Dodaj do ulubionych

Fotelik do Britax B-Smart

11.08.14, 20:24
Mam nadzieję, że któraś z Was zdoła mi pomóc wink
Kupiłam ww wózek z gondolą-fotelikiem Sleeper, ale nie wiem czy będzie mi się chciało czasem nawet kilka razy dziennie motać z pasami. Poza tym ta gondola w samochodzie zajmuje dwa siedzenia no i pewnie wystarczy na max 3 mce.
W związku z tym mam pytanie czy klasyczny fotelik, który będzie pasował to tylko ten marki Britax/Romer? Nie ukrywam, że zależałoby mi na Maxi Cosi, ale nie spotkałam żadnej informacji na temat adapterów.
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: Fotelik do Britax B-Smart 12.08.14, 08:11
      Podobno adaptery do babystyle są kompatybilne z wózkiem britax i fotelikami maxi cosi, ale taka kombinacja nie ma atestu.

Dla pierwszego i drugiego dziecka miałam maxi cosi cabrio, dla trzeciego britax babysafe shr II i on bije maxi cosi na głowę - ma pięciopunktowe pasy (a nie trzypunktowe jak maxi cosi), pasy regulowane wraz z zagłówkiem jednym ruchem ręki (a nie przekładane przez otwory jak w maxi cosi), wypina się z wózka przez wciśnięcie jednego przycisku na pośrodku rączki (a nie dwa po bokach jak w maxi cosi), moje niemal roczne dziecko nadal się w nim mieści (z maxi cosi moje dzieci wyrastały w okolicach 8-9 miesięcy).
      • hasturek Re: Fotelik do Britax B-Smart 12.08.14, 08:32
        Ja też mam fotelik britax / romer i też polecam (choć nie mam porównania z Maxi Cosi). Chciałam tylko dodać, że ten fotelik ma także znakomite wyniki w testach bezpieczeństwa.
        • naftalka5 Re: Fotelik do Britax B-Smart 15.08.14, 15:16
          Dzięki za odzew smile Namierzyłam już jeden fotelik Britax. Jednak, jako, że planuję kilka zmian wózków to Maxi Cosi jest "uniwersalny". I nie wiem co zrobić uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka