Dodaj do ulubionych

wózek do auta/samolotu

16.03.16, 13:08
Mam niemal 7 miesięczne dziecko i na razie wozimy się Jedo Fynem. Jestem z niego zadowolona (gondola super się prowadzi i jest olbrzymia, gdyby syn nie fikał to bym go jeszcze powoziła mimo że ma już 75 cm, spacerówki używam od niedawna i też jest ok) z wyjątkiem wymiarów i wagi, ale przy spacerach z domu to nie gra roli. Generalnie fajny kombajn, który miałam nadzieję spełni wszystkie moje wózkowe potrzeby. Tak było na początku, potem znalazłam to forum smile

W każdym razie poszukuję dodatkowego wózka, który mogłabym zapakować do bagażnika i żeby wystarczył już do końca wózkowania, łącznie z wyjazdami jakie nas czekają przez najbliższe 2 lata (stąd też chciałabym żeby był poręczny w samolocie np..)

Dziecko mam dość olbrzymie (głównie na długość) nie wiem czy mu tak zostanie, ale oglądam raczej te większe wózki.

Najważniejsze jest dla mnie:
- wielkość po złożeniu,
- waga
- łatwe składanie (z siedziskiem)
- trwałość.
Budżet - nie więcej niż 1000 zł, może być używka. Na razie wyodrębniłam maclarena quest i baby jogger city mini GT, ale może jest jeszcze coś co powinno zwrócić moją uwagę?
Proszę, poradźcie.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 13:09
      Valco snap
    • kasiamamaani Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 13:32
      Ja już jak mantrę powtarzam - jak kupujesz do samolotu to kup koniecznie też torbę na niego, bo panowie na lotniskach mają dziwne podejście do wózków... Nasz został celowo ciśnięty o asfalt, inny na moich oczach zleciał z przyczepy i potłukł się...
      Valco Snapa sobie zobacz jeszcze, tylko, że on nie wystarczy na aż tak długo jak BJCM GT, jest za to lżejszy.
      • afroddytta Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 13:47
        Ja mam torby DIMPA z Ikea (9,99 smile) i w nich woże wózki, np. w zeszłym roku na wakacje samochodowe miąłam spakowany w taka torbę I City Mini I BOB Flex.
        W tym roku też przelot samolotem mnie czeka, chyba poleci z nami tylko CM.
      • ddd353 Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 13:47
        A jest jakiś wózek który zmieści się do kabiny? Bo wiem co panowie na lotniskach robią z torbami.. linie lotnicze mi już 2 walizki odkupowały, ale za każdym razem mniejszą, startowałam od dużego rozmiaru a skończyłam z kabinówką smile
        • afroddytta Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 14:03
          Chyba tylko YOYO
          • ela.dzi Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 16:25
            I tańszy Mountain Buggy Nano
            • sermag Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 22:27
              No i jest tez kees k2go, ale malo o nim opinii
              • uszatekk Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 06:04
                kees k2go na pewno cenowo lepiej niż YoYo wink
                • ddd353 Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 08:24
                  Cena rzeczywiście bardzo przyjemna smile myślicie że warto?
                  • uszatekk Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 09:35
                    na olx pojawił się właśnie wózek babyzen yoyo all black używany smile tyle że kees k2go nowy kupisz taniej . ja nie znalazłam tu postów o nim, ale może ktoś go miał
                    • uszatekk Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 09:35
                      olx.pl/oferta/babyzen-yoyo-all-black-CID88-IDez4Lw.html#a9a307fe61
                    • ddd353 Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 09:50
                      To jest trochę podejrzane:
                      olx.pl/i2/oferta/ultra-lekki-wozek-spacerowka-kees-k2go-nowosc-2016-CID88-IDec5VL.html
                      • uszatekk Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 10:43
                        to archiwalne ogłoszenie
                        • ddd353 Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 10:49
                          Wiem, ale podejrzanie niska cena, jak na nowy wózek
                          • sermag Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 12:16
                            Ale dla 7miesiecznego dziecka to ani yoyo ani kees sie nie nadaje. Ewentualnie tylko po galerii czy cos. Inaczej maluszkiwm wytrzesie
                            • ddd353 Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 12:28
                              Tak naprawdę to na razie nie mamy nawet w planach dalszych podróży, może dopiero jesienią gdzieś polecimy. Wcześniej pojedziemy nad morze, ale tutaj chciałabym zabrać fyna, bo będziemy sporo łazić po terenie.

Na teraz to właśnie chodzi o coś lekkiego do galerii właśnie, do lekarza. Przyda się za jakiś miesiąc bo wtedy zmienimy fotelik na taki którego nie da się już wpiąć do stelaża (dzisiaj tak podróżuje). Absolutnie nie planuję dłuższych spacerów. Dopiero z czasem zostałaby nam tylko ta lekka spacerowka, dlatego chcę żeby od razu nadawała się np. do samolotu, żeby za jakiś czas znowu nie szukać wózka. Taką mam koncepcję smile
                              • sermag Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 14:47
                                To w takim razie moze warto wyprobowac kees. Cena jest korzystniejsza niz yoyo. Jesli mialabym wybierac to wzielabym ten pierwszy. Moze do podwojnego wozka dokupie wlasnie cos takiego dla starszaka. Koniecznie zdaj nam relacje jesli wybierzesz ten model. Wszystkie bedziemy Ci wdzieczna za opinie i wymiary oparcia itpwink
                                • ddd353 Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 15:02
                                  Obiecuję że jak kupię to pomierzę. tylko to będzie ewentualnie mój drugi wózek w życiu, więc porównanie będzie ubogie smile
                                  • afroddytta Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 16:35
                                    Jak napiszesz cos wiecej niż przeklejenie opisu ze strony producenta to juz bedzie cos ;P
    • ddd353 Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 16:06
      Jeszcze jedno mam pytanie, czy sposób składania dużo zmienia?
      Chodzi mi o to czy siedzisko skladane na zewnątrz (baby jogger tak ma jeśli mnie wzrok nie myli) nie brudzi się od kół na przykład? Czy w ogóle nie warto zwracać na to uwagi?
      • afroddytta Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 16:21
        Składa się super szybko i poręcznie, ale faktycznie siedzisko na zewnątrz jest stresujące wink
        Sama teraz mam dylemat bo chyba pierwszy raz czeka mnie urlop bez wielkiego wózka sad Mam Cm od wielu lat i zawsze z nami jeżdził na wyjazdy ale jako wózek dodatkowy (dla starszego dziecka lub jak terenówka za wielka gdzieś), kiedyś miałam staruszka więc żalu wielkiego nie było, teraz mam nowszy i dbam o niego bardzo, ale fakt, że z brudzeniem się trzeba nieco liczyć, choć jeszcze zależy w jakich okolicznościach. Jesli faktycznie myślisz, że byłby to problem na dłuższą metę to zobacz może coś podobnego ale odrwortnie składane. Ja zwego czasu miałam jakiś czas wózek M&P Sync/Argo, bardzo ten wózek lubiłam, dużo wygodniejszy niż CM, ale moim zdaniem do końca wózkowania nie wystarczy. Składał się super i własnie siedziskiem do środka.
        • cuqiereq Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 16:25
          Do kabiny można zapakować tylko yoyo niestety.... ale jeszcze fajny i mały do końca wózkowania jest BJ CM zip. Moim zdaniem najmniejszy i największy zarazem wink))
      • ela.dzi Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 16:26
        Armadillo składa się w drugą stronę.
        • uszatekk Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 06:06
          nie wiem jak zwykłe armadillo, ale armadillo flip jest dość ciężki, nie jak kombajn, ale piórko to nie jest moim zdaniem . Ale składa się na płasko - co jest na plus
          • ela.dzi Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 16:55
            Armadillo waży około 8 kg i rzeczywiście sposób składania jest bardzo wygodny. Ale ultralekki na pewno nie jest.
    • afroddytta Re: wózek do auta/samolotu 16.03.16, 21:45
      Chyba kpisz!!! Dziecko ma 7 miesięcy!!! Po pierwsze to nie wozek dla takiego malucha!!! -brak słów, takie dziecko by sobie krzywdę zrobiło jakby je w Yezzie posadzić!!! Przepraszam ze tak brutalnie pisze ale nie chce aby ten post pozostał nieskomentowany i zeby przypadkiem ktos malucha w yezza nie wpakował uncertain. Po drugie ten wizek sue nie rozkłada w ogole, wiec nie sadze aby autorka poszukiwała tego typu wizka.

Generalnie sama mam yezza w wersji limitowanej i kocham ten wizek (zawsze to powtarzam wink), ale zastosowanie tego wozka jest zupełnie inne niz wozka szukanego w tym wątku, trzeba czytac ze zrozumieniem.
      • uszatekk Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 17:46
        A od kiedy yezz ?smile bo że to wóz dla starszaka to wiem. Chodzi o amortyzacje i brak usztywnienia pod pleckami prawda?
        • afroddytta Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 17:59
          Zależy na ile i gdzie. Ten wózek to taki zawieszony materiał więc też zależy od dziecka kiedy będzie na tyle rozwinięte aby instynktownie w nim siedzieć, a nie nie dawać rady się utrzymać. No i tez zalezy czy na chwilę czy na kilka godzin. Ten wózek się bardzo dobrze prowadzi, kółka ma takie kauczukowe jak w rolkach więc ładnie jadą nie takie jak plastiki w zappie itp. Od kiedy to nie wiem, ja np. córki nie miałam serca wozić w Cm przed 1,5 roku bo miałam wrażenie, że się telepie wink Chyba jednak Yezz jedzie lepiej niż CM smile Ogólnie chyba bym najwczeniej ok roku próbowała, ale tak jak pisałam to już indywidualnie trzeba ocenić.
      • gleana Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 18:04
        Czyżby znów zmasowany atak Quinny? Sprzedaż im spadła że tak bezmyślnie się narzucają?
        • afroddytta Re: wózek do auta/samolotu 17.03.16, 18:46
          Przykre, że aż tak bez sensu uncertain
        • uszatekk Re: wózek do auta/samolotu 18.03.16, 05:47
          Dzięki za odpowiedź, tak mniej więcej myślałam smile zapiszę na listę do wypróbowania na wakacje. U mnie byłaby to podwieźdupka do auta, używana na krótkich odcinkach, na szybkie wypady a nie długodystansowiec. Na codzienne spacery mam aktualnie murę która robi się przymała i jogger twista smile Miałam okazję wypróbować zappa xtra2 i noł łej nigdy więcej smile bo oprócz cichej budki i rozmiaru po złożeniu nie ma chyba innych zalet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka