lenka-7 02.11.09, 17:25 Hej jest ktoś kto wytłumaczyłby mi jak dojść od pałacu kultury do dworca ochota?Lub druga trasa,od dworca wschodniego do ochoty,która trasa jest krótsza?Z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Pyt do warszawiaków 02.11.09, 18:00 Od dworca wschodniego do "ochoty" radzę dojechać. Ochota to duża dzielnica Warszawy więc na to pytanie nie da się sensownie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pyt do warszawiaków 02.11.09, 21:03 jan-w napisał: > Od dworca wschodniego do "ochoty" radzę dojechać. Ochota to duża dzielnica > Warszawy więc na to pytanie nie da się sensownie odpowiedzieć. Ona chce na dworzec Ochota. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Pyt do warszawiaków 02.11.09, 18:02 A najlepiej skorzystać z mapy. Np: warszawa.jakdojade.pl/ www.targeo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Pyt do warszawiaków 02.11.09, 18:47 Do stacji Warszawa Ochota jest blisko. Można podjechać jeden przystanek w kierunku zachodnim z Dworca Centralnego lub dwa przystanki z Centrum (PKiN jest między tymi przystankami). Najlepiej tramwajem (każdym jadącym Alejami Jerozolimskimi), bo nie skręca. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pyt do warszawiaków 02.11.09, 21:06 horpyna4 napisała: > Do stacji Warszawa Ochota jest blisko. Można podjechać jeden > przystanek w kierunku zachodnim z Dworca Centralnego lub dwa > przystanki z Centrum (PKiN jest między tymi przystankami). Najlepiej > tramwajem (każdym jadącym Alejami Jerozolimskimi), bo nie skręca. Dwa przystanki z Dworca Centralnego lub trzy przystanki z Centrum. Przystanki tramwajowe są następujące: Centrum Dworzec Centralny Plac Starynkiewicza Plac Zawiszy Wysiadasz na Placu Zawiszy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-7 Re: Pyt do warszawiaków 02.11.09, 22:04 Dzięki snajper,najlepiej mi wytłumaczyłeś,bo konkretnie:))A jakbyś mi jeszcze podał nr tramwaja to byłabym wdzięczna:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Pyt do warszawiaków IP: 83.1.16.* 02.11.09, 23:08 Podam Ci najszybszy dojazd. 1. Pałac Kultury - dworzec Ochota. Pomiędzy Pałacem a Al. Jerozolimskimi jest dworzec Śródmieście. Zejdź tam na peron 2. lub 3. i wsiądź do pociągu Szybkiej Kolei Miejskiej (SKM) jadącego w kier. zachodnim. Przedtem kup sobie w kiosku najtańszy bilet (20 minutowy). Skasujesz go w kasowniku w wagonie i przejedziesz jedną stację. W 2 minuty będziesz na dworcu Ochota. 2. Dworzec Wschodni - dworzec Ochota. Na Wschodnim przejdź na peron, z którego odjeżdżają pociągi w kierunku zachodnim (Skierniewice, Grodzisk, Pruszków, Sochaczew, Błonie). Z 20 minutowym biletem wsiądź do pociągu SKM. Na dworcu Ochota będziesz po 11 minutach. Pociągi SKM kursują co 20 minut. W godzinach południowych i wieczornych nieco rzadziej. Jeżeli bardzo Ci się spieszy, to kup w kasie dworca bilet na trasę W-wa Wschodnia - W-wa Ochota. Z takim biletem możesz jechać każdym pociągiem Kolei Mazowieckich jadącym w ww. kierunkach. Ten bilet nie jest jednak ważny na SKM. Aby jeździć i SKM, i Kolejami Mazowieckimi, trzeba mieć kartę miejską. Na dworcu sprawdź sobie, czy wcześniej przyjedzie pociąg Kolei Mazowieckich, czy pociąg SKM. Będziesz wtedy wiedziała, jaki bilet sobie kupić. W obu pociągach możesz też kupić bilet u konduktora (siedzi w pierwszym wagonie albo u motorniczego w kabinie). Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Pyt do warszawiaków 03.11.09, 09:51 Każdy tramwaj, bo one wszystkie jadą prosto. Dopiero za Placem Zawiszy skręcają, albo dalej jadą prosto, ale dla Ciebie to już bez znaczenia, bo na Placu Zawiszy wysiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pyt do warszawiaków 03.11.09, 11:28 lenka-7 napisała: > Dzięki snajper,najlepiej mi wytłumaczyłeś,bo konkretnie:))A jakbyś > mi jeszcze podał nr tramwaja to byłabym wdzięczna:))))) Każdy jadący Alejami Jerozolimskimi na zachód Ci pasuje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-7 Re: Pyt do warszawiaków 05.11.09, 14:54 Dzięks wam teraz na bank nie zabłądzę Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-7 Re: Pyt do warszawiaków 06.11.09, 20:44 Jeszcze jednym pytankiem was zamęczę nim wyruszę w poniedziałek do stolicy.Jak możecie podajcie trasę z dworca zachodniego na dworzez ochota.Po prostu muszę wiedzieć na jakim dworcu mam wysiąść bym miała najbliżej do ochoty,zresztą i tak już bardzo mi pomogliście,:D ,dzięks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pyt do warszawiaków IP: *.aster.pl 06.11.09, 21:10 Oba dworce są na Ochocie. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Pyt do warszawiaków 07.11.09, 10:58 Lenka, stacja Warszawa Ochota jest na linii podmiejskiej. Zatrzymują się na niej pociągi SKM (tylko z biletami komunikacji miejskiej) i pociągi Kolei Mazowieckich. Stacja ta jest pomiędzy dworcem Warszawa Zachodnia a dworcem Warszawa Śródmieście, który jest blisko dworca Warszawa Centralna, ale na linii podmiejskiej. Jeżeli dojeżdżasz pociągiem dalekobieżnym od strony zachodniej, to wysiądź na dworcu Warszawa Zachodnia i przesiądź się na jeden przystanek w SKM (bilety ZTM) lub KM. Jeżeli od strony wschodniej, to z dworca Warszawa Śródmieście jest też jeden przystanek SKM lub KM. Najlepiej napisz, skąd jedziesz i gdzie musisz się znaleźć. Bo jeżeli Warszawa Ochota jest też tylko miejscem przesiadkowym, to może da się lepiej wykombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-7 Re: Pyt do warszawiaków 07.11.09, 12:38 Więc tak od siebie mam pks,który zatrzymuje się na dworcu zachodnim lub pod pałacem kultury,ale przypuśćmy,że wysiądę na dworcu zachodnim,bo ponoć on niedaleko od dworca ochoty jest,z dworca ochota mam jechać pksem do Radoszyna,dzieki wam i sorka,że tak truję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pyt do warszawiaków IP: *.acn.waw.pl 07.11.09, 13:03 Lepiej do Pałacu Stalina dojechać, bliżej na dworzec Ochota. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Pyt do warszawiaków 07.11.09, 20:46 Rozumiem, że chodzi o wieś Radoszyna na północny wschód od Mińska Mazowieckiego. Bo z Ochoty właśnie jeżdżą autobusy PKS w kierunku Mińska. Ale one przejeżdżają też obok Dworca Centralnego i się tam zatrzymują; nie wiem niestety, w którym miejscu. Może pod hotelem Forum? Ktoś z forumowiczów powinien wiedzieć, może da cynk. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-7 Re: Pyt do warszawiaków 08.11.09, 12:22 Wiem właśnie,że ten pks gdzieś obok centralneego,ale nie wiem w którym miejscu sie tam zatrzymuje.A z dworca zachodniego dworzec ochota jak nakrócej dojść. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pyt do warszawiaków 08.11.09, 14:02 lenka-7 napisała: > Wiem właśnie,że ten pks gdzieś obok centralneego,ale nie wiem w > którym miejscu sie tam zatrzymuje.A z dworca zachodniego dworzec > ochota jak nakrócej dojść. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-7 Re: Pyt do warszawiaków 08.11.09, 16:26 Dzięki wam,teraz już wszystko wiem:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś