Dodaj do ulubionych

Skarpetki z podeszwą

22.09.10, 19:05
Czy synkowi 18 miesięcznemu mogę do dziadków kupić takie skarpetki z podeszwą (chyba z alkantary, coś w stylu zamszu)?
Nasz ortopeda podwiedział: do 2 lat żadnych kapci, tylko skarpetki lub boso i tak właśnie biega w domu, ale u dziadków jest zimna podłoga.
I nie wiem, czy takie skarpety z podeszwą można zakładać czy to już są kapcie?
Co Pan radzi?
Obserwuj wątek
    • pawel.zawitkowski Re: Skarpetki z podeszwą 23.09.10, 08:02
      Mądry ortopeda, szacunek.
      skarpetki z podeszwą są nadal skarpetkami.
      "Podeszwa", tym bardziej jeżeli się nie ślizga, tylko pomaga dziecku nie wywijać co chwilę orła na śliskich zazwyczaj podłogach.
      Nie wiem jakie konkretnie te skarpetki są, ale jeżeli nie odbiegają od standardu skarpetek z podeszwą to pewnie że tak :)
      Pozdrawiam
      Paweł Z.
      • pantera2008 Re: Skarpetki z podeszwą 23.09.10, 20:16
        To są takie standardowe jakie są w wielu sklepach. Skarpetki a dół podszyty podeszwą z zamszu.
        Ale nie są to zwykłe skarpetki z "abs'ami" czyli z takimi kroptkami lub wzorkami z gumy.
        Są to skarpetki z podeszwą
        • klarci Re: Skarpetki z podeszwą 24.09.10, 00:27
          o tych słyszałam dobre opinie, tylko nie wiem, jak z ich grubością:
          allegro.pl/skarpetki-antyposlizgowe-sterntaler-25-26-jesien-i1243815850.html
          • pantera2008 Re: Skarpetki z podeszwą 24.09.10, 09:47
            Mi chodziło o takie allegro.pl/h-m-kapcie-barbapapa-antyposlizgowe-18-19-i1237597242.html
            Czy one są OK?
            • klarci Re: Skarpetki z podeszwą 24.09.10, 10:52
              wiem, o jakie Ci chodzi :)
              z tego co wiem, to tak, są dobre. o praktyczności słyszałam różne opinie - niektóre mamy twierdzą, że zjeźdzają, ze stopy. ale spróbuj, może Twój maluch będzie zachwycony :)
              a link do skarpet z abs dałam Ci jako alternatywę, sama się nad nimi zastanawiam
              • beauty_jasmin Re: Skarpetki z podeszwą 24.09.10, 11:31
                Ja od poczatku stosuje skarpety firmy Sterntaler . Sa rewelacyjne, nie zsuwaja sie ze stopy, dobrze dolegaja, nic sie nie zawija. Sa ciensze na lato i drugie grubsze na zime. Te skarpety z podeszwa welurowa nie sprawdzily sie,mala ciagle je sciagala,bo cos jej nie pasowalo. Poza tym te Sterntaler sa duzo lepiej doasowane i rozciagliwe, co przy rosnacej stopce bardzo wazne i nie trzeba tak szybko zmieniac jak przy tych innych. No i po praniu zachowuja swoja lepkosc i nic sie nie dzieje ze skarpeta nawet przy 60C w praniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka