yen26 20.03.15, 17:16 czy da się powiesić na nim torbę? na rączce tak jak w innych wózkach? i jak z tym podnózkiem? mam 7 mies. córkę, czy będzie jej wygodnie spać z tym niby wypychanym podnózkiem? myslę o BJ city mini 4- kolowym Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 18:00 da się przymocować torbę a problem podnóżka został rozwiązany mam taki: allegro.pl/podnozek-do-wozka-baby-jogger-city-mini-gt-double-i5000210058.html Odpowiedz Link
yen26 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 18:07 Hmm, no niby tak, ale to znów koszt... plus tacka, plus folia i robi się 1500 zł Dzięki za odp. Odpowiedz Link
koala0405 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 19:12 w smyku kosztuje 1099 zł w promocji, www.fixoni.pl/product/card/id/867 albo napisz zapytanie do ekowózków za ile Ci "wózkomaniaczce" sprzedadzą Odpowiedz Link
wix_1 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 18:56 dać się da, ale jest ostrzeżenie by nie wieszać- przynajmniej na moim 3 kołowcu z 2013 było. Pomijając wszystko to dla 7 m-cznego dziecka to nie jest chyba najlepszy wybór chyba że na bardzo równe powierzchnie i bez krawężników po drodze... Odpowiedz Link
yen26 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 18:59 No właśnie o to mi chodzi, widziałam napis dziś w sklepie na wózku, i się zastanawiam, czy to bezpieczne... Wix, a co byś poleciła dla 7miesięczniaka? mam 1500 zł i raczej nie więcej...i wolę 4 koła Odpowiedz Link
wix_1 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 19:10 wiesz ja się aż tak bardzo nie znam bo miałam raptem 6-7 wózków. Z 4 kołowych bym kupiła BI (ale nie wiem czy cena się mieści- za używkę na pewno, a i chyba do końca marca jest promocja u słowackiego dystrybutora- gdzieś na forum jest link- mogę Ci wkleić jeżeli nie znajdziesz). Po raz kolejny polecam tez wózek którym za bardzo nie nacieszyłam się, bo szybko ode mnie wyjechał czyli Gesslein s4 air (do kupienia w niemieckich sklepach internetowych z wysyłką do Polski). Generalnie dla takich maluchów to pompowane koła. Jeżeli skusiłabyś się na 3- kołowy- trzeba się przyzwyczaić, ale grunt to opanowanie manewru podjeżdżania i zjazdy z przeszkody, czyli oba tylne koła do krawędzi przeszkody i siup) to przede wszystkim nipper, za jakiś czas BOB (dla mnie wózek naj naj naj- najlepiej jedzie, najlepiej się podbija i nie jest najbrzydszy ). Ewentualnie twardsze, ale z zauważalną chociaż trochę amortyzacją: BJC Elite, BJC Mini gt. Pewnie wielu fajnych 4 kołowych nie wymieniłam, ale BI i S4 air wydają mi się najlepsze. Aaaa i pisze o wózkach na nasze dziurawe chodniki i kostkę. Na równych powierzchniach byłoby więcej propozycji. Odpowiedz Link
yen26 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 19:42 W tej chwili mam Navingtona Cadeta z 2013 roku. Jest ok, ale dla mnie za ciężki...a dziś pojeżdziłam z córką po sklepie tym BJCM 4 i Britaxem i zakochałam się w BJCM, bo lekki, łatwoskretny, no inaczej się jeździ niż Cadetem...Poczytam zaraz o tych, które polecasz, choć pewnie wagowo będą ponad 10 kg? Odpowiedz Link
atwar1 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 20:20 To już chyba lepiej pp booklet- nawet lzejszy, jeździ lepiej, chociaz tez nie jest super amortyzowany. Za to proponowany wyżej gesslein ma super amortyzacje jak na miejska spacerowke i tez bajecznie jezdzi(w porownaniu do zwyklego city mini) Odpowiedz Link
yen26 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 21:38 Tych gessleinów jest pelno- czym się różni S4 od F4? I czy któryś z nich ma regulowaną rączkę? Odpowiedz Link
atwar1 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 23:15 Byly gdzies roznice na forum wymieniane- ja ich nie ogarniam. Na pewno s4 air plus ma rączkę regulowaną- takiego mialam i o nim moge cos wiecej napisac Odpowiedz Link
kar-ula Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 23:28 Podstawowa róznica między F4 a S4 to większa budka i koła wiecznie pompowane w S4. Pozostałe funkcje sa takie same. Odpowiedz Link
wix_1 Re: BJCM - czy da się 21.03.15, 08:53 w zwykłym s4 nie ma pompowanych kół. W s4 air są. Co do f4 to chyba można przekładać siedzisko, ale nie dam sobie ręki uciąć. Co do s4 air to ma powiększaną na zamek budę. Licha ta buda, ale sięga całkiem daleko. S4 air na pewno ma regulowaną rączkę. Moim zdaniem możliwość regulacji raczki bardzo ułatwia podbijanie- każdy ustawia do swojego wzrostu i jest ok. Odpowiedz Link
yen26 Re: BJCM - czy da się 21.03.15, 07:22 Atwar- czy taki miałaś? www.kinderwagen.com/gesslein-s4-air-sport-liegebuggy-alu-leicht-weiss-316000-cappucino-beige-b czy on ma rozsuwaną, powiększaną budkę? i czy, z racji łatwego podbijania, da się powiesić na nim torbę? Odpowiedz Link
atwar1 Re: BJCM - czy da się 21.03.15, 10:02 Tak, miałam dokładnie ten model- s4 air + (turkusowy) MA powiększaną budkę, tylko ona jest delikatniejsza niż BJ ale spora. Da się coś powiesić- wózek nigdy mi się do tyłu nie przechylił- miałam jeszcze na rączce uchwyt na zakupy lub wieszałąm na nim plecak starszego synka i było ok. a co najważniejsze nawet tak obładowany wózek jechał bardzo dobrze. Odpowiedz Link
atwar1 Re: BJCM - czy da się 21.03.15, 10:03 A- bookleta też miałam i tam tez można spokojnie torbę powiesić Odpowiedz Link
martuska1982 Re: BJCM - czy da się 20.03.15, 23:34 ale on sie tak kiepsko podbija, że jawet jak się walizkę powiesi to wózka nie przeważy Odpowiedz Link
hasturek Re: BJCM - czy da się 21.03.15, 09:00 Tak to prawda, ja potrafiłam zawiesić naprawdę niezłe ciężary bez szkody dla wózka i bez żadnego przeważania. Wprawdzie miałam trzykołowy, ale to chyba bez znaczenia Odpowiedz Link
martuska1982 Re: BJCM - czy da się 21.03.15, 09:58 Ja mialam cm3, gt i w sklepie pobawilam sie cm4 i z nich wszystkich najtrudniej bylo mi podbic cm4 wlasnie. Odpowiedz Link
yen26 Re: BJCM - czy da się 21.03.15, 09:06 Myślałam wczoraj o BJCM, a teraz czytam o PP Booklet i Gesslein A jak się do nich ma Joie Litetrax 4? Odpowiedz Link