Dodaj do ulubionych

Trochę o mufkach....

06.12.14, 17:37
Wiem, że najlepsza dla wielu jest ta Teutonii ale mi szkoda wydać 150zł - wolę trochę dołożyć i mieć dwie tongue_out
Czy ktoś miał/ma mufkę Lodgera? Czy jest ciepła i nieprzemakalna? Podoba mi się turkusowa.
A te mufki od Pinkie używacie?
Patrzyłam też na all na mufki z minky ale dużo jest takich z nieoryginalnego minky....a takiej nie chcę...
Co polecacie? smile
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Trochę o mufkach.... 06.12.14, 17:44
      tylko Pinkie - najlepsza, szczelna, nic nie wieje
      • jprzeczek Re: Trochę o mufkach.... 07.12.14, 22:46
        Jeśli się założy tą rozpinana pinkie na rączki mac'a to też jest wygodnie i ciepło? Nie ma wtedy przeciągów?
    • hasturek Re: Trochę o mufkach.... 06.12.14, 17:50
      Mufka Lodgera jest ciepła, miekka. Czy nie przemakalna - jeszcze nie wiem. Podobno polar Lodgera jest nieprzemakalny (w śpiworkach), więc mam nadzieję, że w mufce również. Wygląd - rzecz gustu wink
      • sztucznamrowka Re: Trochę o mufkach.... 06.12.14, 17:54
        a możesz mi podać wymiary tej mufki lodgera?
        • hasturek Re: Trochę o mufkach.... 06.12.14, 18:08
          po rozlożeniu na płasko: 60x48cm
          60 cm w tym najszerszym miejscu, tam gdzie jest wcięcie, którym "idzie" pałąk jest 50 cm

O te wymiary chodziło?
      • hasturek Re: Trochę o mufkach.... 09.01.15, 17:55
        Otóż po dzisiejszym "spacerze" mogę potwierdzić - mufka Lodgera nie przemokła na mega deszczu. Po ponad 30 minutach na dworze w intensywnym deszczu ja robiłam za zmokłą kurę, a dłonie w mufce suchutkie big_grin
    • mama1dawidka Re: Trochę o mufkach.... 06.12.14, 18:35
      Ja ma Kaisera kupionego na przecenie w reaulu
      Za 10 Euro
      • wilkowaona Re: Trochę o mufkach.... 07.12.14, 08:10
        Ja mam komplet winter kit do stokke xplory. Cena wysoka, bo ok 1000 zł, ale w komplecie jest mufka, buda z owczym futrem, i oslonka na wozek. Generalnie super wyglada ale nie warte toto swojej ceny.
        Mufka tez z futerkiem ozdobnym na zewnątrz, a w środku polar. Mufka przewiewa sad
    • wiedzma000 Re: Trochę o mufkach.... 07.12.14, 10:32
      Są teraz na limango mufki Lodger po 69zł
      • saimirka Re: Trochę o mufkach.... 07.12.14, 22:31
        Ja mam La Millou. Fajnie, ze w tym roku mufki sa juz nieprzemakalne, nad maja ładny wygląd i sa idealne moim zdaniem na.. jesień i wczesna wiosnę, niestety przewiewają strasznie uncertain
        • matadwa Re: Trochę o mufkach.... 10.01.15, 10:26
          la millou- potwierdzam; o ile przy -12 stopniach i bezwietrznej zimowej pogodzie było ok, tak jak wyszłam ostatnio (przy teoretycznie +4 stopniach) i wietrze okrutnym, wiatr ten poczułam na rękach. przewiewa bokami. na szczęście nadal ładnie wygląda wink
          • gleana Re: Trochę o mufkach.... 10.01.15, 11:37
            Ja mam rękawice La Millou i nie przewiewa, ale pewnie w mufkach są większe luzy bo rękawice przylegają.
    • edek.z.krainykredek Mufka EDISA 10.01.15, 05:04
      Mufka edisa grzeje tak że przy -10 wyjmowałam ręce bo za gorąco. Koszt: 32 zł.
      • dominiczka87w Re: Mufka EDISA 10.01.15, 22:45
        A jest nieprzemakalna? Nie wiesz czy na raczce UJ bedzie dobrze lezec?
        • a-n-i-k-a Re: Mufka EDISA 10.01.15, 23:21
          Jest nieprzemakalna - wczoraj i dzis sie o tym przekonalam. I potwierdzam, ze edisa jest bardzo ciepla - nosze ja zwykle rozpietą, bo zimę taką mamy, ze mi za ciepło.
          Przy minusowych temperaturach sprawdza sie idealnie, rekawiczek nie zakladam.

Nie wiem jak na UJ, na EW lezy doskonale smile
          • edek.z.krainykredek Re: Mufka EDISA 11.01.15, 06:17
            To jeszcze dodam że nie przemaka nawet przy dużym deszczu bo taki nas wczoraj zastał. I na summicie leży ok smile
            • dominiczka87w Re: Mufka EDISA 11.01.15, 10:45
              Dzięki dziewczyny smile właśnie szukam czegoś ciepłego bo mam 1 ale ona jak jest na minusie to wcale ciepła nie daje uncertain
    • mad_milk Re: Trochę o mufkach.... 10.01.15, 15:42
      Jak poznać nieoryginalne minky?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka