Dodaj do ulubionych

Głogowski uwikłany

IP: *.wi / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:44
Polecam wątek Nie głosuję na Tomaka G. Można tam przeczytać jak Tomasz G.
załatwił sobie posadkę w Parku Wodnym, mimo, że nie jest prawnikiem lecz
polonistą. Wyborców oszukuje, że jest nauczycielem akademickim, to zwykła
nieprawda. Jak ktoś nie ma zajęć ze studentami od wielu miesięcy, to nie jest
nauczycielem, tylko BYŁYM pracownikem dydaktycznym.
Obserwuj wątek
    • Gość: drcarlos I klamie ,ze jest Slonzokim!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:55
      Pyrsk!
      • Gość: Ciekaw Re: I klamie ,ze jest Slonzokim!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:54
        Może wyjasni nam Pan jak to wyglądalo z pobieraniem przez Pana pieniędzy z PUP,
        i to jeszcze w zeszłym roku ? Jak Pan był tam zarejstrowany jednocześnie
        pracując na umowy czy zlecenia? (nie mówiąc o poborach radnego)
    • Gość: obserwator Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:14
      ...tak sobie czytam i czytam i zastanawiam sie nad wypowiedziami niektorych
      forumowiczow dotyczacymi Pana Glogowskiego i jakos czasem trudno mi pojac
      jakimi pobudkami sie kieruja .Czy to jak zwyklo sie mowic ciela przez nich
      gadaja czy moze zawisc albo osobista do niego awersja .Nie chce w tym miejscu
      wypasc jako obronca kandydata - mnie osobiscie rowniez sposob bycia rzeczonego
      nie powala -ale wydaje mi sie , ze powinnismy bardziej polozyc nacisk na tresc
      i merytoryczne przygotowanie i tu pojawia sie kilka pytan czy :
      -osoby zarzucajace mu niekompetencje mialy mozliwosc posluchac go czy wywiazac
      z nim polemike ?
      -okreslenie posadka w parku jest sprawdzone i uzasadnione
      -lepszy niezorientowany prawnik od znajacego realia polonisty
      -lepsze gruszki na wierzbie obiecywane przez przystojna usmiechnieta facjate ,
      od konkretnych faktow popartych dzialaniami z troche mrukowatej twarzy
      -nie jest nauczycielem osoba powracajaca z rocznego stypendium na innym
      uniwersytecie lub nauczyciel w szkole sredniej z urlopu macierzynskiego ...
      Mysle ze wiele z poruszonych tu watkow mozna rozwiac na bezposrednich
      spotkaniach z kandydatem - moze wtedy bedzie mozna dac popis swojej erudycji i
      dociekliwosci - a tymczasem podejsc bardziej pragmatycznie do zblizajacych sie
      wyborow i mozliwosc weryfikacji po nich dzialan naszych kandydatow .
      • Gość: thomas Re: Głogowski uwikłany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:22
        w sobote w tck-u o 19 jest spotkanie z jerzym buzkiem. glogowski tez ma tam byc.
        moze warto sie tam wybrac i zweryfikowac swoje poglady nt. tej osoby
      • Gość: mieszkanka Re: Głogowski uwikłany IP: 213.186.95.* 15.09.05, 07:47
        Jakimi pobudkami sie kieruję... hmmm wydaje mi się, że nie zawiścią ani
        osobista awersją bo na tyle p.Głogowskiego nie znam ale patrząc na
        dotychczasowe dokonania nie budzi on mojego zaufania jako kandydat do Sejmu a
        największym ciniem kładzie się sprawa sprzedaży parku w Rybnej czy sprawa
        wodociągów o której tyle mówi a na razie nic konkretnego z tego nie wynika. Nie
        podoba mi sie też sprawa zlecenia mu przez AIG rozeznania prawnego skoro jest
        polonistą. Może napisać referat, przedstawić poltyczne uwarunkowania (choć nie
        wiem czemu służące) ale nie zajmować się prawnymi kwestiami od tego są
        prawnicy! To tak jakbym poszła do doradcy podatkowego żeby mnie leczył.A
        ogólnie rzecz biorąc nie mam zaufania do nauczycieli pchających sie do polityki.
        • Gość: KAZIK KIEPSKI PRAWNIK CZY DOBRY POLONISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:11
          MOWIA PANSTWO DLACZEGO NIE ZOSTAL TAM WYSLANY PRAWNIK TYLKO ZNAJACY (LUB NIE)
          POLONISTA. A JA MYSLE ZE DOBRZE ZE TEN GLOGOWSKI (POLONISTA) TAM POSZEDL, BO
          KTO WCZESNIEJ SPRZEDAL PWIK? NIE POLONISCI TYLKO PRAWNICY WLASNIE!!!
          TAKIE SAMO PYTANIE: CZY KAZDY SZEF DUZEJ FIRMY MUSI BYC PRAWNIKIEM (W KONCU
          CALY CZAS DOTYCZA GO WSZYSTKIE PRZEPISY). NIE!!! ON MA DOBRZE ORGANIZOWAC PRACE
          PODLEGLYCH MU LUDZI: PRAWNIKOW, SPRZEDAWCOW, DOSTAWCOW, A MOZE I TYCH
          POLONISTOW :)
          Z POZDRAWIENIAMI.
          • Gość: mieszkanka Re: KIEPSKI PRAWNIK CZY DOBRY POLONISTA IP: 213.186.95.* 15.09.05, 11:26
            dlaczego alternatywa kiepski prawnik czy dobry polonista a czemuż nie dobry
            prawnik kiepski polonista czy dobry prawnik dobry polonista. A decyzję o
            sprzedaży podjęli nie prawnicy (oni tylko wyrażają opinie) a nasi dysydenci
            czyli burmistrz mający za sobą radę miejską (do której p. Głogowski należy)I
            zgadzam się, ze szef ma swoich pracowników którzy są fachowcami w różnych
            dziedzinach podkreślam fachowcami.
      • Gość: loli Re: Głogowski uwikłany IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.09.05, 08:25
        Czyżby "obserwator" to sam T Glogowski - probuje sie usprawiedliwiac? Oto jest
        pytanie?!
      • Gość: gargamel Re: Głogowski uwikłany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 08:45
        Ja myślę że należy skończyć tę polemikę-ja na Głogowskiego głosować nie będę bo
        jeżeli już teraz nie będąc posłem robi nieczyste interesy to co będzie potem-aż
        strach myśleć./z tymi przekrętami to prawda/.
        • Gość: Wyborca Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:44
          Panie Głogowski a gdzie jest ślad w Pana oświadczeniu majątkowym z umowy o
          dzieło z parkiem wodnym, o którym mowa i do którego sam Pan się przyznał ?
          I za co Pan otrzymał w 2004 roku stypendium stażowe - Urząd Pracy - 1512,30 zł.
          W nowej ustawie nie ma już terminu absolwent. Został on zastąpiony pojęciem
          bezrobotnego do 25 roku życia. Do tej pory regulacje prawne pozwalały na
          odbywanie staży, finansowanych przez urzędy pracy jedynie absolwentom. Od 1
          czerwca 2004 r. z tej formy aktywizacji będą mogły skorzystać wszystkie osoby
          bezrobotne do 25 roku życia.
          Ustawa przewiduje w szczególnych przypadkach możliwość skorzystania ze staży
          przez osoby powyżej 25 lat (do 27 roku życia). Ile miał Pan lat w 2004 roku?
          Jak długo był Pan zarejestrowany jako bezrobotny?

• Gość: lolo Re: Głogowski uwikłany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:43
            Ja tylko jestem ciekawy za jakie pieniądze Pan Głogowski robi tak szeroką i
            bogatą reklamę skoro jest bezrobotny i nie stać go nawet na nowe trampki-chyba
            tu też wchodzą w gre bardzo brudne pieniądze-krótko mówiąc elektorat już teraz
            wie kogo będzie wybierał i jak to się cudownie zapowiada dalej!
            • Gość: meduza Re: Głogowski uwikłany IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.09.05, 15:28
              "brudne pieniądz..." jak pisze lolo - z pokwitowaniem czy bez?
              • tomasz_glogowski Re: Głogowski uwikłany 16.09.05, 02:05
                Powiem Państwu, że też się zastanawiam, dlaczego aż w tylu wątkach pojawia się
                moja osoba - aż trudno mi to wszystko objąć.
                Nie rozumiem też pojawiającej się w wypowiedziach kilku osób (w tym - jak
                powiedzieli mi przyjaciele, którzy bez mej wiedzy podjęli trud sprawdzenia IP,
                czy jak się to nazywa, pracowników pewnej instytucji samorządowej w TG), bardzo
                tępej agresji, typu "nie stać go na nowe trampki".

Do niektórych konkretnych rzeczy się odniosę - umowa zlecenie (z której w mym
                przekonaniu wywiązałem się z korzyścią dla AIG) miała miejsce w tym roku i
                rzecz jasna pojawi się w zeznaniu majątkowycm za rok 2005 - chyba nawet moi
                najbardziej zaciekli wrogowie nie sądzą, że byłbym na tyle głupi, że ukrywać
                dochody - przecież oświadczenia są sprawdzane przez U.Skarbowy.
                Osoba pytająca o stypendium stażowe sama sobie odpowiada - pisze, że
                obowiązywały one do 1 czerwca 2004 (nawet nie wiem, czy tak jest).Ja na takim
                stażu byłem w terminie luty-maj 2004, potem podjąłem pracę w Akademii
                Polonijnej (dobrze płatną, ale na samo wspomnienie atmosfery tam, aż mnie
                dreszcz przeszedł....).
                I tyle.
                Finansowanie kampanii wyborczej jest poddane takiej kontroli, że trudno coś tu
                zachachmęcić. Kilka tysięcy wydałem oczywiście, ze swoich środków, nie dałbym
                jednak rady bez wpłat przyjaciół i osób życzliwych mnie i PO.
                Ważne jest to, żeby kasę wydawać rozsądnie - np. baner na rynku kosztuje mniej,
                niż pół strony w "Gwarku" - mimo, że płacimy również miastu za ekspozycję, choć
                prawnicy nam zdecydowanie wskazali, że nie ma takiej konieczności, bo wisimy
                nie na budynku, a rusztowaniach firmy, która płaci przecież, za zajęcie pasa
                drogowego.
                Przy okazji, jak w innych postach, zapraszam na czat.
                POzd
                • Gość: antypolityk Re: Głogowski uwikłany IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.05, 10:32
                  O tych "trampkach" to ja pisałem. Nie mam nic wspólnego z żadną "instytucją
                  samorządową" - zagranie vabank raczej więc panu nie wyszło.
                  A, że (zaręczam!) znamy się dobrze (z czasów pana aktywności w Przymierzu
                  Śląskim) - to jak tylko będzie okazja , porozmawiam z panem , bardzo chętnie ,
                  na temat "trampków". I nie tylko.
                  A szczególnie chętnie to zrobię w momencie jak pan już będzie posłem - czego
                  panu , z całego serca , nie życzę!!! (tego posłowania , oczywiście!).
                  A właściwie to sobie nie życzę żeby pana wybrano posłem!
                  Pozdrawiam i niepowodzenia (poza wyborami - powodzenia) życzę!!!
                • Gość: mieszkanka Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:50
                  równiez uważam, że nie prezentuję w swoich wypowiedziach tzw tępej agresji
                  jedynie niechęć do głosowania na p.Głogowskiego a do tego chyba mam prawo (tak
                  mi się przynajmniej wydaje:)) a z propozycji czata nie skorzystam i to nie
                  tylko z powodu kończenia pracy o 15,30 bo z komputera korzystam równiez a może
                  przede wszystkim w domu ale z powodu braku zainteresowania rozmową z kandydatem
                  i brakiem tematów, które mogłyby mnie zainteresować a obietnice przedwyborcze
                  mnie nie nęcą...
                • Gość: pułk. Miodowicz Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:53
                  jak
                  > powiedzieli mi przyjaciele, którzy bez mej wiedzy podjęli trud sprawdzenia
                  IP,

co to stare ubeckie metody
                  moze do tych których pana "przyjaciele" juz zidentyfikują przyjdzie pan
                  osobiscie i porozmawia na kazdy temat(ostatnio tak samo robił Giertych)
                  XXI wiek a kandydat na posła i to z takiej fajnej partii takie tanie chwyty
                  stosuje
    • Gość: wybrca Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:20
      po przeczytaniu powyższego wątku domyślam się, że czat organizuje Pan w celu
      dalaszej inwigilacji IP ?
      Zdziwnienim dla mnie jest, że osoba która jedyną rzeczą jaką ma do zaoferowania
      wyborcom, to lansowane dwie literki przed nazwiskiem, używa określenia "tępa
      agresja". A gdzie Pan w tej wypowiedzi doszukał się agresji? I cóż to za odmian
      agrsji, ta "tępa" ? A w tej akademii i wogóle w całym życiu Pan się nie
      napracował. A tak nawisem mówiąc jak ma się pobieranie diety radnego do
      zasiłków wypłacanych przez PUP?
      I Panie Głogowski Pana Partia chce poprawić strukturę zatrudnienia w Polsce i
      zmniejszyć stopę bezrobocia a Pan pisze : "Osoba pytająca o stypendium stażowe
      sama sobie odpowiada - pisze, że
      > obowiązywały one do 1 czerwca 2004 (nawet nie wiem, czy tak jest)".
      Czy jest coś co Pan wie i na czym Pan się zna?
    • Gość: Aśka Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:58
      Z tego co tu widzę, to facet jest mocno podejrzany.
      • Gość: KA2 Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:45
        CZEKAMY NA WYJASNIENIA
        • Gość: pułk. Miodowicz Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:09
          jakby pan Głogowski nam chciał teczki zakladac to ja chciałbym taka zieloną z
          małym kwiatuszkiem naklejonym na niej
          tylko taką nie inną!!!
    • Gość: wyboraca Re: Głogowski uwikłany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:48
      dalej czekamy na odpowiedzi !!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka