mamamalegokrzysia
14.02.18, 14:18
Witam. Mam maly dylemat i prosze wszystkich o pomoc. Moj szwagier nie obchodzi urodzin (swoich i innych , bo wyniosl to z domu), ale na wszystkie urodziny moje i mojej rodziny chetnie przychodzi. Zyczen urodzinowych nikomu nie sklada (mowi ze nie uznaje urodzin), ale za to chetnie czestuje sie ciastami, tortami i innymi potrawami urodzinowymi, a takze chetnie bierze ze soba kawalek ciasta na nastepny dzien do kawki. Uwazam ze jest to bardzo niegrzeczne z jego strony, bo albo nie obchodzi urodzin i wtedy niech nie przychodzi na impreze, albo jak przychodzi to z szacunku do mnie powinien zlozyc mi chociaz skromne zyczenia, a nie tylko CZESC i pakowac sie do pokoju. czy moge mu zwrocic uwage i powiedziec to co mysle?? bo za kazdym razem strasznie mnie to denerwuje. Niedlugo wyprawiam urodziny w restauracji i oczywiscie zaprosze szwagra (bo jest mezem mojej siostrzyczki) i mysle sobie ze skoro wydam juz sporo pieniedzy za jedzenie w restauracji dla niego, to moglabym chociaz uslyszec "wszystkiego najlepszego", bo przeciez zapraszam go na urodziny a nie na jedzenie. co sadzicie o tym?? powiedziec co mysle?? z gory dziekuje za wszystkie rady.