Dodaj do ulubionych

co gorsze?

10.05.14, 21:26

czy sporadyczne odbekniecie po posilku,gazowanym napoju?

czy mlaskanie i siorbanie przy kazdym posilku i piciu /nawet zimnego piwa/?

obie osoby ktore to robia sa wyksztalcone i w wieku 35l.
posiadaja pelne uzebienie wink

wydaje mi sie,ze bekniecia po posilkach to fizjologia winki jeszcze mozna "wybaczyc"
a mlaskanie,siorbanie to brak samokontroli.
ale moze sie myle.

Obserwuj wątek
    • matylda1001 Re: co gorsze? 11.05.14, 00:46
      To wybór taki trochę jak między dżumą i cholerą. Jeśli oczywiście wszystkie trzy efekty dźwiękowe powstają za zgodą i przyzwoleniem autorów smile bo o ile nad mlaskaniem i siorbaniem można zapanować, o tyle nad beknięciem nie zawsze - czasami wydobywa się, że tak powiem, spontanicznie.
      • kingusia1974 Re: co gorsze? 11.05.14, 01:03
        matylda1001 napisała:
        "o tyle nad beknięciem nie zawsze - czasa
        > mi wydobywa się, że tak powiem, spontanicznie"
        I w niektorych kulturach jest wrecz zalecane jako wyraz uznania dla zdolnosci kulinarnych czestujacego.
        A wybor w rzeczy samej, troche jak miedzy dzuma a cholera.
        • matylda1001 Re: co gorsze? 11.05.14, 01:31
          kingusia1974 napisała:

>> I w niektorych kulturach jest wrecz zalecane jako wyraz uznania dla zdolnosci kulinarnych czestujacego. <

Tak, wiem, ale jakoś tak się składa, ze ilekroć spożywam posiłek w towarzystwie przedstawicieli tych niektórych kultur, to oni jakoś tak sami z siebie rezygnują z kultywowania elementów swojej kultury, które dla mnie mogłyby sie wydać... niezrozumiałe (?) Rozumiem to w ten sposób, że nawet nad odruchami "wyssanymi z mlekiem matki" można bez trudu zapanować.
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: co gorsze? 11.05.14, 01:32
          na ogol bekniecie mozna doskonale opanowac i zrobic to cichutko
          ale przyznaje czasem wyrwie sie jak czkawka. co za obciach wtedy.

Minnie
    • aqua48 Re: co gorsze? 11.05.14, 09:43
      Umiejętność jedzenia i pica bez połykania powietrza jest na równi z umiejętnością cichego i dyskretnego spożywania posiłku. Powstrzymywanie się od publicznego spożywania potraw powodujących efekty nad którymi nie potrafi się zapanować - bezcenna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka