Dodaj do ulubionych

Gwarancja Romer King Plus

26.01.15, 12:29
Wiem, ze temat nie wózkowy za co przepraszam ale skoro wszystkie macie po kilka wózków to fotelik jakiś też wink
Potrzebuje skan paragonu za zakup fotelika Romer King Plus, musze zareklamowac jedna czesc a nasza gwarancja skonczyla sie miesiac temu sad Czy ktos mnie wspomoże? Szkoda wywalic fotel do smieci... Slicznie prosze wink
Obserwuj wątek
    • hasturek Re: Gwarancja Romer King Plus 26.01.15, 15:28
      Jeśli gwarancja skończyła się miesiąc temu, to chyba możesz spróbować reklamować pod warunkiem, że uszkodzenie powstało w czasie trwania gwarancji... smile Masz pół roku na zgłoszenie: czyli czas gwarancji + 6m-cy na zgłoszenie zaistanilych w tym czasie awarii.

Trochę zagmatwany ten wpis, ale mam nadzieję, że zrozumiały smile A mało kto wie o tych 6 m-cach.
      • carole87 Re: Gwarancja Romer King Plus 26.01.15, 18:54
        Nie wiem jakie dokładnie są warunki gwarancji producenta, ale jeśli chodzi o drugą opcję reklamacji, czyli taką z tytułu niezgodności towaru z umową (na podstawie ustawy), czas na złożenie pisma reklamacyjnego to 2 miesiące od stwierdzenia wady. Czyli jeśli data zakupu to przypuśćmy 15 grudnia 2012, to musisz napisać, że uszkodzenie nastąpiło np. 12 grudnia 2014 roku smile wzory pism są na stronie Federacji Konsumentów: www.federacja-konsumentow.org.pl/n,155,390,89,1,abc-konsumenta--co-warto-wiedziec-o-zakupach-i-reklamacji-wzory-pism.html

Wiem też na pewno, że po rejestracji na stronie www.britax-roemer.com.pl można pobrać certyfikat, który wydłuża bezpłatnie gwarancję producenta o 6 miesięcy. Nie ma tam dat, wpisuje się tylko numery seryjne, więc myślę, że jeszcze możesz go zarejestrować. Zawsze warto spróbować, może niepotrzebne będą kombinację z pożyczaniem paragonu smile
        • zona.102 Re: Gwarancja Romer King Plus 26.01.15, 19:46
          Wiem o tym co napisalyscie. Nadal prosze kogos życzliwego o pozyczenie gwarancji wink
          • edek.z.krainykredek Re: Gwarancja Romer King Plus 27.01.15, 01:14
            oo a ja nie widziałam. super nius dla mnie
    • gniesia007 Re: Gwarancja Romer King Plus 27.01.15, 10:03
      A mozesz napisac co to za czesc i wyslac zdjecia tego uszkodzenia? Brat ma taki fotelik i tez mu cos sie ulamalo ale watpie by jego dalo sie reklamowac bo to chyba uszkodzenie mechaniczne bylo z jego winy, no ale paragon raczej mają, tylko ze ja dla wiarygodnosci bym chciała zobaczyc twoje fotki, czy ten paragon nie ma posluzyc za cos innegosmile w innym przypadku posłuże pomocąsmile
      Moj email gniesia007@poczta.onet.pl
      • zona.102 Re: Gwarancja Romer King Plus 27.01.15, 10:56
        A nie jesteś serwisantem z Akpolu? HEHE wink Ok jak maż wróci autem do domu to cykne fotkę tego co chce wymienic i posle na maila wink
      • zona.102 Re: Gwarancja Romer King Plus 27.01.15, 14:51
        Gniesia napisalam maila. Swoja droga co innego mozna zrobić z paragonem? smile)) Zastanawia mnie to smile))
    • gaga-sie Re: Gwarancja Romer King Plus 27.01.15, 18:05
      Ja gdzieś mam nowe pasy do romera king plus, ale nie mogę ich zlokalizować...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka