keimak 28.05.03, 13:20 Witam! Trochę nietypowe pytanko - ila kasy dać na komunie? Nie jest to bliska rodzina a zostaliśmy zaproszeni (syn siostry ciotecznej mojeż żony) - aha, okolice Lublina. pozdrawiam, keimak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: komunia - ile się 'daje' 28.05.03, 14:01 I tak nam się Pierwsza Komunia skomercjalizowała... Święto kopert i prezentów Spróbuj opędzić się jakimś medalikiem, szkoda - bo teraz w pełni sezonu ceny pewnie skoczyły. A jak nie - zobacz w Ars Christianie, może znajdziesz jakiś gustowny drobiazg nie rujnujący budżetu. Jeśli upierasz się przy kopertcie - to trudno trafić - na ogół w takich wypadkach są niezłe wyścigi kto da więcej. Równowartości komputera dawac chyba nie musisz. Odpowiedz Link
merick57 Re: komunia - ile się 'daje' 29.05.03, 08:42 Rodzice chrzestni kupowali kiedys zegarek, a teraz zwykle rower kupuja rower o wartosci 200-500PLN. Zatem inni goscie odpowiednio mniej. Proponuje koperte z kwota 100 PLN lub cos z dewocjonaliow za 50-100. Tylko nie przesadzaj! Czy wiesz, ze niektore rodziny na lubelszczyznie maja budzet miesieczny kilkaset zlotych? Odpowiedz Link
keimak Re: komunia - ile się 'daje' 29.05.03, 09:12 Dzięki za rady. Tak przypuszczałem że jeśli kasa to koło stówki. pozdrawiam i życzę miłego dnia, keimak Odpowiedz Link
michaelandro Re: komunia - ile się 'daje' 03.06.03, 13:26 a ja dostalem na komunie 92 tysiace i chyba ze cztery biblie... no ale wtedy o co innego chodzilo... pozdro Odpowiedz Link
_mort_ Re: komunia - ile się 'daje' 04.06.03, 04:10 Nie wygłupiaj się z kasą. Daj małolatowi flaszkę, może być 0.75l, napewno się ucieszy. Albo wyskocz z nim niby na spacer na godzinkę i zabierz do agencji tow. Niech pamięta swoją Pierwszą Komunię Świętą. To żart, nie wygłupiaj się. Nie wypada przeca żeby dzieciak w takie święto wychodził z domu, wezwij panienkę na telefon. ] Odpowiedz Link
gacus2 Re: komunia - ile się 'daje' 04.06.03, 12:00 Tia, ja dostalem rower i to byl jedyny prezent. A bylo to w 1988. Ponadto wiele medalikow, ksiazeczke do nabozenstwa i inne rzeczy... Szczerze mowiac, ze nei chcialbym zeby moje dziecko (ktore bedzie w przyszlosci) dostalo koperte... Odpowiedz Link
wojciech_pawlak Re: komunia - ile się 'daje' 05.06.03, 14:24 Ostatnio mialem ten sam problem. Popytalem znajomych. No i co sie okazalo: wies pod Wloclawkiem: 150-200 od malzenstwa, srednie miasto w okolicach Lodzi - tyle samo. Od razy mowie, ze to dla mnie paranoja i calkowite zaprzeczenie idei tego dnia. Ale na konkretne pytanie konkretna odpowiedz. Pozdrawiam WP Odpowiedz Link
yellow1 Re: komunia - ile się 'daje' 10.06.03, 13:28 Tak.... a ja od dziewczecia komunijnego, ktoremu wreczylam koperte z zawartoscia (200 zl) uslyszalam: "Tak malo??" Odpowiedz Link
mka16 Re: komunia - ile się 'daje' 16.06.03, 23:05 Ja tam nie wiem, moze czasy sie zmieniaja z roku na rok, ale jescze 3 lata temu 100 to dostalismy w prezencie slubnym, ja mysle, ze 50 byloby ok, zwlaszcza, ze to dalsza rodzina Odpowiedz Link