Dodaj do ulubionych

Recaro Easylife - mam!

24.07.14, 13:53
Przyjechał i.. ładny jest, podoba mi się. Na spacer wyjdziemy dopiero popołudniu, więc jak na razie po jeździe w domu, to prowadzi się dobrze, podbija całkiem przyzwoicie, choć jak dla mnie trochę za wysoki jest. Rączka kończy się na wysokości 105 cm, wolę niższe wózki. Oparcie jest ładnie w pionie, a opuszcza się na paskach do pozycji półleżącej. Regulacja na paskach chodzi lekko. Budka niestety hałasuje przy składaniu, nie jest to bardzo głośne, ale ją słychać. składanie i rozkładanie bardzo łatwe i do fajnych rozmiarów. Koszyk zdecydowanie za mały - słabo jest wykorzystane miejsce pod wózkiem, na pewno będę myślała o dorobieniu większego.
Bardzo fajny hamulec (chyba yezz taki ma), opuszcza się go z jednej strony i zwalnia z drugiej, zawsze od góry, dzięki czemu nie pozdziera się butów i wygodnie się to robi w klapkach.
To co mnie zaskoczyło, to podwójne opakowanie - dwa kartony, jeden szary zewnętrzny i drugi kolorowy wewnętrzny. Taki szczegół, ale ładnie to wygląda.
Wózek wymaga tylko nałożenia przednich kół co jest dziecinnie proste.
Obserwuj wątek
    • gosia_mrufka Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 13:55
      I oczywiście pierwsze fotki:
      https://lh6.googleusercontent.com/-nQiwnn7o9So/U9DwY16hmOI/AAAAAAAAEZs/q75wkXeYd9Y/w667-h889-no/DSCN6647.JPG
      https://lh5.googleusercontent.com/-Sbs7eH_4QUI/U9DwZL53bqI/AAAAAAAAEZM/TGCbBd-SqP0/w1185-h889-no/DSCN6648.JPG
      https://lh4.googleusercontent.com/-7n6BkU89874/U9DwZKX2z6I/AAAAAAAAEZ0/z1TptFATMno/w667-h889-no/DSCN6649.JPG
      https://lh6.googleusercontent.com/-dVANnVYVNnk/U9DwozNF_HI/AAAAAAAAEZ8/7NtY_bHKWro/w667-h889-no/DSCN6650.JPG
      https://lh3.googleusercontent.com/-5yDninqOHDw/U9DwqHtVCzI/AAAAAAAAEaE/ghN5LvmQXpE/w667-h889-no/DSCN6651.JPG
      https://lh4.googleusercontent.com/-AmVo9kGiqqw/U9DwqRUNQHI/AAAAAAAAEaQ/uA--uoDZjRY/w667-h889-no/DSCN6652.JPG
      • monika_kas Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 14:04
        Kurcze fajny big_grin pliss wymiary! Szczególnie wysokość oparcia i głębokość siedziska.
        • gleana Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 14:16
          Ale on ładny.
          • jotka_k Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 14:40
            kuuuurcze ładny smile
            a buda się naciąga jakoś sensownie ?
            też bym prosiła wysokość oparcia smile
        • linkap_wawa Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 14:59
          no i jeszcze bys go zwazylasmile
          • monika_kas Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 15:02
            Słuszna uwaga!

I wysokość rączki! smile
            • monika_kas Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 15:28
              Wysokość rączki oczywiście podana i dla mnie fajna, choć ideał to u mnie 103cm.

Kurcze tylko to oparcie na mega niskie wygląda uncertain
              • magda79pn Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 21:41
                kółka ma od pliko mini big_grin
              • dominiczka87w Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 24.07.14, 23:20
                już kiedyś gdzieś było o oparciu w tym recaro i było jakoś 43/44cm chyba ale głowy nie dam tongue_out
                • agusia041 Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 25.07.14, 08:03
                  Poarcie może i krótkie, ale buda za to mega wysoko smile

www.babyblog.ru/community/post/perambulator/1809301
                  • agusia041 Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 25.07.14, 08:04
                    Oparcie miało być tongue_out
    • gosia_mrufka Re: Recaro Easylife - mam! WYMIARY 25.07.14, 09:19
      Oparcie ma 43,5 cm,
      do budki jest ponad 67 cm,
      głębokość siedziska 20 cm,
      szerokość między stelażem z przodu to 33 cm,
      szerokość siedziska przy oparciu 29 cm,
      od siedziska do podnóżka 28 cm,
      średnica kół 15 cm,
      rączka kończy się na wys. 105 cm,
      waga 6 kg (dokładnie 6050 g).
      Oparcie jest niewysokie, ale wybierając między volo, yoyo, nano a easylife to różnicy nie ma. Wszędzie jest nisko. Tutaj jest o tyle dobrze, że wydłużając siedzisko np. sztywniejszą wkładką nie będzie ona przeszkadzała przy składaniu i materiał z tyłu budki też ma luz na tyle, że zmieści się tam wystająca główka, można też go odpiąć.
      Dla mnie to typowa podwieźdupka, więc nie oczekuję, że dziecko będzie w niej jechało jak w EW qtro.
      Wczoraj sprawdził mi się ten niewielki koszyk pod wózkiem, zmieściłam zakupy, ale obciążony przód sprawił, że podbijał się gorzej (pewnie wysokim będzie łatwiej). Dostęp do koszyka dobry, łatwiej go zapakować niż w typowej parasolce.
      Synek siedział wygodnie, dla nas sztywne oparcie jest super, bo w volo to siedział jak nieszczęście, zawsze się zsuwał i przekrzywiał.
      Wózek do sztywnych nie należy, stelaż pracuje na boki, przez co może wydawać się rozchwiany, ale też fajnie amortyzuje dodatkowo.
      Mąż zachwycony składaniem (w harmonijkę) i wielkością po złożeniu, zgrabna paczuszka, którą wygodnie złapać za rączkę.
      • basia752 Re: Recaro Easylife - mam! WYMIARY 25.07.14, 13:07
        Fajny jest, szkoda tylko, że ma podwójne kółka, wolałabym na pojedynczych. A jak się prowadzi, da się jedną ręką pchać, lekko jedzie?
        • jelsaa Re: Recaro Easylife - mam! WYMIARY 25.07.14, 17:08
          Gosia a może jakies porównanie z EW Mini?
          • jelsaa Re: Recaro Easylife - mam! WYMIARY 29.07.14, 21:46
            Gosia podbijam, napisz nam coś wiecej smile
            • gosia_mrufka Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 31.07.14, 09:12
              Porównywać z EW Mini to chyba nie ma sensu, bo to całkiem inne wózki jak dla mnie. EW mini bardziej taki wielofunkcyjny jest.
              Easylife dobrze się nam sprawdza na szybkich wypadach. Składanie i rozkładanie, wielkość po złożeniu - bajka. Maż jest zachwycony. Do tego wygodnie się przenosi, bo jest poręczny i ciasno spięty, nic nie lata i się nie rozkłada.
              Mały kosz nie jest wcale taki mały, a wózek daje się nieźle dopakować. Ostatnio zawiesiłam na nim organizer maclarena, torbę wózkową i jeszcze kosz wypakowałam na maksa (weszła duża butelka wody, ubrania i duży aparat - całkiem sporo.
              Prowadzi się wygodnie, jedynie podbijanie nie zachwyca, chyba dlatego że rączka nie jest zbyt wysunięta za wózek, tylko dość blisko budki.
              Jedzie cicho, nic nie klekoce, nawet bez smarowania.
              Synek siedzi wygodnie i ma dość dużo miejsca, jak na taki mały kompaktowy wózek. Oparcie jeszcze wystaje z 1 cm nad głową, ale do budki jest jeszcze dużo miejsca. Siedzonko wydaje się być wygodne - sztywne, ale miękko wyłożone.
              Budka i kolorowe wstawki są w kolorze szarym melanż, bardzo mi się to podoba i ładnie wygląda.
              Z lekkich wózków miałam volo, yezza, pp mini i easylife najbardziej mi pasuje. Jedzie najciszej z nich, jest mały i lekki, ale ma rozkładane oparcie i kosz z dobrym dostępem. Najchętniej porównałabym go z MB nano i yoyo, ale to chyba nieprędko nastąpi.
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ng/lc/6wan/fsE6nBS39c0wIc4uiB.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ng/lc/6wan/8pBfbWRxjguA6nzKjB.jpg
              • jelsaa Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 31.07.14, 13:05
                Gosia a ile synek ma wzrostu?
                Buda troche mala, mogłaby mieć jeszcze ze dwa te człony.
                Ja też mialam i volo i yezza i pliko mini teraz mam Mark II i ten jest najfajniejszy smile
                • gosia_mrufka Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 31.07.14, 13:23
                  Ostatnio mierzony miał niecałe 90 cm, ubranka nosi na 86/92 cm.
                  Mark II ma podobne siedzisko do volo, które mi się nie podobało. Może i młodemu było wygodnie, bo nie narzekał, ale ja wolę właśnie takie sztywne jak ma easylife. Bardziej też mi się podobało siedzisko w yezzie, dlatego że materiał był do samej góry i nie obwisał, a takie wrażenie miałam przy volo. Parasolki też są długaśne po złożeniu, a easylife się fajnie składa, choć yezza nie przebije, bo on to już w ogóle jest maleńki.
                  A jak się Mark podbija? Stelaż ma całkiem inną budowę niż pozostałe maclareny.
                  • jelsaa Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 31.07.14, 14:01
                    Miałam teraz rownocześnie volo i marka i choc jak mierzyłam to wymiary siedziska podobne, to we volo mi sie zsuwał, a w marku siedzi prosto, nawet bym powiedziala że lepiej niz w yezzie, więc nie wiem od czego to zależy. A mark podbija się źle nawet bym powiedziała że fatalnie, w porównaniu z volo, dla mnie jest to jedyny jego mankament. Pisałam wczoraj porównanie obu wózków smile
                    • flower_v Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 31.07.14, 14:20
                      gosia a jakbys porównała z pp pliko mini? podbijanie, pozycja do spania, podnóżek?
                      • gosia_mrufka Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 06.08.14, 08:44
                        Porównując do pp mini, to podbijanie jest podobne, ale mniej się rozkłada do spania i nie ma regulowanego podnóżka. Jedzie za to ciszej. Niby koła bardzo podobne, ale inne mechanizmy w środku i nawet nie nasmarowany jedzie cichutko, rączki też nie dzwonią, jak to się w pp zdarza. Rozkładanie oparcia dla mnie wygodniejsze w recaro, bo nie lubię tego w pp, że trzeba złapać po dwóch stronach.
                        Dla mnie przebił wszystkie parasolki sposobem składania - mieści się między przednimi siedzeniami, więc zawsze jest pod ręką. Mąż używa auta do pracy i potrzebuje dużo miejsca w bagażniku. Dotychczas albo gdzieś wciskał wózek w kąt, a ja drżałam czy się nie zarysuje, albo wyciągał i musiałam pamiętać o tym, by z powrotem go włożyć. Teraz jeździ sobie z przodu i nikomu nie przeszkadza.
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ng/lc/6wan/xT7I0RiZH8fLyqlBkB.jpg
                        • jelsaa Re: Recaro Easylife - mam! FOTO 06.08.14, 09:16
                          Kurcze nabieram apetytu na ten wózek, ta mania mnie wykończy tongue_out
    • koala0405 Re: Recaro Easylife - mam! 26.11.15, 11:46
      też go mam... a tak się broniłam przed zakupem tego "maleństwa"
      bardzo wygodne siedzisko, idealna podwieźdupka do małego auta
      Oparcie mogłoby być trochę wyższe choć jest i tak lepsze niż w maclarenie volo.
      • kin_ga83 Re: Recaro Easylife - mam! 26.11.15, 17:46
        A jaki masz kolor? We wrześniu widziałam na spacerze żółty i był piękny. Tylko ja jestem bardziej zachowawcza kolorystyczniewink
        Dla mnie super w easylife jest składanie jedną ręką w małą paczuszkę. Szkoda, że rączka jest tak dziwnie podgięta do góry.
        • koala0405 Re: Recaro Easylife - mam! 26.11.15, 18:14
          mam taki jak gosia mrufka czyli bardzo bezpieczny
          • kin_ga83 Re: Recaro Easylife - mam! 26.11.15, 20:21
            Mam taki sambig_grin
            W sumie przy takim wózku i tak się nie poszaleje z dodatkami, więc mógłby być kolorowy.
            • koala0405 Re: Recaro Easylife - mam! 26.11.15, 20:31
              ja nie lubię za bardzo pstrokatych wózków:
              pokazywarka.pl/rqpnvf/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka