Dodaj do ulubionych

BOB Revolution SE

24.02.15, 13:30
BOB Revolution SE.
Ogólne wrażenie - duża maszyna. Robi wrażenie. Wygodny dla rodzica i dziecka. Idzie jak po sznurku - nie myszkuje, a po zablokowaniu koła (koło jest wtedy w pozycji do przodu) jedzie bardzo stabilnie, jak rasowy wóz biegowy.
Świetnie się prowadzi. Amortyzacja jest niesamowita, i do tego regulowana, ale raczej odczuwalna przy wadze powyżej 10kg. Ja mam rączkę nieregulowaną i czasami mi to przeszkadza, ale do biegania uważam, że to lepsze rozwiązanie, bo każdy sposób łączenia jest słabym punktem i po czasie się wyrabia. A tutaj rączka jest sztywna. Okropna jest tylko ta pianka. Jakaś taka szorstka. Wysokość rączki jest dla mnie ok (170) dla mojego małża też (183), ale zapytałam moją mamę i twierdzi, ze jej też odpowiada (152), bo pcha wózek przed sobą. Koła są duże, szeroko i daleko od siebie rozstawione, dzięki czemu wózek jest bardzo stabilny.
Siedzisko - duże, przestronne, dobrze wyprofilowane. Wyposażone w taki pas lędźwiowy. Pasy dość długie, chociaż krokowy mógłby być dłuższy na zimę. Szelki do przerobienia. Profil siedziska jest fajny, dość głęboki, a nóżki są wyłożone na podnóżek do przodu, więc nie wiszą.
Oparcie regulowane na paski (upierdliwe). Ja doszyłam na końcach tych pasków taką klamrę jak do plecaka i spinam końce, dzięki czemu oparcie jest bardziej pionowo.
Tapicerka jest fajna. Może nie taka mięciutka jak w BI (tam jest taka brzoskwinka), ale tutaj nie jest plastikowa, tylko taka jak w samochodzie trochę. Bardzo mi się podobają te przetłoczenia. Ciekawa jestem jak się będą spisywać w upał.
Buda jest ogromna i wyposażona w duże przezroczyste okno do oglądania dziecka. Składa się z dwóch paneli i można sobie rozkładać i składać panel z przodu lub z tyłu w zależności od tego jak bardzo ma być zasłonięte dziecko. Rewelacyjna jest, ale dostaje wielkiego minusa za składanie się do wewnątrz i układanie na głowie dziecka. Trzeba ją wtedy wyciągnąć za oparcie. Dodatkowo z tyłu jest klapka do odsłaniania w razie upału. Po odsłonięciu dziecko ma przewiew, a nie smaży się w słońcu.
Kosz w tym wózku jest do bani. Rozpuścił mnie pod tym względem Brio Go, bo zakupów w ilości i gabarytach można tam było wpakować, że hoho, a tutaj i wielkość i dostęp są beznadziejne. Wynika to chyba ze sposobu wygięcia stelaża, i przeznaczenia, więc nie wiem czy można byłoby to zmienić.
Wózek składa się dość łatwo i pomimo gabarytów przed, jest mały po złożeniu. Fajny jest patent z paskiem do spinania.Wózek jest złożony, spięty i się nie rozłazi przy noszeniu. I ma rączkę do noszenia.
Wszystkie koła zapinane są na śruby mimośrodowe.
Co tu dużo mówić. Na żywo wózek robi ogromne wrażenie. Jak już pisałam - to taka techniczna "maszyna". Trudniej dopasować dodatki, bo większość jest taka delikatniejsza. A tu jest rasowo. Dużo odblasków, amortyzatory, śruby. Taki męski jest.
(taka uwaga jeszcze - nie podoba mi się tylko ta tacka, wygląda ohydnie, nie mam jej, więc nie wiem jak się sprawuje).
Dla kogo jest ten wózek?
Dla dziecka bliżej roku. Młodszych raczej nie.
Do końca wózkowania na pewno. Jest rewelacyjny w prowadzeniu (woziłam w nim po domu 170cm/50kg syna - jechał jak burza, a amortyzacja pracowała bez zarzutu, pod budką się tylko nie mieścił wink. Do biegania i użytku codziennego. Pewnie jak ktoś ostro trenuje to kupi sobie thule, schwinna, albo coś tam innego.
Lubię go ja, mój małż i mama. I, co ważniejsze - moja córka też.
Obserwuj wątek
    • jelsaa Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 14:51
      Woda super recenzja, ja tez uwielbiam swojego Bobka. I tak sobie myslę że to juz chyba ostatni mój trójkołowy wózek, jest tak swietny, że nie bardzo chce mi sie go na cos wymieniać, a ponadto tak jak pisała Agusia, te wózki maja gdzies ukryty napęd, bo to niemożliwe aby same tak lekko jexdzily smile
      • roga.laa Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 19:12
        a ja tylko dodam, że wersja podwójna też nam przypasowała,
        i potwierdzam, że budki tragicznie się składają nad głową, a kosz nawet jak na bliźniaka jest mały... jednak BI tutaj jest górą wink no i to dziwne opuszczanie oparcia, no ale prowadzenie jest bajeczne, to chyba idealny wózek dla starszych dzieci, które już nie muszą jeździć na płasko.
        • mrozonka82 Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 20:17
          Dołączyłam tydzien temu do szczęśliwych posiadaczek BOBa. A jeszcze niedawno ronilam krokodyle łzy pakujac do wysyłki ukochanego Urbana, martwiąc sie w duchu, ze nikt i nic go nie bedzie w stanie godnie zastąpić.
          Bob jest dla mnie magiczny, przeżywam każdorazowo ekstazę (tak!!!! wink) wybierając sie z nim na jogging. Dla mnie jedyna wada, dosłownie jedyna to kwestia regulacji oparcia. Pasy przerobiłam od razu (dziekuje Woda za mailowy instruktaż wink), zimowy spiworek Kaisera XL pasuje idealnie, zdecydowałam sie uszyć na wymiar cos na wzor BS tylko w jednolitym kolorze (chyba nic fikuśnego do technicznego BOBa nie bedzie pasowac), na dosyć szorstka piankę na rączkach od razu założyłam CityGripsy (choć ta pianka naprawde przy spoconych joggingiem dłoniach spisuje sie na medal). Właściwości jezdne, manewrowanie, amortyzacja, podbijanie- POEZJA! Moj 11miesieczniak siedzi jak król, zachwycony podróżowaniem. Wszystkim niepewnym ew.zakupu BOBa mowię-porzućcie lęk ;D Będziecie go kochać!
          • wodadobra Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 20:22
            Tak myślę, że pianka przy upoconych dłoniach będzie działać jak trzeba. I prowadzenie jedną ręką jest bajeczne - wózek jedzie jak po sznurku.
          • roga.laa Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 20:23
            a jak w pojedyńczym mocujecie śpiworki/wkładki? bo w bliźniaku paski są zszyte, musiałam trochę naramienny "popuścić"..
            • mrozonka82 Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 20:33
              forum.gazeta.pl/forum/w,101614,155808244,155808244,Pasy_w_Bobie_poprawianie_fabryki_.html
              Tu jest instrukcja i zdjecia wink
              Zastanawiam sie czy w ten sam sposób nie przedłużyć trochę pasa krokowego, bo rzeczywiscie przy zimowym śpiworze trochę go brakuje wink
              • mrozonka82 Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 20:36
                W ramach ciekawostki i braku regulacji raczki- w mojej rodzinie każdy z innego przedziału wzrostu, babcia 160cm, ja mam 168cm a maz 179cm i każdemu bardzo odpowiada jej wysokość. Magia? wink
                • fela1977 Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 22:07
                  Jak kupowałam Boba, też się bałam wysokości rączki, mam ok.170 zawsze wyciągam je na maxa, ale ten wózek jeździ tak lekko, że wysokość rączki przestaje mieć znaczenie.
                  • kar-ula Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 22:17
                    Ja sobie wszyłam klamerki w pasy i to jest ekstra rozwiązanie - dzięki Jelsaa za inspirację.
                    Coś jest w tym BOBie, ze absolutnie wszyscy go kochają. A tak gadano na Forum swego czasu, jak były 4 BOBy tylko, ze brzydal, że fuj. A tu proszę, jaki fanklub.
                    Chociaż mnie ostatnio było trochę cięzko już zjeżdżać po podjeździe: jednak 12 kg dziecka plus 12 kg wózka swoje waży. Za to uwielbiam BOBa składac i wkładać do auta - zawsze sama to robię, M w tym czasie montuje dzieci w fotelikach. I tak jak ukochanego Gessleina nie znosiłąm skłądać, tak Boba mogłabym składać cały dzień.
                    BOB rewelacyjnie pokonuje kocie łby, dzieckiem tylko lekko kołysze. A wysokosć rączki ma jakby skrojoną na mnie. i mnie akurat ta pianka odpowiada. Nie znosże gumowych takich jak w GT. przypominają mi rączki od starych BMX-zawsze robiły się odciski.
                    Ach, można by o nim pisać i pisać.
            • fela1977 Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 22:01
              Ja mam śpiwór z połączonym otworem na pas ramienny i biodrowy, po założeniu śpiworka oddziela się je rzepem. Nie wiem czy piszę zrozumiale??
    • aml1 Re: BOB Revolution SE 24.02.15, 22:22
      Też mamy BOBa, i nam się baaaardzo podoba ale naszemu synkowi ostatnio coraz mniej i to chyba wynika z oparcia (On chce siedzieć pionowo a oparcie nawet nie jest bliskie pionowi ) dlatego mam pytanie jak wykonałaś ten trik z klamrami na pasach? Jakbym mogła poprosić o jakiś opis dokładniejszy albo najlepiej zdjęcia alicja.wisniewska85@gmail.com
    • kw_gda Re: BOB Revolution SE 13.11.16, 21:08
      Jakie macie/miałyście śpiworki zimowe do swoich bobów? Orientujecie się czy do revolution se pasują jakieś inne śpiworki niż oryginalne? cena nowych powala uncertain a może któraś z Was ma na sprzedaż? smile
      • kedro-dasos Re: BOB Revolution SE 14.11.16, 22:16
        Magda szyje śpiworki, na pewno pasują do boba. Śpiworki sa super, profilowane i możesz mieć 2 wersje , zamieniasz wiechrzy zimowy albo polarowy.
        • kw_gda Re: BOB Revolution SE 15.11.16, 15:01
          dziękuję za odpowiedź smile a mogłabym prosić o kontakt do Magdy?
          • uszatekk Re: BOB Revolution SE 15.11.16, 21:37
            Jest w dziale ogłoszenia sprzedawców smile
      • kamucha007 Re: BOB Revolution SE 19.11.16, 22:34
        Ja mam śpiworek z x landera x run. Polecam
      • wodadobra Re: BOB Revolution SE 24.11.16, 12:27
        Ja używałam kaisera i buggy snuggle wolf fur.
        Pasowały bez problemu.
        Jeśli jesteś zainteresowana to daj znać na adres wodadobra@gazeta.pl
    • jona777 Re: BOB Revolution SE 12.04.17, 11:02
      A macie jakiś patent na podnóżek, albo może ktoś szyje takie podnóżki żeby był regulowany, bo widzę ze na allegro sa ale do innych wózków, do Boba niestety nie widziałam. Mam 11 miesięczne dziecko i regulowany podnóżek jest niezbędny. Na razie na dłuższe trasy władam do kosza pudełko i tak wypycham podnóżek, ale jest to beznadziejne rozwiązanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka