Gość: MartaM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.08, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 13.09.08, 11:15 Dlaczego syf?Wszystko jak dotąd przebiega normalnie.Pogoda jak zwykle się pogorszyła,karuzele się kręcą,małolaty piją piwo,muzyczka z głośników zagłusza jedna drugą,ochroniarze ziewają a tłum wpływa i wypływa z Rynku.Odmianą był metaliczny dźwięk gwarkowskiego dzwonka, który słyszałem po raz pierwszy.Kabaret Tarnina lepszy kameralnie niż w plenerze,ale to miłe zjawisko w naszym mieście.Obecny burmistrz próbuje być wszędzie i biega z kąta w kąt ze świtą,samotrzeć lub sam. Dzisiaj ciąg dalszy.Pożyjemy,zobaczymy. 23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: I jak tam Gwareczki IP: *.eranet.pl 13.09.08, 11:45 totalna klapa te Gwarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielonek Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 11:50 Nie widzę żadnej różnicy,normalne jak to gwarki. Tylko piwo przy takiej temperaturze mniej smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ants_ Re: I jak tam Gwareczki IP: *.stk.vectranet.pl 13.09.08, 15:31 Dokładnie... nie wiem co tak marudzicie na gwarki, są takie same jak rok, czy pięć lat temu. Nigdy nie były żadną rewelacją, a obecne nie są ani gorsze ani lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 20:45 ale mialy byc inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: I jak tam Gwareczki IP: *.eranet.pl 13.09.08, 21:05 kielonek ...powinieneś mniej pić, tego piwa, bo ostatnie szare komórki w mózgu zajedziesz (dwie!)...i żadnej róznicy już w niczym innym też nie dostrzeżesz.... w tym roku Gwarki to totalna klęska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 21:10 tylko dlaczego za 300000 pl i jeszcze za nasze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnogorzanin Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 21:51 co roku słyszę, "klęska", "dno" ... itd. Co roku są zespoły które jednych drażnią innych cieszą. W tym - Dżem, Perfect ...gdyby nie małe dziecko to na pewno z żoną byśmy się na te zespoły wybrali i wcale ich wyboru nie zaliczam do klęski. Zeszłoroczny pochód (bo jutrzejszy dopiero ocenię) uważam, za udany. W końcu przemarsz reklamujących się firm zamienił się w pochód historyczny. Każdemu się nie dogodzi. Może niech krytykujący napiszą co według nich byłoby ideałem. Wtedy można będzie jakoś się ustosunkować do stwierdzenia "totalna klęska". Bo czymże "ecik" tegoroczne różnią się od zeszłorocznych ? Odpowiedz Link Zgłoś
dantetg Re: I jak tam Gwareczki 13.09.08, 23:31 Gwarki w miare, chociaż są pewne ALE: 1. Dżem miał grać 2h, oczywiście snoby po pierwsze nie mogły być punktualnie, tylko z 50minutową obsuwą, po 2gie - na zegarku się nie znają. Dla mnie 2 godziny to 120 minut, tyle nie było. 2. Łowcy.B - lekko przesadzili z wulgaryzmami. Było dużo młodzieży podpitej - fajnie. Im się podobało, bo bluzgi, hahaha, hihihi. Ale sporo łebków małych z rodzicami, dzieci po 8, 10 lat. Nie była to tak późna pora żeby tłumaczyć sprawę 'mogli nie przychodzić'. 3. Łowcy.B - troche krótko jak na taki spory punkt w programie. Mało mieli zapłacone, czy jak? :/ 4. Zespół z partnerskiego powiatu Erlangen-Höchstadt - Niemcy, którzy na scenie ani słowa po niemiecku nie powiedzieli? Nawet z organizatoro-wodzirejem porozumiewali się po angielsku. No i teksty piosenek...wszystko koniecznie musiało być angilskie? Nie mam nic przeciwko, ale żeby nie szanować języka ojczystego? :)> 5. Tradycja upada. Zamiast rzymloka, czy krupnioka zajadać się kebabem? No niefajnie :( 6. PROSZĘ - wytłumaczcie mi po jaką cholerę postawione zostały 2 telebimy, które tylko napieprzały po oczach cukierkowymi reklamami rotexu oraz vectry na zmianę? Nawet jak coś się działo na scenie to reklamy dalej swoje :( Rzadko kiedy pojawiało się na nich to co na scenie. 7. PROSZĘ - wytłumaczcie mi jeszcze jedną rzecz. W jakim magicznym celu postawiono namiot poczty polskiej? Taki wigwam radości, czy jak? Bo DHL'a naprzeciwko nie widziałem. Może ludzie wysyłają pocztówki z Gwarków, czy jak? Tyle moich spostrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 23:55 Ad.2. Bez wulgaryzmów? Byliby wówczas tacy, co nie zrozumieliby nic, albo nie wiedzieli kiedy się śmiać. A dzieci - Niebawem do nich dorosną:) Ad.6.Telebimy - porażka. Tych firm, które waliły po oczach reklamą. Zapamiętałem. Omijam wszystko, co mnie wnerwi. Ad.7.Proponuję zajrzeć, gdy będzie czynny.Są tacy, co z Gwarków oprócz puszki po piwie zabieraja do domu okolicznościowe pocztówki z z takimż datownikiem. No tacy maniacy to są. Bo po puszcze Warki nie pozna nikt, czy opróżniona na Gwarkach, czy podczas Dni Morza. Na Krakowskiej jest gorsze badziewie, ale jak są chętni klienci - niech sobie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verdammt! Re: I jak tam Gwareczki IP: 67.219.42.* 13.09.08, 23:57 gdybys byl trzezwy na tych gwarkach to nie zadawalbys glupich pytan! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernst Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 00:23 Mi osobiście nie podoba się jedna rzecz... niby te miejsca, które są ogrodzone są przeznaczone dla osób niepełnosprawnych... no niby tak, ale z tego co widziałem to wkręcało się tam więcej osób po znajomości niż takich, dla których te miejsca są przeznaczone. Trochę boli takie podejście. W ogóle nawet nie słyszałem, żeby na scenie ktoś wspominał o tych miejscach, więc jak osoby niepełnosprawne mają się o nich dowiedzieć? Z planu? Nie wszyscy dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
dantetg Re: I jak tam Gwareczki 14.09.08, 00:44 nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi - jak widać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 10:48 Strumienie moczu w zaułkach całego miasta,ciasny rynek,opóźnienia występów,tłumy pijanych,którym przyglądają się dzieci,ceny karuzel wyższe niż w Dysneylandzie,bród,smród i niedostateczne oświetlenie. Totalne nieporozumienie,organizacyjna klęska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 20:43 Przyłączam się do wypowiedzi, w piątek przed rozpoczęciem Gwarków miasto bylo brudne, śmierdzące, zupełnie pozbawaione świątecznej atmosfery, a tego roczny pochód wg mnie był najgorszy, jaki widzialam, pomimo pieniędzy otrzymanych z Ministerstwa. Brak klasy, która była zauważalna i wyróżniała przez całe late Tarnowskie Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob133 Re: I jak tam Gwareczki IP: *.stk.vectranet.pl 14.09.08, 00:29 Te telebimy to porażka - zgadzam się! Również będę omijał reklamowane tam firmy / marki / sklepy jak tylko się da ;) A koncert Dzemu słabiutko. Byłem już na wielu ich występach, ten był najmarniejszy. Nie postarali się :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY2 Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 10:58 Jedna wielka dewastacja miasta.Dlaczego za nasze pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: I jak tam Gwareczki IP: *.eranet.pl 14.09.08, 11:03 Problem dotyczy przestarzałej formuły tej imprezy. Niestety ani p. Szczerba ani obecy burmistrz Czech, nie potrafili sprostać zadaniu stworzenia unikatowej koncepcji Gwarków. Za długo czekamy, zbyt wiele tracimy przez złe wybory (samorządowe), a czas nieubłagalnie leci... ci którzy powinni startować w wyborach siedzą w domach,a pseudo biznesmeni, fachowcy od samorządów, gospodarni prezesi pchają się na afisze i do władzy - Niestety ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 12:41 Zgadza się ,że gwarki w tej formie są niesympatyczną imprezą,która od lat nic się nie zmienia.Potrzebna jest przebudowa koncepcji, zmiana lokalizacji głównej sceny,odejście od odpustowego charakteru imprezy.Dzisiejsze gwarki są zupełnie takie same jak te w latach 70tych,a świat poszedł nieco do przodu.W TG jest wielu ludzi,którzy wspólnie potrafią to zrobić,potrzebny jest tylko ktoś kto pokieruje tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 14.09.08, 12:47 Poczekaj do wyborów samorządowych.Jestem gotowy podołać i temu zadaniu. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: I jak tam Gwareczki IP: *.aster.pl 14.09.08, 13:22 małostkowi jesteście, narzekacie ale nikt nie wysunął chociaż 1 pomysłu na zmianę konwencji tej imprezy!!! w ten sposob bardzo latwo wszystko krytykowac. czego wymagacie od imprezy typu gwarki!? co to ma byc heineken festival? no chyba nie o to chodzi! woodstock? chyba tez nie! festiwal kresow wschodnich tez nie. Jak swego czasu były organizowane na stadionie to wszyscy narzekaliście, ze jak to gwarki na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadus27 Re: I jak tam Gwareczki IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.08, 14:42 Pochód to porażka. Gdzie Sobieski, gdzie Marysienka? Sedlaczek jakis taki wychudzony. Dwa konie na krzyż, kilka motorów i starych aut i to wszystko? Na taki pochód szkoda czasu. Tylko wymarzłem i zmarnowałem czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manfred Re: I jak tam Gwareczki IP: *.stk.vectranet.pl 14.09.08, 14:49 to prawda.. pochód był żałosny Sobieski z Marysieńką jechali bryczką.. - oni byli chyba jedynymi podczas pochodu ze sporej grupy goszczących przez wieki w TG.. nie było Augusta II, ani III, ani Goethego, ani Niemcewicza.. gdzie rycerz Adam z Tarnowic, chłop Rybka?? jedyne co było lepsze niż dotyczczas to wyszczegolnienie postaci książąt założycieli.. a do tego zimno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moon Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 15:06 porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EchoPapaKiloTango Re: I jak tam Gwareczki IP: 58.227.194.* 15.09.08, 13:37 Z telebimami bylo tak. Firma, ktora je wypozyczyla miala umowe z miastem na wypozyczenie telebimow. Nie bylo mowy o jakichkolwiek reklamach. Na telebimach mialo byc zupelnie cos innego. Wlasciciel tej firmy, popodpisywal sobie umowy z roznymi firmami na wyswietlanie reklam. Gdy rozpoczely sie Gwarki, zaczal wyswietlac swoje reklamy zabierajac 52 minuty czasu z kazdej godziny. Gdy zwrocono mu uwage, ze tak nie powinno byc, laskawie skrocil czas reklam do pol godziny. Wyglada na to, ze tworzac umowe z ta firma, nikomu nie wpadlo do glowy, ze jej wlasciciel okaze sie taki sprytny, ze podpisze umowy o reklamy z paroma firmami i ... korzystajac z okazji wyswietli je sobie na swoich telebimach podczas "Gwarkow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EchoPapaKiloTango Re: I jak tam Gwareczki IP: 58.227.194.* 15.09.08, 13:41 Czyli krotko mowiac, bo moze do kogos to nie doszlo. Skasowal kase od reklamodawcow i od miasta za wynajecie telebimow. Powinien dostac jeszcze jakas nagrode za przedsiebiorczosc i wyrachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
evionel Re: I jak tam Gwareczki 14.09.08, 15:31 A ja zobaczylam dzis w miescie „szarszy“ odcien szarosci... Smutne to wszystko było, mimo wszystko. Rzeczywiscie, duzo w tym prawdy, ze to kwestia funduszy, dobrej organizacji i odpowiedniej osoby, która tym wszystkim pokieruje. Ale przeciez niektórym w naszym kraju się to udaje. Popatrzmy na znakomity przykład Wroclawia i jego burmistrza p. Dutkiewicza. Gdybysmy choc odrobine tego geniuszu zasmakowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funk Re: I jak tam Gwareczki IP: *.eranet.pl 14.09.08, 16:13 dobrych ludzi się usuwa, albo sami szybko odchodzą....pozostają miernoty, uwikłane w jakieś powiązania polityczne...efekty są widoczne gołym okiem (rada miejska, park wodny, ect...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlus Dawno takich pieknych nie widzialem IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.08, 16:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliwy Oj słąbiutko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 16:34 Brak mi słów na ocene tegorocznego pochodu. Bo to że był najsłabszy od wielu lat - wynika z Waszych wypowiedzi i mojego odbioru. Ale poddanie się złudnym obietnicom, że ten rok bedzie wyjątkowy, profesjonalna firma i środki które były do dyspozycji - podwójnie czuję się zawiedzony. Uważam, że organizatorzy nie zrobili niczego lepiej. Marysieńka, Sobieski i Husaria to kultowe postacie, które dziś zostały w sposób delikatnie mówią zaniedbane. Słabiutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlus Ladne dziewczyny sa na zagranicznych wojazach IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.08, 17:01 wiec skad je wziasc,zostali tylko staruchy i gorole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polmen Re: Ladne dziewczyny sa na zagranicznych wojazach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:04 > wiec skad je wziasc,zostali tylko staruchy i gorole. i ty najprzystojniejszy hanys tarnogórski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliszynel Re: Oj słąbiutko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.08, 17:23 To nadaje się do prokuratury - pochós najsłabszy chyba dlatego że dofinansowany przez ministerstwo kultury dotacja 50 000 złotych na co poszły ????? też pytanie: gaże aktorskie zarządu miasta za przemarsz, a co!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Oj słąbiutko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.08, 17:27 Poziom poziomem ale dlaczego tarnogórzanom kazano czekać ponad 45 min a informacja była jasna : pochód w tym roku wyruszy wcześnie niż tradycyjnie miał o 10:30 a wyruszył ????? ale pogoda była na tyle że mieszkańcy z ochotą czekali na swojego pomazańca aby go godnie powitać i uzyskać odpust na najbliższy rok !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jop Re: Oj słąbiutko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 19:16 W przypadku takiej liczby ludzi to nawet 20 minutowy poślizg startu pochodu to nic. Mimo to na płytę rynku czoło pochodu dotarło na czas- czyli z godnie z przewidywaniami o 12. Odpowiedz Link Zgłoś
evionel Re: I jak tam Gwareczki 14.09.08, 22:34 A ja zmieniam zdanie! Gwareczki po 2 malinowych Redd’sach sa calkiem znosne :) Doswiadczenie bliskosci zywej legendy polskiego rocka na tarnogorskich deskach – bezcenne. Było jak u Süskinda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 22:40 perfect rewelka nawet na trzezwo takich gwiazd u nas potreba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 22:56 Możecie sobie narzekać, biadolić. Od jutra Pan Czech będzie jak w zeszłym roku chwalił się, że dostał od mieszkańców kwiaty i podziękowania za piękną organizację. To taka nowa świecka tradycja, żeby pokazać, że ma się zdanie i opinie mieszkańców w d**ie. Apropos tych ankiet, ktore kazdy mieszkaniec mogl wypelnic. Po co, drodzy nieudolni i beztalentni pracownicy UM i Wydzialu Promocji Miasta robiliscie taka chece, zeby powiedziec po nieudanej imprezie, ze to wszystko bylo zrobione zgodnie z wola tarnogorzan? Mnostwo ludzi podeslalo wam gotowe propozycje, jak organizowac tego typu imprezy. Najwyrazniej ludzie, ktorzy na codzien graja w orkiestrach koscielnych, zasiadaja w IPH czy wysylaja mailem gole calujace sie laski w power poincie znaja sie na wszystkim, czyli na niczym... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 15.09.08, 09:16 Szaro było,zimno było,ciasno gdzieniegdzie i nieprzytulnie. Robienie wszystkiego aby pochód dotarł na Rynek na godzinę 12.00, bo tam na przygotowanych i pilnie strzeżonych przed normalnymi mieszkańcami krzesełkach o tej porze zasiedli nasi władcy i ich goście było przykre dla marznących wzdłuż ulic ludzi.Mieszkańcom nikt nie podał wina dla rozgrzewki,ale zdaję sobie sprawę,że siedząc marznie się bardziej. Ludzi trzeba szanować,wyborców nie powinno się lekceważyć. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: I jak tam Gwareczki IP: *.5b.5d45.static.theplanet.com 15.09.08, 10:21 oryginal23 napisał: > Ludzi trzeba szanować,wyborców nie powinno się lekceważyć. a twoich postów czytać,bo....................................................................... ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ............................................. i są do dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guajazyl Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 11:59 Ludzie burmistrza Czecha dzisiaj przyszli do pracy? Nie dał wam wolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: między VIPami Re: I jak tam Gwareczki IP: *.pl 15.09.08, 12:02 witam Szanowne Państwo - mimo że miałam okazję siedzieć na krzesłach miedzy Vip-ami na pochodzie to muszę przyznać że było mi zimniej niz stojącym osobom - stojąc można się przytulić do kogoś ;) a do tego wszystkiego nie dostalam grzańca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guajazyl Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 12:09 Nie Szanowne Państwo,tylko Szanownych Państwa. Nie załapałeś się na wino,bo nie jesteś VIP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitorg Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:19 Te gwarki to totalne nieporozumienia za duże miejskie(nasze) pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumiś Re: I jak tam Gwareczki IP: 88.86.103.* 15.09.08, 13:59 Gwarki były fajne ino pogoda niy dopisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 17:25 Impreza jest martwa.Ciągłe wyciąganie tego trupa jest smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 17:59 Pytam się odpowiedzialnie, dlaczego nie zorganizowano; Walk gladiatorów w studni. Naumachii w fontannie. Katastrofy Titanica na Dramie. Płonącego wieżowca. Trzęsienia ziemi. Wybuchu wulkanu. Tsunami. Upadku meteorytu. Lądowania Marsjan. Występu Chóru Archaniołów. Cudu z Kany Galilejskiej. Uczty Baltazara dla wszystkich mieszkańców. Wojny atomowej. Pytam poważnie, bo mnie tylko to mogłoby zadowolić. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 15.09.08, 21:30 Odpowiedzialnie Ci odpowiem. Nikt na to nie wpadł. Co do mnie,przedstawione pomysły akcptuję. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 21:51 Na przyszłą kadencję mam dla Pana Kandydata inną, znacznie lepszą propozycję. Albo Big Bang, albo zaczniemy razem od pierwszego dnia. Czyli ab ovo. Nie spiesząc się, tym razem powoli, dojdziemy i do programu na Gwarki.Pominiemy tylko Wieżę Babel tak, by wszyscy tarnogórzanie jednym językiem mogli o Gwarkach powiedzieć - Błeeeeeeeeeeeee.Bo to jest modnie i o'curant.Czy byłby pan gotów przyłożyć i pod tym swą pieczęć? Na razie tylko na forum.Błeeeeeeeeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 15.09.08, 21:58 Przystaję na propozycję rozpoczęcia od jajka. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 22:54 Kurzego, czy Kolumba? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 15.09.08, 23:05 Heraklit twierdził,że nie wystarczy dużo wiedzieć,aby być mądrym. Wystarczy więc kurze jajo. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 23:19 Sedes z Ebonitu zaś twierdził, iż nie można być mądrym, nie wiedząc nic. Ale zgadzam się na kurze jajo. Dzięki niemu Kolumb odkrył swoje Indie. A i bez niego nie wyobrażam sobie Advocata. I po co wogóle byłyby kury? Tylko na rożen? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 15.09.08, 23:40 Sedes był z Bakielitu! Ale preambułę mamy już prawie uzgodnioną. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 15.09.08, 23:45 Z Bakelitu oczywiście.Przepraszam. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 23:57 Moja ciotka Polimeria twierdzi stanowczo, że ebonit i bakelit to jest ganz egal, ale w kontekście Advocata rzeczywiście lepiej pasuje mi...ba - kieli - ch jest konieczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek nocą Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 00:55 Twoją ciotką może jest Polimeria,ale matką z pewnością głupota. Dowartościowujesz się madrościami z wikiped. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:24 Wyobraź sobie marku nocny, że chodziłem do szkoły. I nie spałem na lekcjach technologii materiałów. Było o polimerach i elastomerach.A skoro zatroszczyłeś się o matkę mojej wiedzy powiem ci, że widziałem przodków twojego poznania. Wieźli ich na wózku w pochodzie gwarkowskim chodowcy owiec i baranów. Wuja nie było, bo nikt na razie nie choduje w TG osłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:21 Skonsultowałem sprawę z pewnym analitykiem. Stwierdził , że to moja rodzina jechała na tym wózku, a osioł to jednak mój stryj. Przepraszam zatem Ciebie i bakelit za pomówienia dotyczące pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 23:19 Gwarki zimne i bez polotu.Nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onatg I jak tam Gwareczki IP: 83.1.76.* 15.09.08, 23:26 gwarki takie jak zawsze (tylko bardzo zimne) a pochod porażka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 00:18 A mnie się bardzo spodobał spektakl historyczny i tańce dawne tylko trzeba było zostac po pochodzie i to zobaczyc ale wy sie wszyscy spieszyliscie na rosół do domu albo oglądac taniec z gwiazdami HA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulpi Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 18:22 ja akurat chcialem tylko zobaczyc pochod, a nie to co sie dzieje pozniej na rynku. szczerze nie wiem kto go organizowal ale byl slaby. fakt mialem ochote na rosolek juz w polowie pochodu jak widzialem co sie dzieje:) pozdrowienia dla organizatorow, oby tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa nr1 Re: I jak tam Gwareczki IP: 67.159.45.* 21.09.08, 00:13 oryginal23 napisał: > Heraklit twierdził,że nie wystarczy dużo wiedzieć,aby być mądrym. > Wystarczy więc kurze jajo. > 23. widac ,ty sie trzymasz tedo kurzego jaja i tylko udajesz madrego! Odpowiedz Link Zgłoś
darkdante Re: I jak tam Gwareczki 17.09.08, 15:23 MartaM i cala reszta tu obecnych, gdybyscie chcieli poogladac foty z Gwarkow to zapraszam tutaj. www.galeria.strzybnica.com/thumbnails.php?album=328 Ja w tym roku nie bylem na Gwarkach. Z komentarzy Waszych jak rowniez opinii moich znajomych wnioskuje, ze zbyt wiele nie stracilem :) Tak czy inaczej za rok mam zamiar osobiscie sie przekonac, czy Gwarki faktycznie staja sie coraz wiekszym niewypalem. Pzdr z daleka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 16:28 Strzybnica nie leży znowu tak daleko od TG.Znam nawet ludzi,którzy twierdzą,ze to dzielnica tego miasta. Co oczywiście nie jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
darkdante Re: I jak tam Gwareczki 17.09.08, 16:48 Gość portalu: Atom napisał(a): > Strzybnica nie leży znowu tak daleko od TG.Znam nawet ludzi,którzy > twierdzą,ze to dzielnica tego miasta. > Co oczywiście nie jest prawdą. Fakt, Strzybnica nie lezy daleko, ale Belfast z ktorego pisze jednak tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: I jak tam Gwareczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 21:27 totalna klapa za takie pieniadze , ciekawe jakie były przychody a jakie koszty ile dopłacił budżet miasta na razie wiadomo tylko że minister kultury dał 50 000 Czy kiedykolwiek doczekamy sie uczciwego rozliczenia tej imprezy !!!Moim zdaniem 2 pozycje można uznać za udane (trochę na kredyt) otwarcie w wykonaniu Tarniny (trochę upolitycznione, ale teksty warto przesłać radnym bo słuchał tego tylko jeden ale wątpię że cokolwiek zrozumiał) i występ Perfektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jalu Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 23:48 Radni nie grzeszą intelektem,więc z tekstu nie wyczytają podtekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładny Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 00:52 Jeśli radni totalnie nie grzeszą intelektem, to co myśleć o ich wyborcach? Sami sie do tej rady przecież nie wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek nocą Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 01:14 Wybór był niewielki.Nie było lepszych kandydatów wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładny Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 17:56 Sorry Kolego, ale ja tego nie kupuję. Bo jeśli w ciagu dwóch lat, nagle pojawili się lepsi, to chyba z desantu. Urodzeni w tym czasie maja 2 latka. Desantowców nikt nie lubi, a pajdokracja nie jest tym, co może to miasto podnieść.Jeśli masz na myśli młodzież, to owszem. Jest starsza o 2 lata, ale gdzie ona jest. Jakoś nie bardzo ją widzę.Pomijam kulturę, bo tam działa fajnie. Tylko który prawdziwy " kulturysta." pójdzie w politykę.I po co? Żeby mu za rok pisali, że młody, a juz łobóz z układu takiego, czy innego. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: I jak tam Gwareczki 20.09.08, 18:02 Pojawiłem się ja.Nie jestem z jakiegokolwiek desantu. Ja nie z soli ani roli,jeno z tego co mnie boli. Moje zwycięstwo w wyborach samorządowych już jest pewne. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: I jak tam Gwareczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.08, 18:24 23 tak trzymaj ale musisz zabiegać aby być kandydatem CARITASU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esder Re: I jak tam Gwareczki IP: *.strong-pc.com 20.09.08, 19:44 Atom: Strzybnica według Ciebie jest miastem? pl.wikipedia.org/wiki/Strzybnicaciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz wiesław Re: I jak tam Gwareczki IP: *.mobyhost.ru 20.09.08, 20:03 oryginal23 napisał: > Pojawiłem się ja.Nie jestem z jakiegokolwiek desantu. > Ja nie z soli ani roli,jeno z tego co mnie boli................ 23 ,jesteś jak ruski kołchoźnik w PeGeErze,zawsze nadajesznie nie na temat,w nie odpowiednim momencie i na dodatek nie masz wyłącznika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesołek Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 03:27 Marna Stefanie dziś ta husaria; Nic tylko myślą o honorariach. Turczyna wezwać trzeba nam w porę I komu trzeba urzadzić Cecorę. A Ty, gdy już siądziesz w ratusza ławce, Żółtych Wód nie pij i bacz na Piławce. Byś jak Łacina, Dziecina, Pierzyna Tyłów nie podał. Ciepło się trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY2 Re: I jak tam Gwareczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 11:36 Dlaczego pan Drechsler nie pisze pod własnym nazwiskiem? Nie musi się wstydzić,teksty ma zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: I jak tam Gwareczki IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 20:07 Najgorsze Gwarki jakie dotąd były .Totalna klapa.................. Odpowiedz Link Zgłoś