betrandos
05.02.15, 15:22
Witam,
Osoby, które poznają się przez internet dość często stają w obliczu dość niezręcznej sytuacji. Najczęściej wygląda to tak: ogłoszenie na jakimś portalu towarzyskim, krótka wymiana maili i zdjęć, umówienie się na spotkanie. A na spotkaniu okazuje się, że zdjęcie było mocno podretuszowane, zrobione "z wyjątkowo korzystnej strony" (np. Fat Girl Angle Shot pl.urbandictionary.com/define.php?term=FGAS), czy w inny sposób nie oddające w żaden sposób rzeczywistości. Krótko mówiąc, że kobieta, z którą się spotykam jest brzydka i oszukała mnie wysyłając, z jakichś powodów, nieprawdziwe zdjęcie. Piszę celowo kobieta, bo "ulepszanie" swoich zdjęć dotyczy w zdecydowanej większości kobiet, mężczyźni najczęściej wysyłają dość dobrze oddające rzeczywistość. Pomijam już kwestię sensu takich zabiegów, w końcu prawda prędzej czy później wyjdzie na jaw, oraz fakt, że to strata mojego czasu (i innych osób, które są w podobnej sytuacji). Jak więc grzecznie, ale stanowczo od razu zakończyć takie spotkanie? Nie będę siedział przecież pół godziny i udawał, że dobrze się bawię w towarzystwie "paszteta", ale ponieważ jestem kulturalny, nie chcę jej obrażać i mówić prawdę prosto z mostu "wybacz, wysłałaś nierzeczywiste zdjęcie, zdajesz sobie chyba sprawę, że w rzeczywistości wyglądasz o wiele gorzej, żegnaj". Jak kulturalnie załatwić sprawę, żeby jednak nie tracić czasu?
B.