Dodaj do ulubionych

pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok?

30.11.14, 21:03
Poradźcie, prosze

dojrzałam do kupienia podwieźdupki dla mojego 8-miesieczniaka. Mam podwojnego MB i jedo fyna. Jednak zapakowanie ich do bagażnika jest trudne, wiadomo smile
nie chcialabym wydać jakis starsznych pieniedzy, bo na wiosne chce sobie kupic cos sensownego pojedynczego BI albo nowszego MBUJ.

na allegro jest mnóstwo pp pliko 3 - podobają mi sie, bo są zabudowane, a ja lubie takie pelne spacerowki, zeby dziecko. czy ono sie nadaje dla takiego malucha jako wozek do miasta na chwile (sytuacje w stylu - jestem u dentysty, mąż czeka z dziećmi na zewnątrz, jedziemy do galerii, do koscioła itp)

moze lepszy bylby pp si

nie chce wozka w stylu bj, bo jakos nie przekonuje mnie to wywijanie na zewnątrz siedziska przy skladaniu

a moze cos innego zabudowanego - pp aria? joie mirus?

budżet powiedzmy 400 zl
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 30.11.14, 21:52
      Si jest chyba cięższy i ciężej sie podbija? Nie sprawdzałam tego sama, ale dziewczyny tak pisały.
      • groniek1977 Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 30.11.14, 22:06
        No od pp p3 to si na pewno nie jest cięższy a już na pewno nie podbija się gorzej. Podobnie w porównaniu do arii si podbija się lepiej, zwłaszcza z podniesionymi na maxa rączkami jest to całkiem sensowne podbijanie. Porównywałam swego czasu do maca xt i si znacznie bardziej zwrotny a i z podbijaniem podobnie. Miałam p3 dla 8-miesięczniaka i bardzo sobie ten wózek chwaliłam, myślę,że jako dodatkowy jest super. Dla starszego dziecka tak sobie, bo podbija się kiepsko i na zwrotności też mocno traci. Teraz mam si i jakoś ciężko mi się go pozbyćsmile Jeżdziłam tez inglesiną zippy evo i kochałam ją. Napisz co konkretnie Cię jeszcze interesuje to chętnie odpowiem.
        • norah Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 30.11.14, 22:21
          Groniek, a czy pp pliko3 daje rade na chodnikach i ewentualnie na śniegu?
          czy ta buda jest naciągana do paląka (ale czy sie nie odslania przy tym tyl?) we wszystkich modelach?
          na co zwrocic uwage pod wzgledem starości wozak (są jakies takie modele w kratke za 150 zl - domyslam sie ze straszne staruszki, ale juz takie ladniejsze sa i za 200 i za 600 zl
          • norah Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 30.11.14, 22:40
            a który bedzie głelbszy dla takiego malucha pliko3 czy si? - bo wizualnie si wydaje sie płytki, ale moze to zludzenie
        • martuska1982 Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 30.11.14, 23:54
          ojć, przepraszam. Czytam pliko p3 a widzę pliko mini wink mea culpa
          • gleana Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 01.12.14, 08:31
            Ja mam Pliko P3, przesadziłam córkę do niego jak miała prawie 8 miesięcy i do tej pory używam. PP wygrało u mnie z Techno xt siedziskiem, jest bardziej przytulne, osłonięte i ma boczki, budka w pozycji siedzącej naciąga się do pałąka, amortyzacja w miarę wyczuwalna. Ale... nie wiem jakiej wielkości masz dziecko ponieważ bo o ile oparcie jest wysokie (51 cm) to siedzisko jest wąskie, do tego nie jest jakiś super zwrotny no i podbijanie średnie. Poza tym jest głośny na kostce czy płytach, ma też charakterystycznie rozchwiany stelaż. W porównaniu z Si - ciut lepsze siedzisko , natomiast Si wydaje mi się że lepiej się podbija i prowadzi. W używanych trzeba zwrócić uwagę czy kółka tylne nie czy są nie zajechane. Czasami widywałam takie stare modele i wydaje mi się że ogólnie były niezłej jakości bo jak na takie staruszki trzymały się całkiem nieźle i nawet nie wiem czy nie były cichsze od mojego.
            • groniek1977 Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 01.12.14, 08:58
              Zgadzam się ze wszystkim co napisała gleana. Oczywiście znacznie bardziej osłonięte jet p3. Co do jazdy po śniegu to niestety nie bardzo, pamiętam,że męczyłam się z tym na takim rozjechanym chodnikowym śniegu. Podbijanie zaczęło mi przeszkadzać jak mała miała ok.1,5 roku. Generalnie z tym podbijaniem to jest tak,że trzeba używać tej podpórki, tzn. pomagać sobie nogą, nawet w instrukcji obsługi tak jest.
              Jeśli chodzi o roczniki to o ile dobrze pamiętam to te w granatową kratkę są z 2006r.
              Kiedyś na starym forum porównywałam pliko i si, może znajdę to podrzucę linka.
              Generalnie, gdybyś chciała taką faktycznie podwieźdupkę i to na dłużej to si się nada. Ale jeśli chcesz kupić na jakiś czas to lepszy dla malucha p3. Na pewno znacznie bardziej osłonięty, dopracowany, lepsza amortyzacja (choć bez przesady z nią) i wygodniejszy w obsłudze (np.rozkładanie oparcia jedną ręką), oparcie rozkładane prawie na płasko (w si na półleżąco).
              Rozważ jeszcze inglesinę zippy, choć myślę,że będzie droższa. No i starsze roczniki miały gorszą budę. p3 i zippy to ja bym nie nazwała podwieźdupką tylko całkiem sensownymi wózkami. Nawet mogłabym je mieć jako jedyny wózek, tylko z tą jazdą na śniegu nie bardzo.
              • norah Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 01.12.14, 10:14
                dzieki dziewczyny, bardzo mi sie wasze rady przydają, bo ja mało sie znam na tych lekkich spacerowkach - zawsze jeździłam jakimś czolgiem smile

ciesze sie ze dobrze piszecie o pp pliko3 bo bardxzo mi sie on podoba ze wzgledu na takie wymoszczone siedzisko - chyba najbadziej ze znanych mi parasolek i jestem na niego zdecydowana.

inglesina zippy evo - tez fajna ale uzywana ok. 700 zl - troche za duzo, a pliko mam chyba nawet fajne za ok.450

dzieki za info o budkach, tak mi sie wydawalo, ze dopiero te nowsze mają takie wieksze budki, ale czasem ludzie w tych starszych do zdjecia naciagają ten material z tyłu smile
              • matadwa Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 01.12.14, 10:25
                Ja też mam (jeszcze, bo akurat sprzedaje wink ) P3. Pierwsze, baardzo stary model przerobiłam przy pierwszym synku, i on i wtedy ja go bardzo lubiłam. Synek nawet bardziej niż Quinny Speedi- a to był nasz główny wózek. P3 miał być dodatkowym, a stał sie nr 1. Zaczeliśmy używać jak miał ok 9 m-cy, i przestaliśmy ok 2 roku życia. Więc i zimę przerobiliśmy; tragedii nie było, na chodnikach osiedlowych dawał radę (przy uwzględnieniu wszystkiego o czym pisały wyżej dziewczyny- czyli podbijanie, wymiary siedziska itd), bardzo lubiłam właśnie to,że był dość zabudowany jak na spacerówkę (przy tym wygodny dla małego), no i budka- za to go uwielbiam- żaden wiatr nie był nam straszny wink Jakiś czas temu kupiłam nowszy (w porównaniu do pierwszego) model P3 dla drugiego synka (przy okazji dodam, że ten stary oddałam znajomej, i mimo, że jest mocno wysłużony- to nadal działa- i używają go na krótkie wypady), i mam nadal te same odczucia. Ten nowszy ma przy okazji lepszą amortyzację (wyczuwalną), odpinaną z tyłu budę (fajne jak jest ciepło- dziecko się nie spoci). Aha, dodam, że dla mnie znacząca była waga dziecka; o ile pierwszy syn to piórko, i z nim chyba każdy wózek dobrze by się prowadziło, to drugi syn to raczej waga ciężka, i tu już prowadzenie P3 było odczuwalnie gorsze. Może wyszło trochę nieskładnie- piszę z małym na kolanach smile pozdrawiam(y)!
                • gosiane Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 10:45
                  Ja tez z Pliko P3 jestem b. zadowolona. Kupilismy jak synek mial 8 mies i dopiero z pol roku temu przestalismy nim jeździć bo juz bylo nam za ciezko (a ma teraz 3 lata)i na pliko mini sie przerzucilismy bo teraz i tak krótkie dystanse. Moj nadal na sprzedaż, jakbys byla zainteresowana to pisz na gazetowy gosiane@gazeta.pl
                  • norah Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 11:00
                    Gosiane, to chętnie zobaczę zdjęcia, wyslij proszę na gazetowego. Mam juz dwa na oku z allegro, z jednym sprzedawca koresponduje, ale jeszcze sie nie zdecydowałam na żadnego.
                    • gosiane Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 11:03
                      ok jak włączę komputer to podeślę wszystkie inf.
                    • gosiane Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 17:10
                      norah masz nieaktywowany profil i nie mogę podesłać zdjęć. Podaj jakiegoś maila to wyślę priv.
                      • norah Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 17:43
                        A ok, przepraszam. To poprosze na kukela@gmail.com
                        • martuska1982 Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 18:15
                          Nie trzeba aktywować profilu by odbierać pocztę na meilu gazetowym. smile
                          • norah Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 18:34
                            no właśnie tak mi sie zdawało, bo juz pisałam na priv z dziewczynami z forum ale ok, nie ma problemu, może być i na tego drugiego maila.
                            • martuska1982 Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 18:40
                              bo napisałaś "na gazetowego", a nie każdy wie co to oznacza.
                              Gazetowy email - dla tych co nie wiedzą - to nick@gazeta.pl smile
                              w porzypadku koleżanki norah@gazeta.pl
                              • gosiane Re: pp pliko 3 jako tania podwieźdupka - ok? 02.12.14, 21:01
                                aaa to ja gapa tongue_out
    • norah kupiłam 11.12.14, 17:56
      Bardzo dziekuje Wam dziewczyny za wszyskie komentarze i rady - dziei Wam zdecydowalam sie i kupilam całkiem fajne pp pliko3 za 250 zl.
      na razie jestem bardzo zadowolona, wózek super sie składa, jest wygodny dla mojego malego. Trafił mi sie bardzo zadbany egzemplarz - tapicerka i budka jak nowe. miał zdartą tę gumę na rączkach wiec zrobiłam sobie tymczasowe citygrips z taśmy-owijki do rowerów (bo sklep rowerowy mam przed blokiem), czekam aż bedą dostępne czarne w tatata.pl.
      Wózek ma też troche starte kólka i mają one takie luzy, czy to normalne? Ten wózek zresztą caly jest taki dygoczący, ale pamietam, ze jak kiedys jeździlam pp si po sklepie nówką to tez tak miał. Może nie jestem przyzwyczajona do takich lekkich i kopaktowych wozków, bo zazwyczaj mialam krowy smile

a że mam dzis dzien wklejania zdjęć, bo w końcu zalapałam jak to sie robi) to pokaże mój nabytek

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/26/80/17/010738b7b4.jpg
      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/25/80/17/01e3d15fc5.jpg
      • gleana Re: kupiłam 11.12.14, 18:53
        One mają takie właśnie rozchwiane, chyboczące stelaże , mój obecnie służy do spania w domu smile
        • norah Re: kupiłam 11.12.14, 19:31
          Wiec jest nadzieja, że sie nie rozpadnie na pierwszym wyjściu big_grin
          Pamietam, jaka byłam zaskoczona jak pierwszy raz spróbowałam jechac właśnie pp si, wydawało mi sie że sie wszystko zaraz rozpadnie. Jutro mam pokusę wziąć ten mój nabytek na spacer, zobaczymy jak sie sprawuje w trasie. Choć na codzień to jednak wolę te bardziej masywne i stabilne.
          • gleana Re: kupiłam 11.12.14, 20:06
            Pewnie jeszcze bardziej docenisz swojego MB big_grin
            • car.in Re: kupiłam 11.12.14, 20:25
              Bardzo fajny wózio za takie pieniądze. Miałam przy drugim dziecku i był super.
              Teraz też planuję kupić do auta jako stelaż pod fotelik i nie tylko.
              • matadwa Re: kupiłam 11.12.14, 21:08
                fajny zakup, i potwierdzam te rozklekotane stelaże- ten typ tak ma wink ale ja swoje i tak lubiłam smile
                car.in, w razie czego mój nadal na sprzedaż- wisi na ogłoszeniach wink
          • norah Re: kupiłam 11.12.14, 22:15
            dzięki też mi sie podoba smile to rozklekotanie troche mniej ale coz to nie MB - jutro biore go na spacer, zobaczymy czy dam rade smile
            • norah Re: kupiłam 13.12.14, 15:06
              przepraszam, ze wciąż odkopuję ten swój wątek, ale to juz ostatni raz obiecuje big_grin

chcialam tylko napisac, że byłam dzis na spacerze i zakupach - i ejstm bardzo mile zaskoczona, myslalam, ze nie dam rady, bo po mieszkaniu ajkos tak ciezko chodzil z malym w środku. ale na chodniku rewelacja, naprawde lekko sie ten wozek prowadzi, dawał radę nawet po parku, a jak wracaliśmy mimo ze maly 11 kg + zakupy + starszaczka 15 kg z tylu na tym podeściku - jechalismy super. wiadomo, ze troche trzeba sily wlozyc wiecej niż w mb ale spokojnie dawal rade bez żadnego stawania kołkiem. jestem naprawde zadowolona z tego zakupu!
              • gleana Re: kupiłam 13.12.14, 15:37
                norah napisała:
                jestem naprawde zadowolona z tego zakupu!
                No i to jest najważniejsze 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka