Dodaj do ulubionych

Bugaboo bee plus problem

24.03.16, 18:10
Dziewczyny mam problem.. kupilam uzywane bee plus rocznik 2013 ale na kostce brukowej jest bardzo glosny co jest powodem tego?na kafelkach,rownej drodze jedzie cicho a na kostce go bardzo slychac. Glosne sa tylnie kola.moznq cos z tym zrobic bo ogolnie wozek jest super.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Bugaboo bee plus problem 24.03.16, 20:03
      terkotanie na kostce to nic nowego. kazdy wozek z malymi kolkami terkocze mniej lub bardziej. rekordy glosnosci bije zapp.
    • acora Re: Bugaboo bee plus problem 24.03.16, 20:24
      Mój Plus też terkotał na kostce, na przednich kołach, coś obijało o coś, jakieś luzy się zrobiły widocznie. Nie naprawiłam, bo w międzyczasie go sprzedałam. Trójki już mi tak nie terkotały.
      • malami1516 Re: Bugaboo bee plus problem 25.03.16, 07:37
        Acora a jak chcialas to naprawic??bo u mnie bardziej slychac tylnie kola a ich nie da sie ich sciagnac.
        • acora Re: Bugaboo bee plus problem 25.03.16, 08:16
          Maż mówił, że się tym zajmie, pewnie metoda prób i błędów. Tylne też się da zdemontować. Może łożyska w środku? Napisz do serwisu, może coś pomogą smile
    • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 17.04.16, 17:48
      a mogę wiedzieć za ile kupiłaś swoją pszczółkę?
      rodzę w maju, mam już dwa wózki na stanie, miałam mieć jeszcze jeden, ale się nie udało.
      Mąż po oględzinach sklepowych stwierdził, że bee plus to będzie dobre rozwiązanie i teraz się zastanawiam ile będzie rozsądnie na niego wydać...
      w ogłoszeniach lokalnych znalazłam taki zestaw bee plus (wszystko oryginalne):
      - aluminiowa rama
      - siedzisko
      - czarna budka
      - kosz
      - czerwony śpiworek
      - folia przeciwdeszczowa
      - adaptery do fotelika MC

za wszystko 1650zł, sama jeszcze nie widziałam, ale na zdjęciach wygląda na zadbany...
      • acora Re: Bugaboo bee plus problem 17.04.16, 21:32
        Spiworek w zaleznosci od rocznika to koszt 150-250zl, wiec wychodzi 1400 za sam wozek. Wedlug mnie drogo. Max 1200 za Plusa bym dala. Albo polowala na 3 w dobrej cenie, zaczely sie pojawiac smile
        • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 18.04.16, 14:12
          ja się na nich dobrze nie znam, chociaż parę razy oglądałam w sklepie wersję bee 3 i się zastanawiam, czy w plusie były jakieś zmiany wprowadzane, bo widzę takie z krótszym i z dłuższym paskiem na nadgarstek.
          A bee3 w dobrej cenie to znaczy za ile? Bo myślałam o wydaniu max 1800zł i nie bardzo bym chciała przegiąć...
          Ciekawi mnie też, bo póki co nie znalazłam informacji czy do plusa da sie zastosować ta gondolka z bee 3 czy tylko ten mały, profilowany śpiworek.
          • acora Re: Bugaboo bee plus problem 18.04.16, 14:40
            Bee3 za 1800 można ustrzelić smile Plus to tak jak pisałam, więcej niż 1200 czy 1300 to bym nie dala. Ale i Plusy trafiają się w mega cenach (700-1000). Trzeba polować.

Różnice między Plusem a 3:
            - większy kosz w 3, ale minimalnie
            - wieksza buda (mega!) w 3, ale można dokupić ja tez osobno i będzie pasować i do plusa.
            - inny materiał siedziska. W 3 jest pianka, dość przyjemna, ale według mnie trudna w utrzymaniu. Wszystko się jej czepia. Wolałam stare siedzisko
            - pasy lepsze w 3 - rozszczepialne wszystkie. W plusie koszmarem bylo montowanie śpiworka.

W zasadzie tyle, chyba o niczym nie zapomniałam. Plusy z racji swojego wieku mogą być dość rozklekotane już, czyli mogą sie telepac na boki. Mnie to w moim plusie nie przeszkadzało, ale jak kupiłam 3 to widziałam różnice.

Co do gondolki. Skorupa siedziska w Bee to ten sam element. Nie wiem jak się montuje gondole, ale mysle ze bez problemu będzie pasować smile Spytaj serwisu Bugaboo smile
            • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 18.04.16, 15:22
              co do tych pasów to widziałam na jakimś angielskim forum, że można założyć te od bee3 do plusa, na ebay'u widziałam, że bez problemu można je dokupić.
              na fb "Wózki dziecięce kupno, sprzedaż, wymiana smile" widzę, że poszedł fajny na czarnej ramie za 1500 z wkładką pinkie, szkoda, że jeszcze wtedy na niego nie polowałam sad
              • acora Re: Bugaboo bee plus problem 18.04.16, 16:16
                Z niebieska Pinkie? To moj byl smile

Tak, pasy tez pasują smile
                • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 18.04.16, 16:33
                  ale ładny smile dobrze te wkładki z pinkie na nich leżą?
                  • malami1516 Re: Bugaboo bee plus problem 18.04.16, 16:52
                    Ja swojego bee kupilam za 1300 mial spiworek,dwie budy wkladke bugaboo folie. Nam ten wozek nie podpasowal chodz super sie nim jechalo. Mialam (mam nadal ale w innym wozku) wkladke pinkie krotka i dobrze na bee lezala wink
                  • acora Re: Bugaboo bee plus problem 18.04.16, 22:01
                    Na Bee najlepiej leżą SH. Bugaboo są za duże, a Pinkie nie lubię, więc nie pamiętam smile
                    • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 19.04.16, 11:33
                      a miałaś może Buggy Snuggle do +?
                      Mam ochotę kupić ten w owieczki, ale się zastanawiam, czy da się przymocować sensownie, tak, żeby nie zjeżdżało.
                      oczywiście wózek już kupiony (przez męża, ja jeszcze nawet nie widziałam) big_grin
                      • malami1516 Re: Bugaboo bee plus problem 19.04.16, 11:43
                        Acora ma racje spiworek bugaboo jest dlugo i brzydko wyglada. Mialam bs na plusie i w miare dobrze lezal wink

Taki maz to skarb wink nowy kupil?
                        • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 19.04.16, 12:08
                          ni, z drugiej ręki, ale w idealnym stanie, jeździł jako dodatkowy do osiołka smile
                          i to taki jak chciałam, na czarnej ramie smile
                          • malami1516 Re: Bugaboo bee plus problem 19.04.16, 12:46
                            Uuu koniecznie pokaz go jak juz maz go da wink a buda jaki kolor? ??
                            • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 19.04.16, 14:32
                              póki co jest czarna, ale pewnie coś dokupię.
                              Ja w sumie najbardziej lubię czarne wózki z kolorowymi akcesoriami smile

pokażę oczywiście smile
                              • uszatekk Re: Bugaboo bee plus problem 19.04.16, 17:51
                                Mąż idealny smile
                                • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 19.04.16, 19:45
                                  przekażę wink

a podpowiecie mi, czy warto kupić ten organizer bbo? Bo wydaje mi się strasznie mały, ale może to złudzenie...?
                                  • acora Re: Bugaboo bee plus problem 19.04.16, 21:15
                                    Mialam Buggy Snuggle i mam do Plusa. Dobrze leży, dobrze się układa. Zaczepiasz (wiązesz) pod budką o te wystające guziki od budki. I sie trzyma.

Co do organizera. Ja go bardzo lubie. Akurat robiłam foty dla innej forumki. Mniej więcej to, ile się mieści oraz mozliwości montowania. Akurat przy prezentowaniu wyszedł gigantyczny, więc dodatkowo foty z "rzeczywistą" wielkością smile

Jak będziesz kupować, to patrz na to, czy są wszystkie zaczepy z tyłu oraz czy nie jest zgnieciony, wypłowialy i przetarty od spodu.

https://img.webxfinity.pl/w/20160419_01.jpg

https://img.webxfinity.pl/w/20160419_02.jpg

https://img.webxfinity.pl/w/20160419_03.jpg

https://img.webxfinity.pl/w/20160419_04.jpg

https://img.webxfinity.pl/w/20160419_05.jpg

https://img.webxfinity.pl/w/20160419_06.jpg
                                    • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 20.04.16, 10:30
                                      śliczny!
                                      a mogę wiedzieć gdzie kupowałaś przedłużaną budkę i jak materiał ma się jakościowo do zwykłej z plusa?
                                      nowe mają okropne ceny i zastanawiam się czy warto.
                                      • acora Re: Bugaboo bee plus problem 20.04.16, 11:48
                                        Budkę kupowałam w 3kiwi do Plusa. W 3 juz mam Chevron smile Zwykla Plusowa to jest Chevron. Kolorowa przedłużana to jest taki materiał majtkowy, cos jak bluzki sportowe. Z takiej cieniutkiej rozciągliwej tkaniny. Na wiosnę, lato, jesień jest fajna. Zima wydaje mi się, ze jest przewiewna.

Przedłużane budki pojawiają sie co jakiś czas na olx po 200.
                                        • acora Re: Bugaboo bee plus problem 20.04.16, 11:53
                                          A i czy warto. Dla śpiącego dziecka warto smile Niespiace może nie chcieć być zakryte aż tak. Przy położonym siedzisku do polowy jeszcze cos widzi. Ale przy pionowym juz nic smile
                                          • kasiamamaani Re: Bugaboo bee plus problem 20.04.16, 12:15
                                            DZIĘKI smile
    • ewa987654 Re: Bugaboo bee plus problem 22.04.16, 08:34
      Dziewczyny, miałam kiedyś bee plusa, wózek uwielbiałam więc teraz skusiłam się na bee3.
      mam kilka pytań
      do kiedy można zarejestrować wózek ? i czy w razie sprzedaży ta 3 letnia gwarancja przejdzie na kolejnego właściciela ?

Jak jeździłam bee plusem to nic mi nie terkotało ani nie zgrzytało, no zupełnie nic. a teraz coś mi klekocze ;/ nie wiem zupełnie co ? mogły się zrobić jakieś luzy ?

I notorycznie mam wrażenie, że wózek jest przechylony delikatnie na lewo ( przy czym na pewno jest dobrze rozłożony po obu stronach stelaża jest na tym zielonym polu ) A no i stoi w domu, więc raczej go nie składam i rozkładam .

Czy coś takiego mogę zgłosić do serwisu ??? Drażni mnie to , kupiłam ten wózek z sympatii do marki i dlatego,że nie jest głośny, nie znoszę hałasujących wózków sad Po gładkim jedzie płynnie, a już na chodniku terkocze , mam wrażenie że tył hałasuje a nie przód.

Gdzie zgłaszać się do serwisu ? przez sklep gdzie kupiłam wózek ?
      • acora Re: Bugaboo bee plus problem 22.04.16, 09:11
        Ja zawsze bezpośrednio do serwisu pisze smile
        • ewa987654 Re: Bugaboo bee plus problem 22.04.16, 09:40
          Możesz podesłać jakiś namiar ? na stronie bugaboo.pl nie widzę żadnej informacji . jest tylko kontakt do dystrybutora 4kids
          • acora Re: Bugaboo bee plus problem 22.04.16, 22:16
            serwis@4kids.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka