Dodaj do ulubionych

BJ Elite vs Bumbleride /porównanie

17.12.14, 15:33
Było trochę porównań tych wózków jednak musiałam się ich naszukać, bo są porozrzucane po całym forum wink A i ja chciałabym dorzucić do nich swoje 5gr tongue_out
W obydwóch wózkach woziłam smyka ponad 3 letniego (ok. 100cm i 17kg) wink.
Tak więc pierwszy przyszedł do mnie Elite i miałam mieszane uczucia co do niego. Bardzo fajnie i lekko się prowadzi, podbija zadziwiająco dobrze, buda absolutnie bezkonkurencyjna, jednak nie przypadł mi do gustu jego podnóżek... jakiś krótki, plastikowy, ustawiony pod kątem który powoduje, że synkowi nogi w kolanach się delikatnie uginają i siedzi w lekkim rozkroku. Jednak jest on na + dla śpiącego dziecka.
Gdy przyjechał do nas BI moja twarz się rozpromieniła big_grin To była miłość od pierwszego wejrzenia... jednak trochę osłabła po spacerze wink Prowadzenie i zwrotność jak dla mnie bardzo podobna do Elita (może z mniejszym dzieckiem byłyby różne odczucia). Amortyzacja na tylne koła bajeczna big_grin z każdego krawężnika wózek wręcz spływał delikatnie nawet nie trzęsąc dzieckiem. Podnóżek rewelacyjny, taki jakie lubię wink Czyli prosty niewyprofilowany pod żadnym kątem, dzięki czemu nóżki lepiej się układają. Synek choć mi się w nim spokojnie mieści i wygodnie śpi to jednak widać, że jest już dużym chłopcem co powinien rozstać się z wózkiem, w Elite nie mam jeszcze takiego wrażenia. Podbijanie już jak dla mnie gorsze... ciężej podbija mi się BI z ponad 3-latkiem niż BJ które w podbijaniu naprawdę miło mnie zaskoczyło. Kosze w obu wózkach ogromne i bardzo pojemne smile W BI jest do niego łatwiejszy dostęp.
Ogólnie podsumowując oba wózki, choć mogą wydawać się podobne to jednak są zupełnie inne i ciężko jest je porównać. BI faktycznie może być tym jednym jedynym wózkiem od początku do końca, z kolei Elita nie wyobrażam sobie dla niemowlaka i jako tego jednego jedynego chyba ze względu na jego gabaryty wink
Obserwuj wątek
    • hasturek Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 15:42
      Jako przyszła posiadaczka Elite, ucieszyłam się z Twojego wpisu smile A będę jeszcze zdjęcia porównawcze? To byłoby już extra wink
      • coco.roco Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 15:50
        Będą wink mam je na komputerze, jak tylko będę miała więcej czasu to je wstawię. Zapewne jutro smile
        • fela1977 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 16:41
          Dzięki za wpis. Ja też jestem zainteresowana zdjęciami porównawczymi wózków. Jestem na etapie zakupu terenowca od września i nie mogę się zdecydować.
          • jelsaa Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 17:50
            fela polecę Ci mój wątek, tam jest największy zbiór trójkołowców
            forum.gazeta.pl/forum/w,101614,152649836,,Porownanie_3_terenowych_3_kolowcow.html?v=2
            • gleana Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 18:00
              Mnie najbardziej podoba się EW, szkoda tylko że te wszystkie trójkołowce za duże na moje warunki i muszę się zadowolić namiastką - BJ City Lite.
            • fela1977 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 20:22
              O dzięki, właśnie czegoś takiego szukałam.
              • fela1977 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 18.12.14, 11:24
                Tzn. dziękuję jelsaa za wskazanie adresu.
    • wiedzma000 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 17:47
      miałam te wózki równocześnie przez pół roku i zdecydowanie wolę Elite

moje zdjęcia:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xb/pe/0sn3/vNDf4T3SAgmov46WIB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xb/pe/0sn3/cBWANabeRS4ucJUlxB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xb/pe/0sn3/1zhpaSr2wmlwDDjzwX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/xb/pe/0sn3/wYbDg6LxDArDgMJztB.jpg
      • wiedzma000 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 17:48
        a woziłam w obu na zmianę teraz 3,5 roku 104cm i 17kg oraz 1,5roku 80cm i 11kg
        • jelsaa Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 18:00
          No elit bardzo fajny, ale ledwo daję radę zapakować go do auta i ma szeroki rozstaw kół.
          • agusia041 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 18:16
            Z tych dwóch jestem zdecydowanie za BJ Elite. Źle mi się jeździło BI, jak sobie przypomnę tą nieszczęsną rączkę od razu czuję ból w nadgarstkach uncertain
            • jelsaa Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 18:30
              Co człowiek to opinia, Karula która pisała że ma chore, bolące nadgarstki bardzo lubila BI. Mnie odpowiadała amortyzacja tego wózka, jego myszkowanie juz dużo mniej, ale ręce akurat w tym wózku mnie nie bolały wink
              • agusia041 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 19:46
                Ja nie mam chorych nadgarstków, ale czułam je prowadząc BI. Wynikało to z kształtu rączki i jej ustawienia, które zupełnie mi nie odpowiadało. Jak podniosłam rączkę stopień wyżej to wózka w ogóle nie umiałam prowadzić.
                Ale zalety oczywiście też miał, przede wszystkim był leciutki, bez wysiłku wkładałam go do bagażnika. I siedzisko miał fajne, szerokie, wygodne smile
                • aszyk71 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 20:18
                  Zdradziłam nippera dla BI i jak nigdy nie czułam bólu nadgarstków to w BI już wiem co to znaczysad. Poza tym w moim odczuciu oczywiście w pchanie BI trzeba włożyć trochę siły i tej "bajecznej"amortyzacji też jakoś nie wyczuwam ale może ja jakaś dziwna jestem...
                  • jelsaa Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 20:35
                    Wydaje mi sie że Was bola ręce w BI bo trzeba ten wozek 'trzymać na kursie' w Nipperze tego nie ma. a co do amortyzacji, to jak dla mnie jest najwieksza ze wszystkich trójkołowcow które miałam.Kiedyś jechalismy bryczką , wózek stał na hamulcu i patrzyłam sobie jak pieknie sam sie rusza tylko pod swoim ciężarem, no to ktora spacerówka też tak ma? smile
                    • aszyk71 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 20:43
                      Jeśli chodzi o amortyzację w trójkołowcach to może i BI ma najlepszą ale i tak jak dla mnie nie jest ona jakaś super. Jest wyczuwalna i to wszystko. A EW Sky nie ma lepszej? Poza tym w nipperze siedzisko się bujało i dziecko nie podskakiwało na nierównościach, bardzo podobnie jak w BI. Przez to, że amortyzacja w BI była tak wychwalana spodziewałam się czegoś więcej.
                      • jelsaa Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 22:58
                        Sky ma regulowaną amortyzację, po rozkreceniu jej na maxa, uważam że ma ja lepszą trochę od nippera, ale napewno nie taką jak w BI.
                • jelsaa Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 20:22
                  tak, wiem o czym mówisz, bo rączka w BI jest do d... tez mnie to wkurzało. Najlepsze rączki sa w MB smile
          • coco.roco Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 18:22
            mierzyłam rozstaw kół w obu wózkach i jest niewielka różnica, choć wizualnie wydaje się być większa ok 63cm BI, ok 65cm BJ Elite
          • wiedzma000 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 18:25
            tak w kwestii podnoszenia wózka, składania i wkładania do bagażnika zdecydowanie wygrywa BI ;D
            Ma też więcej "gracji" niż elite jest miększy i ma mniej sztywny stelaż niż elite i zdecydowanie łatwiej nim manewrować mając do dyspozycji tylko jedną rękę...
            • hasturek Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 18:41
              A jakie przewagi po stronie Elite? Bo napisałaś że to jego jednak wolałaś smile
              • wiedzma000 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 19:56
                głębokie i osłonięte siedzisko bez usztywnianego oparcia, mniejszy po złożeniu i wyżej rączka (lubie mieć rączkę dosyć wysoko) lubię "twarde" wózki w elicie bardzo podoba mi się ze siedzisko jest takim jakby hamakiem który dobrze amortyzuje i a rozłożone buja śpiocha, duża buda, szczelnie połączona z siedziskiem i okienko na magnesy, kieszeń na tyle oparcia (trzymam w niej folie)
                • fela1977 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 17.12.14, 21:33
                  Sorki, że nie trzymam się głównego tematu, ale powiedzcie proszę, jak do Elite wypada MBUJ. Córka ma 2 lata.
                  • wiedzma000 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 18.12.14, 05:34
                    bardzo króciutko miałam MBUJ i główne wrażenia to bajeczne podbijanie lekkie manewrowanie płytkie siedzisko, dziury między budką a siedziskiem poza tym jest lekki i wielki po złożeniu
                    • fela1977 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 18.12.14, 11:30
                      Dzięki. Wielkość MBUJ po złożeniu nie ma dla mnie takiego znaczenia, ważne żeby łatwo go ukryć szafie wink a on jest długi ale dość płaski
    • nicolcia9 Moje zdjęcia obu wózków 18.12.14, 12:34
      pokazywarka.pl/3rpug9/
      • jelsaa Re: Moje zdjęcia obu wózków 18.12.14, 13:04
        Coco, a Ty jesteś coco.roco czy nikolcia bo coś się gubię
        • agusia041 Re: Moje zdjęcia obu wózków 18.12.14, 14:02
          Jak się dwóch nicków używa na zmianę to rzeczywiście ciężko się połapać wink
          • nicolcia9 Re: Moje zdjęcia obu wózków 18.12.14, 14:30
            No tak wink po zmianie komputera hasło do tego konta mi się ulotniło więc na nowym założyłam nowe konto, a w między czasie stare hasło się znalazło wink A na forum jak chce na szybko się zalogować to nie patrze jakie konto wciskam (pierwsze lepsze, jak leci wink) i tylko klikam ok tongue_out
            Dobra teraz będę to kontrolować skoro razi wink
            • jelsaa Re: Moje zdjęcia obu wózków 18.12.14, 19:18
              No wiesz drażni, bo na forum nick to Twoje imię i nazwisko, a co za tym idzie cała Twoja formowa historia. A z tego co widzę to już Twój trzeci nick.
              • kar-ula Re: Moje zdjęcia obu wózków 18.12.14, 21:52
                Też przy okazji włożę kij w mrowisko, ale mnie się także nie podoba, ze używasz wielu ników i wychodzi to przez przypadek (nik mio.di.coco jakoś zarzuciłaś po tym, jak "wydało się").Zwłaszcza, ze zajrzałam do historii i Twój post jako Nicolcia, który brzmi mniej więcej tak "Długo mnie tu nie było, oj długo" pojawia się po kilku miesiącach Twojej działalności jako Coco. roco. No to cos tu nie gra i mocno podważa zaufanie. Przynajmniej moje.
                • wiedzma000 Re: Moje zdjęcia obu wózków 19.12.14, 17:41
                  A ja się na coco.roco alias nicolcia9 nieco..... hm wkurzyłam choć to za mocno powiedziane.
                  Jak sprzedawałam BI była bardzo zainteresowana, choć moja cena była za wysoka. Mierzyłam jej siedziska w BI i elite, wysyłałam zdjęcia w końcu stwierdziła że jednak jej dziecko jest za duże do BI...
                  Po czym kupuje najnowszego BI i zaraz wstawia porównanie z elite....
                  Zaczynam rozumieć dlaczego niektóry nie wysyłają dodatkowych zdjęć i informacji, czuję się zwyczajnie wykorzystana.
                  • flower_v wiedzma000 19.12.14, 23:44
                    nie podoba mi sie zmienianie nicków itp, ale co do Twojej wypowiedzi stane w obronie coco.roco, bo ona kupiła BI ode mnie roczny prawie wózek,a w wiec nie taki znów najnowszy wink Korespondowałyśmy jakoś 2 miesiace temu jak wystawiłam BI na sprzedaz i przełożyłysmy transakcje na poźniej z wiadomych nam obu przyczyn.
                    btw Ty chyba tez sprzedawałas 'mojego' BI? smile zreszta one wszytskie tu krążą na forum smile
                    • wiedzma000 Re: wiedzma000 20.12.14, 08:41
                      tak, korespondowałyśmy w sprawie sprzedaży BI między 24 a 29 listopada
                      a to co napisałaś według mnie świadczy o niej jeszcze gorzej bo mając umówiony wcześniej wózek robiła mnie w konia i zajmowała czas. skoro kupiła wózek od Ciebie to Ciebie powinna prosić o dodatkowe zdjęcia żeby
                      "obrazowo bardziej zobaczyć w którym lepiej wygląda starsze dzieciątko smile Bo mój synek w podobnym wieku i ciężko mi się zdecydować - BI czy Elite? Serce podpowiada bym brała Twojego BI, ale muszę jeszcze rozum przekonać ha ha tongue_out" (cytat z meila otrzymanego od coco.roco w dniu 29.11.2014r.
                      • flower_v Re: wiedzma000 20.12.14, 17:40
                        nie kupila wózka wczesniej, poprostu przełożyłysmy temat na 2 miesiace. a zdjecia mojej 4 latki w BI tez robilam. wiesz zakup wozka to tez czesto kwestia ceny..
                        • wiedzma000 Re: wiedzma000 21.12.14, 10:05
                          Ty wogóle nie rozumiesz o czym ja piszę.
                          Nie podoba mi się że mając zdjęcia wózka z dzieckiem, jego wymiary i dane zawracała mi głowę żebym pisała jej to samo co już wiedziała od ciebie. Po co ?
    • wiedzma000 Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 18.12.14, 13:14
      A jak ci sie coco.roco synek do BI miesci ?
      • coco.roco Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 18.12.14, 18:53
        Bardzo dobrze mi się mieści big_grin Choć myślałam, że będzie gorzej wink Głowa za oparcie niewiele mu wystaje z jakieś 2-3cm, budkę chowamy za oparcie więc nie wygląda jakby miał ją na głowie wink. A przy rozłożonej budce, w śpiworku i czapce jej nie dotyka więc jest lepiej niż się spodziewałam big_grin
        • flower_v Re: BJ Elite vs Bumbleride /porównanie 19.12.14, 10:22
          fajnie ze zadowolona jesteś smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka