Dodaj do ulubionych

CAMARELO Carera

06.09.14, 20:01
Witam, przeglądam ofert wózków. Do ostatecznej decyzji mam jeszcze sporo czasu, ale nie lubię wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę.

Moją uwagę zwróciła firma CAMARELO, a konkretnie model Carera 2w1. Co myślicie o tym wózku, jak się sprawuje i jak z funkcjonalnością zarówno dla matki, ale przede wszystkim dla dziecka. Bardzo was proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • majka003 Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 10:47
      Fajny,ale ciężki. Też z mężem szukamy wózka i mega dużo obejrzeliśmy. Zdecydowaliśmy sie albo na mutsy igo albo na jane muum czy unlimit. Są to mega lekkie wózki do 10 kg max,szybko się składa i do małych rozm.
      • pieli7781 Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 11:30
        Wiesz co, to jest najlżejszy wózek jaki do tej pory znaleźliśmy. Większość waży minimum 15 kg, a ten 10, nie wiem czy uda się znaleźć coś lżejszego.
        • silke85 Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 12:29
          chyba bez kół tyle waży big_grin
        • dominiczka87w Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 16:55
          Coś słabo szukacie tongue_out
        • afroddytta Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 17:58
          Bardzo mnie te 10 kg zaintrygowało, faktycznie tak w necie podają, jednak trudno w to uwierzyć, bo ten wozek podobny do wielu innych ( pod innymi markami) a tamte waza raczej ok 15 kg uncertain
          Nie mniej jednak jestem ciekawa, jak sie żadna użytkowniczka nie wypowie to jestem gotowa sie z waga stawić w hurtowni i osobiście to sprawdzić dla autorki wątku (mam nadzieje ze w podwarszawskich hurtowniach te wózki są nie tylko w necie).

A w kontekście samej wagi to na prawdę jest dużo wózków lżejszych niż te 15 kg, nawet x-Lander XA wazy 14,5 kg, quinny speedi 12,2 kg, Urban jungle ok 12, city mini GT tez chyba < 12 kg, easywalker sky/ quatro podobnie, o Bbo CAMELEON czy joolz nie wspominam. Choć 10 kg wagi przy wózku 4 kolowym i z kołami pompowanymi to raczej zadkosc, natomiast ok 12 kg jest duży wybór dobrych wózków i potem > 15 kg niestety dużo polsko- chińskich produkcji słabej jakości.
          • pieli7781 Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 22:05
            > Nie mniej jednak jestem ciekawa, jak sie żadna użytkowniczka nie wypowie to jes
            > tem gotowa sie z waga stawić w hurtowni i osobiście to sprawdzić dla autorki wą
            > tku (mam nadzieje ze w podwarszawskich hurtowniach te wózki są nie tylko w neci
            > e).

Szczerze mówiąc wybieram się do Warszawy, bo w moim mieście nędza i to nie tylko pod względem wózków i mebelków do dzieciecego pokoiku. Jakbyś mi dała namiary na jakieś ciekawe sklepy/hurtownie z szerokim wyborem to chętnie sama sie przejadę.

Ten o którym piszę widziałam w sklepie Dino w Łodzi (to również sklep internetowy) spodobał mi się nie tylko dlatego że mało waży, ale jest bardzo zwrotny i wydaje się wygodny dla dziecka.

Chcemy kupić wózek 2w1, ewentualnie 3w1 ale pod warunkiem że w zestawie będzie atestowany porządny fotelik. Chcielibyśmy się jednak przy 3 elementach zamknąć w 2 tys.
            • gochalodz Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 23:05
              I tylko Camarelo w Dino widzieliście ? Nie możliwe.
              W Łodzi jest kilka co najmniej kilka sklepów z porządnymi wózkami,a nie same tutki srutki, camarelo czy riko, baby merce czy dymexy.
              Z polecanych na tym forum wózków to chyba tylko Emmaljunga nie ma przedstawicielstwa.

Wspomniane wózki Jane
              www.mulan.pl/wozki-dzieciece-3/filter=p7-jane
              Speedi (on waży spacerówka ok 12kg,a nie 15)
              dino.sklep.pl/nowy/wozek-2w1-speedi-pack-quinny-maxi-cosi-2013-kurier-gratis-p-15604.html
              • pieli7781 Re: CAMARELO Carera 09.09.14, 08:00
                Ja nie mieszkam w Łodzi, byłam tam przy okazji i generalnie pod kątem mebelków, bo tego u nas w ogóle nie ma sad
                Na ten wózek zwróciliśmy uwagę, bo był lekki, miękki, na prawdę wygodny do prowadzenia. Na materiałach niestety się nie znam, dlatego bardziej patrzę na funkcjonalność i wygodę zarówno dla dziecka jak i rodzica. Dodatkowo zależy mi na wózku do 1500 zł i 4 kołowym.

Wczoraj byliśmy w sklepie poleconym przez kilka osób, bo taki wybór wózków, a tam moze z 5 stało i to takich zakurzonych brudnych... eh jak nie znajdziemy czegoś w W-wie to będzie trzeba chyba w ciemno z neta coś zamówić.
                • afroddytta Re: CAMARELO Carera 09.09.14, 23:02
                  Wiec tak, będąc na spacerze weszłam do hurtowni dziecięcej CW-P (Warszawa bemowo blisko autostrady S8 wjazd Poznań) i spytałam o wozek, okazało sie ze tej firmy nie maja, na pytanie czemu pan powiedział ze nikt nigdy nie pytał. Ale sie zainteresował i spytał czemu go szukam, wiec powiedziałam ze chciałam obejrzeć bo on fajny i lekki 10 kg- gościu sie dosłownie roześmiał mi w twarz, stwierdził ze nie ma takiej opcji i na pewno co najmniej 2 kg więcej.
                  A wracając do hurtowni CW-P to dużo takich prostych użytkowych rzeczy, d polskiej produkcji i raczej tanio, ja tam kupuje materacyk, tetry, nocniki itd , choć i maja tez zagraniczne firmy, wózków mniej choć mieli kiedyś zappa.

Myślam jeszcze o burtowni w Pruszkowie Jowis (nie byłam bo chyba otwierają ok 11), na stronie maja dużo marek wymienionych, ale co maja to nie wiem. Niedaleko chyba jest jeszcze Bo-Bo, a potem jadąc w stronę Warszawy Al. Jerozolimskimi w Ursusie tez jest conajmniej jedna hurtownia.
                  Wjeżdżając od zachodu w Starych Babicach na rynku jest sklep Mam i Tata i tam tez maja sporo wszystkiego, wózków tez sporo ale raczej średnie, poza tym nie bardzo sie znają polecają to bo ludzie kupują.
                  Na wjeździe przez Łomianki jest niedaleko dystrybutor mutsy, Teutonia, mieli tez Bebetto, mały sklep ale moze akurat cos ci Cię zainteresuje.
                  A w Warszawie od zachodu świat dziecka w Tesco Gorczewska sporo wózków choć bez szału. Wielki wybór to w Al. Solidarności (2 sklepy tego samego właściciela prawie na przeciwko), ale z doradzeniem tez nie bardzo uncertain

Zerknij na strony tych hurtowni, przyjrzyj net i jak cos znajdziesz ciekawego to ja bym zadzwoniła i ustaliła gdzie to moge obejrzeć. Nie znając sie na wózkach nie zdecydowała my sie na zakup nieznanego wózka bez recenzji, czytając jedynie opis producenta uncertain
                  A co do Camarelo to wygooglalam ze są w sklepie w Żyrardowie.
                  • martuska1982 Re: CAMARELO Carera 10.09.14, 00:41
                    a w Płocku w Bambi maja camarelo w kilku kolorach nawet. tongue_out
                    Na pewno nie waży tyle co cameleon (około 10kg), waży w wersji z gondolą więcej niż xlander xa (xa wtedy miałam jak tego camarelo macałam, na sklepie stał tylko w wersji głębokiej). Na moje około ok z 15 kilo waży.
    • ejli Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 17:50
      Na pewno to jest waga bez kół. Ja oglądałam ten wózek w sklepie i o ile gondola spoko, o tyle spacerówka słaba jakościowo mi się wydała i dałam spokój.
      • afroddytta Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 18:17
        W necie piszą ze niby z kołami + gondola / spacerówka wyjdzie ok 11 kg co uważam byłoby dobrym wynikiem w porównaniu z innymi nowymi wózkami w podobnej cenie
        • ejli Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 19:06
          Szczerze mówiąc nie ważyłam go, zapytałam pani w sklepie. Powiedziała, że waga podobna do innych, ale może nie była zbyt zorientowana? U nas mimo wszystko odpadł przez marne wykonanie, więc nie wnikałam.
          • ewelina.90 Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 19:39
            Ja mam, ale na stelażu retro. Jest duży i do auta z tym stelażem ciężko zapakować (w sensie gondola) ale super. Spaceruje po lesie itp wiec mam koła 14. Gondola jest super duża akurat mój dziec mega dużysmile. Fajnie, że oparcie można podnieść, ale pomimo pokrętła pod spodem i tak trzeba pomagać sobie ręką co mnie wkurza. Spacerówka wg mnie właśnie jest spoko wizualnie (w porównaniu z tym co oglądałam w innych wózkach), ale jeszcze nie używałam.
            • kar-ula Re: CAMARELO Carera 07.09.14, 22:11
              Wozki Camarelo poza ogolnie nie najlepsza jakoscia maja fatalne tapicerki - takie sztuczne, polyskujace, no i klasycznie powlekane folia podnozki brrr. Naogladalam sie Camaralow w kosiciele, bo u nas to jakas moda obok Babymercow i Dymexow.
              Problem w tym, ze osoby polecajace ten wozek, najczesciej pochodza z takich miast jak moje, gdzie w sklepach stoja same wozki "tej klasy" i byc moze na ich tle te wypadaja lepiej, stad przekonanie, ze ok, bo inne gorsze/ciezsze/z mniejsza spacerowka. Szkoda, ze uzytkowniczki/ogladaczki nie pisza, z czym porownuja, co w sklepie ogladaly.
              • ejli Re: CAMARELO Carera 09.09.14, 15:44
                kar-ula napisała:

> Wozki Camarelo poza ogolnie nie najlepsza jakoscia maja fatalne tapicerki - tak
                > ie sztuczne, polyskujace, no i klasycznie powlekane folia podnozki brrr. Naogla
                > dalam sie Camaralow w kosiciele, bo u nas to jakas moda obok Babymercow i Dymex
                > ow.
                > Problem w tym, ze osoby polecajace ten wozek, najczesciej pochodza z takich mia
                > st jak moje, gdzie w sklepach stoja same wozki "tej klasy" i byc moze na ich tl
                > e te wypadaja lepiej, stad przekonanie, ze ok, bo inne gorsze/ciezsze/z mniejsz
                > a spacerowka. Szkoda, ze uzytkowniczki/ogladaczki nie pisza, z czym porownuja,
                > co w sklepie ogladaly.

Właśnie tak jak piszesz, materiał spacerówki (ale też np. wykończenie pałąka) nie powalały. Porównując do Tako (mój pierwszy wózek) City Move, który też nie zbiera tu dobrych opinii to było niebo a ziemia. Nie chcę absolutnie zachwalać Tako, no i też cena już jest inna za nowy Camarelo a Tako (chociaż używki też już są w internecie). Porównać mogę jeszcze do X-landera XA, którym teraz jeżdżę oczekując na wymarzone BI i tu też Camarelo przegrywa.
                • dominiczka87w Re: CAMARELO Carera 09.09.14, 21:30
                  To ciekawa jestem co powiesz jak już BI bedziesz miała smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka