coco.roco 30.04.14, 21:49 rocznik 2010/2011 w b.dobrym stanie - do ilu warto licytować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thektoska Re: Maclaren XT 30.04.14, 22:36 coco.roco, mam nadzieje ze sie nie pogniewasz jesli podepne sie pod Twoj temat z moim pytaniem dotyczcaym Maclarena. Moze ktoras ze znawczyn tematu moglaby mi podpowiedziec czy warto ten wozek kupic: z gory dziekuje Odpowiedz Link
thektoska Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:02 martuska1982 napisała: > a jakiś link lub zdjęcie? Nie wiem co sie stalo z tym poprzednim.... link do wozka Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:39 Ten jest stary bardzo, więcej jak 200 to bym chyba nie dała. Odpowiedz Link
thektoska Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:16 martuska1982 napisała: > a jakiś link lub zdjęcie? Przeszukalam jeszcze ebay, ale nie jestem do konca przekonana do zakupu bez osobistego obejzenia, a moze sie myle? tan ma fajny kolor, ale nakladki na raczki trzeba mu zmienic ten ma oryginalny kolor (limitowana seria) i spiwor w komplecie ten ma milion dodatkowych akcesoriow, wiec na pewno bedzie ostatecznie bardzo drogi ladny i nowiutki, ale bez spiwora Odpowiedz Link
kar-ula Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:22 Zależy na czym Ci zależy- czy na oparciu rozkąłdanym jedną ręką, czy na większej budce (te starsze modele chyba miały jeszcze taką nieposzerzaną). Ten różowy to już jest rocznik 2012. Śpiworek mozesz sobie inny tez nałożyć. Odpowiedz Link
thektoska Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:37 Mysle ze wielkosc budki bedzie dla mnie wazniejsza, ale moge sie mylic Odpowiedz Link
coco.roco Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:22 Rozważałabym jedynie te dwa ostatnie z linka, reszta to starocie... Odpowiedz Link
thektoska Re: Maclaren XT 02.05.14, 11:44 Nikt mi nie odpowiedzial i niestety calu czas nie wiem jak rozpoznac wiek XT ze zdjec. moze ktos moglby mi podpowiedzic. Chcialabym w tym tygodniu zakupic jakis wozek.... Jakikolwiek komentarz do wskazanych przeze mnie wozkow bedzie mi bardzo pomocny. Na podstawie Waszych wczesniejszych opinii zwiekszylam budzet i zaczelam ogladac drozsze wozki, ktore zgodnie z opisem sa nowsze. Niemniej nie wiem jak to zweryfikowac. Wozek 1, podobno 2013 Wozek 2, podalam do niego link juz wczesniej, jest czerwony a nie rozowy, ale w opisie sprzedawca cos pisze o uszkodzeniu siatki , ktore podobno jest widoczne na zdjeciach. Ja sie nie dopatrzylam, poprosilam o dokladniejsze wyjasnienie, ale ciagle nie mam odpowiedzi wozek 3 podobno 2012 wozek4 , podobno w idelanym stanie wozek 5, podalam juz ten link wczesniej Ktory z nich jest najbardziej wart zastanowienia? Nie mam specjalnych preferencji kolorystycznych. Nowe Maclareny zaczynaja sie tutaj od £170-£180 (wlacznie z kosztami przesylki). Jak rozpoznac ich wiek, czym sie roznia kolejne roczniki? Bede bardzo wdzieczna za wszelkie wskazowki. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:42 thektoska napisała: > tan ma fajny kolor, ale nakladki na raczki trzeba mu zmienic > ten ma > oryginalny kolor (limitowana seria) i spiwor w komplecie > > ten ma mi > lion dodatkowych akcesoriow, wiec na pewno bedzie ostatecznie bardzo drogi > ] > > ladny i nowiutki, ale bez spiwora Pierwszy staroć Drugi jakiś limitowany, chyba owen, ale też stary zdaje się Trzeci fajny, z tych nowszych już czwarty też i mnie się chyba najbardziej z tych czterech podoba.Podobnie jak ktoś wyżej dwa ostatnie brałabym pod uwagę, choć kolory niepopularne raczej. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Maclaren XT 30.04.14, 22:51 500? 550? strzelam. Teraz sezon, więc ceny wyższe. Ja kilka tygodni temu mojego zjechanego wypłowiałego 2009 sprzedałam za 400zł. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:09 Martuśka, serio?? Ja za 2010 nie dałabym wiecej niż 400, ale ja porównuję do mojego własnego upolowanego w bardzo dobrym stanie. Na all jest teraz identyczny jak mój 2012 i cena stoi na 499, a tylko 20 godz do końca. Moze oferty się sypną pod koniec, no ale chyba bym wolała ten a nie takiego stareńkiego za 550 Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Maclaren XT 30.04.14, 23:37 Ja też bym pewnie nie dała, ale mówią po ile chodzą, a teraz jest bum, bo sezon się zaczyna, maclareny się cenią i po 400 to chodzą takie 6-7letnie. Ludzie głupieją i to jest fakt. Dla porównania dodam, że rok temu, ale za to pod koniec wakacji sprzedałam blacka 2010 w stanie niemal idealnym za 385zł. A jeszcze do autorki wątku dodam, że wiele też zależy od koloru. Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: Maclaren XT 02.05.14, 12:12 Naprawdę taki bum na maki? Jakoś nie sledzilam ostatnio aukcji na all. Kurcze to moze ja swojego staruszka sprzedam - już na niego lache polozylam i wydawalo mi się ze bez sensu go sprzedawac za grosze, ale za 400 jakby poszedl to bylabym w pelni usatysfakcjonowana Odpowiedz Link
coco.roco Link 30.04.14, 23:20 allegro.pl/maclaren-techno-xt-mercedes-wsrod-parasolek-bcm-i4201027167.html Odpowiedz Link
kar-ula Re: Link 30.04.14, 23:25 Wygląda ok. rączki całe, koła wydają się też w miarę, ale moze poproś od dodatkowe fotki, takie gdzie koła widać dokąłdnie równolegle z tyłu to wtedy widać, czy starte mocno. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Link 30.04.14, 23:43 fajny 500 bym pewnie dała, gdybym się na maca najarała, bo jak wspominałam teraz zaczyna się sezon.Idę o zakład, ze ta aukcja skończy się minimum na 500, obstawiam jednak więcej. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Link 02.05.14, 12:51 ja sprzedałam szampana 2012, za 670 faktem jest, że teraz te starsze (mam na myśli 2008-2011) schodzą po około 500zł ja upolowałam sobie xlr-a, ale starszego, bo mi już powoli szkoda kasy na lepsze, a po drugie, zależało mi na wysuwanym podnóżku (żeby sobie np móc regulować głębokość siedziska), bo te nowe, normalnie opuszczane, źle się układają i dziecko nie może oprzeć nóżek o gumowy podnóżek. Odpowiedz Link
thektoska Re: Link 02.05.14, 13:42 napisalam dzis dosc dlugi post w ktorym prosze o porownanie wozkow, chyba zniknal w tym bardzo dlugim watku. Nie udzilam sie na zadnym forum GW wiec nei bardzo znam sie na tutejszej netykiecie. BArdzo zalezy mi na odpowiedzi. Powinnam wkleic ten post na samym dole watku, a moze zalozyc nowy post? Odpowiedz Link
magda79pn Re: Link 02.05.14, 14:13 pytałaś jak rozpoznać maclarena techno koła z 7 szprychami to rok 2005 i starszy (budka sie nie opuszcza) koła z 3 szprychami to rok 2006 (budka się raczej tez nie opuszcza) koła z jedną szeroką szprychą to rok 2007 (budka już się opuszcza), na wierzchu budki jest okienko koła z kołpakami w okragłe kółeczka to 2008 - bez odblasków, wózek ma nowe pasy, z kółeczkiem i napisem maclaren, na wierzchu budki chyba nadal jest okienko takie same koła, ale z odblaskami to 2009- do 2011 i tutaj są jeszcze różnice z boku stelaża, w miejscu gdzie składa się wózek na pół, od roku 2010 jest ten mechanizm okragły i ma napis maclaren, rok 2009-2010 był rokiem przejściowym, wtedy też weszły kolorowe maclareny, wcześniej były tylko szare, stelaże zrobili też kolorowe, ale nie zawsze, były te wózki troszkę pomieszane w 2012 są koła z kołpakami i trójkątnymi odblaskami, oparcie rozkłada się jedną ręką, podnóżek nie jest już wysuwany, tylko normalnie podnoszony w 2013 jest jak w 2012, tylko wygięli stelaż za tylnymi kołami i zamiast foliowego daszka jest biały, szmaciany Odpowiedz Link
thektoska Re: Link 02.05.14, 17:20 Bardzo dziekuje, To co napisalas jest bardzo pomocne. Zastanawiam sie jeszcze nad tym co Kar-ula powyzej napisala "Zależy na czym Ci zależy- czy na oparciu rozkąłdanym jedną ręką, czy na większej budce (te starsze modele chyba miały jeszcze taką nieposzerzaną). " A i jeszcze jest rownolegly watek "Re: Gdzie dostanę nowego Maclarena XT - 2012 r." na czym polega przewaga modeli z 2012? Jakim modelem warto sie zainteresowac? Uwielbiam to forum, ale nie umiem sie po nim poruszac. Mam wrazenie ze te same pytania sa zadwane prawei codziennie, przez co znawcom tematu brakuje cierpliowsci w odpowiadaniu na pytania. Niestety ciezko jest kozystac z wyszukiwarki..... Odpowiedz Link
magda79pn Re: Link 02.05.14, 18:28 2012 jest lepszy od 2013 i 2014, bo nie ma wygiętego stelaża na wysokości tylnych kółek i lepiej się podjeżdża pod krawężniki a rozkładana budka, to chodzi o zamek w budce, dzięki ktoremu budkę można opuścić do pałaka, ten zamek jest od roku 2007 Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: Link 02.05.14, 18:33 Nie wiem jak starsze modele, ale w roczniku 2009 budka jest poszerzana, wiec na pewno wzwyz modele tez budke maja poszerzana. Oparcie rozkladane jedna reka jest jakos 2010 albo 2011 - tego dokladnie nie wiem. Wczesniej trzeba je rozkladac za pomoca takich dwoch prowadnic po bokach, wiec potrzebne sa raczej dwie rece - podnoszenie oparcia jest juz mozliwe jedna reka. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Link 02.05.14, 20:09 Ja miałam 2010 i rozkłądało się dwoma rękami, wiec najwczesniej od 2011 jest rozkładanie jedną. Odpowiedz Link
zoja1977 Re: Link 02.05.14, 20:15 W xt rozkładanie jedną ręką jest od 2012 r. natomiast w modelu xlr wczesniej od 2010 lub 2011. Odpowiedz Link
thektoska Re: Link 02.05.14, 20:37 Raz jeszcze dziekuje za wszystkie Wasze porady. Pozwole sobie to podusmuowac : najlepszy rocznik to 2012 I mozna go poznac po kolpakach z trojkatami I prostym stelazu nad tylnym kolem. Zaden wozek ze starym typem kolpakow nie rozklada sie jedna reka. Odpowiedz Link
zoja1977 Re: Link 02.05.14, 20:59 dokładnie tak jeśli chodzi o model xt ten wątek powinien być przyszpilony na górze esencja wiedzy o maclarenie xt. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Link 02.05.14, 21:25 Dokładnie tak: najlepszy rocznik to 2012 i ja sie właśnie takiego pozbyłam. Buuuuuuuuuuuuuuuu.... Odpowiedz Link
gleana Re: Link 02.05.14, 22:15 A ja do tej pory pluję sobie w brodę że jak cztery lata temu kupowałam parasolkę to wybrałam questa a nie xt, który mi się o wiele bardziej bardziej podobał. Niestety zwyciężyła waga (tachanie wózka na trzecie piętro) i choć questa uwielbiam to zakochałam się w czerwonym xt. Odpowiedz Link
thektoska Re: Link 02.05.14, 22:20 Z tym przyszpilaniem watkow z podstawowymi informacjami o najwazniejszych i najbardziej popularnych modelach to sie zgadzam.... Wyciaganie tych samych informacji od znawcow tematu, ktorzy na te same pytania odpowiadaja codziennie jest dosc stresujace. Na frum chustowym chusty.info sa specjalne grupy poswiecone konkretnym producentom i typom chust, a a w kazdym z nich przypiete na gorzy wademekum dla zoltodziubow. W ten sposob przed zadaniem banalnego pytania mozna sie troche podszkolic Niemniej teraz bazujac na Waszych poradach, obejzalam sobie sporo zdjec w necie i filmow na youtubube i wreszcie wiem na co zwracac uwage. Po stokroc dziekuje za Waszam cierpliwosc!!! Zastanawiam sie jeszcze nad tym wozkiem, podawalam do niego link juz wczesniej, ale teraz przyjzalam sie mu blizej wymienilm mailami ze sprzedajaca i mam jeszcze male watpliowsic Moze moglybyscie rzucic okiem na ostatnie zdjecie w opisie aukcji? www.ebay.co.uk/itm/Maclaren-xt-techno-with-extras-read-description-/161288498217?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item258d8b2c29 Rozumiem ze to legendarny model 2012. Sprzedawca napisal mi na priv, ze te dwa szare kawalki plastiku (sprzaczki) byly oryginalnie czarne, ale ulegly uszkodzeniu. Czy moze byc w tym jakis haczyk? Rozumiem ze te sprzaczki sluza do skladania wozka. Dlaczego zepsuly sie obie sprzaczki w tym samym czasie? Czy ich ewentualna wymiana moze wplynac na dalsze uzytkowanie wozka? Odpowiedz Link
thektoska Re: Link 02.05.14, 22:38 wycofuje swoje pytanie o powyzszy wozek.... Co prawda mial pelne kolpaki z trojkatami i proste belki nad tylnymi kolami, ale......to na pewno nie jest model 2012. To skladak zrobiony z 2 wozkow. Sprzedaja dwie tapicerki i dodatkowe kola z okraglym odblaskiem w srodku. Jako specjalistka tak swietnie przez Was dzis wyszkolona zapytalam o mechanizm rozkladnia oparcia i juz wiem ze jest trzystopniowy, na szynach rozkladany dwoma rekoma..... Jestem z siebie dumna. Zostalam dzis wozkowym detektywem! Odpowiedz Link
atwar1 Re: Link 02.05.14, 22:44 Brawo Sporo tu pojawia się wątków gdzie dziewczyny wyłapują trefne ogłoszenia A co do rocznika 2013- jeśli nie miałaś wcześniej xt to myślę że z tego też będziesz zadowolona. Ja mam właśnie taki- to mój pierwszy mac więc porównania z poprzednimi modelami nie mam i nie narzekam an podbijanie- jak an parasolkę ze sporym juz dzieckiem jest całkiem przyzwoite. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Link 03.05.14, 09:15 Trzeba jeszcze dodać, że to ulepszenie czyli fakt że ciut gorzej się podbija sprawia, ze wózek jest mniej wywrotny Odpowiedz Link
thektoska Re: Link 07.05.14, 14:49 Przyszedl nasz Maclaren XT kilka godzin temu, 2012, praktycznie zadnych oznak uzytkowania. W paczce torba podrozna w idealny stanie, oryginalna Maclarenowa parasolka (nie wiem po co), folia p deszczowa, wszystkie papiery, zaglowek dla noworodka, a wozek spakowany w oryginalny karton!!!!! Gdyby ktos byl ciekawy to kosztowal mnie £100 +£15 za przesylke. Jestesmy cala rodzina po pierwszych testach i jednoglosnie jestesmy bardzo szczesliwi z tego wyboru. Wszystkim , ktorzy poswiecili czas na to aby udzielic mi porady i podzielic swoja wozkowa wiedza BARDZO PIEKNIE DZIEKUJEMY!!!! Teraz planuje mu cos gustownego zorganizowac do srodka, wiem ze tu popularne sa rzeczy szyte na zamowienie, ale w moim przypadku koszt ich transportu pewno przekroczylby ich wartsoc. Mysle wiec o Buggy Snuggle. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Link 07.05.14, 15:39 cieszymy się że mogłysmy pomóc ja teraz czekam za swoim techno xlr a co do śpiworków, to zobacz w mothercare, ja mam stamtąd jeden dwustronnie polarowy i jest super Odpowiedz Link
makarcia Re: Link 07.05.14, 16:08 A do mnie 3 godziny temu dotarł nowiutki XT 2014 rok. Córka zakochana a ja przekonana nie jestem. Wolę dziwaczniejsze wózki. Odpowiedz Link