Dodaj do ulubionych

Candidia - leczenie, sposoby, czas

12.08.15, 07:17
Witam,
Mam pytanie odnosnie leczenia candidi - w badaniu kału w felix 3 próbki, wynik u synka 9 msc CANDIDIA Średnioliczna. Kazdy pediatra mowi cos innego - noc nie robic, delikatna dieta lub antybiorykoterapia ... Jestem ciekawa opinii, sugestii osob zaznajomionych z tematem, ktore moze pokonały to paskudstwo? Co moge zrobic - synek mały wiec pewnie wielkiego pola do popisu nie ma, karmiony piersia, hmmm dodatkowo niepokoją mnie pewne zachowania syna w sferze poznawczej i emocjonalnej ale to zostawmy. Prosze o informacje.
Obserwuj wątek
    • kindddzia Re: Candidia - leczenie, sposoby, czas 13.08.15, 21:44
      candidie mamy wszyscy, jest fizjologiczna. Srednioliczna, to troche za duzy wynik, ale bez dramatu. Na pewno zadna antybiotykoterapia! To tylko pogorszy sprawe. Wystarczy ograniczyc, a najlepiej wyeliminowac produkcty z cukrem (mozna zastapic ksylitolem, ktory ma wlasciwosci grzybojcze, ale w malutko bo synek jest jeszcze malutki) i biala make. Do tego dodac dobry probiotyk ze trzy razy dziennie, zamiast raz, jak glosi ulotka i powinno byc wszystko ok. A jakby nie bylo, to za klika miesiecy, jak bedzie starszy to bedzie mozna pomyslec o nystatynie w zawiesinie albo flumyconie w syropie - ale na pewno zadne antybiotyki.

Z probiotyko polecam multilac baby i cokolwiek z Saccharomyces boulardii np enterol - saszetki, lub kapsulki (otworzyc i wysypac zawartosc do lyzki wody, wymieszac)
      • isiaaaam Re: Candidia - leczenie, sposoby, czas 14.08.15, 08:34
        Dziekuje za odpowiedz i wskazówki
    • paulina_budzinska Re: Candidia - leczenie, sposoby, czas 17.08.15, 18:24
      Witam serdecznie,

jeśli chciałaby Pani odnaleźć większą ilość informacji na ten temat, proszę prześledzić posty w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,907,89321957,89321957,candida.html , a także przeszukać te zamieszczone w całym forum eksperckim: Zdrowie małego dziecka forum.gazeta.pl/forum/f,907,Zdrowie_malego_dziecka.html. Porad udziela tam lekarz pediatra, a problem, który Pani opisuje jest kwestią typową dla właśnie takiego specjalisty.

Mam nadzieję, że uda się rozwiać wątpliwości.

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka