patryska211 11.07.14, 17:26 mamy doradźcie co wybrac : quinny zapp xtra czy espiro magic 4 ? maluch ma rok waży 10 kg chcę lekką spacerówkę nie parasolkę do 600zł Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_kas Re: co wybrać 11.07.14, 17:34 Lekką to znaczy do ilu kg może ważyć? Zobacz joie litetrax jeszcze. Z dwóch zaproponowanych przez Ciebie to zdecydowanie quinny. Napisz na czym Ci zależy w wózku to może coś więcej zobaczymy. Odpowiedz Link
patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 17:40 lekka czyli do 9 kg. Szukam wózka idealnego zgrabny,fajnie wyglądający,wygodny żeby mi się bobas pupą nie zsuwał jak w nico plusie,którego sprzedalam. z dobrą amortyzacją ,mały po złożeniu. Odpowiedz Link
patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 17:41 nie znam się zbytnio na wózkach dlatego zdaję się na Wasze opinie. Odpowiedz Link
patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 19:14 > lekka czyli do 9 kg. > Szukam wózka idealnego > zgrabny,fajnie wyglądający,wygodny żeby mi się bobas pupą nie zsuwał jak w nico > plusie,którego sprzedalam. > z dobrą amortyzacją ,mały po złożeniu. Odpowiedz Link
monika_kas Re: co wybrać 11.07.14, 19:22 Nie ma wózka idealnego. Albo zrezygnujesz z niektórych rzeczy albo podniesiesz swój próg cenowy... A najlepiej i jedno i drugie. Dobra rada - graco sobie odpuść. Nie warto. Wózki typu zapp czy espiro nie mają amortyzacji. Odpowiedz Link
ela.dzi Re: co wybrać 11.07.14, 22:39 Joie Litetrax będzie dobrym rozwiązaniem dla niesiedzącego dziecka za małe pieniądze. Odpowiedz Link
patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 17:42 patrzyłam jeszcze na graco evo bo znalazłam ciekawą ofertę uzyw.za 570 zł ale podobno one trzeszczą? Odpowiedz Link
afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 18:38 Miałam odpowiednik magica pod inna marka po pierwsze sie nie popsuł (niestety standard to to ze opada i wtedy jak dla mnie masakra i po drugie takiego nie sprzedasz), poza tym był bardzo ok bo miał amortyzację, był miękki, fajnie sie składał, oparcie rozkładane. Teraz bym nie ryzykowala zakupem. Miałam do wczoraj zapp xtra i był rewelacyjny jako stelaż pod fotelik, spacerówka do siedzenia i ogólnie oglądania to super ale do prowadzenia masakra. Dla. Mnie ten wozek na spacery sie kompletnie nie nadaje, amortyzacj brak, terakotanie, może i dziecku wygodnie ale ja z tym spacerować nie dałam rady. A składanie to tez dużo roboty, a siedzisko po ozeniu stelaża trzeba pakować oddzielnie Odpowiedz Link
afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 19:10 Do jakiej kwoty i do jakiego użytkowania, jakie masz priorytety? Ja moge zaproponować duże wózki np UJ, mniejsze City Mini, na mniejszych sie nie znam i nie lubię. Mniejszych wózków nie używam, nie musze sie ograniczać rozmiarem bagażnika czy brakiem miejsca do trzymania wózka wiec do końca woskowania używam wózków dużych wygodnych i dla dzieci ale przede wszystkim dla mnie czyli wygodne prowadzenie, spore koła. Odpowiedz Link
patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 19:19 szukam wózka na spacery po mieście. Mała rzadko śpi w wózku ale czasami się zdarzy,że uśnie więc dobrze gdyby oparcie było rozkładane. Mam do dyspozycji 600 zł. jak już pisałam znalazłam graco evo w tej cenie ale słyszałam,ze to sztywne wózki bez zawieszenia z trzeszczącymi kołami. ? Dobrze gdyby łatwo się go składało i był małych rozm. choć to nie jest najważniejszy warunek. city mini nie ma pałąka tak? szczerze nie użytkowałam jeszcze takiego wózka więc nie mam przekonania. Odpowiedz Link
afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 19:42 Możesz żałować, ogólnie są sztywne i plastikowe, chyba siedzisko tez nie za duże, często skrzypka. Ogólnie nie jest to superjakosc, nie wiem jak potem z odsprzedaza. Do CM można dokupić pałąk lub tacke. Ten wozek ma duże siedzisko, starczy do końca woskowania, składa sie najlepiej na świecie i rozmiary ma do re po złożeniu jest praktycznie płaski. Odpowiedz Link
afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 21:15 Ja się zmieściłam (co prawda mam bez pałąka), mój wczorajszy zakup w oddzielnym wątku Ale taki nie supernowy chyba można upolować (napisz do mnie na priva afroddytta0@tlen.pl) Odpowiedz Link
annulka79 Re: co wybrać 11.07.14, 21:18 A może TFK Dot www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5481&%3CosCsid%3E forum.gazeta.pl/forum/w,101614,150757519,,TFK_DOT_moje_wrazenia.html?v=2 albo Baby Jogger City Micro prawie jak Mini a tańszy forum.gazeta.pl/forum/w,101614,151936001,,Mam_BJ_City_Micro_i_oddaje_lub_Wam_odstapie.html?v=2 Jednak przy wszystkich założeniach będzie trudno. Graco sobie odpuść, ani amortyzacji, lekki specjalnie też nie jest. W sumie to trudno znaleźć małą, lekką spacerówkę z dobrą amortyzacją. Odpowiedz Link
silke85 Re: co wybrać 11.07.14, 21:48 graco sobie daruj, widuję kilka na mieście strzasznie to to małe siedzisko ma i w ogóle jakoś wydaje mi się że dziecię się tam gniecie choć wizualnie mi się podoba podłączę się do opinii afro - city mini Odpowiedz Link
afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 21:53 Ten dot też myślę, ze jest ok, ale ze sprzedażą na pewno będzie trudniej. Odpowiedz Link
silke85 Re: co wybrać 11.07.14, 22:03 a joie literax? tylko on ok 680 i waga chyba troche ponad 9 Odpowiedz Link
tylkaa Re: co wybrać 11.07.14, 22:33 ja mam odpowiednik espiro magic 4 (różni się marką i jakością wykonania- na plus dla espiro). używam go jako wózka "samochodowego" (czyli przy wyjściach do marketu, lekarza czy na wyjazdy). mały waży 10 kg, ale ma 7 miesięcy. wiec w naszym przypadku; oparcie mogłoby się rozkładać bardziej na płasko, kosz mógłby być większy, i z łatwiejszym dostępem przy opcji rozłożonego siedziska, a samo siedzisko bardziej "przytulne". myślę, że część z tych wad zniknie w miare jak mały będzie rósł, no i jak już wspomniałam to u nas wózek dodatkowy,więc nacodzień nie zwracam na to dużej uwagi. z plusów: super mały po złożeniu, fajnie się prowadzi (jedną ręką też), odczuwalna amortyzacja (teraz jesteśmy na mazurach, krążymy po lesie, plaży, betonowych płytach, w wózku mały+pełny kosz+ siatka na rączce i amortyzuje świetnie jak na tak mały wózek),lekki.nie wiem jakie miałabym wrażenia przy codziennym użytkowaniu, ale ogólnie polecam. Odpowiedz Link
magda79pn Re: co wybrać 11.07.14, 22:53 jeśli możesz troszkę dołożyć, to w bobowózkach jest baby jogger city mini, czerwony i zielony, za 695zł+ przesyłka pałąk lub tackę dokupisz później, jak uzbierasz kolejną stówę Odpowiedz Link
magda79pn Re: co wybrać 11.07.14, 22:56 aha, nie wiem czy fajnie wygląda, bo to rzecz gustu, ale fajny i tani i amortyzowany jest espiro meyo Odpowiedz Link
kar-ula Re: co wybrać 11.07.14, 23:03 Nie wiem czemu akurat polecacie BJCM, skoro dziewczyna pisze o wózku z amortyzacją. Miałam wprawdzie tylko GT, no ale z forum wiem, że zwykłe mini jest jeszcze twardszy. Ja jeżdziłam Gt z dzieckiem rocznym i uważam, ze po pierwsze trzęsie, po drugie siedzisko nie jest dobrze wyprofilowane dla takiego malca i za szerokie. Na pewno fajnym wyborem byłby Nipper - składa się do naprawdę niedużych rozmiarów (bez kół chociaż i z nimi jest płaski), jedyny minus w świetle zapotrzebowania autorki wątku to waga - bo ma coś koło 10 kg. Odpowiedz Link
afroddytta Re: co wybrać 12.07.14, 09:57 Nie wiem czy polecam, proponuje bo znam i akurat w cześć potrzeb sie wpisuje. Wiadomo ze amortyzacja nikła, ale przy zapie to i tak dużo. Nipper jest już sporo większym wózkiem, jesli ta wielkość wchodzi w grę to ok, ale raczej była mowa o mniejszych. Moja córka obecnie drobna 11mies. Jakoś mi do wózka CM pasuje, może i jest obszerne siedzisko ale dobrze wyprofilowane wiec mi akurat w niczym nie przeszkadza po prostu ma miejsce dookoła. Oczywiście zaznaczam po raz kolejny ze to nie jest mój jedyny i główny wozek przynajmniej na teraz, ale ogólnie jest bardzo ok. Na poważnie bym sie nad tym Dotem zastanowila, ciągnie mnie do niego , jakby był podobny do odpowiednika magica którego miałam to byłaby rewelacja. A nuna pepp ogólnie chwalona, choć nie w moim typie to jednak jakieś wymagania spełnia. A jakiś na navington? A britax- był długo na tablicy b-agile w Warszawie prawie nowy za chyba 550zl. Odpowiedz Link
carole87 Re: co wybrać 12.07.14, 14:41 Ja mam dota I bardzo go lubię, synek ma wygodnie, wózek ma dużą budkę, jest lekki i super się składa, a stelaż bardzo fajnie amortyzuje. W tej chwili testuję joie litetrax i choć bardzo mi się podoba i się polubiliśmy, to ja amortyzacji w nim nie wyczuwam. Dot przy nim jest mięciutki W bobowózkach jest nowa kolekcja w promocji (ja kupowałam w marcu wózek ze starej kolekcji i zapłaciłam więcej). Odpowiedz Link
jelsaa meyo 12.07.14, 14:33 No właśnie też teraz zastanawialam sie nad tym wózkiem, a dlaczego go sprzedalaś, co nie pasowało? Odpowiedz Link