Dodaj do ulubionych

Weekend oszustów na Bee

18.06.16, 09:16
Od czwartku w nocy non stop są super okazje na Bee- uważajcie bo zdjecia kradzione a "sprzedająca" chce zaliczkę w wysokości połowy wózka za wysyłkę pobraniową!
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Weekend oszustów na Bee 18.06.16, 13:04
      Na meila gadam sobie z jedną z forumek i podrzuciła mi link do różowego bee3 za 1300 na sprzedajwemy.pl
      To tez oszustwo moim zdaniem, miejscowosc Lubin.
      • adilia Re: Weekend oszustów na Bee 18.06.16, 16:05
        Na olx bee3 za 1500 zł pani na prośbę o dodatkowe zdjęcia odp. ze jest ich wystarczająco jak na nowy wózek oraz ze jest spakowany w karton, więc poprosiłam o samą budkę (bo rzekomo sprzedawała z dwoma rozszerzaną i zwykła) i odp. że zwykła jest na zdjęciu - a oczywiście była rozszerzana, więc sama nawet nie bardzo wie co wstawia. Na prośbę wystawienia na allegro odp. ze nie ma konta, a na koniec z uśmiechem odp. że wieczorem porobi więcej zdjęć i wstawi...a po chwili ani śladu wózka i użytkownikasmile Dla mnie od razu ewidentna oszustka - w cuda typu nowe bee3 za 1500 zł ciężko uwierzyć - ale być może znalazł się ktoś kto zrobił przelewsad, bo za pobraniem owszem chciała wysłać, ale z zaliczką przelaną na konto. Pani "Jowita z Iwonicza - Zdroju"
        • guttao Re: Weekend oszustów na Bee 18.06.16, 16:58
          Oszust z ostatnich 48h to wg mnie ogłoszenia :
          - bee3 na czarnym stelażu z szara budką i siedziskiem
          - bee3 z żółtą budką za 1000
          - bee3 z szarym siedziskiem i różowa budka za 1350/1400 /dwa razy wystawiane/
          -bee3 z żółtymi 2 budkami

Kto da wiecej? Wszystko okolice Gorlic
          • guttao Re: Weekend oszustów na Bee 18.06.16, 16:59
            Nie pisze pijana, dziecko mi ucieka po placu zabaw wink
          • thektoska Re: Weekend oszustów na Bee 18.06.16, 20:09
            Średnio znam sie na tych sprawach, ale moze ktoś mi wyjaśni jak to możliwe ze tacy złodzieje są nieuchwytni i ciagle kręcą te same lody? Przecież jaka kolwiek forma zapłaty poza gotówka zostawia po sobie ślady po których taki złodziej powinien być uchwytny. Jeśli płatność jest na konto bankowe, to przrcietz założenie takowego wymaga dokumentu tożsamości, a wyjecie pieniędzy z konta tez zwykle nie jest anonimowa operacja
            • uszatekk Re: Weekend oszustów na Bee 18.06.16, 20:50
              Ja niestety jestem obeznana.bo kupialm wózek od oszusta...
              Są konta pre paid. Anonimowe..wiec z tymi samymi nie takie to oczywiste smile są konta na słupa. I ja do przelewu miałam fałszywe dane. Taka cena za nainwosc. Ale nawet jak u mnie konto normalne to czy odzyskam pieniadze ? Wątpię... Pewnie umorzą,albo oszust nieosiagalny/niewypłacalny
            • martuska1982 Re: Weekend oszustów na Bee 19.06.16, 10:23
              thektoska napisała:

> Średnio znam sie na tych sprawach, ale moze ktoś mi wyjaśni jak to możliwe ze t
              > acy złodzieje są nieuchwytni i ciagle kręcą te same lody? Przecież jaka kolwiek
              > forma zapłaty poza gotówka zostawia po sobie ślady po których taki złodziej po
              > winien być uchwytny. Jeśli płatność jest na konto bankowe, to przrcietz założen
              > ie takowego wymaga dokumentu tożsamości, a wyjecie pieniędzy z konta tez zwykle
              > nie jest anonimowa operacja

Kiedys na stronie ostrzegajacej przed oszustami na ówczesnej tablicy pisał pewien oszust. Opisał jak działa.
              Ma laptopa z internetem - oba wyłącznie do oszustw, czyli nie używa prywatnego sprzetu i domowego IP.
              Ma telefon tylko do oszustw - włącza zawsze daleko od domu.\
              Ma kartę z kontem bankowym pre paid - nigdy z tego konta nie robi przelewów na swoje konto tylko wypłaca z bankomatu.

Zaczynajac "pracę" jedzie autem około 100km od domu, włącza telefon, laptopa z internetem i działa. Po zakończeniu najczęsciej kilkugodzinnej akcji wyłącza sprzety i wraca do domu.
              Spływające pieniądze wypłaca z bankomatu, zazwyczaj też nie w swoim mieście zamieszkania.

Policja nie powiąże ani konta, ani numeru telefonu z nim, co więcej IP nie wskazuje na niego. Lokalizacje - czyli logowanie komputera telefonu - równiez wyprowadzaja policję daleko od niego.
              Pisał wtedy, ze działa tak juz kilka lat i zarabia w tydzień tyle co niektórzy w kilka miesięcy.
              Był bardzo pewny siebie i bezczelny, wręcz prowokujacy w swojej pysze.
              • thektoska Re: Weekend oszustów na Bee 20.06.16, 07:08
                No dobrze ale wszystkie bankomaty maja kamery. Ten człowiek ma jakaś twarz ... Nawet jesli zaklada do pracy czapke I okulary.

Swoja droga istnienie anonimowych kont stawia Polske na rowni z krajami trzeciego świata. Takie produkty bankowe otwierają furtkę nie tylko do drobnych oszustw, ale tez do prania brudnych pieniędzy, wspierania nielegalnych działań takich jak terroryzm.
                Karty pre paid to usługi finansowe, które państwo prawa w XXI wieku w Europie bezwzględnie powinno mieć pod kontrola.
          • bahira81 Re: Weekend oszustów na Bee 30.06.16, 13:36
            Ja właśnie wczoraj kupiłam Bugaboo Bee plus z Gorlic, nowy w kartonie. Ogłoszenie znalazłam na olx.pl ae ze względów bezpieczeństwa kupiłam przez Allegro. Umówiłyśmy się na wysyłkę pobraniową ale z góry wpłaciłam 50 zł na kuriera. Dane z allegro zgadzają się z tymi do przelewu.Natomiast po przeczytaniu tego wpisu coś mnie tknęło i zadzwoniłam do Pani. Nie odbirała ale po chwili oddzwoniła. Potwierdziła że przelew doszedł i dziś ma wózek wysłać. Uspokoiłam się o tyle, że dane zgadzają się z tymi podanymi przez google ( Pani prowadzi sklep). Numer na który dzwoniłam też wyskakuje w google i jest przypisany do tej Pani. Dam znać jak sprawa sie skończy, najwyżej będę stratna 50 zł, ale być może nie każda okazja jest oszustwem... Taką mam nadzieje.
            • koala0405 Re: Weekend oszustów na Bee 30.06.16, 14:35
              1650 zł za starszy model bee plus to dla mnie żadna gratka
              • bahira81 Re: Weekend oszustów na Bee 30.06.16, 15:24
                2400 zł są w sklepach internetowych wiec cena nie jest zła moim zdaniem. Zwykle bee sprzedają gołe za ok 800 zł.
              • martuska1982 Re: Weekend oszustów na Bee 30.06.16, 15:43
                ale po tyle używane sa niekiedy wystawiane to nowy chyba w tej cenie jest ok?
                • bahira81 Re: Weekend oszustów na Bee 30.06.16, 16:27
                  Moim prywatnym zdaniem 1650 zł z przesyłką pobraniowa kurierska za nowy bee plus to dobra cena ale mogę się mylić. Zobaczymy czy wózek do nas dotrze...
                  • uszatekk Re: Weekend oszustów na Bee 30.06.16, 20:24
                    Sprawdź koniecznie paczke przy kurierze. Ale to ogłoszenie jest ok moim zdaniem smile a dają gwarancje na wózek ?
                    • bahira81 Re: Weekend oszustów na Bee 30.06.16, 21:31
                      Dlatego chciałam wysyłkę kurierem. Ale tak na głupi rozum komu by się opłacało sciemniac dla 50 zł tym bardziej że dane sprawdzone i wszystko się zgadza?
                      • uszatekk Re: Weekend oszustów na Bee 01.07.16, 05:42
                        Mysle ze tu jest faktycznie ok.ale przyznam ze nie raz sama placilam pobranie nie otwierając . W środku może być cokolwiek... Dopiero teraz sprawdzam
                  • koala0405 Re: Weekend oszustów na Bee 10.07.16, 23:23
                    dotarł wózek?
                    • bahira81 Re: Weekend oszustów na Bee 11.07.16, 17:03
                      Tak dotarł. Nowiutki i faktycznie nigdy nawet nie składany. Co prawda nie było w zestawie budki ale sprzedająca zwróciła 230 zł. Za to kupiliśmy 2- nowa do bee plus i letnia ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka