Dodaj do ulubionych

puste bankomaty PKO

IP: *.stk.vectranet.pl 01.07.07, 16:42
W niedzielę, 1 lipca, ok. godz 16.00 zmuszony byłem pobrać gotówkę w jednym z
tarnogórskich bankomatów PKO. Podszedłem do jednego (Rynek) - nieczynny,
zaszedłem do drugiego (Krakowska) - nieczynny. Ciśnienie mi wzrosło, pod
nosem zacząłem szeptać niewybredne komentarze, ale, mówię sobie, na Przyjaźni
spokojnie pobiorę kasę. Jakież było moje zdziwienie... oczywiście także
nieczynny. Epitety pod adresem PKO szły już na głos, podszedłem do oddalonego
zaledwie o 50 m. bankomatu ING a tam puściutko, bankomat czynny, bez problemu
wypłacił gotówkę. Trudno będzie prowizja, przeżyję to.
Żenada, żenada, jeszcze raz żenada. Żeby w 70-tysięcznym mieście były tylko
trzy bankomaty PKO i to w jednym dniu wszystkie nieczynne, to już jest
skandal!!!.
Ja wiem że przed pierwszym, ludzie wyciągają sporo kasy ale czy szanowni
urzędnicy PKO nie mogli tego przewidzieć?????????
Obserwuj wątek
    • Gość: małpa Re: puste bankomaty PKO IP: *.strong-pc.com 01.07.07, 17:30
      Bankomaty są często nieczynne również w dni robocze, szczególnie ten na
      Krakowskiej w poniedziałki i piątki. A wtedy trzeba stanąć po własne pieniądze w
      dłuuugiej kolejce na Rynku albo zapłacić prowizję (za nieudolność PKO) w
      agencji. Wielokrotnie rozmawiałam z p. dyrektor oddziału, piasałam uwagi na
      stronie PKOBP. Kiedyś nawet otrzymałam odpowiedź z ZS ROD, że od marca będę
      mogła skorzystać z bankomatu na terenie Centrum Rehabilitacji. Ręce opadają.
      Poszerzył się wachlarz możliwości: 1. mogę stać w kolejce, 2. zapłacić prowizję
      w agencji, 3. pojechać z centrum na Przyjażń lub do GCR-u. No i zawsze pozostaje
      jeszcze jedna możliwość - przenieść się do ING, ta jest chyba najbardziej warta
      zastanowienia ...
      • Gość: Jardo Re: puste bankomaty PKO IP: *.tpnet.pl 02.07.07, 07:23
        albo do mbanku - bankomaty euronetu i WBK stoja otworem ( w TG 3 szt)
        plus eKonta - brak prowizji za prowadzenie.
        • Gość: TG Przenieś się do BPH IP: *.stk.vectranet.pl 02.07.07, 07:52
          Na twoim miejscu przeniósłbym rachunek do BPH. Ja mam w BPH i nie narzekam,
          wypłacam z każdego bankomatu bez prowizji, oprocentowanie ROR 3,7%:)
          • anrietta Re: Przenieś się do BPH 02.07.07, 09:53
            TG a zdradź ile płacisz za prowadzenie konta?
            Ja również polecam mBank. Co prawda z karty nie korzystam ale robienie przelewów
            online to super sprawa. No i kosztuje tylko 0,50 groszy.
            • Gość: on Re: Przenieś się do BPH IP: *.faser.com.pl 02.07.07, 11:35
              Ja mam też w PKO ale chyba już niedługo , otwarłem rok temu ekonto e mbanku i
              rzeczywiscie jest to konto godne polecenia.Karta bezplatnie,prowadzenie
              bezplatnie a i przelewy tanie.
              • Gość: TG Parę szczegółów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.07.07, 19:30
                Płacę coś ok. 13 zł m-cznie, ale nie narzekam, bo przelewy mam darmowe i tu
                oszczędzam, oprocentowanie jak na ROR jest niezłe no i nie martwię się o
                prowizję jak wypłacam z obcych bankomatów:)
                • Gość: Marcin ING IP: *.stk.vectranet.pl 02.07.07, 22:36
                  ja mam w ING. przelewy darmowe, prowadzenie rachunku darmowe karta tez darmowa.
                  niby za karte trzeba placic 2 zł na miesiac ale jak sie karta płaci powyzej 300
                  zł miesiecznie to tez za darmo. wiec polecam:)
                  • Gość: Medea Re: ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:14
                    ING nie polecam. Miałam przejścia z niedostarczoną kartą (przez Pocztę),
                    niedostarczonymi PINami (DHL - proponowali, żebym sama odebrała u nich, bo nie
                    zastali mnie podobno 3 razy w domu - pewnie byłam w pracy :>. Po miesiącu nadal
                    nie mam jak korzystać z konta, mam zapłacić za prowadzenie konta, a jak
                    chciałam zamknąć rachunek, uważając, że jestem źle obsłużona, pani w obsłudze
                    nie umiała zamknąć - nigdy tego nie robiła. Poprosiła, żebym przyszła
                    następnego dnia we wcześniejszych godzinach. We wcześniejszych godzinach
                    pracuję. Totalnie niefunkconalny bank.

• kubik_pl Re: puste bankomaty PKO 03.07.07, 00:36
          uściślając:
          jest jeszcze bankomat PKO BP na Osadzie Jana przy oddziale (ul. Miodowa)

a co do mBanku, to są bankomaty:
          Euronet: ul.Krakowska (Lukas), ul.Rynek (MultiBank), ul.Zagórska (Tesco),
          ul.Kościuszki (Carrefour)
          BZWBK: ul.Oświęcimska (BZWBK)

szczerze mówią, to polecam MultiBank - ta sama, a nawet większa, funkcjonalność
          jak w mBanku, a dodatkowo placówka na rynku (wpłaty/wypłaty, obsługa live!!) i
          najważniejsze - tańsze niż mBank już przy wykonaniu 10 przelewów miesięcznie
          (mBank: w przelew 0.50 zł, MultiBank: prowadzenie 5zł)
    • Gość: gość Re: puste bankomaty PKO IP: *.strong-pc.com 12.07.07, 13:44
      polecam ING!!!! zmień bank
    • Gość: samosia Re: puste bankomaty PKO IP: *.strong-pc.com 17.07.07, 13:01
      W poniedziałek przedpołudniem bankomat na Krakowskiej znowu był nieczynny.
      Czyżby PKOBP nie lubiło poniedziałku tak jak Chmielewski?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka