Dodaj do ulubionych

Ostatni wóz...

22.10.15, 10:36
Cześć, proszę o pomoc w wyborze ostatniego woza. Córka w grudniu dwa lata, 85 cm, 12 kg. Teraz dobijamy Joolza, którego kochamy, ale ze śpiworkiem nie ma szans... Mamy też yoyo, które jeździ w aucie i sluży nam w galeriach itd.
Mieszkamy w centrum, więc szukam wózka raczej miejskiego, do parku. Spacery po lesie się zdarzają, ale powiedzmy nic, z czym Joolz nie dałby sobie rady smile No i jednak ma sobie poradzić w zimie. Miejskiej zimie. Ważna waga, bo jedno piętro wózek jest noszony. Wiadomo, przez Joolza jestem trochę rozpuszczona, ma się dobrze prowadzić.
Do rzeczy: wymyśliłam sobie BJ city mini gt. Nawet mierzyliśmy już córkę, tylko że speszyło nas, że przy złożonej budce dotyka głową materiału. Przy rozłożonej zapas jest. Z drugiej strony tym wózkiem jeżdżą przecież znacznie większe dzieci...? Serce ciągle ciągnie do GT, ale jak ma wyrosnąć za dwa miesiące to mąż mi nie daruje wink Czy to dobry wybór?
Obserwuj wątek
    • delphine_delphine Re: Ostatni wóz... 22.10.15, 11:51
      Jeździliśmy gt do 2.5 roku i syn mial wtedy na pewno 92-95cm.
      Dotykal naturalnie tej złożonej budki, ale jemu to nie przeszkadzało. A skoro jemu nie, to nam tym bardziej. Jeśli chcesz, mozesz wyciągnąć wkladke tak zeby zachodzila na te budke i to tez czesciowo rozwiąże problem.
      Tak czy inaczej powtarzam - to co Tobie sie wydaje przeszkoda, niekoniecznie musi byc nią dla dziecka.
    • variuss Re: Ostatni wóz... 28.10.15, 10:39
      booklet peg perego

w porównaniu do gt siedzonko jest ogromne
      miesci sie nawet moj 6 latek wzrost 120 cm i ma jeszcze prześwit do budki,
      • ekler.ka Re: Ostatni wóz... 28.10.15, 21:00
        Oglądałam Bookleta w necie właśnie... Ale widze, że on ma wysokość oparcia 47 cm a GT 50 cm. Rozumiem, że siedzisko głębsze, ale nam bardziej o tę wysokość właśnie chodzi. Chociaż fajny wóz. Pytanie, czy da radę w zimie?
        • kasiamamaani Re: Ostatni wóz... 28.10.15, 21:19
          my mamy city mini, budkę da się przeżyć, wystarczy popchnąć ją odrobinę do przodu, tak, żeby się wyprostował panel z okienkiem i już córce nie przeszkadza - ma 4,5 roku i 110cm.
          Wiem, wiem, jest duża na wózek, ale używamy go sporadycznie, kiedy wiemy, że będzie cały dzień łażenia po mieście i na jej małe nogi będzie stanowczo zbbyt męcząco. Ponadto wygodnie jest pchać zakupy przed sobą (on ma dość pojemny kosz) zamiast taszczyć w rękach wink

Ja polecam - zimą też dał radę fajnie
        • variuss Re: Ostatni wóz... 28.10.15, 21:52
          jutro ci zmierze bo mam go w aucie ale na 90 % oparcie w booklet jest 51 cm, siedzisko jest meega głebokie
          nie wiem czy da rade w zimie bo mam go od czerwca, a na zime mam emme smile

• aszyk71 Re: Ostatni wóz... 28.10.15, 22:10
            Potwierdzam, że oparcie w booklecie ma 51 cm. Mierzyłam przed chwilą.
            • atwar1 Re: Ostatni wóz... 29.10.15, 21:05
              Booklet da rade zimą- w zeszłym roku woziłam w nim moją trzylatkę- w kombinezonie, śpiworku miała miejsce i było wygodnie. Jeździliśmy nawet w górach po nieodśnieżonych chodnikach (super lekko nie było ale daliśmy rade)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka