takajednamama35 14.01.15, 15:56 Dziewczyny, Mam pytanie, odnośnie podnóżka w Booklecie. Czy podnozek rozkłada się za pomocą uchwytu pod nim jedną ręką, czy może po bokach są jakieś przyciski i robi się to dwoma rękami? Z gory dziekuje za info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_za_kolkiem Re: podnóżek w PP Booklet 15.03.15, 10:59 Podnioszę tamet, bo mam problem chyba z podnóżkiem. Drogie posiadaczki Bookleta: czy u was daje się podnóżek ustawić w pozycji: a) całkiem poziomej, na równi z siedziskiem, b) całiem lub prawie całkiem opuszczonej, żeby dziecko sięgało nóżkami do stopna??? U mnie każdorazowo podnóżek pozostaje w pozycji takiej chyba pośredniej między tymi dwiema pozycjami, tak na powiedzmy pół-opuszczony. Wiem o tych sprzączkach po bokach. Trzymam wciśnięte, unosze podnóżek do góry żeby ustawić go w poziomie, nie daje sie do końca, i nie klika, klika jak znów się nieco opusci, i wtedy po kliknięciu utrzymuje sie w tym pół-opuszczeniu. Przy próbie opuszczenia go całkiem - to samo, nie do końca sie daje i nie klika na dole, jak go puszcze wraca do góry i wtedy klika. Macie tak samo? Właściwie przy takim działaniu podnóżka nie można go nazwać regulowanym, jest to podnóżek nieregulowalny Odpowiedz Link
magda79pn Re: podnóżek w PP Booklet 15.03.15, 11:46 U mnie można całkiem w dół, a drugą pozycja to w poziomie ale nie jest to na równi z siedziskiem tylko niżej jakby trochę opuszczony był. Odpowiedz Link
baba_za_kolkiem Re: podnóżek w PP Booklet 15.03.15, 19:32 OK, to wygląda na to, ze to jest ta pozycja co i u mnie, ta półopuszczona (może pół to za dużo powiedziane, lekki opust to jest względem linii siedziska). To w takim razie musze jeszcze popróbować z tym całkowitym opuszczeniem w dół. Dzieki dziewczyny. Odpowiedz Link
magda79pn Re: podnóżek w PP Booklet 15.03.15, 20:17 wkładasz palce w te otwory po bokach podnóżka i przesuwasz palcami w dół takie przyciski co są w środku i opuszczasz podnóżek żeby podnóżek był w pozycji poziomej, po prostu podnosisz go w górę i on sam się blokuje Odpowiedz Link
baba_za_kolkiem Re: podnóżek w PP Booklet 15.03.15, 21:11 Dokładnie tak robię. Problem mój polega na tym, że kiedy wcisnę te boczne przyciski i opuszczam podnózek na dół, na dole nie blokuje się/nie klika/nie zaskakuje. NIe pozostaje w tej opuszczonej pozycji, zwisa sobie luźno aż sam kiwając się. Też tak masz? Może szukam dziury w całym? Moim zdaniem on w pozycji opuszczonej powinien też jakoś zaskoczyć, kliknąć żeby w tej pozycji pozostać. Czy nie? Odpowiedz Link
atwar1 Re: podnóżek w PP Booklet 15.03.15, 21:20 U mnie nie klikał na dole. Tak już jest Odpowiedz Link
magda79pn Re: podnóżek w PP Booklet 15.03.15, 21:31 na dole nie klika i jak mój syn miał podnóżek schowany w pokrowcu na nogi, to gdy podnosił nogi do góry, to podnóżek się podnosił i blokował od razu Odpowiedz Link
baba_za_kolkiem Re: podnóżek w PP Booklet 15.03.15, 21:51 z jednej strony kamień z serca, bo już myślałam, że mam jakiś felerny egzemplarz Ale z drugiej, troche dziwne rozwiązanie. Póki co mały siedzi z podnóżkiem uniesionym, więc nie mam się co martwić na zapas.... Ale buty już mu prawie wystają Dzieki dziewczyny, troche mnie uspokoiłyście. Odpowiedz Link