozdrawiam
      • pomilak1 Re: proszę o poradę 16.02.14, 16:37
        Bumbleride Indie - wg mnie super wózek dla mniejszych dzieci, ma amortyzację (lepszą niż GT) i regulowany podnóżek. Jest troszkę cięży od GT.
        Nipper lekki i genialnie się prowadzi. Woziłam córkę jak miała 6 m-cy i sprawdził się super!
        BJCM GT też może być, ale nie ma regulowanego podnóżka, no i jest dość twardy. Za to ma super budęsmile
        • notalent Re: proszę o poradę 17.02.14, 07:36
          nie mogę znalezc takich wozkow o jakich piszesztongue_out
      • notalent Re: proszę o poradę 17.02.14, 07:36
        nie mogę znalezc tego patentu nie wiesz moze o co chodzi?;>
        czy ten BJ city mini GT jest duzo ciezszy niz z tymi piankowymi kołami? mogę go przeniesc nieco pozniej ale kupic chce juz teraz zeby miec drugi wózek w domu do usypiania. Ten ciezki stoi na parterze przypiety. A synek niedawno nauczyl sie robic drzemki w wozeczku wiec przyda sie jak rozloze na plasko smile
        • notalent Re: proszę o poradę 17.02.14, 07:52
          Słuchajcie dziewczyny a czy te wszystkie wozki to muszą byc zwrócone w strone jazdy? poki dziecko malutkie jest to wolałabym miec na nie oko. Czy Wam nie przeszkadza to ze nie widzicie dokladnie dziecka w wozku? Takie wieksze bobo to nie problem ale takie małe jeszcze niemowle to wolałabym widzieć. Powiedzcie jak to jest? Widzialam wozki z przekladana raczka ale wybór jest baardzo malutki nic mnie nie urzeklo..
          a te BJ city mini i inne trojkołowce to nie podobaja mi sie. Jak bym miala kupowac to wolałabym BJ 4 koła. No chyba ze ktos mnie przekona ze trzy koła są lepsze big_grin
          • annulka79 Re: proszę o poradę 17.02.14, 08:29
            Co do trojkolowcow, "podobanie" to rzecz względna, przekonywać nie bede. Mam tylko pytanie jeździłaś jakimś? Bo dobre trojkolowce prowadza sie super a Gt to naprawdę fajny wózek.

Najlzejszy wozek z przekladanym siedziskiem godny polecenia to Bugaboo Bee, pozostałe beda albo ciezsze albo niezbyt dobre, albo nie beda spelnialy pozostalych wymagan (buda, kola). Przekladana raczka to dodatkowe kilogramy.
            No nie mozna miec wszystkiego.
            • notalent Re: proszę o poradę 17.02.14, 10:46
              nie jeździłam i to, że mi się nie podoba wygląd wózka to tylko mały minusik. Najważniejsze dla mnie żeby był dla mnie funkcjonalny a te 3 koła jakoś zniosę jeśli wartosmile
            • notalent Re: proszę o poradę 17.02.14, 14:44
              ten Bugaboo Bee właśnie obczaiłam - extra. lubie takie proste rzeczy a przy tym jakie funkcjonalne. Zakochałam się z tym że cena jest dla mnie nie do przyjęcia - nie stać mnie uncertain
          • silke85 Re: proszę o poradę 17.02.14, 08:34
            ja mialam zwyklego baby joggera i wymienilam na gt, i powiem Ci ze jak dla mnie roznica wagi jest dosc mocno odczuwalna przy wchodzeniu na drugie pietro smile no ale za to gt duzo lepiej sie prowadzi, podbija itp.
            trzech kół tez sie kiedys obawialam i naprawde niepotrzebnie, one Ci sie po prostu nie podobaja czy boisz sie ze bedzie wywrotny?
            a co do kierunku jazdy to w niczym, przynajmniej nam, to nie przeszkadza, w budce sa duze okienka wiec i tak mozesz obserwowac dziecko
            moja mala zaczela jezdzic w bj jak miala 9msc, bo wczesniej sama nie siedziala stabilnie i dupka jej zjezdzala z siedziska
          • martuska1982 Re: proszę o poradę 17.02.14, 13:42
            Warto zaryzykować kupno trzech kółek, jeśłi tylko wygląd cię nie przekonuje.Ja pamiętam jak szukajac wózka, tego pierwszego (jeszcze nie miałam aż takiej wózkomanii) z góry trójkołowce odrzuciłam, a siostra jak mi pokazywała, które jej się podobają (same trójkołowce) to się w głowę pukałam jak takie brzydactwa mogą się komuś podobać. Jeździłam xlanderem xa, po jakimś czasie zaczął mi siępodobać speedi, dokupiłam jak syn miał rok jako drugi wózek i cóż.... speedi został tym pierwszym, a xa niebawem poszedł na handel. wink
            Pamietam też, że kiedys miałam na stanie same trzykołowe i kupiłam wtedy w ramach sentymentu xa, po to by mieć coś czterokołowego. Nadal mi się podobał, fajnie mi się nim jeździło, ale też szybko sprzedałam. tongue_out
            • notalent Re: proszę o poradę 17.02.14, 18:26
              ten BJ city mini może być tylko co z tym ze mozna tylko 15 kilogramów wozic??
              • evra_only Re: proszę o poradę 17.02.14, 19:05
                Mini jest do 25 kg smile
              • kina82 Re: proszę o poradę 17.02.14, 19:09
                a ile kg dziecko chcesz wozić? 15 kg to waży przeciętny 3-4 latek. W większości wózki są do 15 kg a wynika to jedynie z jakiś tam europejskich przepisów (tak mi się coś obiło), te same wózki np.w USA mają już większy udźwig. A co do wypełnienia kosza, to ja woziłam w koszach chyba tony plus dziecko i nigdy żaden mój wózek nie ucierpiał na tym.
                • martuska1982 Re: proszę o poradę 17.02.14, 19:14
                  dokładnie smile Jest wiele wózków, które w polskiej instrukcji mają 15 kg a w rzeczywistości mają wększy udźwig, citi mini do nich należy.
                • notalent Re: proszę o poradę 18.02.14, 17:56
                  nie wiem jak moj bedzie przybierał - narazie 5 miesiecy i 9 kg
                  • liveveb Re: proszę o poradę 18.02.14, 17:58
                    Moja corka ma 15 miesiecy i wazy 9,5, wiec raczej bedzie przybiaral niezle smile
    • kina82 Re: proszę o poradę 17.02.14, 15:09
      to popatrz sobie na takie "klasyczne" spacerówki typu peg perego - z całą rączką jest book (book plus ma przekładane siedzisko w obie strony), switch easy drive ma pełną rączkę. Podobne są też Jane Cross Reverse, Muum (ale budka taka sobie nie za duża), Nomad (dość lekki i wielki więc na długo starczy), Unlimit (ten chyba najsensowniejszy). Concord Fusion też jest zachwalany.
      • notalent Re: proszę o poradę 18.02.14, 12:05
        peg perego bardzo mi sie podoba z całą raczka i super jest to ze mozna wozic przodem i tylem do kierunku jazdy. w sumi enie napisalam tego ale zalezy mi zeby widziec dziecko poki jest małe. ale jest jeden mankament dl amnie ogromny - siedzisko nie opuszcza sie do pozycji leżącej tylko polleżącej sad
        jane - nieciekawe budki mało zabudowane

może j abym za wiele chciala na raz?
        ten BJCM tez moglby byc tylko szkoda ze w jedna strone sie prowadzi uncertain
        • silke85 Re: proszę o poradę 18.02.14, 12:13
          ale to tylko na początku może przeszkadza, dziecko potem wcale nie chce jeździć przodem do mamy tylko chce świat obserwować smile
          • liveveb Re: proszę o poradę 18.02.14, 13:14
            Silke to zdecydowanie od dziecka zalezy. Moja starsza jak juz jedzie to woli twarza do mnie, ale takich cudow nie robia, wiec elita zamowilam.
            A moja mlodsza nadal woli twarza do mnie- w oysterze musialam ja ostatnio w czasie spaceru przelozyc, bo tak marudzila, ze mialam dosc. Na szczescie lalunia wazy ponizej 10 kg, a sama operacja jest rownie prosta jak w bbo smile
            • silke85 Re: proszę o poradę 18.02.14, 20:45
              cos Ty big_grin? moja jak mnie widzi to wpada w szał tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka