Dodaj do ulubionych

Virage Euro-Cart

11.03.15, 13:45
Powiedzcie czy warto? chcialabym kupic nowy wozek, budzet max 600 zl. Dziecko ma 4,5 miesia i chcemy na wiosne miec jakas spacerowke bo gondola bedzie juz za mala. Rzecz jasna wozek musi sie rozkladac do pozycji lezacej.
allegro.pl/virage-2015-euro-cart-folia-torba-uchwyt-gratisy-i5144925803.html
Obserwuj wątek
    • linkap_wawa Re: Virage Euro-Cart 11.03.15, 14:18
      pomijajac wszelkie inne wzgledy to ten wozek nie nadaje sie dla tak malego dziecka moim zdaniem - nie rozklada sie calkiem na plasko
      • olaniko Re: Virage Euro-Cart 11.03.15, 16:17
        a co polecacie? wogole da sie cos kupic do 600 zl? szukam czegos w miare lekkiego bo mam jeszcze 2,5 latka i zebranie sie na spacer czy zakupy z ciezkim wozkiem odpada
        • afroddytta Re: Virage Euro-Cart 11.03.15, 16:59
          Za 600 Zł to mozna kupić prawie wszystko, ale używane. Dodałabym tylko ze szczególnie ze względu na drugie dziecko warto kupić cos niekoniecznie takiego małego, ale w miarę lekkiego cos czego prowadzenie bedzie łatwe i komfortowe, szczególnie ze straszakiem za rękę (a moze nawet z podstawka dla starszaka, przynajmniej moje 2,5 letnie dzieci to piechurami nie były). Z wózkiem ze zdjecia to moze być trudne np przez te 2 rączki, pomijam fakt ze dla 6 mies dziecka sie nie nadaje (miałam taki wozek dla 2 latka).
          • olaniko Re: Virage Euro-Cart 11.03.15, 17:52
            przejrzalam uzywane wozki w okolicy i nic ciekawego nie ma, nie mam mozliwosci jezdzic za wozkiem 60-70 km zeby obejrzec w jakim jest stanie a kupowac w ciemno troche sie boje bo zdjecia nie zawsze sa adekwatne niestety.
          • maritta189 Re: Virage Euro-Cart 11.03.15, 23:09
            Ja oglądałam na żywo Runnera z tej marki, bardzo fajny, ale brakowało mi przekładanej rączki, widzę, że i ten model nie ma, za to ma wkładkę, więc moim zdanie spokojnie nada się dla takiego malucha, no i jest lekki a to zaleta, wezmę go pod uwagę, też mam budżet 600-700zł, a co do używanych wózków ja jakoś nie jestem przekonana.
            • olaniko Re: Virage Euro-Cart 12.03.15, 08:55
              Virage chyba lepiej chroni przed sloncem i ma wkladke, sama nie wiem, na forum dziewczyny polecaja te modele na ktore po prostu mnie nie stac wiec watpie czy jeszcze ktos sie odezwie. Szkoda ze nie mam mozliwosci obejrzenia wozkow. Zalezy mi zeby dziecko sie nie zsuwało podczas jazdy, boje sie czy w Virage wlasnie dziecko bedzie dobrze "siedzialo" . W poprzednim wozku dziecko mi zjezdzalo w dol . A taki wozek ktos ogladal? www.google.pl/search?q=espiro+magic&tbm=isch&imgil=IVFf-NWFzZFnvM%253A%253BE_WLiuGBC95zIM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Farchiwum.allegro.pl%25252Foferta%25252Fespiro-magic-2014-akcesoria-dostawa-parasolka-i4308942695.html&source=iu&pf=m&fir=IVFf-NWFzZFnvM%253A%252CE_WLiuGBC95zIM%252C_&usg=__WAWK7CtRoVViK_7adtlQ3zYkKKQ%3D&biw=1143&bih=682&dpr=0.9&ved=0CDQQyjc&ei=N0YBVYL0LsqN7AaUi4GwAQ
              • annulka79 Re: Virage Euro-Cart 12.03.15, 09:00
                Tja, kupa plastiku, krótkie oparcie, przy podniesionym podnóżku i nóżkach dziecka wystających za podnóżek pas krokowy praktycznie nie pozwala zamontować śpiworka wygodnie dla dziecka. W nowym modelu (powiększona budka, śliczny kolorek itp. ) po 5 miesiącach użytkowania jedno koło przednie nie dotyka prawie podłoża. wrażenie amortyzacji to tylko latająo-pływający stelaż i raczka.
              • afroddytta Re: Virage Euro-Cart 12.03.15, 10:37
                Ja chętnie coś polecę,miałam wózków na prawdę sporo, jednak zawsze były to wózki używane,kupowane w cenie przeważnie niższej niż 600 zł i z takich wózków mogę coś zaproponować. Nigdy nie widziałam sensu kupować nowego wózka w taki niskiej cenie, bo własnie obawiałabym się niskiej jakości, słabego użytkowania itd. zdecydowanie wolę kupić używany wózek 'dobrej marki'za te same pieniądze. Oczywiście nie jakiś pierwszy lepszy opisany jako rewelacyjny w ogłoszeniu, ale taki który dziewczyny tu sprawdziły i polecają, który jako nowy może kosztować i nawet 2,5 tyś, ale nawet po kilku latach rozsądnego użytkowania kupiony za 500 zł będzie się sprawował nadal dobrze.
                A jak pisałam w poście wyżej miałam taki wózke jak z linków. One są sprzedawane pod różnymi markami, ale generalnie są takie same. Mój akurat był marki Titanium Baby Spider, ta marka była niedostępna raczej w PL i o dziwo wyróżniała się jakaś jakością. Identyczne modele pod polskimi markami Espiro Magic, Euro-cart Lira, Infilinity itd. już niestety były kiepskie w używaniu. Koleżanka moja kupiła zachęcona moim Epsiro Magic i po 3-4 mies. wyrzuciła, bo się rozpadł uncertain , kilka forumek też opisywało podobne wypadki.
                Dla takiego malucha polecałabym jeszcze jakiś na prawdę komfortowy wózek, aby dzieciaczek miał rozkładane oparcie sztywne, podnoszony podnóżek (ew. brak podnóżka, ale dobrze kubełkowo wypfofilowane siedzisko), aby jakaś amortyzacja byłanp. Jedo Fyn. Kupiona używana spacerówka nawet za 300 zł, za pół roku pewnie spzedasz dalej za podobną kwotę. A te wózki linkowane to jednak sa już typowe spacerówki, dziecko sobie w nich siedzi. Od razu dodam, że w tych wózkach rączki są bardzo nisko (i w większości przypadków stelaż się zużywa i rączki się jeszcze obniżają), ja ma 160 cm i to i tak było nisko, wyższa osoba się będzie musiała schylać. O prowadzeniu jedną ręką to raczej można zapomnieć. Kosz jest mały, choć ogólnie można by tam upchać trochę, ale nie ma do niego dostępu praktycznie, szczególnie gdy oparcie nie jest w pionie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka