oryginal23 08.09.09, 09:05 Znacie dobrych ludzi? Ja kilku znam. 23. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bulczanka Re: Dobro 08.09.09, 09:25 Oryginale, ty chyba lubisz kiedy codziennie po kilkanaście razy wszyscy cię bombardują niczym sztukasy Warszawę w '39r. Lubisz? PS. Znam wielu dobrych ludzi. Niestety nie ma ich na forum. To znaczy może są ale nie da się tego stwierdzić po postach. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_30 Re: Dobro 08.09.09, 13:51 Oczywiście, że są dobrzy ludzie, jest ich wielu.... Dobrego człowieka można między innymi poznać po tym, że nie narzeka i cieszy się tym co ma.... tak jakby, daje dobro, bo sam je dostaje. Dobrzy ludzie są szczęśliwi, poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Dobro 08.09.09, 14:42 matrix_30 napisała: > Oczywiście, że są dobrzy ludzie, jest ich wielu.... Dobrego > człowieka można między innymi poznać po tym, że nie narzeka i cieszy > się tym co ma.... Nie zupełnie. A np. ojcowie chrzestni mafii? Mają sporo więc trudno żeby się tym nie cieszyli. Ale czy są dobrzy? Dla siebie na pewno. Albo taki Bernard Madoff:P Czym dla ciebie matrix jest szczęście? Dla mnie szczęście to chyba zdrowie przede wszystkim. Zdrowie moje i bliskich. Nawet nie kasa. Wystarczy żebym miał jej tyle by móc normalnie (bez przepychu) żyć, by nie musieć "szporować" i martwić się czy do końca miesiąca starczy. A jeśli nie to z czego zrezygnować itd. To jest szczęście. Uważam się na szczęśliwego. I wam tego życzę. Wiadomo - życie jest kruche i niepewne. Jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz co się trafi:) Wróćmy jednak do dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_30 Re: Dobro 08.09.09, 14:53 Nigdy kasa nie przynosi szczęścia, wiem z autopsji, chociaż życie bez minimum jest ciężkie. Ja też jestem szcześliwa i również chciałabym aby wszyscy byli szcześliwi... Dla każdego szczęście to coś innego. Dla mnie to, podobnie jak dla Ciebie zdrowie, poza tym miłość, przyjaźnie, czas spędzony z rodziną, spełnione marzenia....czego chcieć więcej? Kiedy jesteś optymistą wszystkie problemy wydają się łatwiejsze i dostrzegasz, że inni czasem są w gorszej sytuacji i to tak samo z siebie przychodzi, że pragniesz im pomagać, aby choć przez jakiś czas byli tak szcześliwi jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Dobro 08.09.09, 22:57 Racja.Na przykład aloisik jest w gorszej sytuacji,kaszle i syczy zamiast mówić. A ja tak bardzo bym chciał aby wszyscy byli szczęśliwi,nawet on. 23. Odpowiedz Link Zgłoś