Dodaj do ulubionych

Mam MB Duet!

11.02.16, 20:42
Weszlam dzis w posiadanie MB Duet
Tym samym mam aktualnie na stanie :
- 3 podwojne wozki
- 3 pojedyncze wozki
Musze skonczyc z ta obsesja sprawdzania czy inny sprzet bedzie lzejszy, ladniejszy, latwiej podbijalny, bedzie miec wiekszy koszyk, wiecej miejsca dla moich dzieci, wygodniej rozkladane oparcie, lepszy podnozek
Musze z tym skonczyc i basta!!!!!

Z pamietnika nalogowca:
- od miesiaca czytalam, szukalam, rozmyslalam,
- urabialam meza, udalo mi sie nawet wpedzic go wpoczucie winy, ze z powodu jego niezdecydownia i braku wsparcia w zakupie 6 tego wozka stracilismy jedna super hiper okazje
- dzis postawilam wspomnianego meza przed wyborem: starszy model z drugiej reki w swietnym stanie i okazyjnej cenie, czy tez nowszy model w lekkiej promocji (czytaj przeszlo 2 razy drozej niz opcja nr 1)
- z wypiekami na twarzy pojechalismy po odbior wozu, nawet Maz te wypieki na twarzy juz ma i nie moze sie doczekac testow nowego wozu!!!!
- po zaladowaniu nowego trofeum do bagaznika poczulam ta ogromna ulge, ze wreszcie zdobylam to na co tak dlgo czekalam i zaczlam opowiadac Mezowi, jak to nie jestem pewna czy zamienie ten wozek w przyszlosci na nowszy model MB czy tez na Nippera
Jak juz sie zlapie kroliczka to przestaje bc fajnie, nawet jesli to pierwszy czerwony wozek w naszym zyciu.

Najlepsze jest to, ze ten Maz to ze mna juz sie zastanawia z pelnym entuzjazmem na co zmienimy wozek, ktory jeszcze na spacer nie wyjechal....
Czy to juz czas zeby zaczac sie leczyc?

A teraz na serio: moze ktos wie czy do Dueta potrzebuje adaptery zeby zalozyc gondolke i czy gondola z jakiegokolwiek innego wozu bedzie pasowac?
Obserwuj wątek
    • amos-1 Re: Mam MB Duet! 11.02.16, 22:03
      Czekam na opis wrażeń z pierwszego spaceru smile.
      Ja też długo myślałam nad jeszcze jednym wózkiem podwójnym i w końcu się zdecydowałam smile, jutro kurier przyniesie mi EW duo (kupiony od forumki). Dzisiaj to już chyba nie zasnę. Jeszcze te emocje, bo to będzie mój pierwszy tak duży podwójny wózek i jak on mi się do garażu zmieści. Moje mama to chyba padnie jak zobaczy kolejny wózek, on już teraz stuka się po głowie, a ja mam dopiero:
      - 2 podwójne, od jutra 3 smile
      - 2 pojedyncze.
      Chyba też muszę zacząć się leczyć, bo jak dowiedziałam się o kolejnej ciąży to pierwsza myśl była taka "jaki teraz wózek sobie kupię", a mąż zapytał "pewnie nowy wózek będziesz chciała?"

• thektoska Re: Mam MB Duet! 11.02.16, 23:44
        Amos a jakie podwojne wozy masz na stanie?
        Ja na pierwsze wrazenia bede musiala poczekac do zakupu gondoli...
        Mb jest zdecydowanie mniejszy niz EW
        Raczka jest niżej co dla mnie jest sporym mankamentem , obciążonym nie jeździłam , ale jestem przekonana ze nie bedzie tak zwrotny i jezdny jak Ew.
        Ew to moje 22kg dzieci i kilkanaście kilo zakupów wiezie jakby był pusty.
        Ew jest ogromny i mało poręczny.
        Trudno z nim gdziekolwiek gdzie sa ludzie sie odnaleźć, ale jeździ jak marzenie..
        MB jest na pewno poręczniejszy
        • amos-1 Re: Mam MB Duet! 12.02.16, 04:00
          Mam Tfk joggers twist z dodatkowy siedziskiem i gondolą multifix jest super, ale jak wychodzę na spacer w godzinach spania starszej to jest tragedia, bo w dodatkowym siedzisku jest tylko pozycja siedząca uncertain.
          Drugi to BJ select wiem wiem jest nie podbijalny, ale co ja poradzę że kocham BJ smile, jest wózkiem typowo do auta , czyli galeria i proste chodniki, a no i mam w nim zamontowane siedzisko z BJ versy.
          Rozważałam MB ale używek brak, a ja potrzebuje na już.
          To teraz na pewno nie zasnę, po słowach "EW jest ogromny i mało poręczny" a łudziłam się że nie będzie tragedii z wielkością smile. No dobra ale EW ma nam służyć jako wózek koło domu i do spacerów po lesie, więc może nie będzie żle. No i gondolka z BJ do niego pasuje, więc pewnie w sobotę zaliczymy pierwszy spacer.
          Wózek jeszcze do mnie nie dotarł a ja już myślę o następnym, to już naprawdę choroba.
          • thektoska Re: Mam MB Duet! 12.02.16, 07:59
            Ew jest ekstra jesli nie musisz ładować go do auta , nie ma wkoło Ciebie wielu ludzi, nie planujesz chodzić zbyt duzo po sklepach i masz go gdzie przechowywać. Spij wiec spokojnie- do do spacerów , a juz tym bardziej terenowych nadaje sie wyśmienicie .
            Ja nie mam garażu i musieliśmy przemeblować cały korytarz aby moc wjeżdżać nim do domu. Pierwsze wrazenie miałam koszmarne i chciałam go sprzedać od razu, ale teraz go lubie, bo naprawde fajnie sie z nim chodzi.
            Zabieram dzieci regularnie na taka grupę zabawowa która jest 30-40 minut ode mnie. Zwykle idę tam z sasiadka, która ma w wózku pewnie 20 kg pasażerkę. Wozek to jakas parasolka z M&p. W drodze powrotnej robimy zakupy na bazarze z wazywami obie wypełniamy kosze po brzegi- ona malutki parasolowy, ja wielki szeroki i wysoki, pod oboma siedzeniami.
            Kiedys zamienilysmy sie na chwile wózkami i ja nie miałam siły pchać jej poręcznej parasolki z jednym dzieckiem i małymi zakupami, a moj wóz nadal mogłam jedna ręka...
            Tym bardziej jesli masz garaż bedziesz zadowolona.
            Ja na tfk sie nie zdecydowałam wlasnie przez brak rozkladalnosci, choc wóz solidny i w moim stylu (lepiej jeździ niz wyglada)
            Niebodbijalny samochodowy mam Micralite Twofold i tez go lubie bardzo. Tym bardziej, ze bez starszaka, swietnie jeździ i sie podbija
          • thektoska Re: Mam MB Duet! 12.02.16, 22:00
            Dotarł juz Ew?
            Porównywałam sobie Ew z MB dzis
            I Ew ma o niebo większy koszyk-to normalnie ciężarówka wozkowa, sloniatko mozna tam na spacer zapakować
            MB ma duzo kosz w porównaniu do innych wozów, ale i tak prawie o polowe mniejszy od EW
            Nie lubie w Ew konstrukcji podnóżka. Mojemu prawie metrowemu dziecku jego długa zewnętrzna noga była juz kilka razy narażona na złamanie, gdy wystawała lekko poza zewnętrzna granice podnóżka i zaczepiła sie o framugę drzwi, lub prawie wkręciła sie pod koło w czasie zawracania wozkiem w miejscu.kolo jest bardzo blisko tego podnóżka, wkręca mi sie w nue czesto rozpięty śpiworek.
            Chce jakas barierkę ze sznurka lub tasiemki zorganizowac, zeby dziecku nogi nie złamać.pewnie przy krótszych nogach problem nie bedzie istniał...
            • amos-1 Re: Mam MB Duet! 13.02.16, 11:36
              Dotarł, ale muszę czekać ze spacerem, bo myślałam że gondola od BJ będzie mi pasowała, ale niestety mam tę od Versy i ma inne wejście na adapter niż delux sad, która pasuje na adaptery maxi cosi. Teraz kombinuję jaką gondolę kupić, bo na 3 miesiące nie kalkuluje mi się kupować nowej. Jeszcze nigdzie nie mogę namierzyć pojedynczych adapterów pod gondolę do EW.
              Ogólnie wózek jest świetny wcale mnie nie powalił wielkością, po prostu jest dwuosobowy smile, jeszcze tak myślę czy ten podnóżek od EW June będzie pasował.
              Już chciałabym wyjść, nawet pomyślałam że włożę do niego 2 latkę i 5 latkę i poprostu sobie popróbuję, ale wyprałam tapicerkę i muszę poczekać smile.
              • thektoska Re: Mam MB Duet! 13.02.16, 12:38
                gdzie chcesz ten podnozek od EW june zamontowac?
                Jedz z 2 i 5 latka na testy- bedzie wiecej frajdy, bo mocne strony tego wozka swietnie sie odczowa przy solidnym obciazeniu.
                Z adapterami niestety nie pomoge... mam oryginalna gondole, ktora bedzie w uzyciu przez co najmniej 5miesiecy i dwa zestwy montazowe - ten ktory uzwam do pojedynczej gondoli i podwojny, ktory sobie grzecznie lezy w kartonie.
                Moze moglabys my napisac na priv (na gazetowy) ile dalas za swoj EW duo,
                • amos-1 Re: Mam MB Duet! 13.02.16, 15:11
                  Narazie ten podnóżek to tak luźna myśl, może pasowałby na siedzisko spacerowe. Jak dziecko wyrośnie z gondoli to na siedzisku spacerowym niem regulowanego podnóżka a taki by się przydał smile
    • acora Re: Mam MB Duet! 11.02.16, 23:54
      Ja czekam z wypiekami na twarzy na zdjęcia. To mój ulubiony wózek podwójny. Za każdym razem gdy widzę go na osiedlu, pragnę podbiec i pomacać. Ale juz widzę ta minę - "no kretynka" smile
      • thektoska Re: Mam MB Duet! 12.02.16, 08:07
        Jak sie dorobię gondoli to postaram sie nawet o porównawcze zdjecia z Ew
        MB sa super, ciężkie wozy, ale solidne i pancerne.
      • thektoska Re: Mam MB Duet! 12.02.16, 08:08
        A co do macania MB , to mysle ze ktos kto wydał tyle kasy na woz, bedzie dumnie prężyć klatę w czasie macania
        • straggly Re: Mam MB Duet! 12.02.16, 08:24
          Czesc dziewczyny, na mnid tez juz wsztscy eokol patrza jak na wariatke i sasiedzi regularnie pytsja kogo sa te wszystkie wozki w korytarzyku klatki...no coz...moje, bo sasiadka swohego wielkiego Riko czy jakos tak bierze do domu. Aktualnie używam na stale dwoch pojedynczych, podwojnego britaxa b-dusl i testuje wlasnie Valco Snap Duosmile
    • rokaj1015 Re: Mam MB Duet! 26.02.16, 23:20
      Bradzo czekam na te fotysmile
      • sinaga Re: Mam MB Duet! 27.02.16, 01:20
        Ja też!
        • thektoska Re: Mam MB Duet! 03.03.16, 20:38
          Kilka fotek już strzelilam, ale czasu mam jak na lekarstwo. Planuje zrobić porównanie Mb douet i easwalker duo.

Maz już się utwierdził, ze nie dość ze potrzrbujemu obu tych wózków to jeszcze będziemy musieli nippera przetestować...
    • blueaha Re: Mam MB Duet! 28.02.16, 15:52
      Ja MB dueta kupowałam dla przyjaciółki (w sumie to juz drugi wózek który kupiła za moja namową i z obu jest zadowolona) no ale do rzeczy. Duet jest zgrabniutki. Do gondoli nie są potrzebne adaptery, na bokach gondoli sa zaciski które zatrzaskuje się na ramie wózka. Niestety żadna inna gondola nie bedzie pasować bo ta do dueta jest malutka i wąziutka .No i trzeba pamiętać, ze w konfiguracji siedzisko spacerowe gondola zawsze będzie siedzisko po lewej a gondola po prawej - z perspektywy osoby prowadzącej wózek- inaczej sie nie da. Wózek lekko sie podbija no i jest śliczny. Moja przyjacióła jest z niego bardzo zadowolona- kupowałyśmy używany. Po leciutkim odświerzeniu śmiga jak nówkawink
    • marcik844 Re: Mam MB Duet! 28.02.16, 19:06
      Najważniejsze, to wpędzic męża w poczucie, że nowy wózek jest niezbędny do życiasmile))
      Zaczynam powoli opanowywać tę, jakże trudną, sztukę!
    • ania.ania.11 Re: Mam MB Duet! 02.02.19, 12:21
      Wiem że odgrzebuję stary post ale może będziecie mogły mi pomóc smile
      Mam pytanie do osób które miały okazję używać oba wózki: Mountain Buggy Duet i Urban Jungle. Chodzi mi o różnice w prowadzeniu.
      Dla pierwszego dziecka miałam właśnie Urban Jungle i w prowadzeniu to wózek idealny, jednym małym palcem, nawet teraz kiedy córka waży te 14 kg jeździ idealnie.
      Kiedy urodziła się druga córka kupiłam używany Duet (różnica 2 lata). I już to prowadzenie nie takie. Wiadomo że waga doszła drugiej córki ale nawet jak młodsza siedzi sama to wózek jakoś ciężej jedzie. Coś też chyba stuka w jednym przednim kółku.
      Czy też miałyście takie wrażenie? Czy może z moim Duetem jest coś nie tak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka