Dodaj do ulubionych

Monitoring centrum miasta.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 09:40
Zastanawiam się czy planowany jest monitoring centrum Tarn.Gór
Zainstalowanie takiego poprawiłoby stan porządku i bezpieczeństwa?
A może to mity o skuteczności takich systemów?
Obserwuj wątek
    • mirotg Re: Monitoring centrum miasta. 12.03.08, 10:34
      Niedlugo bedzie tak ze ,gdzie sie czlowiek nie ruszy to bedzie
      monitoring.Niezbyt mi to odpowiada.Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie.Zycie
      a`la "Big Brother" jakos mi nie pasuje.
      • Gość: Wilhelm Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 09:02
        Zgadzam się,że wszechobecne kamery zaczynają drażnić.
        Czy ciągle ktoś musi się na nas patrzyć?Kto wybiera tych
        obserwatorów?
        Nie darzę sympatią i zbyt wielkim szacunkiem panów z ochrony,zresztą
        do wszystkich mundurowych mam awersję.
        Ludzie powinni sami siebie pilnować.
        • mirotg Re: Monitoring centrum miasta. 13.03.08, 10:22
          Mundurowi mi akurat nie przeszkadzaja.Tylko nie chce byc na kazdym kroku
          sledzony i obserwowany.
          • Gość: 23 Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 08:32
            W tym celu należy zamknąć się w domu i nie wychodzić.Ponadto trzeba
            wyłączyć telefon i odciąć kompa od internetu.Konieczne jest
            zasłonięcie okien i zerwanie kontaktów z domownikami.
            Nie zaszkodzi wejść pod kanapę i nakryć się kocem.
            Wówczas jest cień nadziei,że nikt nas nie wyśledzi.
            • Gość: marian Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 18:58
              Oglądający obraz z monitoringu centrum naszego miasta umarłby z
              nudów.
              • gogonasz Re: Monitoring centrum miasta. 17.03.08, 00:54
                Ja pamiętam,że że kiedyś monitoring naszego miasta polegał na tym
                że o każdej porze,w dzień czy w nocy,można było natknąć się na
                patrol milicyjny,a później policyjny i muszę przyznać,czułem się
                bezpieczniej niż dzisiaj.Dziś mundurowi tylko przemkną gdzieś bokiem
                w swoim samochodzie i tyle ich widać.Wiem co mówię,bo dwa razy
                zostałem niedawno napadnięty i nie ma w tym zasługi policji,że z
                opresji wyszedłem cało.
                • Gość: 23 Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 18:04
                  Należy bezwzględnie wystąpić do prezydenta RP o przyznanie tobie
                  medalu za ofiarność i odwagę.
                  Oczywistością jest,że komendant policji powinien przyznać ci wysoką
                  nagrodę.
                  Takim jak ty niepotrzebne są jakiekolwiek patrole czy monitoringi.
                  Jak dobrze wiedzieć,że są wśród nas prawdziwi bohaterowie.
                  Kłaniam się z szacunkiem.
                  23.
                  • Gość: Forest Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 21:34
                    Nie wiem czemu was tak denerwuje ten monitoring. Wydaje mi się że jak nie robi
                    się nic podejrzanego to ci co siedzą przed tymi telewizorkami nawet nie zwrócą
                    na was uwagi.
                    • Gość: 23 Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 21:39
                      Zastanawiam się co znaczy "robić coś podejrzanego"?
                      Wszystko jest kwestią interpretacji jakiegoś zachowania.
                  • gogonasz Re: Monitoring centrum miasta. 19.03.08, 15:17
                    Głupi jesteś.
                    • Gość: 23 Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 18:28
                      Ty natomiast jak już wspominałem jesteś prawdziwym bohaterem.
                      Krynica mądrości!!!
                      • Gość: Forest Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.08, 19:25
                        Jeżeli nie wiesz co to są podejrzane rzeczy to mogę podać pare przykładów:
                        zaczepianie wieczorem przez ludzi stojących w bramach, bijatyki pod dyskoteką,
                        wybijanie szyb wystawowych, okradanie kiosków itp.
                        • Gość: 23 Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:19
                          Bram w tym mieście setki.Monitoring wszystkich niemożliwy.
                          W centrum nikt w bramach nie stoi.
                          Szyba jest wybijana raz na sto lat.
                          Gdzie te walki przed dyskotekami?
                          Małe,spokojne i senne miasteczko.
      • Gość: Smakosz Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:17
        mirotg napisał:

> Niedlugo bedzie tak ze ,gdzie sie czlowiek nie ruszy to bedzie
        > monitoring.Niezbyt mi to odpowiada.Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie.Zycie
        > a`la "Big Brother" jakos mi nie pasuje.

Swięte słowa.
        • Gość: Gość Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 07:47
          fakty.interia.pl/ciekawostki/news/puszki-z-piwem-udaremnily-
          napad,1078612,18
          • Gość: oli Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 10:07
            Taka stronka nie istnieje.
            • Gość: Forest Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 22:14
              Skoro małe, senne i spokojne miasteczko to po co nam policja. Żyjmy tak jak na
              dzikim zachodzie. W całym mieście jeden szeryf , przecież da se rade bo nic sie
              nie dzieje!!!. Nawet jeżeli by bili się raz na pół roku to pewnie byś nie chciał
              być ty. Jak znam życie to potem miał byś pretensje że nikt ci nie pomógł ani
              nikt nie widział. Przypominam że parę spraw zostało wyjaśnionych właśnie dzięki
              filmom z kamer przemysłowych.
              • Gość: antek Re: Monitoring centrum miasta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 22:21
                Policja wystarczy,kamery są zbędnym wydatkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka