Dodaj do ulubionych

dwudniowe wybory

03.03.11, 22:25
jest jeden powód dla którego powinny być jednodniowe.
ten powód dyskfalifikuje wszystkie inne jakie sa za dwudniowym glosowaniem.
oto on:
pierwszego dnia wieczorem sondażownie podadza nam jakieś już uprawdopodobnione wyniki.
a następnego mozna się spodziewać kolejnych akcji typu "schowaj babci dowód..." którą łykną ci którymi łatwo manipulować. Albo mobilizacji ludzi na fejsbuku, oczywiście sterowanyc i nakręcanych. To znaczy że w sztuczny sposób wpływających na wynik.
Nie sądzicie?
Obserwuj wątek
    • net.kielonek Re: dwudniowe wybory 03.03.11, 22:49
      Fajnie, że będą dwa dni wyborów.
      Chyba nie znasz ordynacji wyborczej, która zabrania publikowania sondaży w trakcie trwania wyborów.
      Nawet jeżeli prześpię dzień wyborów będę miał kolejny na dotarcie i oddanie głosu.
      Oddam głos na jakieś sympatyczne buźki.
      • pink_alois Re: dwudniowe wybory 03.03.11, 23:01
        Yaro kazał pisać, że jednodniowe to fanatyzm pisze, że jednodniowe.
        Kalkulacja jest inna więc bredzenie nie jest korpaczku potrzebne.
        Fanatyzm pisowski stawi sie jednego dnia nawet gdyby przyszło uciec z aresztu czy sali operacyjnej.
        Zwolennicy PO nie są tak fanatyczni i każdy powód może być ważniejszy od wyborów więc PO chce dwa dni.
        Uważam, że należy poprzeć wszystko co może uziemić pisizm nawet popirzeć PO
        • net.kielonek Re: dwudniowe wybory 03.03.11, 23:04
          Alois wydaje mi się, że masz rację.
          Nie znoszę ponuraków, a pan prezes i jego współpracownicy smutni tacy.
          • pink_alois Re: dwudniowe wybory 03.03.11, 23:10
            Kiedyś popierałem pis bo spodobały mi się hasła walki z korupcją ale parę klas szkoły skończyłem więc szybko zorientowałem się jak ta walka wygląda a afera taśmowa uświadomiła również innych.
            Poza tym nie lubię zaprzańców takich którzy wszędzie widzą czarno i preferują teorie spiskowe.
        • wdch_po Re: dwudniowe wybory 03.03.11, 23:06
          pink_alois napisał:
          > Uważam, że należy poprzeć wszystko co może uziemić pisizm nawet popirzeć PO

i to jest właśnie fanatyzm
          jeszcze ci wyjaśnię bo twój mózgownik nie jest na tyle dobry aby
          cokolwiek wnioskowac na drodze dedukcji (jak mniemam)
          nie jestem korpaczkiem
          z samych moich wypowiedzi i korpaczka wynika że korpaczek jest dużo młodszy
          orientuj się aloes
          • pink_alois Re: dwudniowe wybory 03.03.11, 23:18
            Korpaczku, źle mniemasz
            Fanatyzm to jest ślepa wiara i wyłączenie dekla, ja w nic nie wierzę, chcę tylko aby w moim kraju władza była wolna od paranoików, nawiedzonych i mącicieli.
    • robingut Re: dwudniowe wybory 03.03.11, 23:08
      Ale za to Yaro jeden dzień mógłby być na proszkach z Gierkiem tam gdzie ZOMO, a na drugi dzień z bohaterem walki o wolność, stoczniowym patriotą Rydzykiem. Mógłbyś se wybrać ładniejszego.
    • bulczanka Re: dwudniowe wybory 04.03.11, 00:41
      Dodatkowy dzień będzie nas kosztował jakieś 30-40 mln zł więc raczej jestem na NIE. Autor ma częściowo rację. Lepsze jest wrogiem dobrego.
      • pink_alois Re: dwudniowe wybory 04.03.11, 00:58
        Buła ty nie podłączaj się do dyskusji tam gdzie mądrzejsi dyskutują, ty masz inne zadanie.
        Jak pojawi się frustrat na forum to masz w jego imieniu ujadać jak kundel i rozwalać tematy majaczeniem, zapomniałeś?
        • net.kielonek Re: dwudniowe wybory 04.03.11, 01:15
          Demokracja alois, każdy pisze co chce i pije kiedy ma ochotę.
          Sam wiesz, że nic lepszego dotąd nie wymyślono.
          Mnie jakoś epitety, którymi tutaj walicie na siebie na wzajem jakoś nie wydają się wesołe.
          Bulczanka, hedwin, Ty, czy robin, orginal i wdch, korpaczek i wszyscy inni moim zdaniem
          niech piszą to na co sobie myślą lub to co myślą inni, których uwielbiają.
          Mnie obrazić się nie da bo przytłumione wódką mam emocje, ale inni mogą lubić normalne, prowadzone po ludzku gadki.
          Dlaczego nie dopuszczać ludzi do tego co sprawia im przyjemność?
          Nikomu się tutaj nie zaszkodzi, żadnej idei i polityce nie pomoże, lepiej chyba gdy jest przyjemnie.
          Zrobisz jak tam chcesz, ale niegłupi z Ciebie facet i wiem, że kapujesz o co mi chodzi.
          Więcej uśmiechu i dystansu do siebie i innych, więcej wódki dla wszystkich.
          Rozpisałem się jak trzeźwy kleryk, teraz czas na płyny.
          Twoje zdrowie alois!
          • pink_alois Re: dwudniowe wybory 06.03.11, 21:40
            Zgadzam się z tobą, z reguły odpowiadam na treści, które mnie interesują, jeśli nie to nie odpowiadam.
            Nie reaguje również na zaczepki trolli chyba, że zaczyna to się powtarzać.
            Znany frustrat o.23 zajmował się głównie dopalaniem innym, nigdy nie pisał merytorycznie tylko czepiał się piszących więc z pewnych względów w tym osobistych zająłem się nim.
            Buła odszedł z tego forum bo przez swoją głupotę był powszechnie krytykowany, nie było go długo, wrócił i zaczął od awantur i przypieprzania się do innych, można by olać trolla gdyby nie to, że wszystkie tematy były już nie na temat.
            W historii tego forum było już kilkakrotnie tak, że ze wzrostem zainteresowania nim wzrastało zainteresowanie trolli, którzy mieli większą publikę bi dla relaksu paraliżowali dyskusje, mądrzejsi odchodzili a trolle wymarli w przekonaniu że wygrali.
            • net.kielonek Re: dwudniowe wybory 07.03.11, 00:46
              Nic tu nie można przegrać, nic tu nie można wygrać, pogadać można jak człowiek z człowiekiem i to własnie lubię.
              A wybory(jak mam pisać na temat)niech sobie trwają nawet dwa tygodnie.
              Mam sporo wolnego czasu i zatoczę się do komisji wyborczej już pierwszego dnia i oddam głos na.............
              Zdrówko!
              • bulczanka Re: dwudniowe wybory 07.03.11, 14:44
                Lepiej nie kielonku. Po pijaku jeszcze krzyżyk przy PiS-e ci się zrobi i co wtedy. Piłeś - nie głosuj. Ja myślę że ten dodatkowy dzień nie zwiększy frekwencji. Ci którzy nie chodzą to i tak nie pójdą. Gra się toczy co najwyżej o kilka procent. Nie wiem czy warto wydawać 40 mln dodatkowo dla tych kilku %. Od ostatnich wyborów politycy nie zrobili wiele by zachęcić ludzi do głosowania. Na to trzeba zasłużyć i pracować cały czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka