Dodaj do ulubionych

Ostatni wózek ever! :)

16.04.16, 15:50
Dziewczyny, załóżmy, że macie 3-letnie dziecko, które wózkiem jest już bardzo słabo zainteresowane i waży ok. 17 kg. Wyjeżdżacie dość często i wtedy do spania wózek bardzo się przydaje bo dziecko jeszcze lubi się w dzień przekimać. Przerobiłyście już takie spacerówki jak: maclarena xlr, bjcmgt oraz brio/britax go. Ostatni wózek, więcej dzieci nie będzie więc cena nie gra (prawie) roli wink
Co kupujecie?
Obserwuj wątek
    • sermag Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 16:09
      Na koniec wozkowania, uzywany sporadycznie i latwy w transporcie. Cos malego i lekkiego. Ja bym stawiala na Zipasmile
      • yoku Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 17:30
        Ale quinny czy baby jogger Zip? smile
        • sermag Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 19:03
          Bj zip. A quinny to zapp. Chyba ze jakas nowosc jest?wink
    • acora Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 20:08
      Thule/Terrain.
    • ollasja Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 20:39
      A nie masz ochoty na bee? Moje dzieci pod koniec wozkowania go uwielbialy. A i z takim ciezarem dobrze sie bee prowadzi.
      • thea19 Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 20:43
        bee sie kiepsko podbija z takim ciezarem
        • uszatekk Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 22:25
          To na jaki wiek i wagę sie nada bee? Jezdzimam bee plusem jak corka wazyla ok 10 kg. Nie czułam amortyzacji. Jechało sie fajnie ale bez fajerwerków .

• thea19 Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 22:34
            przeciez bee to mala popierdolka, cudow spodziewac sie nie da. mi sie nim dobrze jezdzilo przy +/- 12kg. wozek ma dlugie oparcie i wydluzane siedzisko, ot jego wyzszosc nad innymi. tania nuna sto razy lepiej sie podbija i jest zwrotniejsza ale oparcie ma krotkie wiec dlugo nie posluzy.
            • uszatekk Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 22:44
              A myślałam ze tylko ja nie wiem o co chodzi z tym wózkiem smile
              • thea19 Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 22:51
                w tym wozku chodzi glownie o design. jakosciowo to firma strzelala babole z kolkami, stelaz jest strasznie rozchwiany, dodatki pierunsko drogie (jak i sam wozek). wozek tylko na idealnie gladkie chodniki bez kraweznikow i do sklepu. bbo ma za to super spiworki.
                • ollasja Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 23:12
                  Ja tez kiedys nie rozumialam zachwytow nad bee. Ale mialam go przez ponad dwa lata ( to moj rekord) i pokochalam. Niby taki delikatny, ale naprawde trwaly, po 2 latach uzywania wygladal nadal baardzo dobrze. Byl super jako stelaż pod fotelik, potem jako lekki wozek dla bobasa na miejskie wypady, na koncu zgrabna spacerowka.mieszkam na 3p bez windy, wiec zgrabnosc i lekkosc bee byly dla mnie szczegolnie cenne. Dzieci uwielbialy nim jezdzic i nawet w nim sypiac. Teraz dla kolejnego dziecka tez kupuje bee i bede uzywac od poczatku. Dla porzadku - uwazam, ze nie jest wart swej ceny, dlatego warto kupic uzywke.
                  Nie no, oczywiscie design tez sie liczy, ale nie tylko...
    • linkap_wawa Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 21:37
      Ja dla młodej w tym wieku miałam Valco snap
      • cuqiereq Re: Ostatni wózek ever! :) 16.04.16, 21:47
        Dziś byłam w sklepie pooglądać jakieś nowości i widziałam m.in snapa. Rzeczywiście bardzo lekki i tapicerka denim fajna ale... kiepsko wykonany sam stelaż tak licho i nieestetycznie wygląda, jak w wózku zabawce albo w marketowym kiczusad tapicerka standardowa okropna... jak tani ortalion p.deszczowyuncertain funkcjonalnie fajny wózek ale poza wagą niestety wykonanie słabe.
        Ja też głosuję na BJ zip - jest super i chyba nie ma konkurencji - pełnowymiarowy wózek a mały po złożeniu.
        Ew. Kees 2go awaryjna podwieźdupka dla 3 latka zupełnie wystarczająca i można się przespać całkiem wygodniewink
        • linkap_wawa Re: Ostatni wózek ever! :) 17.04.16, 09:04
          Bo fajniejsze są te na czarnym stelażu - lepiej wyglądająsmile tak czy inaczej jakkolwiek snap nie wygląda jest bardzo wytrzymały - przeszedł z nami sporo a jak go sprzedawałam w dalszym ciągu był w bardzo dobrym stanie.
          • cuqiereq Re: Ostatni wózek ever! :) 17.04.16, 09:45
            W sklepie były chyba 4 snapy w tym podwójny. Są funkcjonalne nie przeczę wink ale wieje od nich taniością typu sirroccowink nieadekwatna jakość do ceny moim zdaniem gdyby kosztował połowę to byłoby super wink argo albo nawington kosztują połowę i są super wykonane i nie do zdarciawink
            • kin_ga83 Re: Ostatni wózek ever! :) 17.04.16, 13:39
              W pełni się zgadzam. Funkcjonalne ale liche. To po cześć wynika z ich małej wagi. Nie da się zrobić trwałych kół które są jak piórko.
              Mi bee z 14 kg dzieckiem prowadzi się świetnie i syn też go lubi.
              Fajny też jest bj lite.
            • linkap_wawa Re: Ostatni wózek ever! :) 17.04.16, 14:12
              No ale nie porównuje wozka który waży 10 kg do takiego co waży 6 a.funkcjonalnosc ma podobna. Ja będę bronić snapa - żeby osiągnąć 6 kg a przy okazji mieć i duża bude i duże rozkladajace się do spania siedzisko, spore koła i ogromny kosz wozek musi być wykonany z lekkich materiałów. A i tak raz jeszcze napiszę to moim zdaniem wozek bardzo wytrzymały i mocny. Oczywiście nie twierdzę że jest idealny i rozumiem ze nie każdemu przypadnie do gustu. Ale jak dla mnie wart swojej ceny właśnie dlatego że jest tak lekki a przy okazji funkcjonalny - ja osobiście nie znalazłam takiego drugiego.
              • sika88 Re: Ostatni wózek ever! :) 20.04.16, 17:19
                Ja na ostatni wózek kupiłam właśnie Recaro Easylife, lekki zwinny i nie najgorzej się prowadzi, ma pełna rączkę i nie mały kosz
                • uszatekk Re: Ostatni wózek ever! :) 21.04.16, 08:24
                  A jak z hałasowaniem kółek na kostce? Dobrze się podbija?
                • koala0405 Re: Ostatni wózek ever! :) 21.04.16, 09:24
                  ja też dla 3 - latka mam recaro easylife
              • marcik844 Re: Ostatni wózek ever! :) 21.04.16, 09:12
                Też będę bronić snapa! Już wykonanie bee, całego rozchwianego, ledwo się nie rozlecącego, jest o wiele gorsze.
                Nie mówiąc o rozbieżności cenowej... Recaro też plastikowy.
                Ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje - przy czym, użytkując Snapa, nie można powiedzieć, że to wózek tandetny.
                • sika88 Re: Ostatni wózek ever! :) 22.04.16, 06:54
                  Recaro się dość dobrze podbija o ile córka za nadto nie wychyli się do przodu, kola trochę słychać ale niema dramatu. Dla mnie to jest alternatywa dla parasolki które mi się niespecjalnie podobaja
                • yoku Re: Ostatni wózek ever! :) 25.04.16, 12:54
                  Kupiłam Snapa 4 bo potrzebuję na weekend wózka a Zipów praktycznie nie ma (dostawy dopiero ok. 20 maja) i powiem tak... mistrzem designu to on nie jest. Proporcje trochę jak w parasolce. Metalowa obręcz wkurzająco pobrzękuje na nierównościach. Trochę kopię też w stelaż. W pewnym sensie przypomina mi Armadillo, ale na plus Snapa zdecydowanie przemawia fakt, że ma mocniejszy i lżejszy stelaż, rączka jest wyżej i lepiej się podbija. Nie podoba mi się podnóżek i fakt, że nie składa się do końca i moje dziecko nie ma dostępu do podpórki nie stopy.
                  Buda jest bardzo w porządku, kółka też. Wydaje mi się, że to pianka nie najgorszej jakości i nie będzie się szybko zużywała. Dziwny system składania ale podoba mi się, że tak jak w Armadillo tapicerką do środka. Na minus brak folii oraz fakt, że okienko nie jest podszyte folią tylko siatką. Chyba średnio się to sprawdzi w deszczowe/śnieżne dni kiedy wieje wiatr...
                  Jednym słowem trochę się rozczarowałam ale przeboleję jakoś, a po wakacjach pewnie sprzedam.
                  • koala0405 Re: Ostatni wózek ever! :) 25.04.16, 13:49
                    jak wciśniejsz mocniej guziczki od podnóżka to bardziej się schowa i podnóżek dolny będzie bardziej wygodny
                    • yoku Re: Ostatni wózek ever! :) 26.04.16, 12:12
                      Próbowałam ale nic z tego.
                  • linkap_wawa Re: Ostatni wózek ever! :) 25.04.16, 14:54
                    moze ci pobrzekiwac blokada - takie metalowe kołeczko z boku ramy - wystraczy podkleic filcową podkladką (taką którą podklejasz nogi meblowe). Ja użytkowałam Valco przez cały sezon jesienno-zimowy - nie było problemu z okienkiem - corce było bardzo komfortowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka