Dodaj do ulubionych

co robić???

31.12.08, 23:38
Witam - mój synek ma 3,5 m-ca. Na ostatnim badaniu (2 tyg temu)przed szczepieniem - pani dr stwierdziła, że ma rozmiękczone kości i zauważa początki krzywicy - kazała podawać przez trzy tygodnie 6 kropli vigantolu, 5 cebionu i łyżeczkę calcium, wczoraj byliśmy na wizycie u innej znanej i polecanej pani dr - pediatra neonatolog i ta lekarka powiedziała, że faktycznie jest troszke rozmiękczenie, ale poza tym nie widzi żadnych innych objawów jakie mogłyby świadczyć o krzywicy i zaleciła podawanie tylko 2 kropli vigantolu. Młody od początku karmiony jest sztucznie - Bebilonem 1. Co robić??? Do tej pierwszej pani dr mamy się zgłosić na początku stycznia, natomiast ta druga powiedziała, żeby pojawić się u niej na początku lutego i wtedy zobaczymy co dalej. 20 mamy szczepienie i co ja powiem tej lekarce, skoro dalej będzie mówić, że ta główka jej się "nie podoba" pomimo takich dawek jakie zaleciła?Ja podaję mu póki co 2 krople. Tak strasznie się boję, żeby mu krzywdy nie zrobić - nie wiem kogo słuchać i czyjej wersji się trzymać?!
Obserwuj wątek
    • asiaimaja Re: co robić??? 01.01.09, 21:48
      Samo rozmiękanie kości potylicy (jak rozumiem) nie jest podstawą do rozpoznania
      krzywicy. Dobrze jest zrobić badania laboratoryjne chociażby poziomu wapnia.
      Ważne też jak się podaje wit D-trzeba podawać prosto do paszczy, a nie do mleka.
      Może zdecyduj się na jednego lekarza?
      Pozdrawiam
    • pawel.zawitkowski Re: co robić??? 02.01.09, 09:31
      Witam,
      jedyne co mogę Pani polecić w tej sytuacji to wizyta u trzeciego
      pediatry.
      Pozdrawiam
      Paweł Z.
      • misiaczek84 Re: co robić??? 02.01.09, 11:04
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi - witaminkę oczywiście podajemy bezpośrednio przed jedzeniem, prosto do buźki. Może faktycznie najlepiej będzie zrobić dodatkowe badania i skonsultować się jeszcze u innego specjalisty.

Dziękuję i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka