Dodaj do ulubionych

Techniczne sugestie dotyczące forum

28.10.14, 11:12
Wpisujemy w tytule by było latwiej i szybciej dojsc do tego co chcialybyście zmienić, dodać, ulepszyć na forum. Podaje przyklad dla zobrazowania:
Temat: Taptalk
Tresc: .......
Temat: Subfory
Treść: .............
Czekamy na wasze propozycje. Starajcie się odpowiadać z danego tematu wedlug drzewkasmile
Dziękujemysmile
Obserwuj wątek
    • malaidka porządek we wszystkich wątkach sprzedażowyc 28.10.14, 12:30
      Korzystam z forum głównie na telefonie. Przewijanie kilku stron, bo nie da się przeskoczyć do ostatniej, jest denerwujące. Moja nieśmiała propozycja jest taka, żeby wszystkie wątki powyżej miesiąca usuwać. Jeśli ktoś nie sprzedał to doda ponownie.
      • agnes_nyc Re: porządek we wszystkich wątkach sprzedażowyc 28.10.14, 12:45
        Watki sprzedam/kupie są usuwane raz w miesiącu i zostawiam tylko ostatni miesiąc i bieżący
        • zoja1977 Re: porządek we wszystkich wątkach sprzedażowyc 28.10.14, 13:05
          fajnie jakby jeszcze wątek "promocje" był tak samo czyszczony.
          • agnes_nyc Re: porządek we wszystkich wątkach sprzedażowyc 28.10.14, 13:13
            to zostawiłam dziewczynom - czyściłam do czasu wybrania moderatorów kilka miesiecy temu
            • gniesia007 Re: porządek we wszystkich wątkach sprzedażowyc 28.10.14, 14:52
              Jestem w trakcie czyszczenia, sprawdzam ktore sa juz nie aktualne badź zakonczone sprzedaża i usuwam, zostawiam aktualne oraz zakonczone a nie sprzedane z biezacego oraz ostatniego miesiąca.
              • gniesia007 Re: porządek we wszystkich wątkach sprzedażowyc 28.10.14, 14:53
                Pisze o wątku promocyjnym dla ścisłoścismile
              • agnes_nyc Re: porządek we wszystkich wątkach sprzedażowyc 28.10.14, 14:58
                gniesia007 napisała:

> Jestem w trakcie czyszczenia, sprawdzam ktore sa juz nie aktualne badź zakonczo
                > ne sprzedaża i usuwam, zostawiam aktualne oraz zakonczone a nie sprzedane z bie
                > zacego oraz ostatniego miesiąca.

Usuwaj wszystko zostaw tylko pażdziernik i biezący miesiąc czyli przyszly listopad - nie sprawdzaj bo szkoda czasu i pracy
                • martuska1982 Re: porządek we wszystkich wątkach sprzedażowyc 28.10.14, 15:57
                  agnes_nyc napisała:

> gniesia007 napisała:
                  >
                  > > Jestem w trakcie czyszczenia, sprawdzam ktore sa juz nie aktualne badź za
                  > konczo
                  > > ne sprzedaża i usuwam, zostawiam aktualne oraz zakonczone a nie sprzedane
                  > z bie
                  > > zacego oraz ostatniego miesiąca.
                  >
                  >
                  > Usuwaj wszystko zostaw tylko pażdziernik i biezący miesiąc czyli przyszly listo
                  > pad - nie sprawdzaj bo szkoda czasu i pracy
                  >
                  >

To samo jej napisałam, ale uparła się, że będzie też z tych nowszych linków w promocjach sprawdzała czy aktualne i nieaktualne usuwała. Cóż, początkowy zapał. wink Przejdzie jej.
    • thektoska mozliwosc edycji wyslanych postow 28.10.14, 14:05
      Czesto pisze z komorki, ktorej autokoretka zmienia mi cos co zostalo napsiane poprawnie w cos co nie ma sensu, alba sama cos niechlujnie napisze, bo jestem akurta w pracy i mam tylko chwilke zeby zajzec i sie poudzielac. Fajnie byloby miec mozliwosc edicji tego co juz pojawilo sie na forum. Inne fora, z ktorych kozystam zwykle maja jakis limit czasowy. w ktorym mozna to wykonac, ale jesli ktos odpowiedzial pod postem naszego autorstwa po nanieseiniu poprawki pojawia sie automatycznie adnotacja z jej data i czasem.
      • agnes_nyc Re: mozliwosc edycji wyslanych postow 28.10.14, 14:31

To nie od nas zależy nie ma takiej opcji na gazecie sad

takie prośby do gazety

thektoska napisała:

> Czesto pisze z komorki, ktorej autokoretka zmienia mi cos co zostalo napsiane p
        > oprawnie w cos co nie ma sensu, alba sama cos niechlujnie napisze, bo jestem ak
        > urta w pracy i mam tylko chwilke zeby zajzec i sie poudzielac. Fajnie byloby mi
        > ec mozliwosc edicji tego co juz pojawilo sie na forum. Inne fora, z ktorych koz
        > ystam zwykle maja jakis limit czasowy. w ktorym mozna to wykonac, ale jesli kto
        > s odpowiedzial pod postem naszego autorstwa po nanieseiniu poprawki pojawia sie
        > automatycznie adnotacja z jej data i czasem.
        • thektoska Re: mozliwosc edycji wyslanych postow 28.10.14, 14:46
          stad tez sugestia rozwazenia mozliwosci przeniesienia sie gdzies indziej.
          Wozkomania to my- wozkomaniaczki, a nie platforma Gazety, ktora zdaje sie nie zauwazac, ze technologie internetowe nie stoja w miejscu
          • agnes_nyc Re: mozliwosc edycji wyslanych postow 28.10.14, 14:48
            Napisze tak wypozycjonowac takie forum to ciezka praca ktorej sie podjelysmy z sylki i udalo sie ale nie bardzo mam czas zeby przechodzic to samo ponownie

thektoska napisała:

> stad tez sugestia rozwazenia mozliwosci przeniesienia sie gdzies indziej.
            > Wozkomania to my- wozkomaniaczki, a nie platforma Gazety, ktora zdaje sie nie z
            > auwazac, ze technologie internetowe nie stoja w miejscu
      • aga_1980_31 Re: mozliwosc edycji wyslanych postow 29.10.14, 10:56
        A czy ktokolwiek z moderatorów pisał do gazety i pytał czy jest opcja na wprowadzenie kilku ulepszeń typu edycja wątków? Może nie było by z tym problemu?
        • martuska1982 Re: mozliwosc edycji wyslanych postow 29.10.14, 14:20
          aga_1980_31 napisała:

> A czy ktokolwiek z moderatorów pisał do gazety i pytał czy jest opcja na wprowa
          > dzenie kilku ulepszeń typu edycja wątków? Może nie było by z tym problemu?

Albo chociaż dla moderatorów łączenie identycznych wątków. To byłoby juz idealnie i moim zdaniem jedyna naprawdę potrzebna zmiana. Wtedy wyszukiwarka nie wyrzucała by wam miliona podobnych tematów z tymi samymi zapytaniami.
          Jednak gazeta jest jaka jest i technicznych możliwości się nie przeskoczy. Trzeba to zrozumieć.
    • thektoska subfora lub kilka wyroznionych kluczowy tematow 28.10.14, 14:16
      -jak wybrac pierwsza gondole i dlaczego lepiej kupic dobra uzywana od nowego czolgu
      - jak rozpoznac wiek maclarena xt,
      - przeglad terenowych wozkow
      - przeglad podwojnych wozkow
      - fajne i ekonomiczne wozki (moze z zawezeniem do danego rocznika na teraz 2014), bo wiadomo, ze to kwestia zmienna
      - jakich wozkow i akcesoriow zdecydowanie nie warto kupowac
      - przeglad parasolek
      - akcesoria nasze hity
      - galeria- miejsce do ogladania, chwalenia sie I szukania inspiracji czyli zdjecia naszych wozkow, dodatkow albo tego co zobaczylyusmy na miescie, w internecie itd...
      - wozek zima- jaki model, akcesoria, jak konserwowac wozek itp
      - wozek latem
      - okres jesienno- zimowy
      - wozkiem na urlop
      - opinie nt ogloszen z uzywkami

Moze warto byloby stworzyc kilka watkow indywidulanie poswieconych wybranym ponadczasowym modelom, tak aby ktos kto planuje kupic, badz kupil i chce dokupic akcesoria, ma problem techniczny mogl poszperac w watku dotyczacym jednego konkretnego wozka. Pewno nie dla wszystkich modeli warto takie watki otwierac, ale dla tych , ktore uwielbiamy, badz o ktorych marzymy, jest kilka takich kultowych, ktorym wiecej miejsca mozna poswiecic.
      Jesli pomysl zostanie zaakceptowany i przejdziemy do jego praktycznej realizacji, chetnie wezme aktywny udzial w opisaniu kilku wozkow.

• agnes_nyc Re: subfora lub kilka wyroznionych kluczowy temat 28.10.14, 14:33
        Jeśli przygotujecie pliki Sylki na bank dokona zmiany - góra zajmuje się Sylki

piszcie do mnie na agnes4222@vp.pl a ja jej wszystko prześlę

thektoska napisała:

> -jak wybrac pierwsza gondole i dlaczego lepiej kupic dobra uzywana od nowego c
        > zolgu
        > - jak rozpoznac wiek maclarena xt,
        > - przeglad terenowych wozkow
        > - przeglad podwojnych wozkow
        > - fajne i ekonomiczne wozki (moze z zawezeniem do danego rocznika na teraz 2014
        > ), bo wiadomo, ze to kwestia zmienna
        > - jakich wozkow i akcesoriow zdecydowanie nie warto kupowac
        > - przeglad parasolek
        > - akcesoria nasze hity
        > - galeria- miejsce do ogladania, chwalenia sie I szukania inspiracji czyli zdje
        > cia naszych wozkow, dodatkow albo tego co zobaczylyusmy na miescie, w interneci
        > e itd...
        > - wozek zima- jaki model, akcesoria, jak konserwowac wozek itp
        > - wozek latem
        > - okres jesienno- zimowy
        > - wozkiem na urlop
        > - opinie nt ogloszen z uzywkami
        >
        >
        >
        >
        > Moze warto byloby stworzyc kilka watkow indywidulanie poswieconych wybranym pon
        > adczasowym modelom, tak aby ktos kto planuje kupic, badz kupil i chce dokupic a
        > kcesoria, ma problem techniczny mogl poszperac w watku dotyczacym jednego konkr
        > etnego wozka. Pewno nie dla wszystkich modeli warto takie watki otwierac, ale d
        > la tych , ktore uwielbiamy, badz o ktorych marzymy, jest kilka takich kultowych
        > , ktorym wiecej miejsca mozna poswiecic.
        > Jesli pomysl zostanie zaakceptowany i przejdziemy do jego praktycznej realizacj
        > i, chetnie wezme aktywny udzial w opisaniu kilku wozkow.
        >
    • thektoska mozliwosci techniczne gazety 28.10.14, 14:17
      moze warto przeniesc forum w miejsce bardziej przyjazne technologicznie?
      • agnes_nyc Re: mozliwosci techniczne gazety 28.10.14, 14:34
        Co masz na myśli ????

Forum nie można przenieść mozna zamknąć i otworzyć nowe smile

thektoska napisała:

> moze warto przeniesc forum w miejsce bardziej przyjazne technologicznie?
        • thektoska Re: mozliwosci techniczne gazety 28.10.14, 14:40
          mam na mysli stworzenie nowego miejsca, ktore bedzie duzo bardziej funkcjonalne i do ktorego my z naszymi wozkomaniowymi dyskusjami sie przeniesiemy.

niektore rzeczy z obecnego forum mozna podlinkwowac itd...
    • thektoska Taptalk 28.10.14, 14:21
      albo inne ulatwienia pomagajace kozystac z forum, znalezc watki, ktorch nie przeczytalismy.

kiedy ktos dodaje nowy post do istniejacego dlugiego tematu, trudno go znalezc w gaszczu innych watkow, trudno sie polapac, ktora odpowiedz czego dotyczy w obrebie jednego watku.
      w poszukiwaniach moderatora doszlo z tego powodu do konfliktowej sytuacji. Sama bylam zawiedziona, kiedy szukalam terenowki, ze przestalyscie zagladac do watku, choc wiele moich pytan pozostalo bez odpowiedzi....zalozylam wiec nowy, przyczyniajac sie do balaganu
      • agnes_nyc Re: Taptalk 28.10.14, 14:36

w poszukiwaniach moderatora doszlo z tego powodu do konfliktowej sytuacji.

czy możesz jaśniej smile

thektoska napisała:

> albo inne ulatwienia pomagajace kozystac z forum, znalezc watki, ktorch nie prz
        > eczytalismy.
        >
        >
        > kiedy ktos dodaje nowy post do istniejacego dlugiego tematu, trudno go znalezc
        > w gaszczu innych watkow, trudno sie polapac, ktora odpowiedz czego dotyczy w ob
        > rebie jednego watku.
        > w poszukiwaniach moderatora doszlo z tego powodu do konfliktowej sytuacji. Sama
        > bylam zawiedziona, kiedy szukalam terenowki, ze przestalyscie zagladac do watk
        > u, choc wiele moich pytan pozostalo bez odpowiedzi....zalozylam wiec nowy, przy
        > czyniajac sie do balaganu
        • thektoska Re: Taptalk 28.10.14, 14:45
          to niepotrzeby off topic, wszytko jest w tamtym watku
          • agnes_nyc Re: Taptalk 28.10.14, 14:50
            doczytałam smile

thektoska napisała:

> to niepotrzeby off topic, wszytko jest w tamtym watku
    • thektoska galerie ze zdjeciami 28.10.14, 14:24
      Pewnie nie da sie z tym nic zrobic na gazetowym forum
      ale skoro tu jest miejsce na burze mozgow to wspomne.

Nie podoba mi sie, ze nie moge posortowac zdjec w moim profilu na poszczegolne katalogi,
      mam tam spory balagan. nie chce kasowac moich wozkowych zdjec, ale zdjecia tego co juz wyjechalo z mojego domu mieszaja sie z tym co wlasnie przyjechalo badz czeka na nowego wlasciciela
      • agnes_nyc Re: galerie ze zdjeciami 28.10.14, 14:38
        Niestety większość Twoich zmian jest nie realnych bo to forum gazety i zmian może dokonać tylko gazeta

thektoska napisała:

> Pewnie nie da sie z tym nic zrobic na gazetowym forum
        > ale skoro tu jest miejsce na burze mozgow to wspomne.
        >
        > Nie podoba mi sie, ze nie moge posortowac zdjec w moim profilu na poszczegolne
        > katalogi,
        > mam tam spory balagan. nie chce kasowac moich wozkowych zdjec, ale zdjecia tego
        > co juz wyjechalo z mojego domu mieszaja sie z tym co wlasnie przyjechalo badz
        > czeka na nowego wlasciciela
        • thektoska Re: galerie ze zdjeciami 28.10.14, 14:43
          tak jak napisalam traktuje to jako burze mozgow,

Wg mnie zmiany lepiej zaczac od wymienienia wszystkich mozliwych potrzeb a nastepnie do zawezenia ich do tego co jest realne.

regularnie kozystam z kilku roznych for dyskusyjnych,
          zadne z nich nie jest na gazecie i kozystanmi z zadnego z nich nie jest tak nieprzyjazne jak te gazetowe.
          stad propozycja przeniesienia wozkomanii w inna przestrzen internetowa.
          • pomilak1 Re: galerie ze zdjeciami 28.10.14, 14:49
            thektoska sory, ale jak ci to forum utrudnia życie to się nie wchodzitongue_out
            Od kliku ładnych lat sobie tu piszemy i żadnej gazetowa wersja nie przeszkadzała....
            • thektoska Re: galerie ze zdjeciami 28.10.14, 15:08
              Kolezanka az nadto uprzejma i goscinna
              Bardzo mnie ujela Twoja powyzsza wypowiedz

Ten watek jest kontynuacja tego co zostalo napisane wczesniej w watku poswieconym wyborom moderatora.

Napisalam tam, ze bardzo lubie to forum, tylko kilka aspektow technicznych utrudnia mi kozytstanie z niegi, kilka osob podchywicilo temat i stad pojawil sie powyzszy temat- poswiecony dyskusji na temat zmi an!!! Dyskusja to zwykle wymiana opinii uwzgledniajaca szacunek dla innych i jego prawo do odmiennych opinii, ale oczywiscie niektorzy moga miec na ten temat inna opinie.

To co napisalam to propozycje . Fajnie byloby, gdyby wiecej osob moglo sie wypowiedziec.

Nie mam zamiaru nikomu swojej woli narzucac,nikogo obrazac ani tym bardziej sugerowac, zeby sie wynosil z publicznej skadinnad przesterzeni inetrenetowej. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania o ile odnosi sie z szacunkiem do innych,

• pomilak1 Re: galerie ze zdjeciami 30.10.14, 20:54
                Napisałam to co myślę -mam do tego prawo i uważam, że z szacunkiem.
                Nie kazałam się wynosić, nie wpisywać swoich myśli, sugestii i opinii.
                Tylko jakieś mega zmiany się tu by miały szykować, nie wyobrażam sobie wózkomanii nie na gazecie.pl. Tworzyłam to forum razem z "starymi" forumkami od samego początku i tzw rozłamu "wózków dziecięcych". Wpisywałyśmy swoje odczucie, bulwersowałyśmy się wspólnie itd i teraz co?mamy przenieść forum, bo nie posiada kilku nowinek technicznych??no chyba jakiś żart!

W sumie nie wiem czy koleżanka...nicku nie kojarzę z wielu wątków i postów więc raczej nie....
                • thektoska Re: galerie ze zdjeciami 31.10.14, 21:42
                  Zwrocilam sie per "kolezanka" gdyz kozystamy z tego samego forum.
                  Jesli zwrot "Pani", "weteran" , "wspoltworca forum" lub cokolwiek innego gornolotnego jest wg Ciebie bardziej na miejscu to smialo daj znac, chetnie dostosuje sie do Twoich zyczen.
                  Ja nie mam problemow z bycie uprzejma nawet wobec tych ktorym brakuje kindersztuby.
                • thektoska Re: galerie ze zdjeciami 31.10.14, 22:01
                  Co do tego co nazywasz nowinkami technicznymi, to raczej od dobrych kilku lat standard,
                  Nie twierdze , ze zdanie osob ktore wspoltworzyly to forum jest nieistotne.
                  Niemniej nie jest to przestrzen prywatna I wszyscy uzytkownicy sa jej czescia.

• martuska1982 Re: galerie ze zdjeciami 01.11.14, 07:57
                    thektoska napisała:

> Co do tego co nazywasz nowinkami technicznymi, to raczej od dobrych kilku lat s
                    > tandard,

> Nie twierdze , ze zdanie osob ktore wspoltworzyly to forum jest nieistotne.
                    > Niemniej nie jest to przestrzen prywatna I wszyscy uzytkownicy sa jej czescia.
                    >
                    >

Tutaj to Pomilak raczej chodziło o to, że są to rozwiązania stosowane na innych forach i owszem, ale na naszym nie i jak widać nie są az tak niezbędne skoro forum jest aktywne i ciągle żyje. smile
          • agnes_nyc Re: galerie ze zdjeciami 28.10.14, 14:51
            ciezka sprawa nie orientuje sie tez czy inne serwery nie będą płatne bo wtedy to odpada totalnie smile

ale porozmawiam z Sylki o tym

thektoska napisała:

> tak jak napisalam traktuje to jako burze mozgow,
            >
            > Wg mnie zmiany lepiej zaczac od wymienienia wszystkich mozliwych potrzeb a nast
            > epnie do zawezenia ich do tego co jest realne.
            >
            > regularnie kozystam z kilku roznych for dyskusyjnych,
            > zadne z nich nie jest na gazecie i kozystanmi z zadnego z nich nie jest tak nie
            > przyjazne jak te gazetowe.
            > stad propozycja przeniesienia wozkomanii w inna przestrzen internetowa.
        • pomilak1 O cholera ;) 28.10.14, 14:48
          Kurde jakaś rewolucja się szykuje, czy co??
          Matko tyle lat piszę na forum i sorki, ale takie "zamieszanie" mnie trochę irytuje...
          Katalogi, podkatalogi, foldery, galerie...kurcze, jak komuś zależy i szuka wózka to od tego jest przeglądarka, wpisuje i mu wyskakuje.
          To ma być forum dla nas a nie my dla forum i reszty co myśli, że kliknie i my wybierzemy.
          Pewnie, warto zrobić porządki w ofertowych wątkach (zresztą i to dziewczyny też robią), bo wątpię by któraś z nas bujała się z wózkiem dłużej niż m-cwink ale bez przesady z tymi katalogami podzielonymi na pory roku itd....
          To moja opiniasmile
          Wchodzę tu z z sentymentu i ciągłej ochoty zmiany na bookleta, więc mam nadzieję, że poznam to forum jak mnie nie będzie kilka dni tongue_out wink
          • agnes_nyc Re: O cholera ;) 28.10.14, 14:56
            Pomilak ja myśle że to tylko propozycje chwilowe bo jak przyjdzie realizacja to nikt sie tego nie podejmie cala wiedze komp. zrobila Sylki trzeba troche nad tym posiedzieć

jeśli dziewczyny napiszą wątki to sylki je wrzuci ale na pewno nie będziemy robić tego ponownie

większość rzeczy jest nie do zrobienia prócz wątków które sylki wrzuci w html na górę tam gdzie sprzedam/kupie wózek

pomilak1 napisała:

> Kurde jakaś rewolucja się szykuje, czy co??
            > Matko tyle lat piszę na forum i sorki, ale takie "zamieszanie" mnie trochę iryt
            > uje...
            > Katalogi, podkatalogi, foldery, galerie...kurcze, jak komuś zależy i szuka wózk
            > a to od tego jest przeglądarka, wpisuje i mu wyskakuje.
            > To ma być forum dla nas a nie my dla forum i reszty co myśli, że kliknie i my w
            > ybierzemy.
            > Pewnie, warto zrobić porządki w ofertowych wątkach (zresztą i to dziewczyny też
            > robią), bo wątpię by któraś z nas bujała się z wózkiem dłużej niż m-cwink ale be
            > z przesady z tymi katalogami podzielonymi na pory roku itd....
            > To moja opiniasmile
            > Wchodzę tu z z sentymentu i ciągłej ochoty zmiany na bookleta, więc mam nadziej
            > ę, że poznam to forum jak mnie nie będzie kilka dni tongue_out wink
          • gniesia007 Re: O cholera ;) 28.10.14, 15:01
            Z tymi katalogami i podkatalogami chodzilo tylko o kilka tematow by latwiej bylo odnaleźć się na forumsmile
            Ja dzisiaj sama szukałam wątku o naszych wozkach ze zdjęciami i znalazlam go na entej podstronie i to w dodatku ostatnie zdjecia z marca tego rokusmile a nie pamietam dokladnie wszystkich tytulow watkow ktore same zakladamysmile
            • gniesia007 Re: O cholera ;) 28.10.14, 15:06
              I co gorsza ze mnie tata gapa siedze codziennie a nie wpadlam na to ze tam wlaśnie u gory są odnośniki do tych często przeglądanych wątków, wiec albo ich nie widać albo jest wiecej takich gap jak ja ktorym trzeba to pokolorować by dojżećsmile
              • norah Re: O cholera ;) 28.10.14, 17:06
                Zgadzam sie z Pomilak! Nie róbcie z forum jakiegos banku informacji o wózkach. Kurcze, mnie też przeraziła ta potrzeba systematyzowania i katalogowania. To jest FORUM miejsce wymiany myśli, opinii, miejsce do pogadania. Jak ktoś bardzo chce cos znaleźć, to znajdzie i bez miliona odnośników. A większość z nas wchodzi tu poczytać i pogadać co u kogo słychać w kwestii wózków smile Ja np. Na razie zadnego zakupu nie planuje, dopiero na wiosne, ale chętnie czytam sobie co fajnego dziewczyny znalazly, jakie nowinki, jakie gadzety w modzie itp smile
          • koala0405 Re: O cholera ;) 28.10.14, 17:29
            Zgadzam się z Pomilak. Jak tak dalej pójdzie....hmmm ... te porządki...to mi odechciewa się tu wchodzić. Sorki ale chyba się wykasuję
            • gniesia007 Re: O cholera ;) 28.10.14, 18:04
              Dziewczyny chyba trochę przesadzacie, wchodzicie na forum zeby sobie pogadac poogladac ok, wszystko fajnie, tylko ze forum nie jest tylko dla nas, nie jest zamknięte dla kółka wózkomaniaczek, jest ogólnodostępne, powinno być choć trochę dostosowane dla większego grona zainteresowanych, wiele nowych osób zagląda, prosi o porady a skoro my odpowiadamy, podpowiadamy zeby poszukaly na forum informacji to naprawdę przy tej ilosci watków, ktore są zalożone trudno wszystko przeczytać.
              Niektore dziewczyny coraz rzadziej wpadają, dzieci rosną, a skoro forum ma przetrwać to trzeba werbować nowe wózkomaniaczkismile i zachecać, na tym to chyba polega czyż nie?
              • martuska1982 Re: O cholera ;) 28.10.14, 18:17
                gniesia007 napisała:

> Niektore dziewczyny coraz rzadziej wpadają, dzieci rosną, a skoro forum ma prze
                > trwać to trzeba werbować nowe wózkomaniaczkismile i zachecać, na tym to chyba pol
                > ega czyż nie?

Zabrzmiało jakby chodziło o sektę wink
                • gniesia007 Re: O cholera ;) 28.10.14, 21:29
                  No wiesz jakby tak na nas poczytać, kto tu zajzy to wpada po uszy i nie moze z tego wyjscsmile
          • atwar1 Re: O cholera ;) 28.10.14, 21:38
            Wiecie co, mi się tez wydaje że robienie rewolucji się forum nie przysłuży. Większość aktywnych wózkomaniaczek odnajduje się w takiej formie, jaka jest. Ja sama często korzystam z telefonu i jakos strasznie męczące to nie jest. A o tych tap-costam to nawet nie słyszałam. Za chwilę się okaże, że forum jest tak uporzadkowane i skomplikowane, że nikt nie będzie na nim pisał wink
            Wystarczy ewentualnie zaktualizowac kompedium wiedzy na górze- parę nowych modeli dodać i tyle. Wyszukiwarka działa- bardzo często z niej korzystam, a nawet jeśli kolejny raz pojawi się wątek- jaki wózek na początek itp. to albo grzecznie przekierujemy do szukania albo podzielimy się spostrzeżeniami (w sumie co miesiąc moga być inni faworyci wózkowi).
            Ja lubie to forum takie jakie jest, zwłaszcza za fajne osoby i super wózki, które polecają wink
            • atwar1 Re: O cholera ;) 28.10.14, 21:41
              atwar1 napisała:

> Wystarczy ewentualnie zaktualizowac kompendium wiedzy na górze-

Ale wtopa- kompendium wiedzy jest na Wózkach Dziecięcych a nie tu- pokręciło mi się wink
              Mama x3
              • sylki Re: O cholera ;) 29.10.14, 10:30
                Kompendium wiedzy tu też było, ale się lekko zdezaktualizowało i zostało usunięte.
                Nie ma problemu by je wrzucić, ale jak prosiłam o to jakie modele tam mają trafić, to wielkiego odzewu nie było.
                Nie mogę wykonywać całej czarnej roboty samawink

Co do wielkich zmian, bez sensu, duża większość z nas n, ie ma problemu z poruszaniem się po forum. Sorki, ale wyszukiwarka jest naprawdę bardzo pomocna smile
                --
                • flower_v Re: O cholera ;) 29.10.14, 11:46
                  moim zdaniem jest dobrze jak jest. wyszukiwarka naprawde działa smile a taki podział jaki wózek na jaka pore roku, wózek terenowy, wózek miejski to imo bez sensu, bo wpisuje nazwe/model wózka i wyszukuje.
                  jezeli nowa osoba załozy watek który juz był wałkowany (bo nie wie/nie umie skorzystac z wyszukiwarki) to ja przekierujemy lub zasugerujemy ze wyszukiwarka nie gryzie wink
                  • agnes_nyc Re: O cholera ;) 29.10.14, 14:03
                    Dziewczyny

nie perzyc sie nic nie zostanie zmienione gazeta dziala jak dziala i taka decyzje podjelysmy z Sylki

jedynie co mozemy zrobic to uaktualnic kompedium wiedzy ale czekamy na watki jakie mamy podpiąć na gore

piszcie do mnie na e-mail agnes4222@vp.pl gazetowego nie czytam (a jak czytam to rzadko )
                • agnes_nyc Re: O cholera ;) 29.10.14, 14:04
                  Jak miło Cie powitać ponownie smile

sylki napisała:

> Kompendium wiedzy tu też było, ale się lekko zdezaktualizowało i zostało usunię
                  > te.
                  > Nie ma problemu by je wrzucić, ale jak prosiłam o to jakie modele tam mają traf
                  > ić, to wielkiego odzewu nie było.
                  > Nie mogę wykonywać całej czarnej roboty samawink
                  >
                  > Co do wielkich zmian, bez sensu, duża większość z nas n, ie ma problemu z porus
                  > zaniem się po forum. Sorki, ale wyszukiwarka jest naprawdę bardzo pomocna smile
                  • sylki Re: O cholera ;) 29.10.14, 19:23
                    hehe ja przelotem tongue_out
                    tak trochę incognito wink
                • gniesia007 Re: O cholera ;) 29.10.14, 18:32
                  Sylki a mozesz napisac jak to ma wyglądać, mamy podac nazwę wózka i do niego poszukać jakis 1 wątek aktualny tak? Moze jak dziewczyny bedą wiedziały dokladniej w czym rzecz bedzie nam łatwiej to stworzyc.
                  • sylki Re: O cholera ;) 29.10.14, 19:27
                    No własnie to nie takie proste jakby się wydawało.
                    Gdy tworzyłam pierwsze kompendium, to do każdego modelu przeszukiwałam forum i kopiowałam wpisy i całe dialogi. Trzeba przeszukać wiele wątków o danym wózku i powybierać te ,które najwięcej wnoszą. Kupa roboty.
                    Ja nie mam na to czasu po prostu
                    • gniesia007 Re: O cholera ;) 29.10.14, 19:36
                      Aha
                      No ja wlasnie tak robie wpisuje nazwe wozków wedlug alfabetu, i do kazdego modelu wyszukuje watek, ale nie wiedzialam ze mam opisy kopiowac, myslalam ze same linki sie podczepia. Jak patrzalam na forum wozki dzieciece to jak klikam to wczytuje sie poprostu jakis wybrany watek tylko. To jak bys mogla to napisz mi dokladnie jak to ma wygladac i jak ci to przekazywac?
                      • gniesia007 Re: O cholera ;) 29.10.14, 19:39
                        Ja mysle ze zaraz utworze watek na zapisy i kazda z dziewczyn ktora oczekuje zmian wybierze sobie z 2 modele wózków i w wolnym czasie stworzy taki opis z wątkówsmile moze byc tak? Ja tez zrobie ile się da tylko potrzebna bedzie krotka instrukcja jak to zrobic bym mogla wstawic do tego watku, milo by bylo gdybys taki krotki opis stworzyla by wszystko bylo jasnesmile
                        • sylki Re: O cholera ;) 29.10.14, 19:52
                          Gniesia możesz zrobić to tak jak uważasz, może być z linkami. Robiłam kopie,bo musiałam, to było zaraz po wielkim rozłamie wink
                          tu nikt wątków o wózkach nie usunie smile
                          ja muszę dostać link do zrobionego już wątku o danym modelu bym mogła go wrzucić na górę do kompendium
                          • gniesia007 Re: O cholera ;) 29.10.14, 20:02
                            No wlasnie czyli jak ja bym to robila to musialabym poprostu storzyc z 30 watkow i w kazdym dodac skopiowany opissmile , mysle ze najlepiej by bylo poszukac konkretnych linkow z opisem danego modelu. To jeszcze mi powiedz czy do jednego modelu ma byc tylko jeden link czy moze byc kilka?
                            Jest jakis ograniczony limit wozków w tym kompendiumsmile?
                            • sylki Re: O cholera ;) 29.10.14, 20:27
                              jak najbardziej może być kilka, zazwyczaj najlepiej te gdzie najwięcej jest o danym wózku.
                              Niestety, ale ograniczona jest ilość, ale nie wiem ile wózków miałoby być, bo nie jestem w stanie dokładnie tego sprawdzić.
                              Póki co myślę, ze może 5 najpopularniejszych modeli na początek
    • kar-ula ee tam 29.10.14, 22:33
      Do mnie też segregowanie i robienie porządków kompletnie nie przemawia - owszem, zgadzam się, ze czasem ciezko jest coś znaleźć, ale nie dlatego, że na Forum jest samoistny baagan,a le dlatego, ze Forumowiczki sa niezdyscyplinowane, wiele wątków jest zakładanych pod wpływem chwilowych emocji i tytułowanych np. "Mam!!!". Owszem, na chwilę jest to fajne, chwytliwe, ale po czasie trudno jest nam wrócić, pamietamy, ze gdzieś dzwoniło, ale gdzie?? Mnie się zdarzają takie posty, choć ostatnio wolę wpisywać zawsze w tytule nazwę wózka, wtedy łatwiej wrócić, odszukać. Kiedy wpisuję coś na temat wózka, który kupiłam,a le wiem, ze był juz opisywany na Forum, staram się dopisać do starego wątku albo założyć osobny,ale w tytulae pojawia się nazwa (najlepiej pełna). Myślę, ze przejrzyste tytuły by wiele dały, ale to nie jest uwaga do moderatorów, ale do samych użytkowniczek - nas.
      Zakładanie wątków osobnych dla wózków się nie sprawdzi, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto się wpisze gdzieś indziej, założy sam sobie wątek (lubimy to przecież smile). Tak jest np ostatnioz Bookletem - magda założyła chyba ze dwa wątki, ale i tak pojawiły sie nowe na temat tego wózka. Podobnie było z BI itp.
      Mam doświadczenie własne, ze kiedy zaczynam nadmiernie systematyzować, koszulkować i segregatorować to bardziej się w tym co robię gubię niż mi to pomaga. Nie popadajmy w przesadę, bo nasze Forum straci swój indywidualny charakter. a że troszkę chaotyczny? Emocje w tym są po prostu smile
      Nie mam większych zastrzeżeń do forów na gazecie.pl Wręcz przeciwnie, jakoś ątwo mi się tu szuka informacji niż gdzie indziej, i to nie tylko nt. wózków. lubie zaglądać na Ppodróże oraz na wiele innych forów na tym serwerze.
      • martuska1982 Re: ee tam 29.10.14, 23:29
        Samo sedno Kar-ula.
      • gniesia007 Re: ee tam 30.10.14, 09:22
        Ale kompendium to chyba damy radę stworzyc co?
      • baba_za_kolkiem Re: ee tam 30.10.14, 19:49
        Dokładnie! I z kawiarni zrobi się biblioteka... Kto woli chodzić do biblioteki, zamiast do kawiarni?
        Ja tam wole jak jest tak jak jest. Nie wchodzę tu, żeby poszukać 100% info na temat wózka, wchodze poczytać co u kogo słychać, co kto znalazł, co kto sprzedaje i kupuje.

A gdzie podepniecie wątek typu z"zamieniam BI na Bookleta", pod BI czy pod Bookleta?
        Bez sensu praca. Właśnie na zakładaniu wątków forum polega, rośnie, żyje swoim życiem.
        Co to za forum z katalogami do czytania.
        Takie katalogi to są jak się wpisze nazwę wózka w googlu, nie po to jest forum.
        Takie jest moje zdanie.
        • gniesia007 Wyluzujcie dziewczyny:-) 30.10.14, 20:22
          Strasznie się nakręciłyście tą mózgową burząsmile
          Agnes i Sylki wszystko wyjaśniły, napisały, ze nie ma takich mozliwosci, jedyne co mozna zrobic to kompendium i takie zostanie stworzone, kto bedzie chcial z niego skorzystac to skorzysta.
          Wątki bedą dalej zakładane jak są.
          Mnie jedynie chodziło o założenie subforow ale skoro nie mozna to trudno, wazne ze chociaz jest kompendium, to napewno troszke pomoże.

• pomilak1 Re: Wyluzujcie dziewczyny:-) 30.10.14, 20:44
            Gniesia ale nikt się nie nakręca tylko wyraża swoją opinięsmile
            Ja jestem z tym forum bardzo związana i same widzicie, że trudno mi się stąd wynieść, mimo, że wózek w szafie stoi a córcia już duża panna wink chyba jako "stare" forumki mamy coś do powiedzeniasmile
            • gniesia007 Re: Wyluzujcie dziewczyny:-) 31.10.14, 21:41
              Pomilak wyrażanie opini to jedno a krytykowanie czyjegoś pomysłu to drugiesmile jak sama napisalas kazdy wyraza swoje pomysły.
              Ja rozumiem, ze kazdy moze wyrazić swoje zdanie, ze woli jak jest ok, ze nie potrzebujecie zmian, ale po co zaraz pisac "uszczypliwości"?
              Miał byc watek techniczny, co poprawic, a nagle zrobił wątek nic nie robcie dobrze jest jak jest.
      • pomilak1 Re: ee tam 30.10.14, 20:46
        W sumie słuszna uwaga z tymi wątkami typu "mam" big_grin Ale z drugiej strony to forum jest dla nas i pozytywne emocje biorą górę wink racja, że dla "nowych" użytkowników takie wątki są nieczytelne i niezrozumiałe, ale dla nas to ciekawość i dreszczyk, co, która, znowu wymyśliła wink
        • martuska1982 Re: ee tam 30.10.14, 21:45
          pomilak1 napisała:

> W sumie słuszna uwaga z tymi wątkami typu "mam" big_grin Ale z drugiej strony to foru
          > m jest dla nas i pozytywne emocje biorą górę wink racja, że dla "nowych" użytkown
          > ików takie wątki są nieczytelne i niezrozumiałe, ale dla nas to ciekawość i dre
          > szczyk, co, która, znowu wymyśliła wink

No właśnie i cóż My mamy wątki typu "mam", być może nieczytelne, niezrozumiałe dla nowych czy też przypadkowych (wpadajacych tylko podczytać) forumowiczek, ale one poniekąd mają swoje "szukam spacerówki..." po raz tysięczny. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka