Dodaj do ulubionych

Co będziecie robiły po wózkomanii?

01.08.14, 23:25
Macie jakiś pomysł na równie stymulujące i podniecajace zajecie? Jak wyobrażacie sobie życie "po"?
Dla mnie wózki są odskocznią od rzeczywistości. Rzadko z nich realnie korzystam, bo cały dzień jestem w pracy, weekendy ostatnio nie sprzyjają spacerom (29-35 st). A jednak im więcej pracuję, tym bardziej potrzebuję chwili oddechu i zapomnienia, a tym jest mylsnie o nowych wózkach i snucie planów wózkowych. To nawet mój sposób na stres, zmartwienia, kłopoty z zaśnieciem.
Tylko co potem? Będzie luka, pustka, brak sensu? Czy moze czymś wypełnić czas i emocje przede wszystkim?
Jakie macie plany na życie?
Ja pewnie wócę do minerałów i samodzielnego kręcenia kosmtyków. Tylko czy to wystarczy?
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 01.08.14, 23:29
      Maam ja kocham quady big_grin
      Od ok 3 miesiecy smigam
      Can am outlander 650 max smile
      Kocham jezdzic na quadzie tylko szkoda ze tak Malo kobiet jezdzi
      Przewaznie jezdze z chlopami big_grin
      Noi ta Adrenalina ach,.....
      • flower_v Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 01.08.14, 23:37
        hmmm nie wiem, jeszcze o tym nie myśle wink
        za to myśle o trzecim bobo wink ale zycze sobie wpadki wink bo nie umiem sie zdecydować świadomie na trzecie dziecko, tak jak to było z pierwszym i drugim.
        • magda79pn Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 01.08.14, 23:58
          Juz raz to przerabialam, bede kupowac rowery smile
    • chubabubba Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 09:21
      Yyyy ja ide w kierunku powrotu do wozkomanii😜😜😜
      • magda79pn Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 09:25
        Możemy już gratulować? smile
        • chubabubba Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 09:29
          Oficjalnie jeszcze niewink
    • betty1234 Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 09:26
      My właśnie do niej wróciliśmy po kilkuletniej przerwie i już tak sobie myślę, że 3cie dziecię później by się przydało wink
    • gochalodz Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 09:44
      Roweromania. Mam 3 rowery, 1 ze sobą i prawie nowy, 2 pozostałe muszę odświeżyć i udoskonalić . Wszystkie z dużym potencjałem. Żal mi jednak byłoby któryś sprzedać,bo używane się nie sprzedają za jakieś rozsądne pieniądze, każdy by chciał markowy rower za kasę taką jak badziewie z marketu...tutaj widzę podobnie jak z wózkami...
      • martuska1982 Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 11:47
        Ja się zastanawiałam jak to będzie, ale jakoś "siebie odwózkowałam" bez problemu. wink
        Może dlatego, że ten rok jest w moim życiu pełen zmian - zbliżający się rozwód, nowa praca, nowy facet. Poza tym ukochałam sobie szpilki. O ile nienawidze zakupów o tyle po obuwniczych mogę łazić i łazić, przymierzać i oglądać. wink
        Do wózków mnie juz nie ciągnie i wcale nie czuję pustki, jednak staram się rozglądać w temacie, bo nie chce całkiem wypaśc z obiegu i nie wiedzieć co jest trendy jak wrócę. big_grin
        Bo wrócę do wózkomanii na pewno kiedyś. wink
      • magda79pn Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 22:22
        Gochalodz, to chyba ci moj rowerek pokaze, kupilam tanio w stanie srednim i zrobilam z niego cruisera smile
    • thea19 Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 18:40
      Bransoletki (najbardziej lubie z onyksu) i mydło glicerynowe- moje nowe hobby
    • monika_kas Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 02.08.14, 20:07
      Jak skończy mi się wózkomania to napewno wrócę do pracy. Bo moja praca to tak naprawdę też moje największe hobby smile po synu i mężu też największa miłość big_grin także płakać nie będę smile
    • sylki Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 10.08.14, 17:29
      No cóż biegam, teraz zamiast na wózki zbieram na zimowe ciuchy ;D
    • thea19 lecz sie 10.08.14, 18:52
    • thea19 zmien nicka 10.08.14, 20:01
      na dumb. bardziej pasuje
      • monika_kas Re: zmien nicka 10.08.14, 20:07
        big_grin o to to
    • martuska1982 Re: lecz sie 10.08.14, 20:07
      widzę najazd trolli wink
      nuda w niedzielne popołudnie? wink
    • kar-ula Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 10.08.14, 21:14
      Zapytałam męża, co to są "trolle" i odpowiedział, ze to tacy ludzie, którzy celowo wchodza na rózne fora internetowe po to tylko, zeby wy...gać swoje zale i frustracje. Dobrze powiedziane.
      Ja czasem zapominam, ze to (ale i inne) forum czytają nie tylko zainteresowane wózkami osoby, ale właśnie ludzie nie miejacy co zrobić z czasem i - suma sumarum - swoim życiem. Mnie by nigdy do głowy nie przyszło wejść np. na forum dla wędkarzy czy posiadaczy chomików i tam ich szkalować, ze są chorzy psychicznie, bo wówczas raczej ja się ośmieszam niż ośmieszyłabym kogokolwiek. Zresztą, nie mam na to czasu.
      Zapominam też, ze forum czytają nie tylko wózkomaniaczki, z którymi spokojnie mozna sie porozumiewać z domyślnym "przymrużeniem oka", ale także ludzie, którzy majac deficyty językowe (prawopółkulowe) muszą mieć wszystko albo napisane śmiertelnie poważnie, albo z grubo podkreślonym cudzysłowem, bo w przeciwnym razie biorą wszystko dosłownie i łykają jak pelikan.
      Pewnie, ze można się śmiać, ja się też trochę śmieję ze swojej wózkomanii, ale ona jest nieszkodliwa i przemijająca, w przeciwieństwie do głębszych problemów psychicznych, jakie maja osoby siejące taki ferment na forach. Im to nie minie i na pewno bardziej szkodzi społeczeństwu niż "nasza" wózkomania.
      Nie mam obowiązku opowiadać się komukolwiek, co robię na co dzień i w jaki sposób spędzam czas -bardzo niewiele wolnego czasu jaki mi pozostaje po cięzkiej pracy i zajmowaniu się dziećmi. I mam pełne prawo do tego, aby w tym czasie rozmyślać sobie o wózkach, tak jak ty rozmyślasz o...No właśnie, o czym? O tym, jakby tu się do kogoś doczepić na jakimś forum? Albo:
      - pijesz piwo/wino/wodkę/likier itp.
      - palisz papierosy/trawę itp.
      - kupujesz 3,8 albo 12 torebkę (dla mnie posiadanie więcej niż 2 to już patologia, ale ja nie wchodzę na forum dla fanek torebek, zeby je szkalować)
      - włóczysz się codziennie po CH albo patologicznie robisz zakupy na all
      - zajadasz stresy lodami i ciastkami
      - kupujesz 25 niepotrzebną bluzkę sobie albo dziecku (bo to łatwiej wytłumaczyć)
      - masz więcej niż 2 pary butów z tym samym przenzaczeniem na raz
      - i wiele wiele innych równie bulwersujących obrzydliwych przyzwyczajeń, nawyków, manii daleko bardziej szkodliwych dla zdrowia lub relacji międzyludzkich niż wózkomania.
      • kar-ula Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 10.08.14, 21:17
        Aha, cały ten dół od "Albo" proszę wziąć w cudzysłów i się nie obrażać - tzn. normalne wózkomaniaczki, a trolle jak najbardziej prosz się obrazić i opuścić zacne grono smile
        • monika_kas Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 10.08.14, 21:41
          Kocham Cię Kar-ula za tą wypowiedź. <3 big_grin
      • martuska1982 Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 10.08.14, 22:08
        oł fak, jestem nierównoważona, bo dwie torebki kupiłam tylko w jednym tygodniu, a butów ładnych, ale niepraktycznych mam kilkanascie par (czyt.niebotycznie wysokie szpilki tongue_out).
        Oczywiście luz, nie uważam się za chorą, tylko odwózkowaną, a wiecej czasu niż z wózkami a później na zakupach w sklepach obuwniczych spędzam z synem. tongue_out
    • thea19 trollico bagienna 10.08.14, 21:43
      pokaz swoje forum to sie posmiejemy
      ps uprasza sie szanowne moderatorki o usuniecie wpisow osob, ktore sie nudza
      • kar-ula Re: trollico bagienna 10.08.14, 22:13
        Martuśka, lepiej się nie ujawniajmy ze swoimi zboczeniamismile Ja opócz wózków mam jeszcze pudełko od nici (!) metalowe pudło po czekoladkach (!!) i 3 opakowania po lodach algida (!!!) pełne pudełeczek z kosmetykami mineralnymi, które wśród minerałoholiczkek nazywane są "prochami". Nie wiadomo, czy to nie karalne..................A już na pewno moralnie zabronione.........Mieć aż tyle.......................
        • sztucznamrowka Lubię takie wątki do pogadania :) 11.08.14, 12:47
          Przede mną druga tura wózkomanii smile myślę, że dużo bardziej przemyślana będzie...wink

A co będzie po??? Na pewno coś sobie znajdę, ja nie mam z takimi rzeczami problemu, zanim dowiedziałam się o drugiej ciąży chciałam uczyć się decoupagu ale ciąża pokrzyżowała moje plany....
          Przy dwójce dzieci na pewno nie będę się nudzić wink a jak jeszcze wrócę do pracy....to pewnie będę tak wykończona, że na niewiele rzeczy starczy już czasu....

Dla mnie to Forum to odskocznia od prozy życia, dzięki niemu zmobilizowałam się i nauczyłam się szyć, poznałam oczywiście fajne Dziewczyny smile i dowiaduję się tutaj różnych rzeczy - nie tylko jaki model wózka jest najlepszy.

Do martuska - rzeczywiście masz rok pełen zmian smile
          • eve_81 Re: Lubię takie wątki do pogadania :) 15.08.14, 19:30
            Dla mnie stało się to bardziej ważne niż myślałam i będzie mi napewno trudno się z tym pogodzić. Niestety ta chwila nadchodzi. Na 3 cie dzieko nie mam co liczyć. Tzn ja bym chciała, ale do tanga trzeba dwojga. A czy mam jakieś zastępcze hobby? hmmm może znacznę jeździć na rowerze, tak bardziej wyczynowo - pożyjemy zobaczymy.
    • aga_1980_31 Re: Co będziecie robiły po wózkomanii? 16.08.14, 18:37
      Ja uciekam w swoją pasję czyli sport. A co za tym idzie możliwość kupowania odzieży sportowej topy, legginsy smile fajnie ze producenci idą w kolory i można się nimi bawić smile trzeciego dziecka już raczej nie planujemy wiec wózki pewnie dopiero będę oglądać przy wnukach tongue_out
      póki co przygotowuję się do zawodów w marcu i nie mam czasu na żal za wózkomanią albo mi przeszło big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka