Dodaj do ulubionych

Cameleon 2 - prośba o pomoc

04.03.15, 16:40
Dziewczyny,

potrzebuję pomocy odnośnie Cama 2. Kupiłam wózek i właśnie do mnie jedzie ale jeszcze nie zapłaciłam olx.pl/oferta/bugaboo-cameleon-2-3w1-CID88-ID95FdP.html

Czy waszym zdaniem wszystko jest ok z tym wózkiem, czy jednak może odpuścić? Wiem że cena nie jest najniższa, ale jakbym chciała dokupić nową budkę nawet do tańszego cama2 to i tak wyjdzie podobnie. Wg sprzedającego (handlarza) wózek użytkowany przez 14 miesięcy od grudnia 2013 do grudnia 2014 przez 1 dziecko w stanie idealnym. Przez rok mam gwarancję. Budka i tapicerki wymienione na te z cam3.

Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • carol-ineee Re: Cameleon 2 - prośba o pomoc 05.03.15, 10:29
      Nie wierze, że nie ma tu żadnej wielbicielki Cameleona która mogła by spojrzeć swoim fachowym okiem, czy to nie jest jakiś składak z kilku modeli.

• betty1234 Re: Cameleon 2 - prośba o pomoc 05.03.15, 10:50
        Wiesz trudno cokolwiek powiedzieć nie widząc daty prod. stelaża i dat na metkach wszytych w tapicerkach. To, że budka i okrycie jest z cama3 jest pewne ale co do reszty hmm .. Na zdjęciach wózek ładnie wygląda.
    • justyna2262 Re: Cameleon 2 - prośba o pomoc 05.03.15, 12:05
      A dostałaś może więcej zdjęć? Jak dla mnie za mało zdjęć. Nie widać drugiej strony stelaża- może by porysowany, choć nie musi, nie widać stanu kół przednich - czy są dziurki po kamykach. A pałąk to on posiada? Bo nie widać na zdjęciach, no i w jakim stanie?. Może się mylę, ale folia nie wygląda na oryginalną, nie widzę tej czarnej części.
    • justyna2262 Re: Cameleon 2 - prośba o pomoc 05.03.15, 12:08
      A ty kupujesz z nosidełkiem? Bo jest w opisie, a niema na zdjęciach. Jeśli z nosidełkiem, to zobacz cy nie jakieś stare, bo podejrzewam, że gdyby było ładne to daliby zdjęcie.

• afroddytta Re: Cameleon 2 - prośba o pomoc 05.03.15, 13:04
        Tak zapytaj i rok produkcji fotelika (wygooglaj co na tej naklejce konkretne liczy oznaczają).
    • carol-ineee Re: Cameleon 2 - prośba o pomoc 05.03.15, 15:30
      Dzięki dziewczyny na zwrócenie uwagi na tyle rzeczy. Wózek przyjechał obejrzałam go dokładnie i na razie leży awizowany na poczcie bo niestety nie dojechało kilka dodatkowych elementów.
      Co do stanu wózka to pałąk był w komplecie, tak samo jak szelki których też nie było widać na zdjęciach. Na ramie jest trochę rys (10-15), natomiast śladów po kamyczkach na kołach nie było widać, fotelika niestety jeszcze nie dostałam więc nie wiem jeszcze w jakim on jest stanie.

Natomiast mam kilka pytań:

1. bardzo zniszczone są plastiki które trzymają kółka i tak samo zniszczona była część stelaża w którą wkłada się kółka (czy faktycznie to jest takie miejsce gdzie wózek się bardzo niszczy?).
      2. drugim takim miejscem które było mocno zużyte, co mnie zdziwiło, są te części gumowe gdzie łączy się cała konstrukcja i gdzie wpina się stelaż.
      3. I jeszcze pytanie odnośnie tapicerki bo nie była wyblaknięta, ale na wszywkach był zwykły napis Bugaboo Cameleon. Czy w drugiej generacji nie powinno być tam jeszcze jakiegoś "+"?
      Wieczorem postaram się wrzucić zdjęcia tych kół żebyście same mogły ocenić czy są mocno zużyte, bo dla mnie ten plastik jest konkretnie sfatygowany.
      • afroddytta Re: Cameleon 2 - prośba o pomoc 05.03.15, 15:59
        Nie bardzo moge sobie wyobrazic o czym dokładnie piszesz, wydaje mi sie ze te miejsca jakos sie nie rzucają w oczy jako najbardziej zużyte. Choć tutaj ekspertem nie jestem bo moj wizek nie jest oryginalny, ale porównam z twoimi zdjęciami.
        Co do fotelika to napisz do nich teraz od razu zeby podali ci rok produkcji fotelika/ dane z naklejki, nie pamietam dokładnie ale chyba ten fotelik to ma 2-4 lata na używanie, jedli faktycznie bedzie stary to jest to duży argument do dyskusji z nimi (bo po co ci fotelik który jest przeterminowany, nie bedziesz za niego dopłacać).
    • justyna2262 Re: Cameleon 2 - prośba o pomoc 05.03.15, 17:21
      Ja powiem tak, jeśli chodzi o miejsce gdzie wpina się przednie koła, o to czarne, takie walcowate jakby, to to może być porysowane. Przy tylnich kołach te czarne plastiki powinny być oki. A jeśli chodzi o te , jakby to nazwać "rogi" w które wpina się tą ramę ze spacerówką lub gondolą to na nich owszem są rysy, ale to i tak jest nie widoczne, bo na tym jest nasadzona ta rama. Nie wiem czy dobrze cę zrozumiałam i czy dobrze się wyraziłam. Nie bardzo natomiast wiem o co chodzi z częściami gumowymi. Co do napisów to jest tylko bugaoo cameleon, nigdzie nigdy nie pisało, że 2, czy 3, czy 1. Jedynie na wkładkach kolorystycznych, ale to tylko przy 3-ce. Czyli budka i przykrycie.

Na wkładkach kolorystycznych 1 czy 2 też nie pisało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka