krysen03 25.05.11, 12:17 Dużo się tu pisze o naszej dzielnicy a nie ma świeżych pomysłów co by zmienić ,ulepszyć ,poprawić ,posprzątać naprawić tak aby Bielany były jeszcze ładniejsze . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukasz.1978 Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 25.05.11, 12:22 Ale chodzi Ci jedynie o estetykę czy np. brak infrastruktury? Bo jeśli chodzi o brak infrastruktury (np. brak kina, centrum handlowego czy aquaparku), to było to wałkowane na forum całkiem wiele razy. Odpowiedz Link
krysen03 Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 25.05.11, 12:45 Nie no wiem że kina to mi dzielnica nie wybuduje .Ale właśnie chodzi o to że można poprawić estetykę dzielnicy zasygnalizować jakąś myśl zamysł .Tak jak ja bym to widział jako mieszkaniec .Co mnie wkurza co np. urzędnicy powini poprawić posprzątać zmienić. Ja ze swej strony zgłaszam ,że bardzo mnie denerwuje że ulica Sadowskiej wjazd od ul.Żeromskiego jest nie wyasfaltowana i dziurawa jak ser szwajcarski brak na niej widocznych pasów. Mam zamiar to zgłosić w urzędzie . Odpowiedz Link
arturwrzeciono Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 25.05.11, 13:41 Ul. Przy Agorze, która służy jako parking - potrzebny jest na Wrzecionie parking strzeżony kilkupoziomowy ( na wzór P+R) np. za Dorycką zamiast budowy bloków dzięki czemu auta byłyby zadbane (pod dachem, bez konieczności odśnieżania) dodatkowo wylot na most Płn. zrobić można i Wrzeciono nabierze estetyki. Odpowiedz Link
stooki Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 26.05.11, 10:40 Ja popieram parkingi na całych Bielanach. A do rego dorzucę propozycję czegoś w rodzaju ekranów dźwiękochłonnych ma głównych arteriach Bielan: Kasprowicza, Marymoncka, Przy Agorze, Conrada, Wólczyńska itd. na pewno przydadzą się jak wyleję się zaraza z mostu północnego. Odpowiedz Link
grodek75 Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 30.05.11, 21:25 stooki napisał: Ja popieram parkingi na całych Bielanach. A do rego dorzucę propozycję czegoś w rodzaju ekranów dźwiękochłonnych ma głównych arteriach Bielan: Kasprowicza, Marymoncka, Przy Agorze, Conrada, Wólczyńska itd. na pewno przydadzą się jak wyleję się zaraza z mostu północnego. Co proszę??? Z całym szacunkiem, ale ty chyba nienormalny jesteś. Ekrany na lokalnych ulicach??? Odpowiedz Link
arturwrzeciono Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 31.05.11, 09:08 Kasprowicza, Marymoncka - no może i lokalne ale to główne ulice i tam gdzie można np. Kasprowicza w okolicy Wolumenu warto by pomyśleć nad wkomponowaniem w krajobraz jakiejś "zielonej ściany". O innych ulicach się bez wizji lokalnej póki co nie wypowiem :) Odpowiedz Link
arturwrzeciono Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 30.05.11, 09:56 Przy Marymonckiej powinni tu zrobić skośny parking i słupki oddzielające chodnik zarówno od strony bloków jak i ulicy (kierowcy zastawiają się i Ci co zaparkowali na parkingu i są zastawieni przez parkujących na ulicy mogą na Marymoncką wyjechać jedynie przez = trawnik + chodnik + ścieżkę rowerową + trawnik = wprost na 2 - pasówkę). Do tego nie wiem czy można parkować tak zaraz na wjeździe i pasach? W moim mniemaniu zagraża to bezpieczeństwu o estetyce osiedla nie mówiąc. Odpowiedz Link
lukasz.1978 Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 26.05.11, 09:36 > Ja ze swej strony zgłaszam ,że bardzo mnie denerwuje że uli > ca Sadowskiej wjazd od ul.Żeromskiego jest nie wyasfaltowana i dziurawa jak se > r szwajcarski brak na niej widocznych pasów. Mam zamiar to zgłosić w urzędzie . Bardzo dobry pomysł, warto zgłaszac. Czasemurzedy pozytywnie reagują, tu [przykład od sąsiadów z Żoliborza: www.zm.org.pl/?a=slowackiego_czaki-115 Odpowiedz Link
stooki Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 25.05.11, 20:08 A ka bym.... hmm... już wiem! Wyjebał cały most północny!!! Odpowiedz Link
arturwrzeciono Re: Co bym zmienił na Bielanach ? 26.05.11, 07:39 to już niestety jest mało realne Odpowiedz Link
arturwrzeciono Skatepark Warszawa-Bielany 26.05.11, 14:24 Więcej takich miejsc (niekoniecznie Skateparków - place zabaw, boiska itd.) Odpowiedz Link
krysen03 Re: Skatepark Warszawa-Bielany 29.05.11, 10:17 Nie podobają mi się trzy garaże na tyłach bazarku Wolumen. Stoją tak od lat i szpecą .Ale już nie długo podobno dzielnica je usunie. Odpowiedz Link
lukasz.1978 Re: Skatepark Warszawa-Bielany 29.05.11, 10:39 Aż je w takim razie obfotografować ruszę, chociaż na dysku będę miał pamiątkę :) Odpowiedz Link
lukasz.1978 Wątek o podobnej tematyce 30.05.11, 09:39 forum.gazeta.pl/forum/w,101706,121996255,121996255,Najgorsza_czesc_Bielan.html Tam móżna znaleźć spora liste miejsc, która fotrumowiczom się nei podoba. Rekordy biją chyba okolice Wolumenu i bazarku przy Broniewskiego. Odpowiedz Link
lukasz.1978 Kapliczka na Pułkowej 30.05.11, 16:30 lukasz78.fotolog.pl/sacrum-i-profanum,2214552,link.html Boli mnie, że ta kapliczka tonie w ogólnym syfie. To też bym zmienił i to ne tylko na Bielanach. Czy już wszystko można tak bezkarnie brukać? I piszę to ja, który w kościele daaaawno nie był. Odpowiedz Link
krysen03 Re: Kapliczka na Pułkowej 05.06.11, 22:47 Wkurza mnie że idąc do lekarza z dzieckiem musze w pewnym momęncie iśc po jezdni bo ktoś zapomniał wytyczyć chodnika przed samą przychodnią na ulicy Sieciechowskiej . fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2752698 Odpowiedz Link
krysen03 Kiedyś podsumowanie. 05.06.11, 22:56 Fajnie że piszecie co Was wkurza mam zamiar potem wszystko to usystematyzować spisać i powiadomić urząd dzielnicy Bielany .Zdopingować ich do pracy wskazać kierunek .Wiadomo za biurka nie widać problemu tak jak okiem mieszkańca Bielan w terenie . Oczywiście powołam, się na wiedze z forum i będę próbowął egzekwować swoich praw jako jednostka . Odpowiedz Link