Dodaj do ulubionych

Valco Quad x i Tri mode x

12.09.16, 11:21
Zacznę od tego, że żałuję iż trafiłam na to forum smile
Byłam zdecydowana na BJ CM gt a teraz mam wątpliwości. Tyle innych wózków i bądź tu człowieku mądry i wybierz jeden do użytkowania około 2 lata...
A teraz do sedna - czy Valco Quad i Tri mode mają takie siedziska jak snapy? Czyli takie mniej głębsze od BJ CM gt?
Chyba nie chciałabym zawracać sobie głowy pompowaniem kół, ale na minus gt jest brak podnóżka a ja mam roczne dziecko i podnóżek musi być ;-(
Obserwuj wątek
    • klara17 Re: Valco Quad x i Tri mode x 13.09.16, 15:14
      mam Tri mode i jest odrobine głebszy od snapa- w sumie chyba ze 3 cm
      moje 13 mczne ( 12kg i 86 cm ) jest bardzo zadowolnione smile i wreszcie lubi wózek
      dużo jeszcze ma miejsca i chyba będzie to nasz ostatni.
    • martuska1982 Re: Valco Quad x i Tri mode x 13.09.16, 16:02
      testowałam tri mode, teraz testuję quada - oba wózki sa genialne. Uroda? Kwestia gustu. Wielu sie nie podobaja, ja nie mam zdania, bo aktualnie oceniam je pod kątem funkcjinalnosci i właściwosci jezdnych, a te są swietne. Wózki płyną, prawie jak mbuj (odrobine brakuje), swietnie sie podbijają, do mnuj który podbija sie sam brakuje takze niewiele. Całą resztą mbuj przewyższają - lepsza budka, lepszy podnóżek, lepsza regulacja oparcia, lepsza amortyzacja. Pasy fajniejsze sa w najnowszym mbuj. Ale lepsze tylko dlatego, ze najnpowszy mbuj ma pasy jak bee3 - okrągła porzadna klamra i każdy z czterech pasów wchodzi osobno - rozwiązanie genialne. Niemniej jednak w valco pasy nie sa zle.
      Dla mnie te wózki są warte swojej ceny co najmniej, a gt który kosztuje w zasadzie podobnie może sie schowac.
      • mika9983 Re: Valco Quad x i Tri mode x 14.09.16, 08:41
        Martuska1982 możesz więcej napisać o amortyzacji Tri mode? on ma pompowane koła, ma jakieś amortyzatory przy kołach, w ramie? widziałaś może wersję z gondolą na żywo/testowałaś? interesuje mnie jej długość wewnętrzna.
        • martuska1982 Re: Valco Quad x i Tri mode x 14.09.16, 18:52
          mika9983 napisała:

> Martuska1982 możesz więcej napisać o amortyzacji Tri mode? on ma pompowane koła
          > , ma jakieś amortyzatory przy kołach, w ramie? widziałaś może wersję z gondolą
          > na żywo/testowałaś? interesuje mnie jej długość wewnętrzna.
          >

Nie, testujemy tylko spacerówki, bo moja mlodzież ma juz rok i 3 miesiące smile

Tak, ma amortyzatory, bardzo dobrze pracują, wózek jest naoprawdę miękki.
          • mika9983 Re: Valco Quad x i Tri mode x 18.09.16, 15:21
            Martuska, czy Twoim zdaniem tri mode z gondola nada się dla noworodka? Jaki kolor testowalas? Czarny? Bo w opiniach na stronie 4kids widziałam czerwona wersje, ciekawą jestem czy będą też inne kolory? Tapicerka jest śliska? Jak generalnie jakość wykonania tego wózka?
            • martuska1982 Re: Valco Quad x i Tri mode x 18.09.16, 19:33
              mika9983 napisała:

> Martuska, czy Twoim zdaniem tri mode z gondola nada się dla noworodka? Jaki kol
              > or testowalas? Czarny? Bo w opiniach na stronie 4kids widziałam czerwona wersje
              > , ciekawą jestem czy będą też inne kolory? Tapicerka jest śliska? Jak generalni
              > e jakość wykonania tego wózka?
              >

Czerwony 4kids mieli testowy, w sprzedazy z tego co wiem przynbajmniej na razie ma byc tylko czarny. Tapicerka jest sliska, to taki gruby ortalion, ale w zestawie jest fajna oddychajaca wkładka, a ja zreszta zawsze mam swoja. Amortyzacja jest super, spokojnie mozna z gondolą wozic noworodka.
              Jakosc wykonania jest nienaganna.
              Szczerze mówiąc jakosciowo jest lepszy niz najnowszy mbuj, bo w tym tapicerka... ehh.... na brzegach budki juz minimalnie mi plowiec zaczela sad a wozek całe wakacje przelezał na szafie.

Jedyne w czym dla mnie wygrywa mbuj to wygląd - ta linia, ten styl... No klasa. tri mode z wyglądu jest bardziej sportowy.

Aczkolwiek dla samego wygladu wydac tysiac złotych wiecej to szalenstwo. wink
    • kamilaitomekkatowice [...] 24.11.16, 14:03
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • aniutka_81 Re: Valco Quad x i Tri mode x 13.12.16, 14:23
      mam valco tri mode x. jeśli pani ma jakieś pytania to proszę pisać
    • aniutka_81 Re: Valco Quad x i Tri mode x 13.12.16, 14:26
      dzień dobry, mam tri mode x, jeśli ma pani pytania to proszę pisać
      • alterela Re: Valco Quad x i Tri mode x 14.12.16, 14:22
        witam, do aniutka_81. zastanawiam sie nad tri mode x w opcji z gondolą. mialby byc wozkiem od urodzenia. czy uzywala go pani w opcji glebokiej czy jako spacerowke? sprawdza sie? jak z amortyzacja?
        • anna.bw1 Re: Valco Quad x i Tri mode x 15.12.16, 11:25
          Ja tez rozważałam ten wózek z gondola i myślę że spokojnie może być używany od urodzenia, amortyzacja jest dobra. niestety trudno kupić gondole, w Warszawie na pewno niedostępna, może gdzieś w necie
        • aniutka_81 Re: Valco Quad x i Tri mode x 22.12.16, 22:32
          Mam spacerowke. Kupiłam w bobozakupy. Amortyzacja świetna. mój mąż mechanik rowerowy zmienił oponę na przód na wysokoprofilowa i teraz wózek po prostu płynie. Można go prowadzić jedna ręką z koszem wyładowanym po brzegi.
          Koła mają rozmiar 12 cali czego nie można było doczytać się przed zakupem. Podają tylko obwód koła 26 cm bo opony są niskoprofilowe i szerokie. Poza tym tapicerka jest śliska i jak włożyłam zimowy spiworek to ciągle zjezdza ale to trzeba dosżyć troczki. Dla mnie pasy są jakieś krótkie.
    • uszatekk Re: Valco Quad x i Tri mode x 23.12.16, 06:22
      Mam i ja smile też rozważam na wiosnę opcję z gondolą, widziałam, że niby jest w sklepie bociek. Myślę, że spokojnie amortyzacja jest wystarczająca, nie jest to twardy wózek. Z tym, że może brakować pozycji przodem do rodzica, chociaż nie każde dziecko tego potrzebuje.

Do gt można zamówić podnóżek np. u forumowej Magdy
      • uszatekk Re: Valco Quad x i Tri mode x 23.12.16, 06:24
        Gondolę znalazłam tylko tu www.bociek.eu/7573-gondola-do-wozka-tri-mode-x-oraz-quad-x.html
        nie wiem czy faktycznie mają na stanie

Ale jak ktoś znajdzie w innym sklepie w PL, albo zagranicą to dajcie znać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka