Dodaj do ulubionych

Valco Snap 4 - czarny stelaz

25.03.14, 13:45
Bylam dzis w sklepie z wozkami i stal juz Snap4 na czarnym stelazu. Wyglada o niebo lepiej niz na srebrnym. Przejechalam sie z mala. I tak, jak ostatnio bardzo na niego wchodzilam (testowalam w sklepie po sezonie zimowym, kiedy glownie jezdzilam MB Terrain albo UJ), tak dzis bylo ok (nauczona pewnie troche innego kroku chodzac z PP Pliko Mini oraz Yoyo - ten jest najtrudniejszy smile

I tak sobie o nim znow mysle... smile

Lekki jest, budka fajna, kola ok, sklada sie dobrze... Tylko podnozek jest glupi (albo go nie ma - jak w GT)...
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 25.03.14, 14:22
      och pinik kupuj - ja go potem od Ciebie odkupiesmile a Twoja mala ile wazy teraz? bo ja mialam snapa jak moja byla mala (zanim jeszcze rok skonczyla) i bardzo fajnie mi sie go wtedy prowadzilo - zastanawiam sie jak on znosi wieksze obciazenia wagowe - mysle tu oczywiscie o sterownosci ..
      • monika_kas Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 25.03.14, 14:33
        O nie! Znów powrócił temat Snapa.... Ten na kolor black beauty mi się po nocach długo śnił big_grin
        • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 25.03.14, 14:46
          Hahaha! MOja mala to dwulatka z trzema miesiacami smile

Wazy w ubraniu 12 kg.

Dobrze sie manewruje.
    • pinik Fotka 25.03.14, 15:49
      https://static.pokazywarka.pl/i/2807879/218925/foto.jpg
      • pinik Re: Fotka 25.03.14, 15:49
        Hmm... tylko czemu sie bokiem wstawilo???
      • linkap_wawa Re: Fotka 25.03.14, 16:37
        piekny
      • pomilak1 Re: Fotka 25.03.14, 19:07
        ŚLICZNY!!!!!!!
      • eve_81 Re: Fotka 25.03.14, 21:47
        Ładniutki smile
        Jak cenowo wypada? Tańszy od gt?? Można je jakos porównać, czy sa inne zupełnie?
        • pinik Re: Fotka 25.03.14, 23:07
          Snap w CZ kosztuje jakies 200 eur.

Jest troche podobny do BJCM (GT), ale znacznie lzejszy od GT (wazy troszke ponad 6 kg). Raczka jest o wiele lepiej wyprofilowana/ustawiona niz w zwyklym mini. Podbijanie znacznie lepsze. W komplecie palak i oslonka na nozki.
          Podnozek jest taki, ktory by sie dalo podniesc, ale nie ma konstrukcji trzymajacej to - latwiej jednak samemu cos pokombinowac (ja pasek od torby sportowej czarnej uzylam).
          Okienko w budce z siateczki (wentylacja dodatkowa do tej z tylu, jak maja tez GT), a nie z folii.
          Na spacerze jeszcze nie bylam.
    • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 25.03.14, 18:39
      Przyznaje sie... Nie wytrzymalam i pojechalam po niego smile

Fajny! Niesamowicie lekki jak na swoje gabaryty i walory. I w tej wersji z czarnym stelazem sliczny smile

Postaram sie wstawic pozniej wiecej fotek. Jutro chce sie nim wybrac metrem do miasta i sklepow na testy. Oby tylko pogoda dopisala.
      • linkap_wawa Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 26.03.14, 09:17
        a nie mowilam, ze to fajny wozeksmile no oczywiscie ze w wersji black jest duzo ladniejszy...
      • carole87 Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 26.03.14, 10:06
        Super jest ten snap.
        A mają niebieskie budki? I czy można tam kupić z wysyłką do Polski?
        Bardzo mi się spodobał ten wózek. Jak myślicie, czy mógłby być jedynym dla 1,5 roczniaka? (Przypomnę, że szukam wózka, który można prowadzić jedną ręką i który łatwo się składa i przy tym jest lekki.)
        W sumie jest trochę podobny do armadillo, który widziałam na żywo i też mi bardzo odpowiada, teraz czekam w kolejce na testy, żeby sprawdzić go w terenie wink
        • maja1406 Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 26.03.14, 11:02
          ja tez się nim interesowałam i znalazłam taki czeski sklep który wysyła do Polski zidleprodeti.cz/sportovni-kocarky/2365-valco-sportovni-kocarek-snap-zelena.html
          • maja1406 Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 26.03.14, 11:02
            tam na dole strony są inne kolory
            • pomilak1 Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 26.03.14, 18:08
              Uduszę Was dziewczynytongue_out
              Znowu coś co mi się podobatongue_out big_grin
              A jeszcze ten czarny + różowa buda no super!
              Ciekawa jestem która się pierwsza skusi tongue_out

Pinik czekam na relację ze spacerusmile Ja po raz kolejny kupiłam zwykłe mini i jestem ciekawa jak po raz trzeci będzie mi się nim jeździćbig_grin Jak Liwka go nie zaakceptuje (mini) to może zaszaleję na koniecbig_grin
              • jesuisunpapillon Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 26.03.14, 18:26
                wygląda zachwycająco <3
                PROSZĘ o wymiary (zastanawiam się jak 3 latek 102cm będzie w nim wyglądał...czy będzie?)
              • linkap_wawa Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 26.03.14, 19:11
                O przepraszam pierwsza skuszona to bylam ja w zeszlym rokuwink - ale jak kupowalam swojego to niestety nie było w sprzedazy jeszcze czarnych stelazy i byla tylko wersja r-kolowa
    • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 26.03.14, 23:08
      No to pisze:

Dzis pojechalam z mala na drugi koniec Pragi do galerii po crocsy (i tu sukces! Znalazlam te, co chcialam i to jeszcze przecenione - szczyt szczescia! Podroz nowym wozkiem i udane zakupy hahah).

Mial to byc wyjazd zaliczajacy glowne spanie malej za dnia. Na poczatku na osiedlu cos mi w tym wozku dzwonilo. Gdzies metal o metal jakby uderzal. Ta blokada, zeby sie sam nie zlozyl to taki ruchomy element. Wsadzilam tam chusteczke higieniczna miedzy to (cala droge nie wypadla!) i bylo znacznie lepiej. Na stale musze tam taki silikonowy element przezroczysty chyba wkleic.

Pierwsza mila niespodzianka: wozek super zjezdza po schodach! To jest plus zupelnego braku amortyzacji, co z koleji tez jest minusem (chyba jedynym, ktory dzis odkrylam). Wozek jest dosc twardy. Dziecko (szczegolnie jak spi) chyba nie ma najgorzej, bo to siedzonko jest na stelazu zawieszona i buja nim troche, wiec dziecko raczej nie skacze wo wozku.

Podnozek sobie zrobilam przypinajac torbe naramienna od sportowej torby.

Buda bardzo fajna duza i dobre jest to okienko/wentylacja, ze jednak widac, czy dziecko sie np. przebudza, czy spi spokojnie.

Ogromny plus: wielki, pojemny koszyk! Kupilysmy dwie pary crocsow, trzy pary butow dzieciecych w pudelkach, mialam cole dwulitrowa w koszyku, kocyk malej, dwie puszki z oliwkami, spray do powietrza i jakies zabawki. Wszystko bez problemu weszlo. Super wozek na zakupy!

Kol nie slyczac, ale cos tam gdzies troszke jakby na kostce postukuje (zaden dramat, ale musze sie postarac znalezc, co to jest, bo moze latwo to zupelnie zredukowac).

Wozek sie naprawde na tym czarnym stelazu ladnie prezentuje. Sprzedawczynie z mothercare mnie nawet zagadaly, ze piekny mam wozek z ta rozowa buda i caly czarny smile

Snap jest bardzo leciutki! Zamierzalam go tez dzis wniesc z mala po schodach, ale z zakupami (na raczce wisialy jeszcze dodatkowe!) nie bardzo mialam na to ochote i pojechalam jedna stacje metra dalej, gdzie jest winda. Mysle, ze bez wiekszych zakupow w srodku, spokojnie bym go wniosla.

Wiec z minusow: brak amortyzacji, raczka moglaby byc lamana (choc dla mnie jest dobrze wyprofilowana - w BJCM jej nienawidzilam), ale to wszystko podniosloby wage.
      Material jest typowo ortalionowy (i tak mam zawsze wkladki). Palak jest w zestawie i sie otwiera. Okrycie na nozki tez jest w zestawie. Folii nie ma (szkoda).
      • pomilak1 Pinik 28.03.14, 19:30
        Możesz mi przesłać na maila jakieś fotki Twojej córki?
        Strasznie mi się podoba ten snap!
        Mam teraz cm i jest ok, ale ten snap mnie korcitongue_out
        Czy orientujesz się może czy w CZ Cieszynie jest jakiś sklep z wózkami, gdzie można tego snapa zobaczyć/kupić?
        • martuska1982 Zdjęcia 28.03.14, 21:20
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto1_zpsff8394ee.jpg
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto2_zpsb434bfbc.jpg
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto3_zps2052278d.jpg
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto4_zps228b5bb6.jpg
          https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/Foto5_zps522a8114.jpg
          • pinik do Martuska 28.03.14, 22:15
            Wielkie dzieki, dobra kobieto!!!

Nie wiem tylko, czy tylko u mnie, czy u wszystkich prawe strony zdjec sa obciete? Bo ja je tak robilam, ze calutki wozek byl w kadrze, a tu mi sie poucinane wyswietlaja. Wiesz o co chodzi?
            • martuska1982 Re: do Martuska 28.03.14, 23:16
              Jak rozwiniesz wszystkie posty z całego wątku to zdjecia bedą w całości, jak zrobisz wyświetlanie tylko tego jednego postu ze zdjęciami to zdjęcia obcina.Nie wiem z czego to wynika, ale tak mam od zawsze.
              • martuska1982 Re: do Martuska 28.03.14, 23:17
                dla wyjaśnienia, na samej górze wątku nad drzewkiem trzeba kliknąć "pokaż wszystkie", wtedy zdjęcia w tym poście są w całosci.
          • gniesia007 Re: Zdjęcia 29.03.14, 11:39
            Śliczny wózek, jak ja ci zazdroszczę możliwości próbowaniasmile
        • pinik do Pomilak 28.03.14, 22:13
          Jakie fotki mojej corki? W Snapie? Narazie takowych nie mam (wiec odrazu przeslac nie moge).

W Cieszynie bylam jako nastolatka ostatni raz. Ogolnie wiele sklepow je tu ma, ale tylko w jednym widzialam czarne stelaze. W zabawkowych tez sa, ale tam panie zupelnie pojecia nie maja, a z Czechami ogolnie trudno sie dogadac.

Ty to lepiej pomilak poczekaj, az ja sie najezdze i mi sie znudzi, bo ja juz teraz to na szybko chce jeszcze wozki poprobowac zanim mojej malej sie wspolpracy odechce smile
          • pomilak1 Re: do Pomilak 29.03.14, 09:01
            Pinik no jasne że w snapie smilesmile Taki fajny wózek prezentujesz to o inny nawet nie pytamwink
            Czasami z M lubimy się przejechać na kręgle do Cieszyna na czeską stronę- dawno już nie byliśmy więc pomyślałam że może wycieczka by nam się przydaławink ponoć w CZ też są tańsze hulajnogo Maxi micro więc zrobiłabym zakupy 2w1 big_grin
            Napisałam maila wink
    • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 27.03.14, 08:08
      Jeszcze jeden "plus": wozek jest waski i ladnie przejezdza przez waskie miejsca (wezszy od GT).
      • monika_kas Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 27.03.14, 08:27
        Pinik a mogłabyś zmierzyć wysokość rączki od ziemi, a także wysokość oparcia i głębokość siedziska? Kurcze on cenowo fajnie wychodzi... Myślisz że mógłby służyć jako taki pośredni wózek pomiędzy summitem a małą parasolką?
        • linkap_wawa Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 27.03.14, 09:14
          ja co nieco jeszcze pamietam - wysokosc raczki byla bodajze na 104 cm, siedzisko troche plytkie ale dawalo rade - cos chyba ok. 20 cm - oparcie na wysokosc ok. 48 cm chyba - ale niech jeszcze pinik zmierzy na wszelki - moim zdaniem wlasnie fajny wozek pomiedzy (jesli piszac mala parasolka masz na mysli wozek w stylu volo lub yezz)
          • monika_kas Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 27.03.14, 09:18
            linkap_wawa napisała:

> ja co nieco jeszcze pamietam - wysokosc raczki byla bodajze na 104 cm, siedzisk
            > o troche plytkie ale dawalo rade - cos chyba ok. 20 cm - oparcie na wysokosc ok
            > . 48 cm chyba - ale niech jeszcze pinik zmierzy na wszelki - moim zdaniem wlasn
            > ie fajny wozek pomiedzy (jesli piszac mala parasolka masz na mysli wozek w styl
            > u volo lub yezz)

miałam akurat na myśli Toura smile on się całkiem do spania nie rozkłada i ma małą budę.
      • linkap_wawa a ma taki pasek do noszenia? 27.03.14, 09:24
        pamietam, ze jak kupowalam swojego, to w necie byly zajawki nowych modeli z targow i jak sie je zlozylo to mialy taki dluzszy pasek w miejscu zlozenia wozka, ktory mozna bylo zarzucic na ramie i niesc wozek jak torbe.
        W moim starszym modelu w tym miejscu byla tylko taka raczka do trzymania.
        • pinik Re: a ma taki pasek do noszenia? 29.03.14, 11:41
          Tak, ma pasek do noszenia na ramieniu.
    • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 27.03.14, 17:49
      Dzis zrobilysmy nastepny wypad snapem. Jazda metrem na drugi koniec Pragi (tym razem bez przesiadki) i przechadzka po osiedlu (zeby mala zasnela) i galerii. Wozek fajny. Moja corcia z tym podniesionym podnozkiem ma tam duzo miejsca do spania. Buda jest genialna. Super chroni i tworzy malej taki "domek" jak ona mowi.

Dzis wnioslam go nawet z zaladunkiem (dziecko, klakry i zakupy) po schodach (2 x po 17 stopni). Dalam rade, choc lekko nie bylo smile Ale z GT wogole nie dawalam rady.

Jadac winda do metra, stal w windzie inny Snap ze srebrnym stelazem i niebieska budka. I pani do mnie, skad ja mam taki super czarny stelaz? Bo ona wlasnie kupila snapa kilka dni temu, jest zachwycona, ale nie wiedziala, ze sa czarne stelaze i moj wyglada o wiele lepiej smile No wiem smile))))
      • pomilak1 Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 27.03.14, 18:25
        Pinik a jak podbijanie? Tylko z dzieckiem siedzącym dość prosto ( w sensie pozycja strikte siedząca a nie półleżąca)
        Do mnie właśnie dojechał CM i jestem zadowolona, chyba jakaś "inna" jestem bo uwielbiam te BJ big_grin Muszę jeszcze "urobić" córkę żeby na dwór wyjść, bo na razie wózek to buda dla psa tongue_out big_grin (czyt.moja Liwka jest psem i włazi i wyłazi z wózka tongue_out big_grinbig_grinbig_grin)
        • jprzeczek Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 27.03.14, 19:44
          Podoba mi się ten wózek bardzo, głównie z uwagi na wagę i cenę. Można do niego dokupić koła pompowane i wtedy waga wózka też wypada lepiej niż w przypadku BJCM GT (nieco ponad 8kg). Czy w czeskich sklepach dostępne są już te koła w sprzedaży?
          • kar-ula Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 27.03.14, 22:00
            Czytałam z zapartym tchem pełna nadziei, że Valco zastąpi mi GT aż dojechałam do braku amortyzacji. Buuuu....
            • mahogany6 Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 28.03.14, 00:15
              Tego jestem też ciekawa. Jeżdżę snapem 3 kołowym i porównując do b_agile to on ma wyczuwalną amortyzację. Średnio się znam na budowie wózków i nie patrzyłam na te kółka ale jak dla mnie to fajnie neutralizuje telepanie na nierównościach. Przy podbijaniu czuć też w pierwszej chwili taką miękkość a potem hop jak podbijalam city mini to tego miękkiego momentu w ogóle nie było
              • gniesia007 Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 29.03.14, 11:31
                Mahogany6 byc moze nasza 3 lepiej amortyzowała z uwagi na stelaż i to że był już użytkowany, tutaj są 4 koła to widać ze tak sztywniej stoi na ziemismile
                Pinik ma nojkę prosto ze sklepusmile więc musi dojść do siebie i się wyrobić stelaż wtedy będzie bardziej miekki. Ale fakt jest taki, że jak ktoś chce CM zwykłe to zdecydowanie bardziej polecic można snapa i z uwagi na lepiej wyprofilowaną rączkę oraz podbijaniesmile
                • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 29.03.14, 13:19
                  Dla mnie tez snap jest duzo lepszy od BJ Mini (ta raczka i podbijanie tez).

Tez mi sie wydaje, ze ten trojkowy ma inny troche stelaz. Ze tam ten stelaz bardziej amortyzuje (cos jak w typowym wozku mutsy, ktory nie ma niby przy zadnym kole amortyzacji, ale rama tam robi swoje).
    • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 28.03.14, 13:52
      Zrobilam kilka fotek z podniesionym podnozkiem itd, tylko jak zawsze mam problem ze wstawieniem tu sad
      • martuska1982 Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 28.03.14, 16:26
        Jak wcześniej tak i teraz i zawsze możesz skorzystać ze mnie. wink Wyslij zdjęcia na meila (może być gazetowy), ale teraz w domu mnie nie ma więc wieczorem dopiero mogłabym zdjęcia tu wrzucić.
      • kar-ula Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 28.03.14, 21:59
        Pinik, ale tej amortyzacji nie ma faktycznie żadnej? Jeszcze gorzej niż w GT? Bo baaardzo mi się podoba i Twój patent na podnózek jest fajny. Ciekawe, czemu sami na to nie wpadli.

Moja mała ostatnio trochę przybrała i waży już powyżej 10 kg no i GT też jakoś lepiej pracuje, niż te pół kilo temu smile No ale ja w dalszym ciągu szukam miękkiego (lub chociaż ciut miększego) woza. Snap nieee??
        • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 28.03.14, 22:16
          Nie, amortyzacji nie ma zadnej (sprawdzalam to nawet dzis specjalnie naciskajac).

Jesli chcesz fajny mieciutki wozek (sprezynujacy), to polecam Gessleina S4/F4.
          • kar-ula Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 28.03.14, 22:24
            Gessleina już prześwietliłam na wskroś, ale ma budkę za małą i oparcie rozkłada się na półleżąco. Moje dziecko ma dopeiro 13 miesięcy, więc jeszcze za malutkie na taką pozycję.
            • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 28.03.14, 22:30
              Ten nowy model ma duza budke i wcale sie malo nie rozklada! Chyba Ci jakas fote musze zrobic smile
              • pinik Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 29.03.14, 13:45
                Sprawdzilam! Oparcie rozklada sie prawie do idealnego poziomu (moze kilku stopni brakuje, ale zdajsie w BI tez tak zupelnie plasko patrzac z boku to nie bylo) i budka napewno nie mniej sie naciaga niz w BI (a BI zdajsie mialas).

Dla 13-to miesiecznego wozka ten wozek jest idealny!
                • organicgirl Re: Valco Snap 4 - czarny stelaz 05.04.14, 15:25
                  Czy ktoś może wie jak go kupic online w Czechach? Ten sklep podany powyżej w wątku odpisał mi ze nie wysyła wózków do Polski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka