Dodaj do ulubionych

Cybex Ruby vs Maclaren Quest

26.02.15, 16:09
Wymęczyłam Was pytaniami i w końcu kupiłam questa wink (mam nadzieję, że nie przepłaciłam- w idealnym stanie nie jest ale w miarę ok- najbardziej przeszkadza mi trochę wygryziona gąbka na rączce ale jeśli zdecyduję sie go zostawić to city gripsy zakupię)
Jeszcze nie byłam na spacerze ale po domu jeździ w miarę fajnie. Jutro zabieram go na weekend do Krakowa więc potestuję intensywnie- jak na razie oba mi się podobają i żadnego nie chcę się pozbyć.
Jeszcze na forum zdjęć porównujących te dwa wózki nie było to kilka wrzucam:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/hTYJHRwdDDkf52EXFX.jpg

Buda w cybexie bezkonkurencyjna:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/xRIR61RNqw6qM2vPsX.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/OwQ9Axm1yIyJqTI7vX.jpg

Za to pozycja do spania lepsza w queście:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/EMUhAAb5oQHAXab5cX.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/eEWQe1PpFaj6JbLhTX.jpg

Po złożeniu bardzo podobne (minimalnie quest mniejszy)
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/he/ag/j4ac/LCRSW5h1VrteKn5nqX.jpg
Obserwuj wątek
    • kina82 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 26.02.15, 17:34
      A mi się ten ruby podoba, w ogóle cybexy mi się podobają wizualnie, jednak ich prowadzenie nie jest bezkonkurencyjne, dziewczyny pisały, ze ruby jest jednak pod tym względem lepszy niż inne cybexy, ale dla nas na niego za wcześnie bo się nie rozkłada. Buda w tym ruby fajowa. No ale miało być o maclarenie...wiesz co, sprobuj poszukać rączek do dokupienia, zadzwonił do serwisu, może mają. Ja nie lubie city gripsow na rogach wiec chyba wolalabym kupić tą piankę. Na ebayu UK można kupić te pianki za male pieniądze nawet z wysylka do pl ale wysylka droższa jak rączki. A zdradzisz za ile go kupilas?
      • atwar1 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 26.02.15, 19:17
        Dobry pomysł z tymi rączkami- musze poszukać.
        Mi też cybexy się wizualnie bardzo podobają i uwielbiam ich budy.
        Dlatego też chyba jednak rubiego nie sprzedam tylko zostawię ewentualnie razem z maclarenem.
        A za questa dałam 300 zł (facet chciał 400).
        • dziunka851 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 26.02.15, 20:05
          Fajne to porównanie, zaskoczyłaś mnie rozmiarami questa po złożeniu bo myślałam że jest dużo mniejszy od Rubiego (a myślałam o zamianie ze względu na wymiary po złożeniu). Moja mała ma 4 lata i tak się miotam że jeszcze bym coś na koniec chciała coś zmienić ale chyba jednak Ruby ma u mnie dożywocie wink Cybexy to naprawdę solidne konstrukcje smile
          • zoja1977 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 26.02.15, 20:53
            Faktycznie cybexy to naprawdę solidna niemiecka konstrukcja. Mam identycznego cybexa i dziś rano wiozłam mojego 6 letniego syna (25 kg) na pobranie krwi. Tylko w ten niepedagogiczny sposób dał się przekupić i wyjść z domu. Wózek jechał naprawdę w porządku, synowi wygodnie, nakrył się tylko mocno budą, żeby go przypadkiem koledzy nie spotkali. Jedynie nie próbowałam go podbijać.
            • atwar1 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 26.02.15, 21:33
              Jak moj syn zlamal noge w listopadzie to zanim kupilam kule tez go po domu cybexem wozilam( mial 7,5 lat). Co prawda strasznie sie wkurzal bo rozowym wozkiem siostry wstyd jezdzic ale poniewaz byl to jedyny sposob dotarcia do toalety to nie mial wyjscia wink
              • kar-ula Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 26.02.15, 22:34
                A co sądzicie o zamianie Pliko Mini na Ruby albo Questa? Questa miałam i dobrze go wspominam, ale on żadnej amortyzacji nie ma i zastanawiam się, czy to zniesę smile A Ruby ma jakąś?
                • zoja1977 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 26.02.15, 22:59
                  Niby ma amortyzowany tył ale my parę razy go używaliśmy i jakoś tego nie wyczulam. Jakbys chciała to różowy ruby jest w dobrej cenie na www.mall.pl za 299 zl. Ja tam go kupowalam pol roku temu i wtedy byl jeszcze tanszy chyba 249 zł.
                • dziunka851 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 27.02.15, 16:13
                  kar-ula a może chcesz się zamienić na Pliko Mini za Rubiego? za dopłatą oczywiście smile Mam różowego smile
                • basia752 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 27.02.15, 18:54
                  Mój stary Quest (2008r) lżej jedzie od rocznego Pliko Mini, lepiej się podbija (prawie 12 kg młoda waży), ma lepszą tapicerkę, kieszonkę w budzie, niestety nie rozkłada się tak dobrze do spania jak Mini. Na razie mam obydwa wózki, ale gdybym nie potrzebowała Mini do spania na wakacje, to bym go pewnie nie kupiła. W sumie to obydwa bardzo lubię, Quest jako podwieźdupka i wózio do auta jest super, bardziej mi pasował niż np. Cybex Callisto, który podobał mi się na zdjęciach, a po obejrzeniu na żywo odpadł. Jak nie sprzedam Questa do poniedziałku, to mogę zrobić fotki porównawcze po weekendzie
    • atwar1 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 27.02.15, 20:37
      Po pierwszym dniu z questem wrażenia bardzo pozytywne. Z wiekszym dzieckiem i przy moim wzrosciev(160) prowadzenie i podbijanie zdecydowanie na plus dla maclarena. No i ten pasek do zarzucenia na ramie- genialny przy pokonywaniu schodow na dworcach
      • kar-ula Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 27.02.15, 22:14
        Dziunka, dzięki za propozycję, ale nie znoszę różowych wózków sad Nie znoszę generalnie różu, a moje dziecko źle w różu wygląda, więc po prostu nie do przeskoczenia smile
        Moje mini to Denim i jest to bardo uniwersalny kolor.
        • dziunka851 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 27.02.15, 23:13
          kar-ula dziękuję za odpowiedź, mi już się po prostu znudził i szukam sama nie wiem czego na koniec wink
          • kar-ula Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 27.02.15, 23:16
            to dokładnie tak jak ja smile
      • martuska1982 Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 27.02.15, 22:32
        To mi zupełnie przeszła ochota na pliko mini kiedykolwiek w przyszłosci, jeśli quest podbija się od niego lepiej. Dla mnie quest podbija się średnio. Bardzo srednio. Z pliko pewnie bym się zesrała pobijajac. wink
        • kar-ula Re: Cybex Ruby vs Maclaren Quest 27.02.15, 22:46
          Hmmm, dla mnie nie ma żadnego problemu w podbijaniu Pliko, a podbijanie to jest najważniejsza cecha wózka dla mnie - dlatego nie do użytku jest dla mnie BJCM GT. Mini podbija mi się dobrze, oczywiście nie genialnie - jak BI, Emma Nitro czy BOB - ale zupełnie bez wysiłku i nieodczuwalnie.
          Może kwestia wzrostu? Ja mam 175.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka